Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Ano, samozřejmě za vše může neočkovaný, že jo :D už je to směšné. Víc zajimé je to, jak to, že jsou nakažení ti očkovaní sportovci a evidentně, když jsou v karanténě, tak to můžou šířit, hlavně tady probíhá propaganda, že očkováním ochráníme i okolí, vůbec, max. sebe před těžším průběhem a kdo ví zda vůbec. Pak se diví, že se lidé nechtějí účastnit očkovaní, když neustále lžou, aspoň kdyby řekli pravdu, ale to ne. A tak si tady žijem, prostě se dějí nelogické věci, nelogická nařízení...
@marcicek84 nikdo nelže, nikdo neslibuje, že se s očkováním nenakazis, ale celkem logicky cim vic proockovanych, tim mensi sireni. Chytit to můžeš i jako ockovana, ale sance, ze nakazis dalsiho ockovaneho je mala. Dalsi vec je, ze kdyby byla vysoká proockovanost, takova, ze by nemocni nezahlcovali nemocnice a onemocneni nevedlo k tezkym stavům, tak se prestane resit, zda je nekdo pozitivni nebo ne. Jenze do takového stavu se bohuzel asi nedostaneme. I tak ale verim v lepsi podzim a zimu nez vloni.
Ale on nikdo nepsal, že za to může, jen že byl první, zase ta tvoje vztahovačnost. Já třeba celkově nechápu tu výpravu. Dostat se na olympiádu se člověku může podařit jednou za život a oni to ohrozí tím, že nedodržují opatření☹, což už přiznali. Jsou lidé, kterém se ta imunita po očkování prostě nevytvoří. Šíření viru neočkovanými je potvrzený fakt, u očkovaných je to s zatím s otazníkem (proto jsou v té karanténě).
@marcicek84 tak znova:neockovany pozitiv je infekcni vzdy, ockovany pravdepodobne v nekolika procentech pripadu. Presne nevime.
Voracek byl jediny prvni pozitiv vypravy, ostatni byli zprvu negativni
Pred pozitivitou u delty chrani ocko mezi 60-80% , tzn, ze pokud by jich cestovalo s nim deset ockovanych, 2-4 mohou byt nasledne pozitiv
Nechapu, jak je mozne, ze ekonom, ktery by mel procenta umet a zaroven se profiluje jako nekdo, kdo vsechno o ocku vi, tohle jeste nezachytil/nepochopil
Kazdopadne:sportovci mohou panu doktorovi podekovat za podelanou olympiadu
@marulu Já mám trošku dejavu s loňským rokem. Virus už zase slábne.... a přitom https://www.seznamzpravy.cz/clanek/delta-jako-m...
@hojda to teda. Ja vcera poslouchala v radiu rozhovor s feltlem. Refditel velke nemocnice a vypravi do radia, ze delta je mnohem min nebezpecna. Nepochopis 🤷🏾♂️ Ze to pustil beran-je to beran, ale uz si to zase zije svym zivotem a nekolikrat vyvracena skazka se ozyva z verohodnych mist dal a dal
@marulu Mě by docela zajímala statistika, kolik je u nás lidí neočkovaných a zároveň, kteří neprodělali covid, tohle nikde asi k dohledání není, protože částí lidí, kteří covid prodělali se očkovat nechalo a je tam ten překryv. S tou vyšší nakažlivostí delty to může být pro nemocnice riziko☹, když se tam dostane i nějaké procento očkovaných (to už se dá odhadnout a plus nějaké reinfekce).
@marge_s no takze očkujeme se proč, když to na deltu vlastně nezabírá, protože ty vakcíny jsou staré, to je ten byznys, nic jiného. Chtělo by to připustit fakt, že si ty informace v pohodě můžou žít vlastním životem, protože jsou oficiálně zveřejněné ve studii a jen se tady zase někteří lidé označují manipulátoři, kteří vypouštějí hoaxy. Až se přestanou ty hoaxy plnit, tak pak se můžeme bavit o tom co tedy hoax byl a co ne.
Jinak sportovci mají pozitivní test a sedí "pro jistotu" v karanténě, ale když přijdete naočkovaný ze zahraničí, tak na žádný test nemusí a přestože může být úplně stejně nakažený a nemoc šířit, tak se nic neřeší, takový paradox. Celé je to už směšné a bohužel to není o výpočtu nějakých procent, je to o tom, že stávající očkovací kampań lže, resp. tvrdí něco nereálného, i očkovaný může ohrozit své okolí...
@marcicek84 ockujeme se proto, abychom meli prubeh jako ti sportovci, co nejmene priznaku a obtizi. Abychom nemeli trvale nasledky. Abys, kdyz te chytne ten slepak, nesesla na sepsi, protoze z chirurgie bude kovidarium. Urcite jsi o tom uz nekde slysela.
