Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Jj a uz tady mame i trestni oznameni https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?...
Skvely tweet milose cermaka:
Jen mala poznamka k tomu svetlu na konci tunelu. Jak rika @ludekstanek, to nase svetlo je bohuzel Babis s baterkou, ktery vola: "Cau lidi, bezte zpatky, tady je to slepy."
@marcicek84 Já mám Hnízdila ráda, ale tady trochu demagoguje...
šíření poplašné zprávy by se dalo uvážit ve chvíli, kdy by nám tady nepraskaly nemocnice ve švech. Dá se očekávat, že počet vážných případů se ještě zvýší, protože lidé, kteří zamíří do nemocnic v příštích dnech a týdnech, onemocněli teprve nedávno. Tj. časy, kdy nám čísla skákala nejvíc, ještě na zaplněnosti nemocnic vidět nejsou.
Máme k dnešnímu dni 1561 nakažených na 100 000 obyvatel.
Němci mají kolem 70 na 100 000 obyvatel.
Možná by se zdálo, že za to můžou testy. Kdyby to tak bylo, určitě bychom neměli tak vysoký tenhle ukazatel:
Podíl hospitalizovaných nezachycených v komunitě (za posledních 14 dní) 41,8%
Ano, skoro polovina lidí, které přivezou do nemocnice a musejí je připojit na kyslík, je pozitivně testovaná na covid až při příjmu. Není to trochu divné? Jestli si tedy ta čísla vymýšlejí, tak proč máme tak velké množství nezachycených případů, které končí v nemocnici, aniž by je do té doby někdo testoval?
@werumka no tech vedeckych dukazu tam maji dost...
Ja tady psala jak to firmy delaji a budou i dal,klidne at vymysli dalsi ptakovinu s testy ale jsou porad zpusoby jak se to bude obchazet a to mas tech 41 procent nezachycenych pripadu...kazda firma uz ma vymysleny "system" maji ho vymysleny i nektere banky,takze si ted muzeme hrat na testovani jak je libo a je jasne k cemu to bude...😉 jeste temi nespolehlivyni testy,kdy ti vyjde jeden pozitivni a v zapeti ten samy druhy je negativni...
@marcicek84 Já sama za sebe bych se víc bála falešně negativity, což se u AG testu stát může, když je virová nálož menší. Falešná pozitivita u AG se dá dobře vyloučit následným PCR.
Ještě před měsícem bylo cca 48% nezachycených případů. Takže to nesouvisí s testováním ve firmách. Souvisí to s tím, že se lidé netestují. To je celé. Kdyby byla jiná možnost/alternativa, která by byla stejně spolehlivá, tak sem s ní. Ale bohužel není. Takže musíme být shovívaví vůči možné chybovosti ve prospěch vyššího dobra. Bohužel. Pomohla by kompenzace na dobu karantény. Ale to tady nikdy neprojde.
@marcicek84 jj některé banky to mají fakt promyšlené, strejda je doma na HO a musí každý týden 40 km na antigenní test do nemocnice do vedlejšího okresu....
tak vcera volal manzelovi znamej, zemrela mu manzelka na covid (mela ho tyden). pak mi psala kamaradka (maji covid cela rodina), ze zemrel jeji kolega z prace, od ktereho pravdepodobne chytla covid ona. teda masakr.
@marketa11112 masakr to je. Hrozný. Když pak v tomto kontextu čtu, jak Hnízdil a jemu podobní pomatenci podávají trestní oznámení kvůli testování, tak se nestačím divit. Kam ta naše společnost spěje...
@marulu jsme tak trošku v pr....začínám mít pocit, že u nás to bude ještě velký průser a hned tak to neskončí. Zemře tu ještě hodně lidí, mnoho lidí bude živořit. Tohle je na mraky let.
@hojda já také jezdím na test ve svém volnu, protože se testuje v den,kdy nechodím do práce. Mám to jen 10 kilaků, ale neustále řeším co s dětma. Sebou dovnitr je vzít nemohu, v autě mi nezůstanou a hlídání teď prostě nemám, u dětí se střídáme s manželem. Jde o pět minut, ale je to problém jako blázen.
