icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
21. bře 2021

@marcicek84 ted znis jako hysterka😁😁😁😁ale je to tak..snad budou obchody pro vyvrzence🤧🤧🤧

gramar
21. bře 2021

@marketka_m Tak o čipech už se i na MK mluvilo tuším kolem roku 2010/2011 když tehdy nějaká společnost nabízela čip pro dítě, pro případ že by se ztratilo atp... Původní plán čipů byl kvůli placení bitcoinem (a mnoho zastánců krypto měn jej má, já osobně znám dva lidi) a tuším že tu byla maminka co si dítě očipovat nechala, nebo to minimálně tvrdila. Takže funkčnost čipů jako taková už je léta a i bez covidu je spíš otázka času kdy se i tato metoda začne zavádět v běžném životě. No a pokud se nad tím člověk zamyslí, mohlo by to mít mnoho kladů, bohužel i mnoho nevýhod a možností zneužití, ale když vezmeš mnoho sci-fi filmů kde se toto vyskytlo a srovnáš to s tím co před dvaceti/třiceti lety bylo naprosto nemyslitelné a pouze na plátně kin a teď už je to naprosto běžné...

Jinak ruku na srdce já už ztratila očkovací průkaz asi tak desetkrát takže v tomto směru bych mohla ušetřit nerva při dohledávání toho kdy jsem byla na tetanovce, například 😂

marketka_m
21. bře 2021

@gramar a presne o tom to je!vystihlas!komfort.na to lidi uslysi...cipovani deti a bezpecnost je neco jineho...cipovani a nenakoupeni je neco uplne jineho...tak to vnimam ja

marketka_m
21. bře 2021

@gramar mozna doplnim...ne moznost..ale podminka..abychom se chapali...a omlouvam sr..jsem kantare.pokrac zitra

marcicek84
21. bře 2021

@marketka_m ne, já jsem v klidu, já to v sobě nemám, počkáme co na ovečky vymyslí, kdysi se tetovala čísla, teď se budou rozdávat čipy...hele eshopy budou vždycky, byla bych v klidu a budou i podniky pro nečipované a když ne, tak je po svobodě...čipy jsou připraveny pro aplikaci od roku 2009, takže to lidem je třeba nějak vnutit...no nic jdu spát a fakt kroutím hlavou nad tou lidskou naivitou 😀

gramar
21. bře 2021

@marketka_m Hele mě to tehdy přišlo strašně nemyslitelné a obrovský zásah do soukromí dítěte, ono za "ochranu" právě můžeš schovat strašně moc, ale kde je hranice ochrany dítěte a jeho špehování... Já bych do toho třeba v tomto konkrétním případě nešla...
Jinak samozřejmě rozdíl mezi zbytnou a nezbytnou potřebou a její podmínění čímkoliv za pomoci nepřímého nátlaku je špatně. Ale toto jsou věci které stejně v budoucnu budeme řešit (myslím globálně lidstvo, ne jen ČR), protože jak jdou dopředu technologie a možnosti, tak toto půjde ruku v ruce. Pokud to nebude zaštiťovat ten co dělal open card 😎v Praze, tak bys pomocí čipu, případně QR kódu (což už se taky řeší nějaký ten pátek), mohla nahradit zdravotní záznamy, což by teoreticky mohla být obrovská výhoda např. pro epileptiky, cukrovkáře..., platební karty, občanku, jízdenky... Ten potenciál je v tom obrovský a ne nutně to musí být špatné. Pravdou je že s tím v podání současných generací půjde ruku v ruce určitá nesvoboda. Na druhou stranu když si vezmeš že už teď o nás ví spoustu lidí prakticky všechno (kamerové systémy, rozpoznávání tváří, skenování chování na letištích, placení kartou, připojování přes vysílací věže - poloha, nekontrolovatelné sdílení každého lejna na sociálních sítích, cílená reklama přes web..., při tom všem je vlastně strašně komické, jak negativně se k tomu lidi staví, protože v současné chvíli toho na sebe a dobrovolně prásknou víc, než by byl schopný čip 😎 A to jsem v tomto směru dost konzerva, ale dovedu si takovou dobu představit a nemyslím si že se jí nedožiju... 😉

gramar
21. bře 2021

@marcicek84 Nejsou připravené, ale už od roku 2000 (minimálně) se o těchto možnostech a posunu technologií mluví veřejně.
Navíc trojčíš naprosto zbytečně, v této zemi nejsou schopni ani očkovat normálně, už vidím tu logistickou katastrofu při snaze očipovat národ, to by bylo divadlo jak kráva a tak to ještě pár let bude 😇

marge_s
21. bře 2021

Jsem v hajzlu. Mam chip od domovniho vchodu a do jidelny. Bojim bojim 🙈 taky asi v knizkch z knihovny a nejsem si jista, jestli nahodou nemam i nejakou kartu s chipem, asi na vyber z bankomatu nebo co. Tam asi neni jen ten magneticky pasek. Taky mam nejaky pametove karty s chipem a casopis Chip. Jesteze mam starou obcanku, to by teprv bylo toco. Omg klidek, zensky. Urcite vam ho jidou implantovat do mozku 🙈 kam na to chodite

