icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
22. črc 2021

@marcicek84 On má názor a ano na názor má právo. To mu nikdo neupírá. Ovšem to jeho NAZOR opět předkládá jako dogma.

marulu
22. črc 2021

@marcicek84 no to je teda lékař.....jen pro tvoji informaci, v ČR je naockovano 90% lékařů, takze to o jeho "lekařském" názoru dost vypovídá. Už dříve hlásal různé bludy, takže bych ho nazvala spíš pomatencem než lékařem. Je samozřejmě ostuda, že si tam takového vůbec vzali 🙈.

marketa11112
22. črc 2021

Hmmm, 10 let promorovani covidem. To by me zajimalo, co by z lidstva zbylo.

marcicek84
22. črc 2021

@ilonne @marulu tak misto zesmesnovani a urazeni neockovanych lidi by bylo dobre se nad sebou zamyslet a zacit jine nazory respektovat,v tom dost pokulhavate. 90 procent lekaru ockovanych rozhodne neni, poprosim o ofiko statistiku,jinak to je uplne vycucane cislo z prstu...Ja znam ve svem okoli dost lekaru,kteri do experimentalniho ocka nesli a nehodlaji na tom nic menit,je zajimave,ze oni se promorovani neboji...ale vyplach vladni teckou pro prumerne obyvatele CR zjevne byl uspesny ...

ilonne
22. črc 2021

@marcicek84 Především bys měla začít u sebe a přestat zesměšňovat očkované. Pak můžeš někoho poučovat.

marcicek84
22. črc 2021

@ilonne a co te zesmesnuje,jiny nazor?jo taaaak....🙈 Jinak vzdy ockovani tady vytahli clanky o neockovane osetrovatelce,ktera mela roznest covid,ale vubec to prukazne nebylo,ted zas se na neockovaneho ukazuje prstem,prijde ti to normalni? Ockovani je nepovinne,tedy neockovany nema byt cim vinen,neni duvod pranyrovat,kdyz jsou pozitivni i ockovani,jen toho viru vylucovali mozna delsi dobu min,tak je zachytil test pozdeji,to je cele...Fakt cumim kolik nevrazivosti od ockovanych v te spolecnosti je,staci prece po svem ockovani udelat za tim tecku a hledet si sveho zivota.Proste uz to fakt zacina byt hnus...

ilonne
22. črc 2021

@marcicek84 Tak průkazně to bylo, to se pleteš. A měla by sis vzpomenout na své výroky o očkovaných ovcich, vládním výplachů apod... Mně je vcelku jedno jedno, jestli se někdo nechá nebo nenechá očkovat, ale tve vyjadřování s očividný despektem vůči očkovanym mi jedno není...

ilonne
22. črc 2021

@marcicek84 Ale jo, bude to fakt odborník - ústní voda je skvělá prevence.....

marcicek84
23. črc 2021

@ilonne nezlob se na me,ale v mediich stale ten vyplach probiha a clovek co tomu podlehne a ockuje se ne kvuli zdravi,ale kvuli hospode,nebo cestovani je pak dle tebe co?Plno lidi si mysli,ze 2 davky a tecka a nic se jich netyka,pak az prijdou na to,ze tez se muzou nakazit a prenaset,ze se musi tez testovat,jen si to nechali podsunout a ti pak jsou jako ovecky a nerikej mi,ze nevidis co se kolem tebe deje,jen mensina ma strach o sve zdravi,to mozna resi max.chronici,stari,ale zbytek? Navic zde je patrne,jak ti,co si to puvodne nechteli pichnout a meli vyhrady uz otaceji nebo otocili pritom se tady prece zmena nazoru nepripousti,to je taky takovy paradox,ale za me docrla zasadni,nechat si vnitit experimentalni vakcinu,o ktere se zatim nevi co muze zpusobit a stude bude hotova az v roce 2023 je opravdu silenost,bez zaruky jak co se tyce sireni,tak co se tyce protekce.Taky je vtipne,jak umis ukazovat prstem na domele viniky,vis to,ze i ten PCR test muze byt falesne pozitivni,navic pokud nekde delaji 120 cyklu (jak se vyjadril jeden sportovec),coz jich ma byt kolem 30,tak je jasne,ze to je nevalidni a mnohdy zkreslene,pozitivni se jeste nerovna nemocny,hlavne ne vytestovany nevalidnim testem...

