icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
13. dub 2021

@marcicek84 ale jdi ty, ktery? To mi uniklo

marge_s
13. dub 2021

Budu hadat: nasleduje, jen si to najdete, neni moji povinnosti to dokazovat, proste to tak je etc... 😅 kdyz bude mit dobry den, tak mozna vycuca nejaky jeden prispevek a to budou ti "mnozi" :D

hojda
13. dub 2021

@marcicek84 Ano, Hamplová se na to dívá z pohledu práva a úplně stejně se na to bude dívat v situaci, když se přeplní nemocnice a lidem se nedostane lékařské péče, na kterou mají také nárok a opět bude vytahovat zákony, dle kterých mají na ošetření nárok. Ona chce právní soulad, ale právní soulad šíření viru nezastaví. Nerozumí tomu z jiných hledisek viz. testované dítě, když je negativní, tak nemusí nosit roušku, ano pokud by to byl PCR test, tak je velká pravděpodobnost, že tomu tak je (i PCR můžou být falešně negativní), ale u antigenního testu to prostě neplatí.

ilonne
13. dub 2021

@marcicek84 Klasická vydíraci věta - ....být kantorem, nikdy bych na sebe nevzala .....hm a co by tedy dělala? Navíc, děti se testují samy, my je netestujeme.

marge_s
Autor odpověď smazal
hojda
13. dub 2021

@marge_s Mně se líbí,jak mluví o tom, že je potřeba společnost spojit a pak navrhne rozdělit děti do dvou tříd na testované a netestované😂 Kde vezmeme učitele a třídy, to už neporadí, že???

marcicek84
13. dub 2021

@hojda a tobě se zdá v pořádku protiprávní nařízení? Mně teda od počátku ne.
@ilonne Tobě přijde normální, že vás někdo nutí jednat protiprávně? A zajímavé, že se některé odvážné školy bouří a nechtějí to dělat, kdyby neměly právní oporu, těžko by do toho někdo šel.
@marge_s jj, to je typické, každý kdo je proti systému je dezinformátor a nemá valné mínění, i kdyby měl 100 x pravdu ... však soud rozhodne, ale ani já jsem nikde v zákoně žádnou povinnost u děti nenalezla, takže jsem na to odůvodnění státu upřímně zvědavá.

hojda
13. dub 2021

@marcicek84 ne nezdá, ale většina zákonů není stavěná na situaci jako je pandemie. Ty tedy navrhuješ udělat nejdřív pořádek v zákonech a pak teprve začít řešit covid? Super nápad, tak už jen musíš nějak domluvit covidu, aby počkal pár let, než si dáme zákony do stavu, abych mohl přijít😂

hojda
13. dub 2021

@marcicek84 Krajní nouze je v právu takový stav, který představuje přímé ohrožení zákonem chráněného zájmu. Odvracení krajní nouze „činem jinak trestným“ pak trestným činem ani přestupkem není, přestože toto jednání jejich zákonné znaky jinak naplňuje. Jde tedy o okolnost vylučující protiprávnost takového činu. V civilním právu jednání v krajní nouzi vylučuje odpovědnost za způsobenou újmu.

marcicek84
13. dub 2021

@hojda jaký pořádek v zákonech? Museli by přepsat ústavu a LZPS. A to je tak velký zásah do práv občanů, že by to ani neprošlo - jme vázání i na zákony EU. A pokud by to bylo neprůchozí, museli by začít pracovat tak, aby to nebyl jeden paskvil za druhým. Aha, takže co tím chtěl básník říci, že tedy rodiče mají nad újmami svých dětí zavřít oči? Tak ne každý rodič v ČR obranu svých dětí vzdal.

marge_s
13. dub 2021

@hojda to napadlo koho? :o

hojda
13. dub 2021

@marcicek84 Tak pro mě jako rodiče štětička v nose není újma na zdraví, pro mě je újma, když budu potřebovat ošetřit dítě v nemocnici a to nepůjde😉. Co jsi tím tedy chtěla říct? Požaduješ úpravu zákonů, aby všechny ta opatření byla v souladu? Změnit se může náš zákon i zákon EU - pandemie je celosvětová. Pozor, já netvrdí, že pak soudy nevydají rozhodnutí, že byla opatření protiprávní i to se může stát, ale nedělat nic a čekat, až budeme mít zákony v souladu řešení prostě není. Tvým cílem je toto, nebo co požaduješ? https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/koronavirus...

hojda
13. dub 2021

@marge_s Paní právničku, říká to v tom videu....

marcicek84
13. dub 2021

@hojda takže ty tež víš, že to je protiprávní a celou dobu ses tady se mnou tedy dohadovala o čem? Já fakt zírám a ještě ti to přijde normální, tobě snad za to pomahačství ta vláda platí, protože jinak už nemám slov...

hojda
13. dub 2021

@marcicek84 Já se s tebou nehádám, jestli je to protiprávní nebo ne. Pokud se toto bude v budoucnu řešit, tak to budou řešit soudy,takže ani ty ani já. Když ti začne hořet barák, tak budeš řešit, jestli můžeš hasit i vodou od sousedů, nebo ne a jestli tě kvůli tomu soused zažaluje???? Ty budeš nejdřív obíhat právníky?

marge_s
13. dub 2021

@hojda aha :o ja na ni nemela naladu 😀 (ale cetla jsem ten jeji elaborat)

marketa11112
13. dub 2021

Co je vic. Zakon nebo zivot? Mam jasno.

marcicek84
13. dub 2021

Tak určitě není v pořádku nařízení, které protizákonně dětem poškozuje zdraví potažmo lidský život a toto říkají i lékaři...

