icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
20. črc 2021

@marcicek84 Ty fakt trpíš nějakým zkreslením reality. Já vkládala pouze informace pro marge a marketka, o tobě a k tobě jsem vůbec nepsala. Naopak ty jsi začala s psaním ve 3. osobě a urážením.. Proboha stalo se to včera, když si to tedy nepamatuješ, tak klikni o stranu dozadu🙏. Tohle ti fakt přijde, jako neurážející příspěvek? Jak se do lese volá, tak se z lesa ozývá.

Marcicek84
Ja jenom nechapu,proc tu nejaky inteligent vytahuje clanky k povinnemu ockovani,kdyz to na covid v te kategorii neni a min. do konce roku 2022 ani nebude,pac nebudou hotove studie a je to experimentalni...🤦🏻‍♀️hrusky s jablkama,to ti hlava nebere 🤷🏻‍♀️

K povinnému očkování bude hodně záležet na tom, jaká data budou a je klidně možné, že pokud z toho vyleze, že nemocnice plní především neočkovaní a zahlcují je, tak se může stát, že se o povinném očkování začne diskutovat víc a víc a možná se k němu v budoucnu propracujeme, ale rozhodně to není tak, že to někdo rozhodne jen tak od stolu bez dat. Dost věcí pořád nevíme , tak je těžké předvídat, co se stane. Třeba bude efekt proočkování a promoření dostatečný a nebo taky ne, že tě ochrání pouze předchozí setkání s virem, na to moc nevěřím. Kamarádka měli covid 3 lidi z rodiny, posledního stále testovali a pozitivní nikdy nebyl, s virem se setkat musel v rámci společné domácnosti. Covid měl až 3 měsíce po nich a úplně mírný průběh neměl (vyšetření na neurologii).

marcicek84
20. črc 2021

@hojda moc dlouhe

hojda
20. črc 2021

@marcicek84 😂 Zkráceně: Se 3. osobou a osobním útokem jsi začala ty. Snad je to dostatečné krátké.....

marcicek84
20. črc 2021

@hojda nezajem,na hadky si najdi nekoho jineho,stejne jsi OT

hojda
20. črc 2021

@marcicek84 😂 Já se nehádám, jen ukazuju, že reality je jiná, než tvrdíš ty.

marge_s
20. črc 2021

@marcicek84 marci, uznej, ze kdyz nekoho oslovis "nejaky inteligent", ze to proste neni adekvatni osloveni mezi cizimi (ani jinymi ) lidmi. Taky nikoho takhle neoslovuju (ani tebe). Chapu, ze anonymita internetu je lakava, ale trocha slusnosti by fakt obcas neuskodila. To neni jednou, to je v kazdem prispevku, je to protivne, neprijemne a kontraproduktivni.

hojda
20. črc 2021

@marge_s Je pravda, že long covid je další díl skládačky.....

marcicek84
20. črc 2021

@hojda hra chudinku ti vzdycky sla...to jo 😉

marcicek84
20. črc 2021

@marge_s ja myslim,ze by ses hlavne mela realizovat temi materskymi radami hlavne doma u svych deti a prestat ze sebe delat matku Terezu,pac od tebe jsme si toho precetli uz hodne,jeste pred zmenou prezdivky vid meesha...

hojda
20. črc 2021

@marcicek84 Hraní na chudinku???😂😂😂 To mi píšeš ty, který se tu neustále prezentuješ jako pronásledovaná a diskriminovaná? 😂😂😂 Normálně jsem ti napsala, jaká je realita. Chápu podle tebe by bylo normálnější, abych tu na tebe vytáhla něco z tvého osobního života, že? Pokud je to tvoje přání, tak není problém, naplácala jsi toho tady o sobě fakt dost.... Ty si na chudinku nehraješ, ty totiž chudinka jsi. Já jsem jen šťastná, že lidi jako ty, člověk potká jen virtuálně. Pěkný zbytek dne a užij si svou vlastní jedovatost.

marcicek84
20. črc 2021

panebože za co, no jo, když se člověk srazí s blbcem, tak to nebere konce...🙈🙉🙊

marcicek84
20. črc 2021

@hojda moc hloupe

marketa11112
20. črc 2021

Asi si poridim dalsi odchovnu - ale teda nevim, zda tento novy druh slepice odchovavat dal. Tak hloupa slepice mezi slepicemi jeste neni. Některé geny by se neměli sirit dal. Kazdy dobry chovatel nezadouci slepice s kratkyma rukama ( kridlama) ci neschopne pochopeni základních pravidel hejna, mnozeni a pod. , vylucuje z chovu. Holt nezbyva nic jineho, nez ,,to,, zavrit do klece, krmit a cekat. A nebo sekyrka a polevka.
Jak je to s těma slepicema jednoduche. Pitomi lidi.

