Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda ty zijes v nejakem gettu? Nebo klub vericich?
@marcicek84 Ne, valná většina z nich jsou vysokoškoláci.
@hojda asi se zenskym nechce do prace...
@marcicek84 taky ne, většina z nich pracuje i při rodičovské😂,
@hojda no na full time urcite nedelaji...
@marcicek84 při rodičáku na full-time ne.
@marcicek84 a nenapadlo te, ze je to treba proto, ze maji deti radi, velka rodina jim vyhovuje?
@marge_s u nas to tak maji jen rodiny silne vericich nebo urcite mensiny,treti dite byva dilem nehody,vice deti maji spise rozvedenevrodiny,kdy uz meli deti z predesleho vztahu a pak si jeste nejake poridili spolu. To,ze maji radi deti to namozrejme se tim nevylucuje,nicmene uzivit 4 deti,stihat krouzky,tak to neni slucitelne s praci na full time a hlavne obvykle ty starsi jsou pak casto zaprazene do rodicovskych povinnosti a je jim timto ukradeno detstvi,coz mi prijde nevhodne,takze jestli to je nekde trendem nemyslim,ze to je trend dlouhodoby
já se obávám že přijde znehodnocení peněz.. míto milionu budeš mít na učtě 300 tisíc.. proto lidé jak blázni skupují majetek, aby neměli peníze na účtech.
jinak opravdu většina kolem co jsou vysokoškoláci a pracující mají 2 děti, max 3...ale to už je vyjímka.
Jsme nepoucitelni duverivci,vsechno co se nepovedle se vzdy utaji a ututla a vyjde na povrch az po hodne dlouhe dobe https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vybusna-odha...
Fakt nechapu,kdo muze verit prirodnimu puvodu corony a bezpecnosti vakcin,tak je fakt blazen,uz jen co vse se nam kdy tajilo...
@marcicek84 a jo, nenapadlo 🤔🤣
@marketka_m Jj, samospád když to vezmeš kolem a dokola, tak naše generace se ještě udrží, bude to stát za houno, ale stále ještě z toho nějak vyjdeme. Ale pro naše děti už to bude realita všedních dní a její plný dopad zjistí s první výdělečnou činností a za jejich dospělosti už to úplně bouchne... Ale už teď by nám asi mělo být všem jasné, že institut jako státní důchod bude fiasko, nějaké slevy na daních, odpočty či bonusy to půjde do kopru úplně a nebude to dlouho trvat...
A k dětem, proč máš dojem že ten co má hodně dětí je menšinové nemakačenko?
@gramar já si nemyslím že je menšinové nemakačenko 😀
@gramar jasně prvně do kytek pujde daŇ pak rodičák a mateřská... zdarma lékaři... bude se vše platit a to nás zabije vlastně...
@marketka_m To nebylo na tebe, já mám ještě brzo ráno 😂
@marketka_m Jo to je nejpravděpodobnější scénář...
@marketka_m nejdriv prime dane,DPH,pak slevy na danich...materska a rodicak tam si nejsem jista,oni budou potrebovat dalsi danove poplatniky aby se z toho vymotali...platby u lekaru jsou dost mozne,uz se to i nastinovalo...
A je to tady! Jsme v řádném loji. Už i modrého koně obsadili čínští superšpióni a začali agresivně šířit politiku jednoho dítěte :astonished.
Nač jsou nám vládní dohady kvůli čínské vakcíně, když Zeman to už zařídil dávno. Dílo bylo dokonáno! Ty nanočipy sypou z neviditelných dronů a evidentně do přehrad a rezervoárů s pitnou vodou.
Ale dobrá zpráva je, že k západní hranici se ještě neodvážili. 😉
Takže na nejbližších padesáti stranách této diskuze se dočteme frustrační kecy o vícečetných rodinách a jejich ubohém a zaostalém životě v osadách, slumech a favelách zejména v okrajových částech zpustlého a kdysi slavného města Prahy, kde děti vedou každodenní boj s potulujícími se zvířaty o poslední kousek ohlodané kosti.
