icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer neni a nebude,protoze nejsou penize,nelze cekat,ze se bude rozdavat,kdyz neni z ceho...no to tak bylo i pred pandemii,ze rodiny resily kam v lete s detmi a dovolene bylo malo a taky se to nejak udelalo,riziko je vsude nejake,ale u tech taboru mi prijde nejvyssi,ze se tam nakaza dovlece,prece jen se sjedou deti odevsad,testy taky nejsou na 100 procent,stejne jako ockovani...mne prijde,ze jsme si na tu podporu za pandemie nejak moc zvykli a je jasne,ze je dlouhodobe neudrzitelna,cili kdo nic neocekava,nemuze byt zklaman.A uprimne co je lepsi mit kratsi OCR,nebo si pak castecne platit i operace v nemocnici?

marge_s
14. črc 2021

@glimmer marci je tady nase posledni empaticka spravedliva, to neber vazne 😉

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 upřímně, pokud mi státní orgány něco nařizují, má se o mě ten stát postarat ... tečka ...
něco jiného je, když si malá zlomila ruku, tak jsem ani necekla, že je očr 9 dní ... protože mi nikdo nenařídil, že si má zlomit ruku ... navíc byla jinak zdravá, tudíž jí pohlídala i babička ... věřte, že do hlídání dítěte v karanténě se nikdo nežene ...

glimmer
14. črc 2021

@marge_s už jsem si všimla 🙂 🙂

marcicek84
14. črc 2021

@marge_s prosim te a ty to jako vidis jinak?Vzdyt si lidi jenom stezuji,hlavne,ze dokazi vyzit i s rodicakem,kdyz maji deti a pak kdyz jsou zpet v praci resi,ze OCR je kratsi nez karantena,ale vydelky maji logicky vyssi...

marge_s
14. črc 2021

@marcicek84 myslim, ze @grimmer se ptala jak to ted je, ne co si o tom myslime.
Nicmene, tu podporu bych zatim cekala, protoze je to nakonec levnejsi nez kdyz par dalsich lidi nakazi. Ale co ja si myslim neni smeroplatne 😉

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer on ten problem bude spis v tom,ze to vyslani deti na tabor byla vase svobodna volba a o riziku jste vedela (mela jste si zjistit i dalsi podminky napr.pripadne karanteny a dle toho se rozhodnout,zda vam to za to stoji),ale kdyz to nevyslo,tak se nadava na stat,vite ten stat ty tabory puvodne ani nechtel povolit,vysel rodinam vstric,ale zas je spatne,ze nezaplati lidem vse u OCR ditete v karantene,tak ja teda nevim OCR proplaci 9 dni vc.vikendu (14 dni karanteny je 10 prac.dni,tak kdybyste to vzala takto,tak mate 9 z 10 prac.dni pokrytych 60 procenty prijmu),takze jde o 1 pracovni den, kvuli kteremu se tu rozcilujete...

marcicek84
14. črc 2021

@marge_s jenze stat uz na to nema a kde neni ani smrt nebere,tak jeste chvilku nejakych podpor a jak se bude skrtat a setrit bude se sahat na platy statnich zamestnancu vc. ucitelu...mne se to netyka,ale nekoho by mohlo...

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 a já tu snad nadávám a rozčiluji se ?? Pouze jsem se ptala, zda někdo nemá zkušenost, popř. neví jako to je ... a vy místo, abyste držela pusu, protože evidentně nic nevíte, tak mě začnete školit, že je moje chyba, že jsem poslala děti na tábor ??? Děkuji za komentáře, které stejně k ničemu nebyly ... 👏

marge_s
14. črc 2021

@marcicek84 a vis ze mi je to uplne jedno 🤣

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer ptala,ja vam slusne odpovedela a pak jste zacala diskutovat,asi me nektera ocekavani lidi ve stylu co mi jeste stat da,vzdycky prekvapi...🤷🏻‍♀️

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 doufám, že vy nikdy, ale NIKDY jste od státu nečerpala, ani čerpat nebude ... opravdu vidím, že je zbytečné s Vámi o něčem diskutovat ... melete si pořád to svoje dokola ... hezký den ... 😉

marketa11112
14. črc 2021

@marcicek84 🙂). Jsi.....nebudu si kazit den. Na debila holt clovek obcas narazi. Nastesti to neni kazdy den. Navic virtualni svet snese vse. A s tebou je proste sranda.

marketa11112
14. črc 2021

@marcicek84 vis o tom, ze diskuse je od toho, aby se v ni diskutovalo? Ty tu resis kazde hovno. Tahle diskuse ale neni tvoje moje zlata Marcelko. 🙂. Je mi lito, ze nemas jinou napln zivota, nez neustále hlodat do lidi, kteri maji snahu o beznou rozmluvu, vyjádření názoru, pripadne defakto zadaji o radu. Vetsiho prudice ted asi na MK nemaji.

