Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar porad jsou vsechny cakciny schvaleny jen podminene,na to nezapominejme,u jinyvh druhu ockovani se nikdy o podminene schvaleni nejednalo. Ehm a byt v kolonce "akcetovatelne ztraty" je mozna dobre pro spolecnost pokud se re to primo netyka,az se te to zacne tykat primo a zijstis,ze ti kazdy rekne po umrti po vakvinaci,ze to byla akceptovatelna ztata a tykalo se to tech nejblizsich verim,nemyslim si,ze te to pak uspokoji...
@marcicek84 jistě, pravdou ale je že v novodobé historii jsme taky nikdy nebyli v podobné situaci. Před rokem taky nebylo normální jezdit s prošlou technickou a už to je zákonem posvěcené. Chtít v situaci kdy jde svět (v čele s Českou republikou) do horoucí řiti, aby se vše dělalo tak jak je "normální" je poněkud zvratné až naivní... 🤷
Jistě jedná se o podmínečně schválenou látku a proto se (díky za to) důkladně zkoumá a každý má možnost zhodnocení rizika (risknu očkování, nebo covid co může být horší to, či ono)... Jistě že nikoho z příbuzných neutiší "přijatelná ztráta" uváděla jsem to jako fakt toho že i po běžném očkování se toto může bohužel stát a nijak se to neřeší, proto je dobře že v tomto případě se to řeší a zkoumají se důvody proč k tomu došlo a možná eliminace dalších problémů, ale ač je to kruté tak i tohle k tomu patří a stále je těch úmrtí v poměru k očkování relativně málo, takže ještě stále převažují možné pozitiva očkování (za předpokladu že fungují a budou fungovat tak jak je deklarováno)...
Zde jedna smutná realita https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-jak...
@marcicek84 doufáme, že nepůjde...
https://www.idnes.cz/technet/veda/rizika-ockova...
Clanek na technetu o tom, proč nedává smysl zastavit očkování Astrou.
@gramar je tam par velmi vystiznych bodu. Treba to rozhodovani mezi prarodici a vrstevniky. (Na to jsem tady hodne myslela, kdyz marci vykrikovala jak se maji stari izolovat, maji par let a budou bez rodiny?)
Nebo ty prpblemy pri hlidani. Pronasledovala me predstava: ja v nemocnici, manzel na dne, dite potrebuje do nemocnice, kdo se postara o ostatni. Prarodicum fakt potencialne nakazene deti nedate. Dost se mi ulevilo, ze je aspon manzel naockovany, ze by se s velkou pravdepodobnosti uz postaral. Drobne detaily, ale dabelske
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/donucovaci-... takže evidentně policie v těch všech kauzách postupovala nezákonně, nevím co se tady kdo snažil veřejnosti namluvit a podsunout...a kolik z vás to právo nezná...vše bylo zcela neadekvátní ve srovnání se společenskou nebezpečností chování člověka...
@pajula123 já bych se také klonila k tomu, aby už nechodila, nemusela by to podruhé přežít
@marcicek84 Ale prosím tě, je to názor jednoho právníka. Pokud alespoň občas sleduješ normální zprávy, měla bys ve svém věku a jako vysokoškolsky vzdělaná vědět, že právní názory se různí. Dokonce i názory soudců se různí.
@marcicek84 Jo, policie postupovala nezakonne podle pana pravnika, ktery je vsude mozne ve stretu zajmu a uz 10 let se snazi dostat do cela ceskeho fotbalu 😉 kde policie zatyka se zeleznou pravidelnosti.
Ze si ta redakce neumi vybrat nejakeho normalniho znalce prava a ne nekoho, komu ta oskliva policie furt leze do byznysu.
@pajula123 Tam bych asi volila poradu s lékařem, pokud měla takové nežádoucí účinky, tak si nemyslím že by doktor doporučoval stůj co stůj druhou dávku. Navíc u té astry se řeší i jakási ochrana po první dávce... Každopádně držím palce, ať je v pohodě. Jinak babi má i po očkování na chřipku zimnice a po poradě s lékařkou je u ní fatální následek po covidu stále nebezpečnější než tyto vedlejší účinky (pravdou je že je tedy nemá takové jako u vás)...