A jejich rodiče je dočasně opouštějí v naději na lepší život, který najdou na bohatém východě země v důlním průmyslu. 🔨💎
@jelenice_zavodnice To zní jako upoutávka na Šikmý kostel 3🙂
@hojda Podoba čistě náhodná 🙂.
No jo, nedalo mi to, když jsem četla poslední dvě strany 🙂
@marcicek84 Marci je potřeba si rozšiřovat trošku obzory, proto je třeba dobré si zkusit žít i někde jinde, proti čemu tu brojíš. Opravdu to všude nefunguje jako u vás. Starší děti jim moc nepomůžou, protože velmi často dojíždí na víceletá gymnázia, ale zvládají to díky tomu, že oba rodiče mohou využívat částečně HO a dost výrazně se tu využívá sousedská výpomoc, takže v praxi místo toho, abys dítě vozila každý týden na nějaký kroužek, tak se střídáš s dalšími rodiči a vyjde to na tebe třeba 1x za měsíc. To samé funguje, když se třeba nečekaně zasekneš v práci, tak jen požádáš někoho z kamarádů a o dítě se ti postarají, ty to oplatíš zase jindy.
@jelenice_zavodnice kolik lahví sis dala než jsi to vyplodila, dvě nebo tři?
@marcicek84 To, co uzivam ja, je rozhodne prospesnejsi jak ze zdravotniho, moralniho, socialniho a i ekonomickeho pohledu, nez to, na cem ficis ty 😉
@hojda aha, takže to je nějaká komunita v satelitním městečku, takové fakt nejsou všude a určitě to není běžný model, de facto by musela být oblast kde žijou na jednom prostoru zrovna takové mladé rodiny s dětmi přibližně stejně starými a ještě vyznávající podobný styl života. Navíc místo kroužků máte tedy tu sousedskou hlídací výpomoc, to jako taky každý rodič nepreferuje, jsou rodiče, kteří chtějí rozvíjet cíleně. Jestli se to někde v ČR vyskytuje, tak to vidím na ojedinělé modely, nejsem však v této diskuzi sama, která má ty zkušenosti, že na rodiny s 3 dětmi se lidé dívají tak, že už to je na dnešní dobu dětí moc. Ale je to každého věc a jeho zodpovědnost.
@jelenice_zavodnice no jo zase sis přišla zaprudit, copak v té tvojí skupince už se můžeš ukousat nudou? 😂 tam si můžeš nerušeně užívat ty svá moudra, ale asi nejsou potřební posluchači že? 😂
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/straznici-v...
no jo, tak čeho se dopustil ten pán, že zase na něj zaklekli? bez roušky?
@marcicek84 Ne, skupina o corone plni presne ten ucel, ke kteremu byla zalozena. Bez hoaxu, zbytecnych sprostosti a ventilovani frustrace 😉
@jelenice_zavodnice takže sis přišla vyventilovat frustraci k nám, aha už rozumím, typické pro paní tvého ražení...
@marcicek84 Té komunitě se říká přátelé😂. Většina kroužků tu funguje tak, že jezdí lektoři do škol, vyzvednou si dítě v družině a pak ho tam zase vrátí, takže se dojíždí hlavně do ZUŠ, skaut a pak na speciální sporty (to se využívá to střídání se sousedy). To samé ve školce, přímo do školky ti přijede lektor třeba na angličtinu, šachy, keramiku, logopedii, flétnu. Od zběsilého rozvážení dětí do kroužku už se upouští. Navíc kroužky fakt nejsou všechno, oni děti potřebují taky svůj prostor pro neřízené činnosti a ne jen stále mít organizovaný čas od dospělých.
@marcicek84 Ne, vzhledem k tvému normálnímu projevu za poslední týdny jsem koukla do diskuze, jestli ti mohu třeba pogratulovat...
Ale s ohledem na poslední příspěvky k vícečetným rodinám soudím, že ne.
A víc bych se v tom nepitvala, protože jak praví přísloví, čím víc se v tom nimráš, tím víc to smrdí.

@marketka_m U nás v okolí 3 i 4 dětí hodně často, téměř skoro žádní jedináčci.