icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
20. bře 2021

@marcicek84 jo tys psala, že nebudou, tak to se omlouvám. Že žádný virus nelze zkrotit? Proč by ne? Už jsme jich zkrotili dost, dokážeme to i s tímhle. Já si opravdu nemyslím, že poručíme větru dešti, ale věřím vědě, atd.

werumka
20. bře 2021

@marcicek84 To neposlouzim, naše škola jede podle plánu a žádné mezery nejsou. Jediny mezery mam ja ve svym mozku díky covidu 🤣 aspon si na me deti zvedaji sebevedomi.
Hele, já fakt nemám ráda používání mnoznyho čísla a neurcitych tvaru zájmen. Označení "lidi nevydrzi" nebo "lidí chteji" je hezký. Ale ať teda něco dělaj, aby to bylo jinak. Nestaci říct "nechci". Je potřeba říct " co dělat jinak a hlavně JAK." Proto sleduju opozici, proto se zajímám o dění. A ano, taky nadávám. Ale schovávat se za "rozčilený dav", který jen něco nechce, je blbost.

marge_s
20. bře 2021

@marcicek84 Marci, zkus takove drobnosti, jako vety co maji zacatek a konec a nemaji tri kilometry, zkus treba i velka pismena na zacatku vety, vety s podmetem a prisudkem, spravne pojit predlozky s podstatnym jmenem apod. Zda se to jako hnidopisstvi, ale fakt se to nekdy neda prelouskat. Ten zacatek jsem cetla dvakrat, na prvni pohled mi taky prislo, ze to myslis naopak. Pak jsem to vzdala, protoze to je opravdu dlouhe a neprehledne.

hojda
20. bře 2021

Je sobectví přirozené?
Probouzí krize v lidech to nejlepší – nebo to nejhorší?
Musíme si pomáhat? Anebo raději Každý sám za sebe?
Sledujte Fokus VM, tentokrát na téma Doba sobecká.
Pozvání přijali
lékař Tomáš Šebek
socioložka Jiřina Šiklová
psycholožka Jitka Lindová
právník Pavel Uhl
bojovnice a diplomatka Martina Ptáčková
a principál Rosťa Novák.
Přímý přenos z prostoru Jatka78 .
V úterý 23. března po osmé hodině na ČT24 .

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s pro tebe je vzdy dlouhe a neprehledne to,co nesouzni s tvym nazorem,taky by ses nad leccim musela zamyslet a hlavne prestat tady psat psat o tom citovem vydirani jako bezne a normalni veci. Kdyz si neporadis s psanym textem a dlouhymi souvetimi,s tim ti bohuzel nepomuzu,ale je to dalsi zasterka,jak pokracovat v zajetem stylu...

marcicek84
21. bře 2021

@werumka ale co furt mas,tak do prcic, ejsme tady omezovani pres pul roku? Celou dobu se lide museji omezovat a proc? Mrtvych mnoho,protoze opatreni prichateji pozde,takze je jasne,ze vlade o lidi nikdy neslo,je to rizene promorovani...a co je vina lidi,oni ty opatreni ani strategii nestanovili a ani maji pravo byt davove nastvani a vyjit do ulic...co delat jinak,treba revidovat opatreni na ty ucinna a na ty nefunkcni a ty hned zrusit,nevim proc mame stale nejhorsi vysledky a pul rocni LD,vlada to alibisticky haze na lidi,ale neni tomu tak...

marcicek84
21. bře 2021

@marulu virus spanelsme chripky se zkrotil sam,ze zmutoval do mene nebezpecne podoby,virus HIV nezkrocen do dneska - veda je bezmocna,po prodelani covidu jsou symptomy dlouheho covidu podobne jako stadiavHIV infekce pred propuknutim AIDS.K prirodnimu viru to ma daleko,zase za tim je nejaky vedecky tym co si myslel,ze poruci vetru,desti a ted mas z toho covid...nakonec se ukazuje,ze to do ciny dovlekli z USA,kde uz v roce 2018 byly pobezrele umrti na zapaly plic mladych lidi a mysleli si,ze to je z e-cigaret,po exhumaci totiz objevili,ze ten clovek mel covid a zde je tedy ten slavny pacient 0 prapuvodni variany A,v cine se sirila varianta B a jak jeste byla varianta C,viniky by meli pozavirat.

ilonne
21. bře 2021

@marcicek84 O nutnosti redukci učiva se mluví už posledních 5 let. Tedy v době, kdy Covid ještě nebyl.

