Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@odula no tvl, tak to už je krapet moc srovnávat černé neštovice s Covidem... Černé neštovice byly strašákem i pro Dr.Hause 🙈
@pratensis vždycky, ale vždycky, když sama sebe přesvědčím, že není tak zle, že to bude v pohodě a že se to zvládne, tak pak přijde článek, který mě dobije a jsem tam, kde jsem byla a mám z toho všeho, co se děje hrozný strach 😔 ta dvoufázovka mě děsí
proto bude jednodussi nelezet v clancich..prptoze clovek by z toho zblbnul..venovat se kniham..rodine..peceni..vareni..stejne to neovlivnime...a pokud nekdo vi ze clanky na nej pusobi blbe..musi je proste necist..
Anonymní - souhlasím s @marketka_m - člověk to musí filtrovat a zaměstnat se věcmi, které ho těší. Já dění sleduji, abych byla v obraze, ale už se snažím to podstatně redukovat a věnovat se dětem, domácnosti, zahradě, koníčkům (což se všechno prolíná). On to člověk stejně neovlivní a tak je to potřeba brát. Ale třeba tohle mě hodně zaujalo a potvrdilo mi to můj (dosud nepodložený) dojem, který jsem nabyla z různých publikovaných výpovědí lidí, co covidem prošli. I na mě to působí strašidelně, ale zároveň si to zakládám do pomyslné škatulky "dobré vědět". Beru to tak, že kdybych tím onemocněla, tak vím, že mám zůstat ležet a zachovat klidový režim i ve chvíli, kdy se zdá, že je vyhráno. Pro mě, která mám tendence kolikrát v nemoci ani nezalehnout, aby mi náhodou někde neutekla nějaká strašně důležitá práce, je to informace víc než užitečná.
@marketka_m @pratensis já se to dění už snažím redukovat, ignorovat a nečíst. Ale u toho večerního a nočního kojení se k tomu dostanu a jako správný zvědavec si chci to přečíst. některé věci jsou sice fakta, které se snažím zazdít... Obvykle se snažím uvažovat racionálně, ale občas se stane, že mě to převálcuje. Pořád tak nějak doufám, že s teplým počasím to zmizí, tak jak to běžné koronaviry dělají
u kojeni doporucuji knihu..budes se divit kolik za tyden prectes😀
@marketka_m NJ, ale já kojím víceméně po tmě 😅
Tak tohle je na pres držku:
Skupiny islámských radikálů jako al-Káida a Islámský stát na koronavirus pohlížejí jako na hrozbu, ale zároveň i příležitost získat nové stoupence a udeřit pak důrazněji než dříve. Svědčí o tom reakce těchto skupin, o nichž napsala agentura AP.
Teroristé koronavirus často označují za trest namířený na nemuslimy. Al-Káida jim ve svém úterním vzkazu doporučila, aby využili čas trávený v karanténě k poučení se o islámu. IS ve svém březnovém doporučení vyzval stoupence, aby neměli slitování a útočili i v této krizové době.
tak pak zbývá čelovka:D
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... evidentně ani úplně zastavení života nepomohlo,hlavně, že všem ostatním radí, ať to udělají, nakonec ani roušky nepomohly, tak ono asi nakonec aby ty státy co to až tak nebrzdily nakonec na tom nebyly líp...můžeme se s restrikcemi potácet pak pěkně dlouho, protože k tomu proměřování asi bude muset dojít a pokud se to bude střídavě pouštět a střídavě brzdit, tak se ještě máme na co těšit...
@marcicek84 žeby pravdivé video ze dne 2.4.? a cíl číny evidentní? může zato svět? my ne?
https://www.epochtimes.cz/2020/04/02/koronaviru...
@marketka_m jo tak čína, tak už jistě má plán, ale tohle si myslím už delší dobu bez ohledu na obsah videa. Hlavně by jim to už svět neměl žrát.
@marcicek84 mazec..cinane nas skoupi a pak nas zavrou do lagru..nebo jak rikaji vychovna edukace
Tak a je to, zase jedno moje proroctvi a sejckovani dostava jiny rozmer. Od zacatku si myslim, ze to muze zanechat nejaky nasledky. Resila jsem to i v unoru s lidmi ze zdravitnictvi. jshttps://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...
Jo to jsem malem spadla pod stul..... Pry jak to tam psali, na muslimy koronavirus nejde, hlavne musi mit viru v boha....no v jejich pripade v Satana. Tak ono prproctvi Nostradama se postupne vyplunje no.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-situ.... To je kouzelný 😃 já nevím co ještě víc se dalo udělat? Z my perspektivy je to stěžovani úplně směšný a v duchu "po bitvě je každý generál". Máte taky pocit že to cz vláda podcenila?
@odula to je zas další debilní anketa, kterou klikají lidé za peníze na netu.. klikají cokoliv a dostanou odměnu.. pecka.
