icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
13. dub 2020

Dneska jsem měla studijní den 🙂
stále více se přikláním k tomu, že je to masivní experiment, který jim vychází...

foto, které kolovalo ve zprávách i na sítí - FAKE
https://factcheck.afp.com/photo-shows-coffins-d...

záběry z nemocnic new york a italie - FAKE
https://pbs.twimg.com/media/EUUVJ7OXQAERsXj.jpg...

dále jsem viděla video, kde týpek stojí před nemocnici v menchesteru - nikde žádný stan, nikde žádní zdravotnící v oblecích.. a pak ukázka jaké záběry jsou puštěné v televizi se stanem pro nemocné atd... nemohu to již dohledat... také zajimavé.

--------------------------------------------------------------------------------------
k nemocnicím můj názor:
je to průser.. ne to, že je koronavirus, ale to že jedou jenom na 30%... proč je to průser? protože všechny úkony a vyšetření jsou zastaveny, nemluvě o operacích. SOused měl mít operovanou ruku (utržený sval), bohužel nemůžou mu ji operovat, vládat zakázala. výsledek? za týden již to nepujde operovat, ruka v prdeli a invalida... hrozné!!!!! a psychika souseda v prdeli...
to nemluvím o dalších vyšetřeních, které se nekonají.. protože neohrožují život.. ano neohrožují teď ale za týden?????

-------------------------------------------------------
trocha statistiky... koukla jsem na statistiku dle ČSÚ...

v roce 2016 zemřelo kolem 7 tisíc lidí na dýchací problémy - tedy asi 18 lidí denně... nikdy ve zprávách jsem neslyšela věty typu: dneska zase dalších X zemřelo na dýchací problémy

v roce 2017 dokonce přes 8 tisíc lidí... důvody: záněty, různé chřipky, zánět plic, pneumonie (skoro 3 tisíce mrtvých), jiná plicní nemoc (nespecifikováno, dokonce 3118 mrtvých)

https://www.worldometers.info/cz/
https://www.czso.cz/documents/10180/45964394/13...

nikdo neví, zda tehdy koronavir nebyl již dávno, protože se netestoval.. měli jste potíže s dechem? ano byli jste zařazení jako potíž dychací soustavy... konec.. nenazvali to nějak.. ale teď to má název i své místo: pandemie.

---------------------------------------------------------------------------------------
a tak se začínám nezlobit na lidi, co nenosí roušku.. začínám se nedívat na zprávy v televizi.. jenom skouknu co zase na internetu vymysleli.. začíná to hodně smrdět.. a myslím že se již vaříme.. a budeme dlouho vařit.. z žáby začíná být lehoučký vývar.. ale oni chtějí poctivý, pravý vývarek.. taženej několik hodin...

pratensis
13. dub 2020

@marketka_m Tak jestli to tu už dávno je, tak to odhalí ty plošné testy, co se teď dělají ve vybraných regionech.

marketka_m
13. dub 2020

@pratensis ale ty se nedozvíš, jak to dopadlo :D jo dozvíš se sebe a své okolí.. ale čííísla.. s těma se může dít ještě 🙂

pratensis
13. dub 2020

@marketka_m Ještě jsem to nedopsala... Chtěla jsem poděkovat za další dávku studijního materiálu, jednu už tu mám od @odula
Děvčata, chystám se na to. Teď mi na stole přistála docela rozsáhlá práce, deadline ve čt. Dneska jsem se zapletla v jiné diskuzi, ale tohle mě vážně zajímá. Pak už to tu budu muset nějak utnout, poslední dny mě MK stojí víc času než je mi milo. 😀
Osobně v experiment a manipulaci v tuhle chvíli nevěřím, ale třeba změním názor 😉

pratensis
13. dub 2020

@marketka_m To jako že jsou zmanipulováni plošně po celém světě zástupci států, ti, co shromažďují data a vyhodnocují je a tak? To by nebylo tak jednoduché, jde o početné týmy, těžko vše dokonale ututlat. To by musela být mafie jak blázen. Ale třeba jsem naivka.

