icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
3. bře 2020

@kejt29 já ještě s rouškou neviděla taky nikoho 😉 asi náhoda, ale s manželem jsme se smáli, jak je vylidneno všude

odula
3. bře 2020

@merope hele ja bych se třeba nenajedla bez umytych rukou. V kabeli nosím alkogel :D pripadala jsem si jak hysterka :D tak aspoň k něčemu je to dobrý. Teď ještě přidat na pohybu a abych tema umytyma rukama nejedla junk ;)

vineta
3. bře 2020

@merope Já si ruce umývám pořád, je to první věc, když přijdu kamkoliv zvenku. Běžně s sebou nosím dezinfekční sprej na ruce pro případy, kdy by nebylo k dispozici umyvadlo. Teď jsem teda jen upgradovala způsob mytí dle doporučení lékařů. Ale trochu mě udivuje, co lidí není na základní hygienu vůbec zvyklých.

bonavoxa
3. bře 2020

@vineta A to mi přijde na tom všem úplně nejhorší...nebo druhé nejhorší. První asi úmyslné zamlčení faktu, že byli v nakažené oblasti, aby nemuseli do karantény. Největší mor je bezohlednost.

podaji
3. bře 2020

Já, a jsem fakt posahana. Od doby co jsem v Praze cca 10 se fakt štítům MHD metro ale normálně jezdím. Myjí si ruce všude a pořád. Za to babí. Milionová tchýně mám ji moc ráda ale po hodině u nás kdy jela busem metrem a byla si nakoupit...jeee vlastně ruce🤦🤦😂

merope
3. bře 2020

@odula @vineta @podaji Tak ono záleží, jaká je situace a kudy se člověk pohybuje a co a jak - podle mě se nic nemá přehánět (za normální situace). Teď je situace mimořádná a podobná opatření jsou v pořádku. Pokud máte dezinfekční gel v kabelce pořád, tak ok. Já ho měla s sebou v přebalovací tašce právě proto, že z malým občas nastávaly situace, kdy se mi hodil. A vybalila u rodičů a nechala tam s tím, že si v Praze snadno koupím nový. A když jsem si vzpomněla, že jsem nachlazená a hodil by se mi, tak přesně to byl ten první den, co všichni začli šílet a mám smůlu.

@podaji Tak já tím, že mám doma roční dítě, tak si lidi myjí ruce tak nějak automaticky při příchodu, ale dříve ani náhodou (a nenapadalo to ani mě). Pravdou je, že hodně rozlišuji situace, kdy venku řádí ledacos a kdy naopak je léto a nikde nic. A teď co mám drobka, tak samozřejmě na tu hygienu člověk dbá víc než bez něj.

marcicek84
3. bře 2020

Koukam,ze prispivatelu najednou dost,ale ve spatnem tematu,kdy primarni dotaz je vyresen,tak snad nekdo zalozi regulerni diskuzi o koronaviru...tato diskuze by konecne mela byt zrusena...

marcicek84
3. bře 2020

No asi takhle,pokud se zaviraji vysoke skoly,pokud se daji opatreni jake se delaji,clovek uz opravdu nevi co si ma myslet,bud se vi neco vic,co se k nam nedostane,nebo je to obycejny politicky populismus...

vineta
3. bře 2020

@marcicek84 To je vtipný, na jednu stranu se dožaduješ držení se tématu, na druhou stranu tu sama přispíváš k tomu dle tebe odchýlenému 😂. Já tě fakt nechápu.

marcicek84
3. bře 2020

Jinak do jiste miry chapu,ze se nikomu s lehkym prubehem nevhve byt odvezen neksm na Bulovku,situsce je jina kdyz jsou v byte rizikove skupiny,nebo tezsi prubeh...na druhou strsnu pokud jde o lidi co i pres vystrahu odjeli do Italie ci jinam,tak s tim zase museji pocitat a je sobecke se na to zase vykaslat...ale asi neni moznost jak jinsk na to,kdyz jsou lide neukazneni pocinaje cleny vlady,kteri karantenu nedodrzuji...

marcicek84
3. bře 2020

@vineta ano, zatim dokud tema existuje, prispivam...nicneme je pravdou,ze to je davno mimo tema,to je fakt,pokracovat by se melo rozhodne jinde...