Kdo vi , jak na tom britanie je. Mozna jednodusse riskuji proto, ze jsou financne v haji a doufaji, ze s očkováním to uz daji a zivot pujde dal, prachy se budou tocit.
V CR se brecelo. Jak jsou vsichni v haji, jak zemrou hlady ( vtipne při socialnim systemu), jak budou lide bez prace a pod. A nic. Nestalo se nakonec vubec nic. Nezaměstnanych nepribylo, prace nakonec stale je, dokonce firmy maji problém najít dalsi zamestnance. Nakonec pandemie prinesla spise celkove zdrazeni a to diky vysoke poptavce - napriklad nemovitosti frci, kazdy chce bydlet lepe, lide zjistuji jak je to dulezite. Zdrazil se stavebni material, dodavatele nestihaji dodavat a vyuzivaji situace. Vsak se to proda. Zdrazily se některé potraviny. Ale je videt, ze to neni velky problem, lide nakupuji houfne kvanta potravin i tak - zed me rozbila studie o tom, kolik jidla cesi vyhodi. Docela desive. Zdrazilo se samozrejme vice veci, ale vetsina prave kvuli vysoke poptavce. Zadny zoufaly scenar se tu nenaplnil. Dokonce ani ve skolstvi se nic moc nestalo. Jen se mozna rychleji upravi ucivo pro deti.
Lide se naučili dodrzovat nova pravidla, viz. respiky a pod. A defakto to nikomu neublížilo, nikoho to financne nezrujnovalo ( jak tu nekdo resil). A co si budeme povídat, konecne v obchode nikdo neprska na rohliky. Jak ja to nesnášela. Ma to neco do sebe a v zime je takove opatreni vylozene zadouci j bez pandemie, protoze chrchlajici lidi v obchode, unudlane deti ve skolce a pod., fakt nejsou zadouci.
Cestovat lze, staci dodrzet pravidla. Sportovat lze, holt cast lidi pochopila, ze prirozeny pohyb v prirode je lepsi, nez funet na zada nekomu dalsimu v uzavrene budove. Na koupalko take muzeme. My mame treba i listky na zari na koncert. A k memu potěšení bude pro mene lidi ( o mnoho mene) s hygienickymi opatrenimi, s testem ci pro ockovane, s merenim teploty a pod ., takze s minimalnim rizikem nakazy.
Lze studovat, lze se bavit, lze pracovat. Proste lze delat vse. Vzdyt se vlastne nic nestalo.

marge_s
Autor odpověď smazal
marge_s
20. črc 2021

@marcicek84 Aaaa nebo: marci, tobe uz odesli remeslnici, co, se nudis, tak ses nam vratila....jooo taky bych to mozna umela 😂 ale....vis, normalni clovek timhle obdobim projde tak max v MŠ , holt. Diskuze je fajn, je super mit ruzne nazory, ale bez urazek. Takhle je to plne balastu.

marge_s
20. črc 2021

@marketa11112 Popravde, ja jsem taky nikde neslysela, jaka je v Britanii hlavni motivace, jestli ta ekonomicka, politicka....

marcicek84
20. črc 2021

@marge_s myslíš to období, které jsi tady měla jako meesha, to jsi ještě byla v MŠ? 😂 Tak to jsem opravdu nevěděla. No ono ty urážky nejdou jen z jedné strany, pořád nechápu o čem tu kdo chce diskutovat, kdo chtěl tak se naočkoval nebo je v pořádníku na termín a kdo ne, tak ne a pochybuju, že to v brzké době jen tak přehodnotí, cestování, koncerty ani ta hospoda není ten pravý prvek, kdy by člověk na to očkování musel...
Trochu přemýšlím, jestli má smysl hlásit dítě na taneční kroužek, protože člověk neví dne a hodiny, kdy se všechno zase zavře, tak po zkušenostech ostatních, kdy ani peníze nevracejí, tak asi vyčkám do konce srpna a uvidí se, jak to bude vypadat, když začnou restrikce, tak na to asi letos ještě prdíme.
Jinak pokud se Britům rozvolnění povede a tedy nejsou jediní, kteří to zkouší, tak se rozvolní pomalu všude, mohlo by to konečně polevit. Jinak motivace Borise je taková, že tam byly velké dlouhé protesty proti opatřením a on aby se tam udržel byl donucen lidmi rozvolnit, de facto mu nic jiného nezbylo.A vzhledem k tomu, že se zvedá vlna odporu i v jiných zemích, tak myslím, že od jara nejpozději bude rozvolňovat celý svět, že nic jiného už ani nezbude...když řekneš lidem, bude každý rok třičtvrtě roku lock down, nebudete moc posílat děti do školy, budete mít zavříno, to nikdo nevydrží a už je vypískají.

marge_s
20. črc 2021

@marcicek84 jeste neco mas na srdci?