Uz se tesim, jak se neockovani nedostanou na verejne wc, taky budou na chipy, urciteee

hojda
21. bře 2021
hojda
21. bře 2021
gramar
21. bře 2021

@marge_s Hele na těch záchodech by to nebylo marné, víš co dá práce se zkroucenýma nohama přískokem skákat k té vlídné hajzlbábě a ještě jak hovado hledat dobrné, protože co kdyby jsi náhodou po použití nezaplatila!!! 😂

marge_s
21. bře 2021

@gramar ba, ba. Mimochodem jdena pobaltska zeme-mne se pletou 🙈 je na tom technologicky super tak, ze to prave maji v jednom dokladu. Oni maji to zabezpeceni IT opravdu perfektni (tady si to rdsi asi nechci predstavovat), takze ridicak, obcanka, mam pocit ze i ta zdrav dokumentace a tak, vse si tam mohou nechat nahrat. Poslouchala jsem o tom porad v radiu tak pred dvema trema lety uz. Sikovni.

marge_s
21. bře 2021

@hojda 🤣 jo

A vlastne to bylo disney varovani “ Tahle príma dvojka slídilů
ta řeší problém tvůj...”, oni to vedeli uz tehda

gramar
21. bře 2021

@marge_s No já se na toto hrozně těšila, když s velkou pomopou začali vydávat ty občanky s čipem a biometrií, že to nahradí řidičák, pas, kartičku pojištěnce (platební karta by taky byla fajn, ale takové iluze jsem si tehdy nedělala) no a efekt nula nula nic... jak ty pražský lítačky, jeden velký propadák, blamáž a předražený šunt který když ztratíš, nebo poškodíš čip, zacáluješ prachů jak za zlatý zuby... PS už tři dny tu podělanou občanku nemůžu najít... 🙈

marge_s
21. bře 2021

@gramar ja taky 🤣

hojda
21. bře 2021

@gramar Já jí mám propadlou, ale už nemá cenu si jí dělat, počkám na ten čip😂

gramar
21. bře 2021

@hojda Bacha na to, za propadlou občanku ti taky jsou schopný narvat pokutu až deset litrů...

hojda
21. bře 2021

@gramar 200,- korun dostala sousedka.

gramar
21. bře 2021

@hojda máti 5000,- 😂

gramar
21. bře 2021

Teď mě tak napadlo k tomu kontrolování, pár dní dozadu jsem koukala na Divergenci, to by taky mohl být model (na něm už zjevně začali v ČR pracovat 😂)...

marge_s
21. bře 2021

Mam to. Bylo to estonsko. Bsechno vcetne dani a tak trochu bohuzel i voleb. Shrnuta pro a proti 🙂 https://hlidacipes.org/pokrokove-digitalizovane...

hojda
21. bře 2021

@gramar Nejdřív musí otevřít kadeřnice, mám ofinu až na bradu, tak to mě nemůžou fotit😂

gramar
21. bře 2021

@marge_s Jé o tom jsem asi kdysi už slyšela, zítra to přelouskám, za minutu dopeču snídani a asi umřu, pač za pět hodin zase vstávám (podělané pondělí...) 😂
@hojda Jéé a co jeden se fotil na občanku s cedníkem na hlavě, protože to byl znak jeho víry, tak co bys ty nemohla mít účes ale pračlověk 😂

marge_s
21. bře 2021

@hojda mne ujela ruka, ja nemam ofinu zadnou 🤭
Jsem premejslela, kdy se ukazu v byvle/budouci praci. Ehm zatim to nespecha

marge_s
21. bře 2021

@gramar 👍 good luck

marketa11112
22. bře 2021

Koukám, že se svou oškubanou ofinou vzatou dětskýma nůžkama na papír, jsem na tom ještě dobře. Jsem se zasmála.
Čipy jsou budoucnost, to se ví dávno. Prostě budou z mnoha důvodu. Zrovna teď jsem viděla v telce reportáž o chlápkovi,který má čip na ruce a platí tak v obchodě. A prý jsou prodavačky dost vyjukané. Nebo čip u dětí - v době úchyláků na každém rohu, vlastně docela dobrý vynález.

Propadlou občanku raději vyměn, fakt se platí pokuty v různé výši. Ikdyz v dnešní době, kdy nemusíš mít ani technickou u auta, kdo ví.

ilonne
22. bře 2021

@marketka_m Já tím nemyslím, že ty říkáš blbost. Ale to, co vymysli Prymula je hovadina. Myslím, že ty očkovaky budou stačit.

gramar
22. bře 2021

@marketa11112 technickou a řidičák, ale na občankach by mohli dohánět díru ve státní kase 🤣
Já s tím čipem u dětí mám problém, kvůli tomu šmírování, navíc ve chvíli kdy by to bylo rozšířené, tak si myslím že případný úchyl by to dítě rozmíchal jen díky čipu 🤢

marcicek84
22. bře 2021

@gramar jake trojceni?😀kde?trojcit by meli ockovani,jich se to bude tykat nejdrive 😉 a jsou vyrabene v RFID labinach a vynalezci si mysleli,ze se zacnou pouzivat mnohem driv od roku 2009 to u nas jiz bylo mozne...

Kazdopadne je docela usmevne,jak si tady nekteri z toho delaji srandu,i kdyz vedi,ze kazdy hoax za rok uz neni hoax.Myslim,ze na ty cipy dojde a nebude to tak super,nekoho unesou a prvni z nej budou za ziva lovit cip 🥴 Velky bratr bude s nami vsude a samozrejme se to lidem budou snazit prodat,pricetny clovek nema zapotrebi se nechat cipovat jako pes.

gramar
22. bře 2021

@marcicek84 já se omlouvám ale fakt mám problém se slovem labina a v okamžiku kdy k němu dojdu už je jakékoliv další sdělení neuchopitelné. I kdyby bylo pozlacené...

Můžu se zeptat co je tvůj obor? Už několik stránek tu nad tím přemýšlím.

Strana