Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
To je samozřejmě drsný. Ale pokud nejsou sami 🤷 spíš mi jde o tu drzou aroganci se kterou radí... Twe kdyby s tím šli ven OKAMŽITĚ jak zaznamenali problém, 40 000 lidi by teď pravděpodobně žilo a nic z toho se nemuselo stát, nebo ne v takový míře. A bude radit? 👎 Ať zkusí poradit vlastní vládě ať nemlčí o epidemii . 🤬🤬
@odula souhlasím...
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... tak nám zase radí, to je super rada, hlavně, jak to otevřeli, zase se jim to tam začíná šířit, takže dlouhodobě to takhle vyřešit stejně nejde...
ale co je vtipnější, je ta videokonference ČSSD bez roušek, tak proč to chtějí po lidech a proč chtějí rozdávat pokuty, když sami to nejsou schopni dodržovat celodenně, taky z toho zřejmě mají dost...tak snad, když 11.5. skončí nouzový stav se skončí i s dalšími věcmi...nicméně snad je to signál, že si uvědomují, že se takhle dlouhodobě fungovat nedá a nevěřím tomu, že by to lidé v horkých provozech dodržovali...
@marcicek84 jasně. Nejlepší recept na to jak prodat Číně pod cenou zničený podniky 🤬🤬
@odula taky si myslím, že tohle je cílem Číny, levně nás všechny nakoupit..
Občané, kteří neuposlechnou zákaz vycházení vyhlášený na Filipínách kvůli šíření koronaviru a budou rušit pořádek, by mohli být zastřeleni. Ve středečním projevu to prohlásil filipínský prezident Rodrigo Duterte. Aktivisté ostrá prezidentova slova kritizovali a obvinili ho, že vybízí k násilí, stejně jako při svém protidrogovém tažení, během nějž bylo za poslední čtyři roky zabito na 7000 lidí, převážně z řad drobných překupníků a narkomanů.
A u nás si lidé stěžují na omezování svobody 😅
Jinak u nás ve městě měli včera večer před 2 ožralci bez roušek. Přijeli cajti, odvezli je, ale podle všeho jen pár metrů a pustili je... Za chvíli měli před znovu...
Ne před, ale pré
anonymní čím dýl budou lidi mít restrikce, tím víc je budou porušovat, nevydrží to. Nemyslím si, že by se mohl nouzový stav prodlužovat jen tak donekonečna, max. do konce května pak už to bude na pováženou a pokud by byl, určitě bude muset přijít rozvolnění pro školky, školy, lidi...
Tohle je zajímavý https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ktera-krivka...
@marcicek84 mno... Já osobně toho mám už dost. Ale z druhé strany se bojím COVIDu. Docela mě štve, že ve zprávách píšou jen o tom,že se nakazili senioři, ale o tom,že na mimotělním oběhu jsou zdraví čtyřicátníci, nestěkne ani pes
@odula já si nějak nemůžu pomoci.. pro mě nějak ty grafy neevidují skutečnost.. proč? skutečnost by ukazovaly kdybychom každý den všechny obyvatele testovali.... a měli dvě hodnoty: zdravý/nemocný... a každý den zaváděli údaj do tabulky,... takto nevíme nic, protože já se nerozhodnu jít na test teď ale pujdu až za týden... a takto to udělá další tisícovka a zase máme nárust jestli mi rozumíte...
jinak článek pěkně zpracovaný, konečně nejsou to bláboly o ničem.
Včera tu bylo video od Bill Gates a tady je jeho vyjádření k pandemii https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/bill-gat...
@hojda vlastně potvrdil co máme v ČR: zavřít společenský život, roušky, vakcína.. o té jsme se už bavily
@hojda Gates a vakcína 😅 🙈 já mu nevěřím... Jsem vážně hodně zvědavá, kdo tu vakcínu bude mít jako první a jak moc se tento pán v tom bude podílet, samozřejmě finančně....
@marketka_m o rouškách nic nepíše, píše o zintenzivnění testování a o vyvinutí účinné vakcíny...a taky si myslím, že vakcínu už možná někdo má, ale hold se s ní musí rok, rok a půl počkat...