ilonne
13. dub 2021

@marcicek84 Mám pocit, že to jsou soukromé/alternativní školy. To také nemůžeš srovnávat s běžnou ZŠ. Já si tedy myslím, že by stačil test jednou týdně, ale testovani jako celek bych nezavrhovala.

marketa11112
13. dub 2021

Je docela smesne, ze se nekomu nelibi ,,kontrola statu,,. Vsak tam lidstvo smeruje uz davno. Informaci ma stat dost- od lekarske pece, po majetek osoby, bydleni, info z uradu, kamery na ulicich i na pracovisti, telefoni cisla i zaznamy....je smesne si myslet, ze clovek neni a nebude nejakym zpusobem kontrolovan. Bude a to vic a vic. Diky vyvoji elektroniky, umele inteligence i potrebam lidi, to tak proste bude. Pokud se s tim nekdo nedokaze smirit, musi koupit opusteny ostrov, odstehovat se tam a zabarikadovat. Nebo roztrhat doklady a stat se bezdakem. Ovsem bez veskerych vyhod , bez lekarske pece, moznosti nakupu potravin, bez skol a dalsich.
Navic je zcela jasne, ze zivot se po pandemii zmeni. Zmeni se nektere zakony i narizeni, zmeni se tok penez statu, zacne se jeste vice vyuzivat internetova sit, nastane dalsi robotizace, svet se zameri vice na ochranu lidi a zivotu. Smirit se s tim, ze se svet vyviji a meni, je zaklad. Diky pandemii budou zrejme zmeny vetsi a rychlejsi. Rekneme si na rovinu, kdo o tom rozhoduje- bezny clovek tezko. Prostor maji ti, co maji prachy a informace, moc, vysoke funkce, moznosti. Vyrvavat silenosti a lzi na portalu pro maminky, fakt nema cenu. Pokud s tim chce clovek prorazit,musi byt zrejme vic videt, byt akcnejsi, ovsem take presvedcivejsi a chytrejsi.

marketa11112
13. dub 2021

Sucha vatova tycinka nikomu zdravi neposkodi. 🙂. Fakt nechapu,kde se takova pitomost vzala.

marcicek84
13. dub 2021

Je rozdíl mezi bezpečnostními systémy a mezi zdravotním diktátem, kdy když řeknou, že si poškodíš zdraví vakcínou nebo čímkoli jiným, že to musíš udělat...protože o tady o ochranu zdraví nejde, ale o zisk jde každopádně...jestli to někdo nedokáže od sebe odlišit, tak je to pak těžké...
ono každé zvěrstvo, které se v minulosti dělo, začalo porušováním zákonů, lidé to přehlíželi, stupňovalo se to, byl z toho extremismus např. fašismus, nejde lidi rozdělovat na lepší či horší za to, že vidí svou ochranu zdraví jinak, nejde rozdělovat společnost zákony, které nemají právní podklad, proč se nehledají cesty a systémy, které by lidé snáze akceptovali a byly by právně v pořádku?

marcicek84
13. dub 2021

@ilonne ne, všechny nejsou alternativní, v některých školách po dohodě se zřizovateli zavedli PCR testy ze slin, aby se testovalo 1 x týdně, některé školy odmítají neoprávněný nesmysl, odvážných ředitelů je málo, ale proč mají strach, asi aby nepřišli o funkce, lpění na funkci je též zvrácenost...Jsem zvědavá co hygiena komu napaří, protože to bude muset odůvodnit a to na tom pofiderním právním podkladu, nezvládne, navíc, kdy už teď nezvládají v právním řízení udělovat pokuty za nenošení ochranných prostředků...

marcicek84
13. dub 2021

@hojda co se pleteš barák a vodu od sousedů? my se tady bavíme o ochraně zdraví dětí. Barák v nejhorším shoří a nebo si přivoláš hasiče. Pochybuju, že půjdeš na cizí pozemek pro vodu do kastrůlku, navíc, když má na pozemku každý psa. Víš co raději nevysvětluj, ušetříš všem čas.

marge_s
13. dub 2021

@marcicek84 ale, ale, najednou je spatne rozdelovat lidi na lepsi a horsi. Safra, kdo to tu vykrikoval, at si rizikova cast zaridi izolaci a ostatni nechal zit...kdo rikal, ze umiraji jen slabi a nemocni, ze on je zdravy a mlady a nechce s tim mit nic spolecneho a hyzdit si oblicej...🤔 protoze silnejsi preziji, hmmm, co mi tohle asi pripomina ...eugeniku? Nacismus?

marketa11112
13. dub 2021

@marge_s tohle bylo trefne.

marketa11112
13. dub 2021

@marcicek84 vis co rikal Pitkin - mmmmas ttto mmmmit jjjjako jjjja. Tttvuj ppproblem,zzzeeee nnnnejsiiii bbbohatttaaa.

sahrazad1
13. dub 2021

Jojo , chystané Covid pasy mi silné připomínají čínský kreditovy systém . Pasy to u nás začne , a takhle nějak za čas skončí . Hnus toto .

marketa11112
13. dub 2021

@sahrazad1 bohuzel. Bude to po celem svete, ne jen u nas. Ovsem clovek to nakonec bude chtit, jinak bude vyrazeny z toho ,,lepšího,, a zabavnejsiho zivota. Nebude moci nikam.

marcicek84
13. dub 2021

@marge_s ale no tak, ti rizikoví mají tolik prostředků individuální ochrany, až hrůza, ale pořád jim to nestačí, ani vakcíny ani léky nestačí, tak budou diskriminovat všechny ostatní, děti, to je fakt zvrácené...

Strana