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 ja jsem psala o citovem vydirani? Ja na to vubec nereagovala 😂 zase mam svoje limity do ceho chci cas investovat, do lusteni blabolu bez hlavy a paty na pul strany ne. Jen jsem ti bez emoci sdelila, proc muzes byt obcas nepochopena

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s nemusela jsi,vsechny fosud tebou napsane prispevky takto vyznivaji,je to tva dlouhodoba strategie 😉

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 to vis ze jo, posluz si

marge_s
21. bře 2021

Damy, marci me odkopala, ja tady ve skutecnosti pracuju na vlastni strategii, jak vas zmanipulovat, abych ovladla svet. Jen proto jsem se zaregistrovala na tomto podivnem koni.
Pak se mi budete v rouskach klanet. Na koniku budou dovoleny duchy jen na antigennich testech. Docilim toho citovym vydiranim (proto jsem ted jeho neunavna propagatork) a snuskou kazdodennich vulgarit na adresu nepohodlnych.

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s jeste neco? 😴😴😴
Jinak i Markete_m jsi tady psala o nejake etice,moje prispevky jsou dle tebe tez neeticke,nebo sobecke,ty se tady stridas s jinymi stalicemi,neboj,nejsi v tom sama,kazdopadne nechapu na co si ted tady stezujes,aspon za sve chovani prijmi nejakou zodpovednost...

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 to nebylo tobe. Ty spinkej

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 spousta veci, ktera tu padla je neetickych. Pokud jsem to nekde napsal, tak si za tim stojim. Kde je v tom citove vydirani? 🤔 pletes si pojmy.

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s az na to,ze ten vyznam prispevku nejdriv prekroutis a pak pises o tom,ze to je neeticke,coz je pak jaksi mimo misu....

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 marci, budto napis konkretne nebo si stezuj v ten okamzik, kdy je ta vec napsana. Je to naprosty nesmysl a ty zase nebudes schopna dokazat, ze to je pravda, budes argmentovat tim, at si to dohledam sama. Bez zase spat, ty miso.

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s ale tak marketka_m se ohradila hned,uz jsi zapomnela?Ja vim,ty si pamatujes jen co chces,dale jsi to psala po nasi diskuzi vcera ilonne,to si zvladnes najit a to ze odmitam reagovat na tve vyplody,to si neplet s tim,ze s tvym vyjadrenim souhlasim.

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 Ano, napsat ze seru na stary je neeticke v jakemkoliv kontextu (snad krome citatu). je mi jedno, jestli to obhajuje tim, chtela rict, ze je to houby proti tomu, kdyz umiraji deti. Je to hnusne, neprijatelne, neeticke.
Za tim si stojim a nic prekrouceneho na tom neni.

Kez bys odmitala reagovat. To bys udelala to nejlepsi, co bys mohla.

marcicek84
21. bře 2021

@merge_s Neetické jednání je takové, které porušuje jak etický kodex společnosti, tak i všeobecnou představu o morálně správném jednání. - V pripade koronaviru je spolecnost rozdelena,jak tedy nekdo muze se pasovat do role posuzovatele etickeho chovani,nechapu.Ne vsichni souhlasi s kroky vlady,zadne referendum nebylo,to bychom se mozna divili,jak by to vyslo. Jsou nam v soucasne chvili tlaceny predstavy o etice,ale nikdo nevi jak velke procento spolecnosti s nimi souzni.Co je vlastne eticke,obetovat vzdelani deti a zachranit kazdeho duchodce 80+,nebo obetovat zdravi nekterych jedincu neodzkousenou vakcinou a zachranit tak celou spolecnost?Proc v prvnim pripade je etictejsi zachranit i starecka a v druhem pripade jsou lidske ztraty povolene?Takze to fakt nema s etikou nic spolecneho.Pokud se chrani jakykoli zivot za jakoukoli cenu,musi to platit i pri vakcinaci,ale jak vidime,zde to neplati,zde se razi ockovat se za kazdou cenu,bez ohledu na nasledky.A to treba zase prijde dost neeticke mne.

