icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
11. bře 2021

@marcicek84 Ne, nejsou to jen vědci, je to třeba šéfredaktorka časopisu (termíny fakt nepočkají), majitelé celkem úspěšných firem, pracují v IT, ve financích...., ale zrovna ti vědci jsou ve svých oborech úspěšní, pokud píšeš knihu, tak termíny prostě dodržovat musíš, to s nakladatelstvím neukecáš....Kamarádka, která je vědkyně a má ty 4 děti (pro zajímavost, každé chodí do jiné školy - dvě víceletá gymnázia, ZŠ a školka) pracovala na 8 hodin, loni si úvazek snížila na 7, aby se mohla připravovat se synem na přijímačky na gympl a zároveň chodila do školy jednou týdně dělat přípravu na přijímačky z matiky i pro ostatní děti. Nejsou to VŠ pedagogové, kteří vedou doktorandské studium, to jsi jinde 😉.

gramar
11. bře 2021

@hojda No jo, ale já vám ruším ten vysokoškolský trend... To je v loji, zase jsem mimo proud 😂

gramar
11. bře 2021

@hojda Prosím tě prostě to pochop, neexistujeme a náš život je naprosto mimo a jenom si myslíme že ho máme... Že ty jsi si u toho pultíku co byl Neo vybrala špatnou pilulku a teď prostě nevíš co je realita a žiješ ve sladkém Matrixu...😝 Prostě už se prober a jdi raději na tu socku pro dávky ať se vrátíš zase do reality a nekaž tu kruhy 😂

marcicek84
11. bře 2021

@hojda ta kamaradka jak pises ma 4 deti ale 2 odrostle,fakt nevim co bys ucila gymnazistu,jedno skolka,otazkou je kolik je tomu na ZS,psala jsem vzdy o tom,ze se vzdavas kariery nez ti deti odrostou. Jinak jsi tak vystrilela nekolik prikladu,ale do 9,4 procent docela daleko...co teda ti ostatni? Tato debata je docela marna,protoze moje prakticke zkusenosti nejsou zdaleka tak ruzove jak tady popisujes...

hojda
11. bře 2021

@gramar Asi nejde úplně o tu VŠ, ale o to, že jsou tu lidé, kteří si pořizují více dětí s tím, že se o ně chtějí postarat a nečekají, co jím dá stát🙂

hojda
11. bře 2021

@marcicek84 víceleté gymnázium (takže 6. a 7. ročník)🙏 a má teď doma 3 dětí na distanční výuce (4. třída) a školkaře předškoláka, z toho jeden chodil do nové školy je pár týdnů....

marcicek84
11. bře 2021

@hojda takze co dela ted,je na OCR?Nebo tedy pracuje?🤔

hojda
11. bře 2021

@marcicek84 pracují s manželem oba, střídají se na HO.

marcicek84
11. bře 2021

@hojda tak to asi tak divoke s tim ucenim starsich deti nebude...

marge_s
11. bře 2021

@gramar spravne chytas tu retoriku “takze je to uplne mimo” 😀

Damy, pobavily jste me odpoledne, aspon na chvili...mam dneska naladu pod psa, ten Vodnansky (a vcera Ventruba) me fakt dostal.

gramar
11. bře 2021

@hojda Jen sebevrah by spoléhal na stát... Na to pravda člověk nemusí být zrovna génius, aby mu toto bylo jasné 😂

marge_s
11. bře 2021

@marcicek84 marci, my vime, ze v tvem svete jsou vsichni idioti, mas recht 😉

hojda
11. bře 2021

@marcicek84 asi ne, rozhodně se nehroutí z toho,že má doma jednoho předškoláka, který bude už nadosmrti poškozený tím, že je zavřená školka😂

werumka
11. bře 2021

@marcicek84 Já zas vidím dnes a denně to, co popisuju, takže se možná shodneme na tom, že obě žijeme v jiné bublince 🙂

marcicek84
11. bře 2021

@marge_s nekteri se uz strileji do hlav pred ministerstvem zdravotnictvi...a jinak bych si vyprosila mi vkladat do ust neco,co jsem nerekla,je to zavadejici,i kdyz ty a @hojda to vlastne ani jinak neumite...

marcicek84
11. bře 2021

@werumka tak 9,4 procent tam je urcity rozptyl

hojda
11. bře 2021

@marcicek84 Jestli to tedy chápu správně, tak ty se tedy 100% věnuješ své pracovní kariéře, proto máš jen jedno dítě, aby tě mateřství kariérně nebrzdilo, takže buduješ svou úspěšnou kariéru tím, že jsi většinu dne na MK, jazyky moc neumíš a každý kdo je jen trošku víc vzdělaný než ty je překvalifikovaný (nedej bože, aby studoval dva odlišné obory), kdo má víc než jedno dítě, je profesně neúspěšný, kdo žije v zahraničí, poškozuje své děti, kdo se nechá očkovat je blázen...tomu tedy říkám tolerance k odlišným názorům a odlišnému způsobu života.