vineta
3. bře 2020

@merope Aha, no já jsem tohle začala dělat až co žiju v Praze, přijde mi prostě špinavá, v MHD milion lidí, člověk si na tu tyč občas sáhne, myju si ruce furt, respektive při příchodu do vnitřních prostor (kromě obchodů teda), a to i když přijdu k někomu domů na návštěvu, hned mířím do koupelny... stejně tak v restauraci před jídlem, když jdu na masáž... Přijde mi to samozřejmé, prostě bych to s neumytýma rukama nevydržela. Jiná situace je, když jen chodím pěšky a na nic nechmatám nebo když jedu autem, to tu potřebu nemám tak silnou 😁.

marcicek84
3. bře 2020

@vineta konkretne na volantu je fest bacilu...to jsko zase je o pocitu,ale cisteho bez bacilu neni nikde nic...

vineta
3. bře 2020

@marcicek84 Ano, to je asi pravda, že ani volant není samozřejmě sterilní. Mně spíš vadí kontakt s cizími lidmi, ale je pravda, že je to dost o pocitu.

vineta
3. bře 2020

@marcicek84 Spousta diskuzí se přirozeně vyvíjí. Já myslím, že se tu v tom zvládneme zorientovat, i když nadpis už striktně neodpovídá.

marcicek84
3. bře 2020

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... tak to zrejme neni jak chripka, kdyz ta smrtnost je trojnasobna...ostrazitost je urcite na miste...

autor
3. bře 2020

@marcicek84 ono bylo víc než jasné, že tady bude tato diskuze pokračovat. Já jsem podnět dala, aby někdo založil diskuzi novou. Nikdo nechtel. Zezacatku jsem byla za diskuzi kritizovana. Každopádně nic nenamítám, že to tu pokračuje a v podstatě jsem pro 😉 ale je zvláštní sledovat, jak se k Tobě lidé tady chovají, když neznají Nick a jsi jako anonym, když znají Nick, chovají se jinak... Kdyby byla diskuze pojmenována jinak, byla bych určo nazvaná trolem 😂 no... Tak aspoň si teď myslí, že jsem Ty. Taky dobrý 😂🙈 (nemyslím to nijak špatně)

marcicek84
3. bře 2020

At si mysli co chteji 😀 spis mi to prijde trapny ty jejich konspirace,ale tak nejlepsi je v tom nechat a kochat se nad tim jejich tapanim 🙂))
Apropo ja dnes navrh na smazani dala,tak bud to smazou nebo prejmenuji,ale takhke jak to je ted mi to prijde divne...a co ty vis,mozna budeme hodne prekvapeni kdo si tuhle diskuzi zalozi na svuj nick

llluckaaa
3. bře 2020

@marcicek84 a anonyme, svět se netočí kolem vás, a vlastně takové blbosti, kdo je a kdo není kdo, ani nikdo neřeší, na 7 stranách jsou tu k tomu všehovšudy jen 3 příspěvky 😀 Ale jestli vám to dělá dobře, když tady někdo napíše, že si tak pochlebujete a píšete to samé, že to vypadá, že jste jedna a ta samá osoba, tak vám to sem budu klidně přidávat každý den 😉 Co bych neudělala pro dobrý pocit a štěstí druhých 😘
Apropó, proč se oddalujete od tématu diskuze, když vám to vadí u ostatních a chcete diskuzi kvůli tomu zavřít? Co kdybyste šly příkladem? 😉

drep
3. bře 2020

@merope já neumím mluvit za ostatní, ale sama jsem od dětství naučená, že si ruce myju při příchodu domů/do práce/kamkoliv a po použití toalety, po kontaktu s penězi a po pohlazení psa (a to jsme psa měli a hladía jsem ho furt). A dodržuju to fakt automaticky, moje první kroky kdekoliv vedou do koupelny. Nejedla bych v kině popkorn bez umytí rukou. Protože na aro jsou ruce důležitý vektor přenosu nemocničních infekcí, tak tam ruce myju po toaletě a při příchodu do práce, pak dezinfikuju. Než sáhnu na pacienta nebo jeho vybavení a pak když odcházím od pacienta nebo jeho vybavení, když se zkontaminuju. Takže opravdu furt. I Když jdu jen přepnout rychlost na perfusoru nebo přenastavit ventilátor. A dělám to stejně i na záchrance, i když tam jsem trochu za exota, ale já hygienu rukou beru vážně. A jak to má okolí, to nevím, můj muž je zdravotní sestra, tak to máme podobně.