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 jj, ty tmu rozumis nejlip.

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s ne,ja tomu prave s tou etikou nerozumim,protoze nekdy je vykladana tak a jindy zase jinak,neni to jednotny vyklad,kdyby to melo jednotnost,tak by sa dalo rict, ano je eticke chranit kdykoli jakykoli zivot jedince,ale to tady tak predkladano neni.Takze nelze jednoznacne rict co je ci neni v pripade koronaviru eticke.
Pokud je eticka ochrana zdravi jednotlivce,tak i v pripade vakcinace a ockovani by melo byt jeste 2 roky zakazano nebo by se mely mluvit i o jeho rizicich nejen o tom,ze to je neskodna vec a to tady taky chybi.Kde se ta etika podela,hledam ji a nenechazim.Opravdu psat o etice tady tudiz nema zadny vyznam.Etika v pripade koronaviru je opet nejakym zvlastnim zpusobem pokroucena. A kdyz uz tu etiku vytahnes a zacnes o tom psat,mela bys mit i odpovedi na mnou uvadene rozpory v pristupu,pokud je nemas,opravdu si nech ty reci o etice pro nekoho jineho,nema to s ni nic spolecneho,jak vidis. Za me to je pseudoetika v praxi citovych vyderacu.

sticker
marcicek84
21. bře 2021

@marge_s ne,ja tomu prave s tou etikou nerozumim,protoze nekdy je vykladana tak a jindy zase jinak,neni to jednotny vyklad,kdyby to melo jednotnost,tak by sa dalo rict, ano je eticke chranit kdykoli jakykoli zivot jedince,ale to tady tak predkladano neni.Takze nelze jednoznacne rict co je ci neni v pripade koronaviru eticke.
Pokud je eticka ochrana zdravi jednotlivce,tak i v pripade vakcinace a ockovani by melo byt jeste 2 roky zakazano nebo by se mely mluvit i o jeho rizicich nejen o tom,ze to je neskodna vec a to tady taky chybi.Kde se ta etika podela,hledam ji a nenechazim.Opravdu psat o etice tady tudiz nema zadny vyznam.Etika v pripade koronaviru je opet nejakym zvlastnim zpusobem pokroucena. A kdyz uz tu etiku vytahnes a zacnes o tom psat,mela bys mit i odpovedi na mnou uvadene rozpory v pristupu,pokud je nemas,opravdu si nech ty reci o etice pro nekoho jineho,nema to s ni nic spolecneho,jak vidis. Za me to je pseudoetika v praxi citovych vyderacu.

sticker
gramar
21. bře 2021

@marcicek84 Nedodržovat nařízení, jen proto aby byl člověk king, je blbost. Pokud by ty lidi měli pádný argument, podložený daty o neúčinnosti, porušování ústavy a s těmi by diskutovali a pokoušeli by se o změnu k lepšímu, schůdnějšímu řešení, tak bych jim fandila. Ale mlátit hubou jen pro pět minut slávy je stejně ubohé, jako likvidace lidí a ekonomiky naší země, které předvádí naše vláda... Když půjdu a zastřelím vraha, tak se stanu vrahem a je úplně jedno jestli budu argumentovat tím že je to nejlepší způsob jak naložit s vrahem a už úplně liché je tvrdit že jsem tím svět zbavila vraha a prospěla jsem lidstvu, s ohledem na to že jsem v tu chvíli vyměnila vraha za vraha...

A víš není potřeba referendum, navíc jsem přesvědčená že v ČR na to nejsme připravení, rozhodovat o důležitých věcech, nejsme tak vyspělí emočně, abychom to zvládli... ale je potřeba si na toto vzpomenout u voleb, protože ty by měli být rekapitulací vládnoucích stran a jejich zhodnocení... Jak pravil Šebek, nesnažíme se naše frustrace vytlouct na tom nebohem hadru, tím nikomu a ničemu nepomůžeme, ale sečteme jim to u voleb, kde té změny a nastavení zrcadla můžeme docílit nejlépe...