marcicek84
23. črc 2021

@ilonne https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/covid-19... pocti si,on to nevymyslel,tak nevim co si tim dokazujes,uz to prehanis a zesmesnujes cloveka a uplne zbytecne,pac na to evidentne nejake studie jsou...ale pochybuju,ze toto ma 100 protektivni ochranu,kdyz ockovani proti delte je nekde na 65 procentech...

marge_s
23. črc 2021

@marcicek84 nikdo te nezesmesnuje. Zesmesnujes se sama, tim jak kolem sebe kopes.

marcicek84
23. črc 2021

@marge_s prosím tě, ty nerozumíš psanému textu, ilonne zesměšňuje lékaře, který jel s olympioniky...a vzhledem k tomu, že přiznali kolik bylo v letadle jiných neočkovaných, tak je to ještě trapnější ukazovat na někoho prstem, kdo ví, kdo to tam dones, jenom jeden byl první odhalený, mohl být k nákaze vnímavejší a tak má smůlu, navíc se před letem netestovalo, otestoval se paradoxně jen ten nakažený lékař a ten byl čístý, ale ti ostatní neočkovaní ani očkovaní to zjevně neřešili, fakt ty soudy už nejsou v této zemi normální... ale hlavně, že všichni očkovaní vědí, že ten první neočkovaný je vinen...To už je fakt trapné...
PS: 😀 kopu kolem sebe, čím? že krotím vaši hysterii proti neočkovaným? 😀 Chtělo by to ubrat a přestat pranýřovat neočkované...

marge_s
23. črc 2021

@marcicek84 marci tak jak jsem uz psala. Fakt neni temer prispevku bez jizliveho podtextu. Je to skoda. A nikdo ti nic hystericky nevnucuje. 🤷🏾‍♂️
Kazdopadne:pan doktor se od zacatku profiloval jako odpirac, tak se nemuze divit. Navic, misto toho, aby se k tomu postavil celem, byl arogantni az jsem koukala

marcicek84
23. črc 2021

@marge_s a v cem byl arogantni?ze rekl na plnou hubu,ze to ockovani neni povinne? A nemel snad pravdu? on je tak hlavni problem,ze dle tebe je odpirac kazdy,kdo se nenechal naockovat i kdyz k tomu ma i docela logicky duvod a tim je,ze vakcina nesplnuje dlouhodobou bezpecnost a sve zdravi nechce dat vsanc.Na to ma ale kazdy z nas pravo i ten lekar. A ten domely podtext si nech od cesty,zase tomu prisuzujes subjektivne neco,co tam neni...

