icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

odula
3. dub 2020

@hojda jo a jinak mě opravdu krkaj tyhle články o tom jak jsou Švédi laxni a nic nedělaj, a při tom si pisatel ani neověří jestli je to pravda nebo ne. Příkladně s těma kinama, skolama, barama... Atd. Myslím že těch opatření je opravdu hodně. Jen to prostě nejsou "nařízení".

autor
3. dub 2020

@marcicek84 tak v tom případě to udělali hned, jakmile mohli. Mno... WHO zaspalo. To s těmi rouškami to je šílené, že to nejspíš je tak, že mají obavy, že by zdravotníci neměli. Proč lhali... WHO v mých očích v tomto směru kleslo.
@marketka_m zajímavé čtení, ale v roce 2010 jsem měla tak šílenou chřipku, že jsem myslela, že bude po mě. Testy mi neudělali, neměla jsem pozitivní cestovatelskou anamnézu. To, co jsem tehdy zažila bylo fakt hrozné, nevím, zda to byla prasečí nebo klasická, ale nikdy v životě jsem nic tak desneho nezažila a to je důvod, proč se bojím COVIDu. Čísla ohledně 🐷 chřipky by byly jinde, kdyby zdravotníci testovali všechny, co měli potíže. Netuším, kde jsem to nabrala, v buse cestou z nebo na VŠ, na VŠ? Nevím... Jediné štěstí, že jsem nikoho blízkého nenakazila, ale já jsem tzv čistotná a hygiena mi není cizí, být prasátko, jako je spousta lidí (nemyšleno špatně, ale s rukou na srdci spoustu lidi si nemyje ruce po příchodu od nekud nebo po WC). Bylo by super, kdyby to tak bylo, jak je v tom článku, ale myslím, že není... VB za mě ještě není takto promořena, ale třeba se pletu, čas ukáže, buď to tam zkolabuje, anebo naopak uklidní. Uvidíme

autor
3. dub 2020

@marketka_m jo a ještě mě naštvalo to, jak tam píše o tom 95letém pánovi... Důvod? Viz můj příspěvek o babičce, co už je smazány... Ale princip je ten, ze ti lidé s těmi chronickými nemocemi, na které b teda dříve nebo později měli zemřít podle chytrých hlaviček, žijí klidně 20 nebo 30 let a žijí. Pak přijde nemoc typu chřipka nebo Covid nebo jiné takové svinstvo a to je položí. Za mě je tedy zabila ta nemoc, co přišla,ne ty chronické nemoci... Chronické nemoci jsou bohužel ve stáří věrným společníkem

autor
3. dub 2020

😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈😂😂😂😂 ne já se nesměju, chtělo to koule tohle přiznat 💪👍👌

Zástupce Světové zdravotnické organizace (WHO) Ryan se podle Reuters vyslovil pro širší používání podomácku vyráběných roušek. Podle něj zahalování úst není špatný nápad.

marcicek84
3. dub 2020

Anonymni - priznani na pul pusy,nevim momentalne kde je pravda...WHO to dost s pandemii zasklila,tim zbrzdila dalsi staty,pokud hlala i o rouskach,je to sila...Cina lze o cislech,ostatni staty dle toho vse podcenily...

hojda
4. dub 2020

Zajímavá teorie o očkování proti TBC https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavi...

autor
4. dub 2020

@hojda pokud by to byla pravda a ne zas nějaká nepodložená teorie, tak ČR by teoreticky měla mít hladký průběh, jelikož TBC bylo povinné, až teď to zrušili. Takže buď naše děti mají od nás protilátky, anebo mají smůlu.

marcicek84
4. dub 2020

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... VB paneboze a to uz je vek moji dcery😭

marcicek84
4. dub 2020

Nam dnes mesto rozdalo 0,5l desinfekce na domacnost,lepsi nez nic,jinak zase desinfikovali zastavky,pekny smrad z toho...

autor
4. dub 2020
autor
4. dub 2020

Prý to na děti nejde 😔 Mě by zajímalo, kolik takových dětí měla Čína a ututlala to

hojda
4. dub 2020

Jak od nás protilátky? To musíš být očkovaná, to se nedědí. Očkovalo se plošně do 2010 myslím, syn 2009 je očkovaný, dcera 2012 už ne.

marcicek84
4. dub 2020

Anonymni - do miminko taky des,ale ts mohl byt ve hre i syndrom nahleho umrti,to 5.lete mohlo mit i pridruzene zdrsvotni problemy,kazdopadne na deti to jde jen se tvrdilo,ze neumiraji...