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer ale tady nebyla debata o tom,ze kdyz je narok,ze nemuze clovek cerpat,ale ze i kdyz clovek cerpa,tak se podivuje,proc to neni nastaveno jinak,aby mohl cerpat vice,coz jste o nastaveni karanteny pro dite tady psala vy,pritom mi to zas tak hrozne neprijde,protoze lepsi nez dratem do oka...ale to je proste narod cesky,chtel by stale vic a vic bez ohledu na to,ze to zaplati jeho vlastni deti v budoucnu zhorsenou zivotni urovni,proste mi takove uvazovani hlava nebere...

marcicek84
14. črc 2021

@marketa11112 sklidni hormon a povidej si s nekym jinym,o debatu s tebou opravdu nestojim...a jinak si sahni do svedomi,co tu chces aby po nas zbylo nasim detem,kdyz vsechno vsem zaplatime,ono vse ma souvislosti,jsi takovy typicky volic Babise...

glimmer
14. črc 2021

@marcicek84 a přesně na tohle jsem čekala ... že tu někdo vytáhne Babiše ... když se neví kudy kam, tak Andrej se vždycky hodí, co ?? 😂

marcicek84
14. črc 2021

@glimmer tak hlavně aby se vědělo kudy kam za 2-3 roky pokud bude zadlužování pokračovat stejným tempem...jsem zvědavá jak budeš jásat, když tě budou přesvědčovat o tom, že i když odváděla na důchod, že si stejně budeš muset na něj našetřit sama a to je jen jedna kapka v moři, někdo si rád smlsně na koblížku teď ať to pak stojí, co to stojí, akorát, že mě to víc než k smíchu přijde k pláči...

marketa11112
14. črc 2021

@marcicek84 volic babise. 🙂). Ty jsi vtipalek. mam dvacet let zivnostak, tezko bych volila komousskyho patriarchu.
Prachy tecou nekde jinde holka. Par dni osetrovacky nebo treba uprava duchodu v tom nehraje velkou roli. Vis treba, ze na duchody se u nas dava procentualne daleko mene z HDP nez jinde v Evrope? Zneuzivani systemu je jedna vec, ale stat by si mel platit vlastni skody. Pokud na tobe chce stat penize, musis zaplatit ve vetsine pripadu do par dnu ( casto do 3 ). Ale samotnemu statu trva klidne pul roku, nez zacne cloveku vyplacen schvaleny invalidni duchod - ted jsem to pomahala resit. Stejne tak vraceny preplatek zadrzuje stat dva mesice a nic se nedeje . Stat se u nas chová jako vsemocny arogantni kripl a pak po lidech vyzaduje nesmysly. A divy se, ze lide jsou neustale nastvany a vymysli, jak to s tim hnustym statem vo.....

O debatu zjevne stojis, kdyz mi stale odepisujes.

marketa11112
14. črc 2021

@marcicek84 priste radeji pouzij slovo zklidni, dekuji. Jinak uz jsem dosti vybourena, takovy clovek jako jsi ty, me dnes uz nerozhazi. Ve dvaceti bych ti skocila do ksichtiku. Dnes jsi mi ukradena, protoze nejsi dulezita, nejsi nic, jen virtualni obraz blbosti male casti spolecnosti ( nastesti tak zlych, ustepacnych, nafrnenych lidi clovek nepozna za zivot moc. Je mi lito, ze jsi ve svem ubohem zivote tolik nestastna). Ba ne, neni, jsem prejici a preji ti to.

marcicek84
14. črc 2021

@marketa11112 takže chceš opravovat jazyk český, takže se píše diví se, nikoli divy se, ju? Opět tvá další nepovedená psychoanalýza, pokud sis nevšimla už fakt nevím, jak se tě ztřepat,nepíšu stejně píšeš, nereaguju na tvé hejty, taky píšeš, reaguju tež špatně, takže tímto zase ignor ať je už od tebe klid, páč se chováš jako malé dítě, kterému někdo rozšlapal hračku, a taky ti ten obraz zde přeji, protože psát někde veřejně, že bys někomu skákala do ksichtíku je hysterický úlet nějaké ženštiny, která žije na pokraji společnosti....

marketa11112
14. črc 2021

@marcicek84 🙂)).. jsem te nejak nakrkla. 🙂).

marcicek84
15. črc 2021

@marketa11112 moc hloupe

ilonne
15. črc 2021

Souhlas, má pravdu.

marcicek84
15. črc 2021

@ilonne mas to popletene,vakcina stale nema plne schvaleni,to bude na prelomu roku 2022/2023,takze jaky cerny pasazer,kdyz nekdo nechce podstupovat experimenty s vlastnim telem? A kdyz je neco dobrovolne,nelze cloveka za to sankcionovat nebo nejak znevyhodnovat,to je snad logicke,proc ockovani nechteji nechat neockovanym pravo volby,proc ockovani maji strach,z ceho,kdyz jsou chraneni po delte uz nam klepe na dvere lambda a ta taky vznikla v zemi,kde neni dost vakcin a ta ma dokonce 7 zavaznych mutaci spike proteinu.Ockovani a spasa se zjevne konat nikdy nebude,mutaci je hodne....

marcicek84
15. črc 2021

Me proste fascinuje,ze je tady tolik lidi,co necti demokraticke principy a jeste si mysli,ze jsou v pravu,vlada v tom ale hraje prim,ale asi to moc uspech mit nebude,jen dalsi pokus o zastrasovani neockovanych,jeste bude sranda jak budou rozesilat dopisy ty zdravotni pojistovny,to je asi oficialne pozadam,aby mi tedy daly potvrzeni,ze je ockovani 100 procentne bezpecne,bez dlouhodobych nasledku a ze pro me budou opravdu zdravi prospesne a to pochybuju,ze mi saji,kdyz nejsou studie hotove...
https://www.echo24.cz/a/Spc5B/vlada-chce-nezako...

marketka_m
15. črc 2021

@marcicek84 ty dopisy to je mazec..uak vyhodit penize z okna...

marcicek84
15. črc 2021

@marketka_m to uz je psychologicky natlak za me nepripustne,meli dalat osvetu ve stylu ochrany zdravi ne to stavet na vyhodach...

marketka_m
15. črc 2021

@marcicek84 já to pořád nechápu.. proč se očkovaní bojí o sebe, vždyt jsou očkovaní.. nevím..

Strana