marulu
23. črc 2021

@marcicek84 bohuzel nejsem schopna dohledat zdroj, i kdyz jsem se o to snazila, ale fakt jsem nekde videla tabulku, ze je v ČR ockovano kolem 90% lekaru, 75-80% sester a kolem 60% nizsiho zdravotnickeho personalu. Jinak me prosim neobvinuj, ze zesmesnuju neockovane. To vubec tak není, ja plne chápu, ze jsou lidé, kteří mají z vakciny respekt a přemýšlí o jejich moznych důsledcích. Ja mam stejny respekt z Covidu a jeho důsledků, at uz zdravotnických, tak socioekonomickych a proto jsem se nechala ockovat. Ono tu je bohužel rozdeleni na dva tabory, ktere mezi sebou nevedou vecnou a odbornou diskuzi, ktera by byla potreba. Na jedné strane stoji Volní, Chaunové a spoustu dalších, kteri ale opravdu staví neockovane jako ty, co pochopili a prozreli a ty druhé jako ovce, co podlehli. Coz je presne zdroj toho rozdeleni a zesmesmovani. Naopak proti tomu stoji stat, který v ramci snahy o dostatecnou proockovanost obcas hazi trapnejma heslama typu pujdeme na pivo, pojedeme k mori, atd. Ale vsichni kolem mě, co se nechali ockovat, tak to udelali proto, ze se vážně obávají covidu a jeho důsledků. Je to o tom nedostaz se na ventilátor a neumrit nebo nemit pak dlouhodobé nasledky covidu, coz jsou ty nejhorsi dusledky nemoci, ale je to i o tom, aby situace uz zůstala pod kontrolou a nemusely se zavírat skoly, krouzky, sportoviste, divadla, omezovat cestovani, odkladat zdravotni pece..atd. Ona totiz kvalita zivota je o vsem tomhle dohromady.

marcicek84
23. črc 2021

@marulu ale já to beru, pokud se někdo očkuje z přesvědčení, že si ochrání své zdraví a jde s tím do toho, tak je to v pořádku a jeho volba, to může být u lidí 50ti a výše letých, bohužel mladší ročníky to mají úplně jinak a tam to kromě chroniků je o tom cestování a nebo pivu, případně koncertech a tem je ten vir úplně ukradený. Po tom poprasku s očkovanými pozitivními olympioniky, jim to prasklo, že očkovaní můžou nemoc šířit a být pozitivní, takže očkování na covid podle starších kmenů, které nepřevládají se na podzim tím účinkem spíše mine. Nicméně nejvíc špatně mi přijde, jak si vůbec dovolí politici psát o nějakém skandálu, že se někdo neočkoval před OH, když to nebylo povinné a v té posádce stejně nebyl ojedinělý případ neočkovaného, kdyby stát chtěl nabídne to této skupině sportovců prioritně a to je zjevně nestalo, taktéž to mohli nabídnout prioritně celé posádce. To je fakt mediální hon na neočkované a není od vlády vůbec profesionální. Navíc pak ti Babiš řekne, že povinné očkování nebude, ale předtím museli zase z někoho udělat exemplární příklad. Co se týče běžného života, nevěřím tomu, že i kdyby se naočkovali všichni, že se zase neobjeví nějaká jiná mutace z druhého konce světa co to obejde a zase budeme na počátku a možná ještě se projeví nějaký vliv vakcín a pak už to bude úplně v háji. Školy se dle NSS zavírat už nemůžou, porušili tam toho hodně, bez NS nelze zavírat ani sportoviště, prostě nic. Ale je jasné, že do voleb to bude čajíček a až pak po jejich výsledku to zase začne, tady nejde věřit nikomu, každý lže a lidé se tím ochotně nechají krmit.

hojda
23. črc 2021

Odpírači všech opatřetní většinou tvrdí, že:
- Respirátory a roušky nejsou stopro, proto jsou nesmysl.
- Očkování není stopro, proto je nesmysl.
- Testy nejsou stopro, proto jsou nesmysl.
Realita je ale taková, že:
- Respirátory a roušky významně pomáhají, ale nejsou stopro.
- Očkování významně pomáhá, ale není stopro.
- Testy významně pomáhají, ale nejsou stopro.

marcicek84
23. črc 2021

ono je pak záhadou, jak se teda mohl nakazit ten očkovaný olympionik, který neporušil protiepidemiologická opatření v letadle...nebo že by selhalo jak očkování, tak respirátory a nakonec by měl i falešně pozitivní test? to opravdu významně pomohlo... 🙊

marulu
23. črc 2021

@marcicek84 neporusil opatření? No zrejme prave porušil...vzdyt o tom i mluvili, ze v letadle nemela vetsina respiratory. Ted se to snazi mirnit, protoze to je samozrejme megachyba.