marcicek84
Autor odpověď smazal
autor
4. dub 2020

@hojda teoreticky i rodič může předat protilátky, ale netvrdím to jako fakt, jen to je moje úvaha s ohledem na to, že si pamatuji, jak jsem šla jako dítě na testy, zda mám protilátky ještě z očka jako Mimi a měla jsem je, tak mě napadlo, že teoreticky by se to mohlo i podělit. Stejně to je zajímavé, že kdysi se to ockovalo povinně a teď od toho ustoupili... Jako ano vymýcené, ale při dnešní globální době se to čas od času u nás zase objeví a pak dělají caviky. Tím, že to je nepovinné, tak neockujeme. Ale jedna věc mě fascinuje, TBC zmíní jen tak mimochodem, zda nejsi v ohrožené skupině a tak a tím to hasne, ale takové pneumokoky a rotaviry člověk vidí všude, mudra doporučuje, v televizi milion reklam... Ale TBC, které podle mě je hodně špatná nemoc, ticho po pěšině

hojda
4. dub 2020

To očkování TBC je komplikovanější, nejde to úplně takto říct, jak to říkáš ty. To jsem ještě neslyšela, že by šlo předat protilátky z rodiče na dítě proti nemocem na které se očkuje.

autor
4. dub 2020

@marcicek84 jj, já vím, ale verze činy byla, že nejde. Pak se ukázalo, že jde, ale mají mírné nebo žádné příznaky a do 9 let 0% A nakonec bum... Ať mi nikdo neříká, že v Číně tento problém nebyl. To mimi bylo hospitalizováno, kdyby to byl syndrom, tak by ho zachránili. Sids není o tom že umře a dobre, pokud je včas podána pomoc, dítě to přežije. Mám v okolí rodinu, kde sids byl, ale naštěstí se šťastným koncem, akorát matka se zhroutila a skončila na psychiatrii. Mimi v pohodě

autor
4. dub 2020

@hojda tak já neříkám,že to jde 😉 je to moje úvaha. S ohledem na to, že rodič ty protilátky má 😉 ale asi to je blbost. Jak to myslíš, že je komplikovanější? Přiznávám, že jsem se o to nezajímala

hojda
4. dub 2020

Ta vakcína proti TBC nefungovala úplně 100% a hlavně se ta první dávka dávala hodně brzo (od 4. dne do 6. týdne života). Takže vlastně ještě v porodnici.....

bbn
4. dub 2020

Proti TBC se u nás neočkuje hlavně proto, protože ta vakcína je zastaralá, obsahuje typy, které se u nás už nevyskytují. A hlavně ta vakcína měla chránit pouze před tou nejhorší formou TBC, tedy tou, co zasahuje cns. A vím to ze své vlastní zkušenosti, kdy u manžela v práci u jeho kolegyně, jinak zdravé, zjistili po měsících komplikací plicní TBC, všichni z firmy tehdy museli na kalmetizacní stanici na prohlídku, já v tu dobu akorát těsně před porodem s první dcerou a už tehdy bylo volitelné, zda v porodnici dat nebo nedat dítě očkovat (2010). A manžel se těch doktorů, odborníků, tehdy ptal, zda máme pak dceru naočkovat a ti mu to právě vysvětlili takto, že ta vakcína je na dnešní typy TBC defakto neůčinná a nechrání před plicní formou. Tak to jen k tomu, jak moc je zrovna toto očko důležité/nedůležité.

marketka_m
4. dub 2020

co si o tom myslite?v italii lide maji karantenu..aspon o tom psali v mediich..ale toto video to nepotvrzuje

https://www.youtube.com/watch?v=lZOJPc_fwkg
marcicek84
4. dub 2020

@marketka_m Asi ji maji vsichni krom Neapole

marketka_m
4. dub 2020

@marcicek84 a nebo jete muze byt jina verze ..ze situace je jina nez se v mediich prezentuje? hmmmmmmmmmmm

marcicek84
4. dub 2020

@marketka_m spis je jiny rezim na nejpostizenejsim severu a na temer nepostizenem jihu

autor
5. dub 2020
autor
6. dub 2020

Kdyby byl na obzoru lék, držel bych tvrdá opatření třeba tři měsíce. Ale lék na cestě není, proto se stát ekonomicky rozběhne a budeme populaci řízeně promořovat, říká náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Ve čtvrtek otevřeme část obchodů, dodává.

Prymula: Hranice brzy otevřeme, chceme promořit populaci, do školy se půjde s rouškou

Hranice otevřou všem, anebo pro turistiku stále uzavřené?

odula
6. dub 2020

mohla bys prosim poslat odkaz na clanek??

eviicka
6. dub 2020

Anonym:
To vyjádření Prymuly chápu, že je potřeba opatrně postupovat dál. Ty hranice jsem nečetla, ale nebrala bych to vážně, to může být podobný výkřik jako, že v mateřské školce budou děti metr od sebe...
Myslím, že do dalšího postupu by mohlo vnést světlo to náhodné protestování pražáků, kolik lidí to má, aniž by to tušilo. Tam jsem opravdu na výsledky zvědavá, i když se bojím, že takových lidí moc nebude.

Strana