Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vime-jen-o-k...
Píšou, ze pokud je tolik nezachycenych nemocných, tak se musí víc stopovat a víc testovat. To jde ale v měřítku jednoho státu ( v Číně spíš jednoho města) - muselo být se testovat plošně a všechny aby to mělo cenu 🙄
@marcicek84 😀
kdyby nemel udelane tety na covid tak zemre a nikdo o tom nenapise.tak se hold nachazi ve statistice...kdyby nekdo zacal psat hruzne scenare na kardiostimulator pan by byl take ve statistice...
Jinak - 45 nových případů? Bravo 👏
@odula a hlavně opakovaně.
@marketka_m muž má 97 letého dědu, u něho i rýma, kašel může být smrtelná ☹ Je to smutný, ale je to tak. Já spíš čekám na informace o tom taxikáři a dalších lidech, kteří leží na JIP. Nenašla jsem info, kdy by měl ten lék z USA přijít.
@betelgeuzz jo, opakovaně 🤦twe. Tak snad pomůže ta vakcína. Čiňani pitomý. Už aby se přestali cpát vším co se hejbe ,fakt.
Takže doplňuji
"Důvodem úmrtí bylo celkové vyčerpání orgánových rezerv u pacienta s četnými interními komorbiditami," uvedl ošetřující lékař Infekční kliniky Nemocnice na Bulovce.
@odulamě napadla jiná "prevence" zhlediska Číny......veškerou výrobu (ať to jsou boty, oblečení, hračky atd..) bych přesunula sem do Evropy (včetně ČR). Po této pandemii přijde ekonomická krize a lidé nebudou mít práci (ať si Babiš slibuje co chce, nevím kde chce vzít bilion pro firmy). Takhle by naši lidi měli práci a ano, ty výrobky by byly pochopitelně dražší (člověk přece chce pracovat za řádnou výplatu!), ale zas kvalitnější a ekonomika by opět mohla vzkvétat..na Čínu bych se vykašlala. Je to až hnus jak jsme všichni na ni závislí (a ano, Evropa nebo celkově svět si za to může sám, protože všem se líbí nízká cena-levná pracovní síla)!! A díky týhle Koroně bych je sem už vůbec nepouštěla..
Někde v komentáři jsem četla, že měl ischemii, kardiostimulátor,...Nicméně, umřel v nemocnici a asi i úplně sám :( Že už měl tak vysoký věk, to většinu národa nechalo v klidu, panika se zatím nekoná. Ale byl to něčí milovaný příbuzný. Nějak nechci sklouznout,,jen" do těch čísel. Ostatně, mě už ani nějak nestresuje ten počet nakažených, protože realita bude úplně jinde...a já, krom toho, co už dělám, nemůžu udělat nic.
@odula 😅😂👌
@odula souhlasím,že by se mělo testovat plošně a opakovaně.
@marketka_m 😂😂😂 promiň, ale od srdce jsem se zasmála 😂😂😂 ty asi nevíš, co je kardiostimulátor, že?
@betelgeuzz lék ještě pořád prý nedorazil, ne? Ale třeba mám zastaralé info
@bonavoxa a třeba se budou inspirovat touto knihou viz obrázek 😅
@miki19 kéžby to to bylo tak jednoduché
@bonavoxa jj, taky jsem se dočetla, vidím to stejně jako Ty. Vzpomněla jsem si na svoji babičku a popravdě vehnalo mi to do očí slzy. Je mi líto, že zemřel. Dožil se opravdu krásného věku, hospitalizován byl 18.3., takže pokud Covid byl v plné parádě, musel se dost trápit. V takových okamžicích si vzpomenu na mojí babičku. A věřím, že někdo teď cítí velkou ztrátu 😔
zajímavá knížka 😲
@marcicek84 vypůjčeno z diskuze ze skupinky Koronavirus
Jinak zajímavé je to video od pana Plagy, do škol možná už v půlce května
Autorce: ta knížka - to je dost dobrý! Taky jsem na něco podobného narazila, ale kdesi na internetu jen. To dává naději.
Za deset let už budu pomalu legálně v té ohrožené skupině :D
Zajimava informace o outbreaku v Italii. První případy "chřipky se zvláštními komplikacemi " a vážné "zápaly plic" se v regionu objevovaly minimálně uz od poloviny ledna!! (První pacient potvrzen oficiálně az 21.2, 22.2 první úmrtí). Takže měsíc, možná víc, leželi ti lidé v nemocnici, bez izolace, zdravotníci sváželi, ošetřovali, lidi byli normálně v kontaktu - a to se jedná pouze o příznakové pacienty. Takže Itálie ma na krku min. měsíc nekontrolovane epidemie, kdy o ni nikdo nevěděl 😱 a lidi v klidu jezdili na hory. Z Čech jako ze Švédska.... Mazec
https://www.google.com/amp/s/www.repubblica.it/...
A tohle jde na vrub Číny - protože od začátku mlžila a lhala. Protože tam se objevily první případy uz v listopadu.
@odula jj,ta Cina to hodne pohnojila.A tedy to znanena,ze min. Od unora je nakaza aktivni i u nas...a to v MSK radily ty vlny sucheho neustavajiciho kasle,ja kaslu jeste ted po 6 tydnech.
Nechci být moc konspirativní, ale u nás ve městě cca listopad/prosinec letěl kašel, který byl rezistentní na všechny možné léčby, domácí i klasické medicíny. Hodně lidí chodilo k lékaři na různé testy, ale na nic se nepřišlo. U nás to donesla dcera, která byla za chvíli fit, dvouletý to vůbec nedostal. Začínalo to vlhkým, ale transformovalo se to v suchý, dávivý, sedělo to na průduškách...mě se to pak přetransformovalo do příšerné angíny, kdy mě mandle dusily a dodnes v nich mám obrovské krátery. Horečky byly čtyřicítky, nebyla jsem schopná zavolat na manžela, který stál ve dveřích a myslel si, že spím. Spát nešlo, bolest byla příliš velká. Celého těla. ATB zabraly až po několika dnech...ale kašel zůstal. kašel, při kterém jsem uvažovala, že je čas začít nosit pomůcky pro inkontinenci. Poprvé jsem lupala Dithiaden a šňupala Ventolin, abych usnula. Celé to trvalo asi tři měsíce.
Jestli to byl nějaký druh koronaviru, kdoví.
Ehm jako já nevím, ale pokud se neotevřou školy, tak budou maturity bez maturity... Žádná "zkouška dospělosti", jen průměr za poslední 3 vysvědčení... No nevím no... Já osobně bych chtěla dělat maturu i o prázdninách než vůbec... Ale věřím, že někteří teď skáčou 2 metry vysoko a doufají, ze školy neotevřou
@bonavoxa - jj, já to samé, ale bez anginy
maturity budou, tohle nejde obejít, jde jen o to kdy budou
@marcicek84 lze obejít 😀 však to říkali v tiskové zrpávě :D prostě uvažuje se že nebudou 😀
@marketka_m velmi krajní řešení, spíš se odsunou do září
@marcicek84 podle toho, co bylo řečeno,tak platí to, co jsem napsala, ale to můžou i 10x změnit

@bonavoxa zprávy z Ruska : koróna zemřela na neznámý virus :D