marcicek84
3. bře 2020

@llluckaaa vzdyt tady je kazdy prispavek mimo tema,ma se resit proc byla smazana diskuze s koronavirem,kazdy kdo prispeje o necem jinem.vc. tebe porusuje pravidla.
Detektiv by z tebe nebyl,protoze byt tataz osoba,tak to zrejme delam nenapadne,vid...no tsk to zase neco nevyslo...mozna priste 😜
Diskuze neplni svuj ucel,smazana by byt mela...je plno lidi silnych na puse a honicich si trika to je celkem zajimava vec,ale kazdy priposr...si zalozit vlastni diskuzi na tohle tema,to clovek zasne...

llluckaaa
3. bře 2020

@marcicek84 Tak ale že se diskuze rozvíjí jinam vadí především vám, ne ostatním. A jaká pravidla že porušuji? To mě zajímá, ráda bych se poučila. Měla jsem na to, že hlavním pravidlem všech diskuzí je nikomu nenadávat a neurážet 🙂
A prosím tě, ještě by mě zajímalo, co je tak odvážného na tom založit diskuzi na téma koronavis. Měla jsem za to, že to všem přijde zbytečné a raději by v tématu drželi linku v jedné diskuzi než to třepit a zakládat nové diskuze téměř o tom samém.
Hm, z tebe by taky nebyl dobrý detektiv, to nevíš, že pachatelé často postupují při svých činech primitivně? 😀

marcicek84
3. bře 2020

@llluckaaa momentalne k tomu vysetrovani primitivne pristupujr hlavni vysetrovatel...ty pravidla jsou na hlavni strance,muzes si je procist,treba na to prijdes 😜

llluckaaa
3. bře 2020

@marcicek84 Je s tebou zábava, ale bohužel musím pro dnešek končit ☹ Dík za rozptýlení ze starostí běžného náročného dne 😉

betelgeuzz
3. bře 2020

@marcicek84 chvilku jsi tu nebyla a diskuze začala být smysluplná, žádné napadání, ale probírání fakt. Sotva jsi přišla, zase jen hádky. Už jsi zničila jednu diskuzi, kde holky psaly zajímavá fakta, ale ty jsi jen vkládala bulvární příspěvky s vytrhávanými větami. Nechceš toho už nechat?

ajja87
3. bře 2020

Tak už jsem se dostávala na mód, že se tedy není čeho bát, že na chřipku umře víc lidí a dnes se dozvíte, že úmrtnost je 3x větší o proti běžné chřipce... no asi začínám obávát toho, že je nám toho dost tajeno...a neskutečně mě začíná štvát benevolentnost lidí, kteří to berou na lehkou váhu...

odula
3. bře 2020

máme první případ v našem městě. Budu informovat, jestli to někoho bude zajímat. Jen tak, čisté jako report, pro zajímavost a srovnání, co se děje a proč, jak to tady vnímají média (internetová pac na telku nekoukám ) ;) a treba jestli a jaká opatření se budou zavádět 🙂

marcicek84
3. bře 2020

@betelgeuzz nemyslim si,ze bych neco znicila,hadali se tam na konci uplne jini,takze zase tvoje nepravda...
Bulvar je idnes?Od kdy?Myslim,ze jsem tam davala zajimave informace z verejne dostupnych zdroju,dala jsem i nejake stranky v cizich jazycich,ci statistiky WHO...
Ja vim ono je jednodussi to svest na jednoho,vid.

marcicek84
3. bře 2020

@odula tak snad ho izoluji a nebude se to rozsirovat,drzim pesti...uz se u vas vykupuji zasoby potravin?

marcicek84
3. bře 2020

@ajja87 no ta umrtnost me taky celkem zaskocila,ale zrejme proto ta drakonicka opatreni,jinak by to nedavalo smysl...

Strana