@marcicek84 tak jasně, vakcína ta má čas... Navíc nechají se nejspíš předběhnout někým jiným, kdo to ušije horkou nití, aby pak mohli dát na trh ještě lepší produkt a poptávka byla hlavně po té "lepší" vakcíně
@marcicek84 aha mě se to na mobilu otevřelo jako souvislý text :D a já myslela že to jsou slova jeho: "USA zřejmě doporučí občanům nošení roušek. Lidé si je budou muset šít sami" a to je reklama na další článek :D pardon
@marketmat ?
anonymní, ano tak nějak, co se mě týče, ty omezení jsou některá přijatelná a akceptovatelná i dlouhodobě, jiná prostě myslím, že by se měla začít rozvolňovat, např. mi přijde mít roušky v obchodě nebo MHD, v práci toť otázka, v horkých provozech to asi ti lidé dlouhodobě nedaí, v kancelářích zaleží na klimatizaci, ale ve chvíli kdy otevřou školy a školky, tak prostě pak jsou v práci ty roušky taktéž zbytečné...a pokud školky neotevřou, lidé v té práci nebudou, pokud budou uměle udržovat nouzový stav, budou platit lidem OČRka, to je spirála a ta se točí a točí, jako roušky v létě mi přijdou extrem, ale nejsem epidemiolog
@marketmat co 75?
Hm...asi stran v diskuzi 😅
@marketka_m jasně. Ta statistika má vždycky mezery. Ale určitou vypovídací hodnotu má, i když ne absolutní. Ale aspoň orientační. Ale máš pravdu ze o celkovým stavu a počtu nakazenych atd to moc neříká. Otázka je jestli to vůbec potřebujeme (vzhledem kolik covid stavu může být lehkých nebo bez příznaků - pak by opravdu jiná cesta ke zvládnutí epidemie než pomalý šíření populací nebyla možná). O vývoji nakazy ale taky hodně vypovídá počet hospitalizovaných a zesnulých.
@odula a jak myslíš? v řr si myslím že není moc to číslo hospitalizovanýh
@marketka_m no, právě. takže si myslím, že ta promořenost populace v Čechach není vysoká. Čísla v Itálii jsou otřesná. ale když se podíváš na Německo, který extenzivně testuje, zrovna tak třeba Kanada nebo ta Jižní Korea, tak ta smrtnost viru je okolo 1.5%. (ne 11 procent jako v tý Itálii). Což by znamenalo, že nakažených italů ve skutečnosti není okolo 110 tisíc, ale spíš okolo milionu. takže pokud vy máte okolo 40 úmrtí, tak nakažených může být odhadem opravdu okolo 4000 ?? možná o něco málo víc. samozřejmě že ta čísla se mění pořád, je potřeba se na to taky dívat retrospektivně (stav nakažených se nějak vyvíjí) atd. Tahle úvaha má samozřejmě obrovský mezery. Ale zrovna Německo i Kanada i Jižní Korea jsou oba transparentní co se týče uvádění případů a mají výbornou zdravotní péči, takže to srovnání zas nemusí být tak od věci. summa summarum - opravdu si myslím, že v Čechách je to pod kontrolou, trasujete, testujete, takže nějaký velký průser bych opravdu nečekala. (na rozdíl od švédska - podle podobný úvahy ohledně smrtnosti už musí být v zemi minimálně 20 000 nakažených).

jj, to oddělování rodin s dětmi to mě taky nadzvedlo ze židle, tak co ještě přijde, chodíme do práce a z práce, máme náhubky, omezený pohyb je pomyslné vodítko, ty děti by už společnost nedala, v Itálii se bouří, že nemají někteří na jídlo....tak já nevím jak dlouho to chtějí držet, když se to i v té Číně vrací...nakonec se stejně dostaneme tam kam všichni...do háje...buď ekonomicky, nebo společensky nebo zdravotně plno nakažených...lidé to dlouhodobě nevydrží, není to podstata lidského společenství, takže si můžeme hodit mincí, co nastane dřív...možná ta teorie o chaosu a konci světa není úplně mimo...