werumka
11. bře 2021

@marcicek84 Potíž je ve Tvém zevšeobecňování. Napsala jsi, že "obvykle člověk co volí rodinu a hodně dětí je ten, kterému se v praxi nedaří jak by chtěl (tím myslím, že cítí být vnitřně nějak nedoceněný, prostě jeho vnitřní pocit i když to tak druzí vnímat nemusejí) a cítí se být dostatečně uspokojen právě ve výchově dětí. "
To "OBVYKLE" je zevšeobecňování, které je vyvozené ze Tvé osobní zkušenosti. Moje osobní zkušenost je úplně jiná. Takže si asi žiju v dobrým gangu a jsem za to ráda. Ale pochop, že mého gangu se Tvoje zevšeobecňování může dotknout 🙂

gramar
11. bře 2021

@marcicek84 Já nevím, ale sedíš si na monitoru, nebo tě tak strašně rozčiluje že by něco mohlo být jinak než ty tvrdíš? Ani jedna z nás neřekla že je to tak vždy, na rozdíl od tebe která prostě jede svou za každou cenu, ale jasně jsme ti vysvětlili že ta tvá svatá válka není tak jednoznačná, ale ty ne prostě každý kdo má více dětí je trotl co nemaká, když náhodou nedej bože maká, tak nemůže dělat kariéru, a když i to ti tu bylo vyvráceno s tím že to lze, tak určitě dřepí na OČR...
Budeš asi v naprostém šoku, ale mám tři děti věkově dost blízko k sobě od půl roku prvního pracuji, nejdříve na částečný, od roku na plný úvazek, měla jsem dvě prodlevy v práci a to při narození druhého (celkem deset týdnů) a u třetího (tři týdny). Dokonce bylo období kdy jsem měla práci a k tomu brigádu a je to s podivem i tak jsem se většinu dne o děti starala, protože hlídání nemáme... A teď už jsem rok doma pracuji na full time a jako "vedlejšák" jsem se stala učitelkou vlastních dětí, ano přiznávám bez mučení když k tomu všemu jsem se ještě stala zásobovačem a taxikářem pro prarodiče, aby nemuseli nikde trajdat, tak už toho bylo dost a došla jsem si pro prášky na uklidnění, ale netvrď že něco nejde, jen proto že si to ty neumíš představit...

marge_s
11. bře 2021

@marcicek84 sry, ale lekari spatne leci, ucitele blbe uci, vefci blbe vedatoruji a chteji se jen napakovt, ti co maji hodne deti si jen leci komplexy nebo se jim nechce do prace, spoluobcani ti maji dat pokoj a neobtezovat te, protoze tboje problemy jsou nekvetsi na celem svete, kdo pracuje pri rodicaku nikdy nepracuje dostatecne, pece o dite statsi nez skolkove neni pece, ...zapomnela jsem na neco? ...jo, jedte ten, co zvazuje zmena povolani je neschopny nebo posera...

To to do ust nevkladaˇ, to jsi sama ze svych ust vylozila

marcicek84
11. bře 2021

@hojda 😴😴😴 a jeste nejaky blabol od tebe se dneska doctu?

marcicek84
11. bře 2021

@werumka ale slovo obvykle neznamena ze vsichni,takze pokud si to nekdo vztahne na sebe,tak je to jen jeho vlastni problem

werumka
11. bře 2021

@marcicek84 slovo "obvykle" je synonymum pro "obyčejně" a "zpravidla". My, kteří mám cit pro jazyk český si to prostě vyložíme tak, jak to leží a běží. Pokud to tak nebylo myšleno, měla jsi zvolit odpovídající příměr 🙂

marcicek84
11. bře 2021

@gramar ale proc mas potrebu me o necme presvedcovat,ja jsem napsala nazor na vec vychazejici z mych realnycb zkusenosti a pak mamin se urazilo,vztahly si to na sebe a chytly se toho. Obvykle se nerovna,ze vsichni,je treba to cist poradne,ne se hned urazet a to tak je tady se vsim

marcicek84
11. bře 2021

@werumka https://www.ontola.com/cs/ondi/jvjnfr/vyznam-sl... - vetsinou,casto u nas bezne pouzivane slovo v tomto vyznamu

marge_s
11. bře 2021

@marcicek84 marci, premyslej, ty nepises nazory. Ty to prezentujes jako fakta. Nenapises treba”obavam se, ze z me zkusenosti si casto deti porizuji rodice, kterym ....”, ale napises “vic deti si porizuji ti co nechteji pracovat”. Fakt si to nekdy po sobe precti

werumka
11. bře 2021

@marcicek84 Já jsem fakt ráda, že nepatřím do "obvyklosti" Tvé sociální skupiny. Bez urážky. Asi by mě to dost deptalo 😀

gramar
11. bře 2021

@marcicek84 Ty si prostě libuješ v tom všechny kolem nasírat, bez toho by tvůj den evidentně nebyl naplněn. Nejdřív tu všechny urážíš, nebo do nich minimálně ryješ jak do záhonu, ale pak si hodíš ublížený mód "je to jen můj názor" "špatně jste to pochopili" "přikládáte tomu význam který to nemá" "jsem tolerantní, ať si každý dělá co chce, ale..."
Zamysli se nad tím, jak je možné že u každého plamenného rozkolu jsi ty, nepřijde ti to zvláštní? Ze začátku jsem si říkala že ti tu křivdí, ale víš co ani ne ty máš prostě z tohoto sport a gratuluji, alespoň v tomto máš své prvenství, doporučuji si vystavit plaketu a dát si jí do tvé sbírky toho co jsi v životě dokázala, dle toho co píšeš toho určitě nebylo málo, od labiny, po mimina máš v merku vše a jsi nepřekonatelná. Gratuluji

gramar
11. bře 2021

@werumka Jak vidíš také jí to deptá 😂

marcicek84
11. bře 2021

@marge_s neni nici povinnosti psat politicky korektni prispevky a premyslet nad tim kdo se zase ceho hystericky chytne,jsme snad na nejakem modrem konovi a jeste abych tady sperkovala vety,protoze se tady polovina osazenstva urazi za nic,tak to fakt ne...

Strana