@marge_s a tos slyšela tedy v té oficiální kampani, já totiž ani slovo...takže se nedivím, že lidi na lživé kampaně nereagují...oni si to na vládě dělají sami...Já slyšela jen, že máme udělat za covidem tečku, takže to působí tak, že lidé budou po očkování nesmrtelní na věky věků, jaképak bude jejich podzimní překvapení, že zase budou muset na další dávku, aby měli klid...
@marcicek84 nevim v jake kampani 🤷🏾♂️ Je to logicke, na to zadnou reklamu nebo soutez o iphone prumerny clovek nepotrebuje
Ze je vlada banda idiotu, amateru, lharu a zlodeju se vyjimecne shodnem
Popravde “tecka” je hezka slovni hricka, ale taky tu vzdycky nadslakuju, ze vzbuzuje nerealna ocekavani. Nebo to jejich omilani “ockujte se, abyste mohli cestovat”.
@marge_s zjevně to ale potřebuje nalít si trochu čistého vína, protože se na mě nezlob, ale lidé se neočkují ze strachu z viru, ale aby mohli cestovat a chodit do společnosti jako dřív, chtějí udělat tečku, aby je už nikdo nebuzeroval...dokonce si někteří myslí, že jako očkovaní nemůžou nikoho nakazit ani po návratu ze zahraničí, i když jsou v zemi s vysokým rizikem nákazy. Jestli myslíš, že každý sedí na netu a jen studuje co kdo kdy řekl o covidu, tak to tě zklamu, lidi to už dávno nezajímá, ani je nezajímají mutace, mnohé ani nezajímá očkování, už toho bylo dost. Proto si myslím, že na podzim budou mnozí ještě nemile překvapení...a je plno těch, kteří by už na třetí dávku očkování nešlo...
@marge_s no jsem zvědavá jestli po volbách přijde nějaká změna...zatím jedeme stále stejné noty, lhát, krást a podvádět a už to ani pěkné není...
úlety s iphonem ještě nejsou nic, pak přijde finanční kompenzace, jako další nástroj, jak ty lidi "motivovat".
@marcicek84 ale za charakterove vlastnosti nekoho jineho nemuzu 🤷🏾♂️ Podle me je vedena propagace ockovani spatnym smerem, zrejme usoudili, ze zabere spis “pojedes k moooori”, nez “ochran babicku”. Mozna to vetsina tak citi, ale ja tomu spis neverim. Taky ma hodne lidi rado cernobile videni, v tomhle pripade to tak jednoznacne neni.
Taky si myslim, ze se nema delat propagace a reklama, ale osveta a vysvetlovani, co je na tom dobre a jaka jsou rizika. Slovakum jdou ty veci lip (i kdyz ve finale jsou na tom s ochotou se ockovat hur), ale ty jejich infografiky davaji smysl. Ackoli, paradoxne, mozna ze kdyby se na to vykvajzli a slibili to more, tak by uspeli vic 🤣🤣🤣 ja nevim, no, kdo chce, informace si najde. Fakt bych se nerozhodovala podle reklamniho spotu. To nedelam ani u jogurtu 🤭
@marcicek84 ty financni kompenzace jsou uz uplne divny. Ale chapu, ze treba pro lidi v nekterych lokalitach…fakt je, ze ti nad tim nikdy moc premyslet nebudou, informace je nezajimaji, ..,tak aby se z toho nestala ohniska…ne, je to divny. Asi bych spis byla pro mobilni tym, ktery lidi primo osobne oslovi a hude vysvetlovat.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kritizovan... tak uz promluvil a konecne rekl to,co musi byt kazdemu jasne, jako lekar nechce nic s podminecnou registraci a dokobce vyzaduje u ockovani testovani 10 let a to je prosim lekar...
@marcicek84 Názor jednoho lékaře....
@ilonne neni ojedinely a clovek ma na takovy nazor ma pravo,nebot je i docela logicky...

@marge_s Jj, to jsem viděla. Vnucováním covid očkování lékaři porušují "Hippochondrovu přísahu". Někde tady k tomu snad lítal i obrázek s komentáři 🙂
Já jsem teď něco hledala ještě k těm neuro projevům po překonání covidu, pár německých neurologů k tomu dělalo studii, je to 100 stran čtení, tak jsem tam hledala něco zajímavého. A normálně jsem našla o epilepsii a jednou jsem to tady někomu už zmiňovala protože se nám to objevilo doma. A docela by mně zajímalo, jestli očkování zaručí, že všechny tyto potencionální neurologické poruchy následný covid nezpůsobí nebo zmírní, nebo bez ohledu na očkování tam riziko bude. Zatím jsem nic nenašla ale už to zkoumají.
Stejně tak jsem chtěla vědět něco o té deltě plus, protože Francie s Británii si kvůli deltám velice komplikují cestování, je to teď pár dnů co si tam dělají čachre. Francie nepouští na svoje území žádného neočkovaného Brita, t. j. minimálně děti do 12 let vůbec nepustí. K tomu Macron ohlásil velice striktní pravidla od srpna pro neočkované a jelikož se tam chystáme, tak nevím jestli to má cenu.