@marketka_m ok. Aha. Mně se to zdálo divný ;)
@odula anketa k pobavení, ale nic moc mi neřekla...to spíš politici chtěli asi zjistit, co je pro většinu akceptovatelné, roušky jen polovina národa, no druhá se jim za chvíli začne bouřit, hranice asi přežijou, i měsíční prázdniny by se přežily, ale to spíš nechtějí učitelé...
https://virusncov.com/ tak u uzavřených 20 procent úmrtnost, tak to jsem zvědavá jak to skončí....
@marcicek84 asi jsem blba...ale jak uzavrenych?
@orisek56 jaké proroctví teď myslíš?
@odula za mě měli uzavřít hranice dřív, tuším že i chtěli, ale nakonec se to stoplo. Jakoby čekali na to až WHO vyhlásí pandemii. Ale z druhé strany to chápu, nechtěli být unáhlení, lidé by je vypískali, protože to byl jen mediální klam. Takže s ohledem na to, jak jsou všichni nejchytřejší bych řekla, že každá rozumná vláda by to asi dřív neudělala a v ČR bych řekla že jsou opatření účinná, oproti okolním státům si stojíme lépe. Ale i tak lidé umírají 😔
@marketka_m uzavření jsou vyléčení, anebo mrtví.
Je někde nějaké info o těch lidech, co podlehli COVIDu? Před tím o nich psali, že měli chronické nemoci a vysoký věk, teď nikde žádné info. A statistiky na speciálním webu ministerstva zdravotnictví jsou fakt prazvláštní rozdělení věku 0 až 49, 50 až 59 a 60+
Anonymni - nemohli uzavrit hranice bez souhlasu EU,to mohli udelat bez jejiho souhlasu pokuze pokud WHO vyhlasi pandemii a zdrimla si tsk o mesic prave WHO s s temi rouskami jestli tam pisou pro verejnost lzi,tak to je taky sila...clocek uz pak nevi cemu ma vlastne verit
@marketka_m viz co psala anonymni
@odula Aktuální pohled do Švédska, sedí to?
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-...
nový článek šifry
https://www.casopis-sifra.cz/podle-nove-studie-...
@hojda mno. tenhle článek je 189 876 567 vývar z toho starsiho rozhovoru kterej vyšel v guardianu , pak ho přejalo centrum a teď z toho vydojila hlavní stránku íděs. Něco sedí, něco ne. Příkladně střední školy jsou zavřený, opatření jsou poměrně striktní (i když ve formě doporučení a tudíž nevymahatelný ) sociální distancování, izolace při sebemenších potížích, zákaz navštěvování domovů důchodců a nemocnic u nás v kraji platí uz od začátku března., Cestování jen v nejnutnějších případech, práce z domu pokud to jde, omezení vycházení atd. Restaurace jsou otevřeny, ale taky s omezenima. Kina, aspoň tady u nás, jsou zavřený. Myslím že plošně. Takže opravdu to není tak ze lazo plážo, děláme všechno jako doposavad. Já si - úplně upřímně - začínám myslet že ten problém není v postupu vlády jako takovým (ze začátku trasovala, testovala, když přibyly případy tak to omezili kvůli nedostatku testovacích sad. Jak to potom vyřešili jsem nestihla , ale v současnosti se testování zase rozšiřuje a dělaj se sentinelovy plošný testy v populaci - jako chce dělat Prymula v Praze) Ten problém vidím spíš a) v tom , ze nekomunikovala dost důrazně nebezpečí kterým sars 2 je, takže hodně lidí si dlouho neuvedomovalo ze ta opatření je nutný dodržovat 2) že v tom jejich plánu nezohlednili demografický změny po r. 2015. Velkej problém má proto hlavně Stockholm - protože jsou tam obrovský přistěhovalecký komunity ke kterým se prostě ty důležitý informace nedostaly. A vzhledem k tomu ze ti lidi žijou v malých bytech, často několik generací pohromadě , a dělají práce který opravdu nemůžeš dělat home office (uklízečky bytů, taxikáři) tak velmi zrychlili postup ty nakazy. A pak samozřejmě dílčí chyby který z dlouhodobyho hlediska budou mít hodně negativní dopad -třeba zavlečení nakazy do několika domovu důchodců (to se ostatně stalo i v Čechách). Takže - souhrnně - celá ta situace je složitější, nedá se úplně říct že vláda to dělá všechno špatně, protože nedělá. Dělá dost. Ale udělala pochopitelně chyby který můžou být časem fatální (třeba to se nezohlednila určitý menšiny - spoustu ji zohlednila, ale ne všechny atd) . Lidi jsou určitě nervózní - kdo by nebyl. Část lidí (soudě podle soc médií) jsou hodně kriticky k postupu vlády ale velká část ji naopak podporuje. Ale karty uz jsou stejně rozdaný, tak uvidíme 🤷

Tady jsou nějaké podrobnosti k dvoufázovému průběhu onemocnění covid (takové to, že nemoc ustoupí a pak se vrátí s ještě větší razancí):