@marulu Trošku mi to připomíná Jozefa Banáše- jak se vysmíval, že co je to za nemoc, když ji musíme testovat, abychom jí vůbec našli..... stačí zdravé jídlo, pohyb, otužování a pak stačil pokles saturace při kovidu na 87% a převoz do nemocnice, jak pak děkoval doktorům a sestřičkám....
Ja nevim co tady nektere budete delat,az se situace zlepsi,je to tady posledni dobou jako jedna takova mala cerna kronika a mozna uz nekteri cekaji i na konec sveta...
@marcicek84 to není černá kronika, to je realita které se ty a tobě podobní vysmívají. Pokud nemáš v rodině ani ve svém okolí nikoho, koho to nějak zasáhlo, tak jsi šťastná výjimka. Na konec světa čekáš možná ty, ostatní se chtějí vrátit k běžnému životu a právě proto je tak irituje, co se v téhle zemi děje.
@marcicek84 slavit, voe
@marge_s a bude co slavit? :D
Plaga jedna o maturitach, zapisy asi bez deti.
Tak nám umřel soused na covid a to jsem ho viděla je to pár dní, trochu mě ten fofr překvapil.
Tolik k te slavne vakcine...
Hnízdil už opakovaně prokázal, že je těžce mimo. Chápu, zřejmě se mu sype míň peněz v rámci jeho celostního centra. Ale jeho názor opravdu není relevantní. Lepší je si poslechnout třeba Chlíbka, nebo kohokoliv, kdo se tomuto tématu dlouhodobě věnuje, a nepredklada jen své dojmy.
@marulu a co konkretne se ti na tom nazoru nezda.Jsou to nove druhy vakcin -jsou,jsou vyvinuty v rekordne kratkem case-jsou,jsou znamy jejich dlouhodobe ucinky a nasledky-nejsou,schvaleni je podminene a studie probiha a ma byt ukoncena az v roce 2023. To nejsou zadne dojmy,ale realita.
@marcicek84 co se mi nezdá? Že říká jen stále stejné řeči odpůrců očkování. Že tvrdí nesmysly, např. že Astra Zeneca je genová vakcína, což není vůbec pravda. Je to klasická vektorová, jako již mnoho vakcín předtím. Že nevíme, co může způsobit. Opět mimo. Ty vakcíny byly řádně otestované a už byly podané milionům lidí, atd, atd. Když tohle vykládá Máňa z kravína nebo Marcicek na MK, tak ok. Ale on, přesto, že se klas.medicíně nevěnuje, tak stále má titul Mudr., takže jeho vyjádření mohou být pro lidi silně matoucí. Tohle všechno se mi na jeho vyjadreni nezdá.
@marulu je snad hotova dlouhodoba studie bezpecnosti u nejake covid vakciny?Prosim o odkaz. Nevidela jsem u zadne vakciny v opacnem prilade bych prosila,abys tady netvrdila neco co neni pravda.
@marcicek84 ne, ta tvoje dvouletá (nebo kolik let pozadujes) z logiky věci ještě není. Proč asi? Ale všechny dílčí studie a hodnocení vycházejí z hlediska bezpečnosti i účinnosti skvěle. Takový malý velký zázrak.
@marulu a prosim tebe,kde byly pouzity hromadne vektorove vakciny,vim snad jen o jednom druhy vakciny a to pouzivalo snad nekde v Africe.
A pokud nemas studii dlouhodobe bezpecnosti nemuzes rict,ze neco funguje skvele nebo je bezpecne...to je realita,tvoje prani nemusi byt realne vyslyseno,tech ockovacixh skandalu v minulosti bylo mnoho,klidne ti vlozim odkaz co se po letech z vakcin projevilo
@marcicek84 je jich vic, treba hepatitida
Rada si prectu o mnoha ockovacich skandalech, ja vim jen o obrne, tam byly na zacatku problemy
@marcicek84 jo hepatitida B, černý kašel, ale v nějaké diskuzi jich říkali víc, ale bohužel si už nepamatuju ty další. Já si taky o skandálech ráda počtu, ale prosím ne z rozalio.cz či něčeho podobného

@hojda Jojo, taky mě to rozesmálo 😀 ráda budu menším kreténem. Aspoň o trochu 😀