icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
6. dub 2021

@marcicek84 Nepochopila jsi ty články, nikdo nepsal, že je to zcela bezpečné, jen se srovnávala ta dvě rizika (očkování vs. komplikace u covidu). Je to stejné jako s léky, ne každý lék je vhodný pro každého člověka a je třeba vždy vybrat ten nejvhodnější, protože někomu ten samý lék pomůže a jinému uškodí.

gramar
6. dub 2021

@hojda Otázkou je zda to věděl, ta souvislost je potvrzena relativně krátce a ještě to není 100%, jsou to nějaké předběžné informace, tak uvidíme... Moje babička má taky problém píchá si heparin a je taková porouchaná a astru dostala v březnu a až na na to že jí dva dny bylo na prd a měla zimnici je v pohodě, tak uvidíme jak to bude dál má jít ještě na druhou dávku

marge_s
6. dub 2021

@hojda co jsem slysela, tak to riziko je u mladsich rocniku, jednalo se typicky o zeny mladsi 40 (?) let. 65+ by melo byt ok. Je to podobne jako rizika i techto zen pri tehotenstvi, jde o nektere trombofilni mutace. Taky proto ted - tusim, ze Nemci - ockuji Astrou jen 60+
Je to tezke rozhodovani, taky by me zajimalo, jaka jsou po tomto typu trombozy rizika, jak se to da osetrit.

Ten vyskyt byl asi 36/12 000 000 davek, to se pak tezko souvislost dokazuje.
Ale i ted, pred minutou, rikal Grubhoffer, ze ta pochybnosti panuji po rozcleneni NU do vekovych skupin, takze se zda, ze to ma navaznost na nizsi vek..

marge_s
6. dub 2021

"u techto zen" "ty pochybnosti" ...jsem myslela---kruci :D

hojda
6. dub 2021

@marge_s Jen by mi přišlo logičtější, že pokud se člověk s něčím takovým léčí, tak tu astru nedostane, hlavně v souvislostí s tím, že se mluvilo o tom, že obvodní lékaři své pacienty znají....

marketka_m
6. dub 2021

@gramar tak mě to příjde jako dobrý biznys ty letní tábory.

gramar
6. dub 2021

@marketka_m No nepůsobí to úplně převratně, čekám kolik pořadatelů příměstských táborů se toho chytne a pak ještě bude vybírat za běžný režim 😂 Chalupa to jistí... 😎

marge_s
6. dub 2021

@hojda urcite

hojda
6. dub 2021

@gramar taky mam ten dojem, ze o nejake uceni pujde az v posledni rade😔

gramar
6. dub 2021

Tak a je to všechno jinak, zítra má končit Blatný i Plaga... 🤪🤣

marketka_m
6. dub 2021

@gramar i Plaga??? no jo... nevoní Babišovi... nj, to bude zajimavé 🙂

gramar
6. dub 2021

@marketka_m https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-ma-v... jo i Plagu... Tak tohle je ukázka jak se nedělá politika v demokratické zemi... Já se podělám 😂

marcicek84
6. dub 2021

😂😂😂 to maso,tak oba dva nakonec,ale uprimne budu rada,kdyz uz je tam neuvidim,Plaga alibista my nic to epidemiologove a Blatnicek di koledoval uz dlouho....

gramar
6. dub 2021

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-pondeli-... pro pitomce, chápu ten poslední odstavec tak že 12. do školy nikdo nepůjde a teprve v to pondělí se o tom bude jednat?

marge_s
6. dub 2021

@gramar uf, nerozumim nicemu 😱

Jednoznacne se v pondeli 12. rozhodne jestli fakt pujdou. Asi o tom bude rozhodovat babis s havlickem, tedy to jest ministrem zdravotnictvi, prumyslu, dopravy, skolstvi a vicepremieren, - vstavaji brzo

gramar
6. dub 2021

@marge_s To je zase den k podělání... 😂

hojda
6. dub 2021

@gramar asi by me vic potesilo, kdyby misto tech dvou vypadnul Babis...

ilonne
6. dub 2021

@gramar To bude nějaký překlep. Podle mě tam má být v úterý - jako dneska.

hojda
6. dub 2021

@marge_s kdy to tedy budou rozhodovat? A od kdy maji deti jit? Nebo je mame kazde rano pro jistotu nachystat, co kdyby nahodou???

marcicek84
6. dub 2021

@hojda ja myslim,zes nepochopila co jsem kt tomu psala,ten NU nebyl u te vakciny uvaden,uz to je varovanim pred prehnanym optimismem a o to tady jde celou dobu,zda chceme byt ti pokusni...

marcicek84
6. dub 2021

Holky jestli se otviraji obchody,tak se zaroven nemuzou otevrit skoly
Takze bud obchody nebo skoly...skoly mozna za 14 dnu,ja myslim,ze ani nemaji dost testu...a pokud skonci NS,tak nebudou mit jak zrychlene nastupovat,testy meli jen na tyden...

marge_s
6. dub 2021

@hojda me ne “asi”, ale urcite. Ted vypukne ten chaos 🤣🤣🤣 babisak osobne zacne organizovat skoly i zdravotnictvi

marge_s
6. dub 2021

@ilonne taky bych tipovala preklep. Ale mate me, ze se “bude bude rozhodovat”, kdyby to bylo dnes, tak se rozhoduje v pritomnem case 🤔 a druha vec, co me mate - u nas nastup hypoteticky 19., a to SŠ i ZŠ (email ze skoly)

gramar
6. dub 2021

@ilonne Tak asi to byl překlep čekám na tiskovku...

gramar
6. dub 2021

@marge_s proč 19.??

marcicek84
6. dub 2021

@gramar tez si myslim,ze termin bude pozdejsi

gramar
6. dub 2021

https://twitter.com/KarelHavlicek_/status/13794... já nevím ale dle toho tweetu od Havlíčka - ministra na vše, to nějak působí že děti do škol nepůjdou, pokud jim tímto dává šanci si v klidu nakoupit potřeby... Nebo nevím asi jsem pitomá a špatně to chápu...

marcicek84
6. dub 2021

Ano z toho tweetu Havlicka to tak pusobi a ocekavam,ze deti budou nastupovat nejdriv 19.4.

marge_s
6. dub 2021

@gramar nevim 🤷🏾‍♂️

Strana