marcicek84
23. črc 2021

@marulu jeden trvdi,ze on byl ockovany a nic neporusil,bylo na kazdem z nich,tys u toho nebyla,takze nevis,nemusel to porusovat kazdy...

hojda
23. črc 2021

Perušič říkal, že měl respirátor asi 9 hodin a zbytek byl bez něj a prý patřil k těm zodpovědnějším. Vakcína neselhala, sama jsi psala jakou má % ochrany před nákazou, pokud se nakazíš, tak tě chrání před těžkým průběhem, který on rozhodně nemá. Cílem vakcíny je nenakazit se, ale pokud se nakazíš, tak nemít těžký průběh. Pokud chci úplně eliminovat možnost nakažení, tak musím hodně přitlačit v organizaci toho letu. Šlo udělat víc, na jejich ochranu, ale tady se projevil klasický český přístup - ono to nějak dopadne a případně zaimprovizujeme, což tady bohužel není možné.

marulu
23. črc 2021

@marcicek84 nebyla jsem u toho stejne jako ty.....

hojda
23. črc 2021

Deník Sport získal informace od jednoho z olympioniků, který popsal čtrnáctihodinový charterový let. Roušky a respirátory většina cestujících odložila. Pochybnosti vzbuzoval i poslední test přímo na letišti před odletem, který údajně nebyl proveden zcela důsledně.

pajula123
23. črc 2021

Dnes na FB Dr. Štefanka: data z Izraele ukazují, že očkování chrání proti nákaze pouze z 39 %. Chrání dobře před vážným průběhem,91 %, a hospitalizací, 88 %.
https://www.facebook.com/95975722453/posts/1015...

marcicek84
23. črc 2021

@pajula123 je zrejme,ze podzimni vlne se vyhneme jen tezko,mozna kdyby na vlade kapli bozskou,ze se lide muzou takto jen individualne ochranit,ze by do toho jeste nekteri sli, 39 procent proti delte je docela malinko,je zrejme,ze na podzim se budou muset testovat zase vsichni,pac i ockovani budou vyznamni siritele...

pajula123
23. črc 2021

Pokud to tak je, naprosto nechápu logiku toho, proč já jako neockovana skoro nikam nemůžu bez testu, když skoro dvě třetiny očkovaných můžou být v klidu nakažení, ale jsou považováni za bezinfekcni. A už vůbec nemluvím o tom, proč i přes rozhodnutí soudu o diskriminaci stát odmítá uznávat protilátky.

marcicek84
23. črc 2021

@pajula123 to nechape nikdo svepravny...🤷🏻‍♀️

ilonne
23. črc 2021

@marcicek84 Tak se zase uklidnime, nikoho nezesmesnuju. A zádná masivní prevence kloktáním ústní vody prokázána nebyla.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/myty-lekare-...

marcicek84
23. črc 2021

@ilonne no tak se uklidni 😉 jak vidis,studie stale probihaji a nektere uz i maji vysledky,takze tak,jak jsem psala nekolikrat,navazeni se do neockovanych je pres caru,navic,kdyz v prispevku pajula123 vidis,ze ucinnost pfizeru na to nechytit deltu neni ani 50 procentni...🤦🏻‍♀️

marge_s
23. črc 2021

@pajula123 dve tretiny snad ne. 🙂 ale ja bych pro testovani ockovanych byla vsema deseti, krz tu deltu. Netrpim fobii z testu. Dost me spis znervoznuje, ze jsem skoro dva mesice po druhe davce a nikdo nikdy po mne nic nechtel. Ani papir, ani aplikaci....nic.

"Bavi" me predstava, ze by to zavedli, co by vyvadeli lidi, co se ockovali jen kvuli testovani - snazsimu zivotu? To by bylo reci. A byl by to presne dusledek teto nesmyslne propagace ockovani. Ne kvuli zdravi, ne kvuli minimalizaci viru ve spolecnosti, ale kvuli cestovani, testum blablabla.

Strana