@marge_s Jo přesně tohle jsem řešila loni, že buď budou děti ve škole, ale separé od prarodičů, nebo naopak... Pak ta logistika, vím jak u nás v "dobrých" letech funguje i běžná nemoc, nejdříve děti - hezky jedno po druhém, pak manžel a děti druhé kolo a když je manžel naprosto KO, tak to chytnu já, dětem už je lépe a dospělé osazenstvo je na odpis... Je to na prd a tam zmiňují že je to od září, ale u nás je to takto už rok, krom letních prázdnin, kdy alespoň odpadla výuka, jenže se zase doháněli pracovní resty... Je to k podělání celé... 😎
Včera ve zprávách, že 40% lidí má po prodělání covidu problémy se zrakem??? To je nějak hodně, ne? Zhoršení zraku (i u dětí) a nevědí, jestli se to zlepší...s tím čichem a chutí má taky dost lidí dlouhodobý problém, bolení hlavy, nespavost.....co je to za sajrajt, tahle nemoc...
@jelenice_zavodnice
@ilonne
jj, najednou, když se to nehodí do krámů bývalým policajtům, tak jsou názory různé, každopádně pokud jsou různé názory, nemůžete tady skálopevně tvrdit, že vše bylo ok, nebylo, bylo to nepřiměřené a o té přiměřenosti zákroku to celé je.
@marcicek84 doporučuju vystudovat alespoň nějaké základy práva.
@marcicek84 Co mas furt s temi byvalymi policisty? Nejaky fesak v uniforme ti dal kosem? 😉
No nehodi se to zrovna tomuto konkretnimu panu pravnikovi do kramu kdyz policiste delaji svoji pracu, to naprosto souhlasim, znacne mu tim komplikuji jeho praci 😀
@ilonne ja tobe tez,ma pravdu s tou neprimerenosti...psala jsem to i prvne...
@jelenice_zavodnice sorry na uniformy ujeta nejsem,to je mozna tvoje uchylka 😂😉
@marcicek84 To vime uz davno jake jsou tvoje uchylky, uz je tady prezentujes vic nez rok 😉
@marcicek84 Já mám státnice z trestního práva..... A právní vědomí dost značne, což se ovšem o tobě říci nedá.
@jelenice_zavodnice ale ty též nejsi pozadu, jak tě tak sleduju 😂
@ilonne fakt, nevypadá to 💃
@marcicek84 Holka, za to tvoje vystudovana práva na internetu vykazují vskutku kvalitní znalosti, o aplikaci právním norem nemluvě 😀😀😀🙈🙈🙈. Ale jo, alespoň se člověk zasměje 😀😀😀.
Třeba ten dobrý vtip o tom, že má policista doprovodit prestupce domu, aby zjistil jeho totožnost. To bylo hodně dobrý 😀🙏.
@ilonne 😴😴😴 hold jak vidíš právní názory jsou různé a bylo to opravdu neadekvátní
@ilonne Ja bych brala Marci jako policistku, momentalne by se uplatnila treba v Anglii, mohla by byt prukopnici ve svem oboru, kde vsechny ty proliberarni zenske hnuti volaji potom, aby kazda zena mela v baru policejny doprovod, ktery by ji doprovodil i domu a chranil pred tim zlym bilym muzem. No neni to prace snu?
a tady zase jeleni pili, tak kolik lahví? dvě, tři?
Marci zase ostatni soudi podle sebe 😉

@marcicek84 Mohla by dát lépe, nebo hůř, to se těžko odhaduje...
Oni to očkování nestahují, ale dočasně pozastavují, protože zkoumají co bylo příčinou (možné kombinace léků, či nemocí...). Je to sice smutné, ale pravdou je že kdyby se nejednalo o očkování takového rozsahu v relativně krátkém časovém horizontu a ještě takto sledovaném, tak je těch úmrtí "málo" a vešlo by se to do nějaké kolonky "přijatelné ztráty" 😣 Na druhou stranu je dobře že se to nezkoumá jen na úrovni ČR, protože tady i vyžádat nahlášení vedlejších účinků u jakéhokoliv jiného očkování bývá celkem náročné 🤦 Proto je tu postoj k očkování (všeobecně) dost vyhrocený...