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 promin marci, ja ti proste nerozumim. Mozna jsi na moji jednoduchou hlavicku moc komplikovana. Ty mas opravdu zvlastni schopnost pospojovavat veci dohromady. Delam ted praci, u ktere se musim vic soustredit, zkusim se k tomu vratit pozdeji az to dodelam.

(Nebo mozna ano...ty chces, aby byl jasne receno: tohle je eticke, tohle neeticke. Neco jako tohle je cerne, tohle je bile. Ale tak jednoduche to neni. )

marcicek84
21. bře 2021

@gramar ja si nemyslim,ze to bylo o tom jsem king,proste v tom neni videt smysl,vcera prisel tatka z prochazky,ze jakysi jiny duchodce dostal zdupane,te sel po prazdnem chodniku bez rousky i kdyz byl policista na druhe strane cesty a po chodniku se ani nemijeli (odstup meli od sebe 4 m minimalne,mozna i vic),pak dostal pokutu ridic 1000 Kc, ktery vezl kolegy do prace,ale ten nemel respirator proto,ze se mu pak mlzi bryle a mohl by ohrozit silnicni provoz.Nektere narizeni fakt jsou jak z absurdistanu.
No u tech voleb doufam,ze se to vsem secte,ano to bude nase chvile vystavit ucet.

marcicek84
21. bře 2021

@marge_s tos nepochopila nebo nechtela pochopit.Rikam,ze nemuze byt brano neco eticke,kdyz to je predkaldano tak,ze jednou to eticke je a podruhe ne a pritom je to porad jedna a tataz vec - ochrana zdravi jednotlivce. Jinak to proste je jen jakysi preudozvast o etice bez hlubsiho vyznamu a nelze o necem takovem psat jako o etice,protoze neetické jednání je takové, které porušuje jak etický kodex společnosti, tak i všeobecnou představu o morálně správném jednání. A tady se v jedne veci ty moralne spravne pristupy docela bijou nebo si spis nekdo tam nahore velmi protireci.

marge_s
21. bře 2021

@marcicek84 Na tom se nic nebije. "Srat na stary" se nerika ani za valky, ani za korony, ani u dortu v kavarne. Hledas v tom mozna hlubsi vyznam, nez v tom je.

gramar
21. bře 2021

@marcicek84 Je to mnohdy o tom "jsem king", jak jsem psala tvrdit že něco je špatně a nefunkční, bez toho abych měla relevantní data, nebo nějaké rozumné podklady, či argumenty není o ničem jiném než hraní si na hrdiny, nebo oběti a v tu chvíli dělá ten člověk přesně to co odsuzuje na vládě a jejich nařízení, jen z opačného konce... Jistě některá nařízení jsou vysloveně debilní, ale pokud chci něco změnit tak není cesta to že si stoupnu uprostřed Václaváku bez roušky a budu řvát "všechno stojí za hov...". Pokud si stoupnu uprostřed Václaváku (za mě i s tou blbou rouškou, tak abych nedávala pistoli do rukou "nepřítele") a budu lidem kolem říkat podívejte, já mám tyto data o ne/funkčnosti a je potřeba jednotně apelovat na vládu že je to banda debilů a tudy cesta nevede... Člověk který to bude dělat smysluplně a bude předkládat lepší a funkčnější řešení bude mít mou plnou podporu, ale nebudu hájit pitomce co řešení nemá jen potřebuje svůj jinak všední a ubohý život zveřejnit, aby prvně byl za "bojovníka za svobodu", takový člověk si nezaslouží v podstatě nic než opovržení. Viz. pan Volný, který se díky buranství a nadutosti prvně v životě zviditelnil...Bohužel Češi mají tendence z podobných hovad dělat chvilkové hrdiny z hospody, protože se s nimi dokáží ztotožnit...

gramar
21. bře 2021

Jinak k těm policajtům, v pátek mě kontrolovali při přesunu přes okresní hranice, naprostá pohoda, pokecali jsme si a bylo to vlastně fajn. A shodli jsme se na tom že je to vždy o lidech a ve většině to jde v klidu na všech frontách, ale pak jsou případy kdy se někdo prostě rozhodne že to v klidu nepůjde, ale chvála bohu těchto případů je na obou stranách minimum...

Strana