marcicek84
20. črc 2021

Bylo by zajímavé sledovat akutální statistiky v Čechách viz přiložený článek... jinak nemám na srdci nic @marge_s

hojda
20. črc 2021
jelenice_zavodnice
20. črc 2021

@hojda K té Británii. Borisovo prohlášení bylo v tom smyslu, že stát pro Brity udělal co mohl a teď už je to na každém, jak s tím naložil. Nejdřív se snažil zachránit co nejvíc životu a musel přijít tvrdý lockdown, pak stát sehnal vakcíny pro všechny a pustil se hromadně do očkování. Všichni dostali možnost být naočkováni a tím pádem chránit svůj život i život ostatních. Víme, že Británie jela s Astrou ve velkém a bylo jedno, jestli je ze závodu v UK nebo z Indie. Teď, když tu možnost už dostal každý a mohl to využít každý, je načase se chovat ke covidu jako ke chřipce. Pokud občan nevyužil možnosti, které mu dal stát, v pořádku ale pak ať ten dotyčný nechodí do nemocnice prosit o pomoc, protože zdravotnictví se bude věnovat věcem jako před covidem a nebudou se vytvářet nová covidová lůžka ani oddělení, nebude uvolňován personál.
A jelikož je britské zdravotnictví zcela odlišné od toho českého, tak jim to i věřím, že těžkej covid bude muset neočkovaný občan zvládnout doma.
Švagrové se synovcem co dorazili z UK právě skončila povinná karanténa, testy negativní, takže v nejbližších dnech hodíme řeč, pokud vás zajímají nějaké detaily z UK ke covidu. Denní přírůstek nakažených je momentálně cca 50.000 tisíc případů ale úmrtnost zatím velice příznivá. V době největší vlny britské mutace a nejtvrdšího lockdownu měli 60.000 denně, takže tuto hranici asi také pokoří.
Včera měl Boris další proslov k národu, nevím o čem mluvil, ještě jsem ho neviděla.

marketa11112
20. črc 2021

@hojda kdyz odectu deti, je u nas ve meste ockovano vic jak 70% lidi.

hojda
20. črc 2021

@jelenice_zavodnice Díky za shrnutí, já jen zaznamenala info, že na rozdíl od nás mají v těch vyšších věkových skupinách proočkovanost k 90% (ale zase je tam hodně té Astry s nížší účinností). S tím zdravotnictvím tomu věřím, kamarádka z Británie se pořád snaží dostat do ČR kvůli zubaři a kadeřníkovi, prý se jí vyplatí sem doletět i s těmi povinnými karanténami. Její syn potřeboval jako malý operaci a taky ho brala do ČR, v Británii by se k té operaci vůbec nedostali. Jinak zkušenost z českého zdravotnictví. Kamarádky babička není naočkovaná (polovina rodiny s tím nesouhlasila), měla úraz a přijela pro ní záchranka a to, že není naočkovaná dost řešili.

hojda
20. črc 2021

@marketa11112 Tak jsem to pro zajímavost taky spočítala a je to 76%.

marketa11112
21. črc 2021

@ilonne krasne vysvetleno. Ale pochybuju, ze to nektere přečtou az do konce ( napisou neco ve smyslu : moc dlouhe nebo moc hloupe a pod.). A nebo informace ze clanku prispusobi svému chapani a prekrouti. To uz jsme videli mnohokrat.

marge_s
21. črc 2021

@jelenice_zavodnice no to je fakt, ze jsem to takhle i sem tam cetla, mozna mi tam porad trochu chybi ten “spoustec”. Ekonomika nebo fb nebo uz to borise neba nebo ciste politicke rozhodnuti….? A v praxi si to nejak nedokazu predstavit. Tezko ty lidi v nemocnici odmitnou 🤷🏾‍♂️ A nemocnice uz ted lokalne k pretizeni speji. A to pocitaji s tim, ze pujdou na tech sto nebo dveste (?) tisic denne. To je poslou domu umrit? Jsem vazne zvedava 🤔

jelenice_zavodnice
21. črc 2021

@marge_s Ekonomika a finance. K tomu pobrexitova situace, spousta obchodnich vztahu stale vazne, clo, dph, zadne smlouvy s kontinentalni Evropou, mnoho Britu se divi, proc na letisti musi stat ve fronte na pasovku v “Non EU countries” atd.
V praxi zavolas na nejakou linku (stejne jako v prvni vlne corony), dostanes doporuceni jak se lecit, co si koupit a vybavene. Pokud ti je hur, predepisou ti antibiotika. Testy na covid si volne zakoupis v obchode, testovat te stat nebude, zadne statem placene testy z pojisteni, vsechno uz dlouhe mesice z vlastni kapsy.
A ted si to preved na ceske pomery, kdyby tohle zavedla vlada tady a k tomu nas system verejneho zdravotniho pojisteni kde kazdy pocita s tim, ze ma narok na vse, vcetne plastickych operaci, hodinovych konzultaci nebo fotokompozitnich vyplni.

marge_s
21. črc 2021

@jelenice_zavodnice aha dik 🙂 tak nejak jsem si to myslela.

S tim zdrav systemem je to tam fakt proti nam hodne divoky, vim, presto si nedokazu predstavit, ze by ty lidi posilali umrit domu, ze nejsou mista. To by bylo proti te “hypochondrove prisaze” 😀 Ale tak, treba se tomu fakt vyhnou 🤔 prala bych jim to. A nam teda taky.

ilonne
21. črc 2021

@jelenice_zavodnice jenže toto oznámit českému lidu, tak se začne mohutné řvát. A nejvíc budou řvát ti, co řvou i dnes (proti očkování, proti rouskama, proti omezení, proti všemu....). Protože český člověk chce jen výhody, ale dodržovat pravidla mu dělá problém.

Strana