marketka_m
13. dub 2020

@pratensis no já si myslím že my obyčejní hodně věcem neporozumíme.. a možná i dobře.. a to co se děje je jenom hračka pár lidí, kteří pod sebou zase mají pár lidí a ti zase další... prostě MLM systém :D pardon :D jsem asi už unavená :D
já totiž už se nebojím korona... ale začínám se bát následků... očkování, čipování a podmínky s tím související...

jinak já si myslím, že prostě se "někdo" domluvil spustíme to, a každý stát at si rozhodne podle sebe jak to použije.. proto ty rozdíly.. itálie/čr/švédsko... pořád nějak nemůžu uvěřit, že jestli to je tak strašně nebezpečné, proč na celém světě nezastavili na týdny život... ty dopady ekonomické by byly menší... ale o to jim nejde,.. jde o to zničit ekonomicky většinu, a normální obyčejné lidi vyplašit do maxima, aby pak následně poslouchali...

pratensis
13. dub 2020

@marketka_m Já už jdu dneska spát, jsem úplně mrtvá, včera/dnes jsem zalehla ve čtyři... Takže víc zítra. Ale neumím si teda představit, jak by probíhalo to "každý stát ať si rozhodne podle sebe", protože na řízení státu se podílí tolik lidí na tolika různých úrovních. To nejsou jen politici, to jsou další strategické pozice... Jako jak tohle všechno dokázat zmanipulovat tak, aby se situace vyvíjela žádoucím směrem a nikdo z nepovolaných nic nepoznal? A čím víc zasvěcených, tím víc rizika, že to nevyjde...
Ale zas když mrknu na Babiše a jeho dlouhé prsty, co dokáže a čeho je schopen... tak mi ty argumenty možná krapet slábnou. :-/
No každopádně teď dobrou noc. 🙂

odula
13. dub 2020

@pratensis
@marketka_m já taky nevěřím na nějakou velkou konspiraci. Zatím. 👽 za těma fotkama může být prostě jenom novinářský diletanství, na sociálních mediích prostě normální fake news. Ten proud informací je teď ohromnej, ne vždycky se dá všechno ověřit nebo ne dost rychle. Teď třeba i v českých mediích proběhla zpráva že před moskevskou nemocnicí čekaj sanitky s pacientama frontu na příjem. taky fake. Místní se ozvali a debunkovali to - fronta byla na desinfekci vozů, a nikoliv na příjem na akut. Prostě je to teď hodně složitý a je těžký se v tom orientovat... pokud to vůbec lze. Mno ale možná... možná až se zorientujeme, tak už budeme uvařený... 👽👽👽
jo ještě jedna věc
@marketka_m - jsem četla ten článek co jsi postovala (o těch nadsazených číslech) a byla tam zmínka o Gatesovi - že chce do budoucna očipovat vakcinovaný nebo imunní vůči COVIDu. a to jsem si fakt myslela že je fake - a hele - zrovna to fake není. Vyvíjí quantum-dotový tetování, který může obsahovat informace - teda i zdravotní záznamy atp. To mi přijde víc scary než to, že jsou některý novináři líný a půjčujou si fotky...
a taky dobrou!!🙂

marketka_m
13. dub 2020

@odula jo o gatesovi a cipovani jsem jiz psala..uz to frci..lide uz jsou cipovani..jsou tam vsechny udaje..lide oteviraji dvere, plati bez niceho...atd..za nedlouho to budeme muset mit vsichni..nebo take ne..ale s dusledkama

autor
14. dub 2020

@marketka_m vidím, že sis vzala za svou konspiraci majitelů, která docela má hlavu a patu. Toho povinného očkování se bojím a otázka je, jak to bude s tím Gatesem a čipováním, on se s tím netají a ani se netajil tím, že, aby byla planeta schopna života, je třeba redukce lidstva.

Už mě napadla myšlenka - Sci-fi?
https://www.csfd.cz/film/281357-vymereny-cas/pr...
Na jak dlouho? 😅

Ale z druhé strany, i zdravotníci tvrdí, že ti je jiné a nové

marketka_m
14. dub 2020

autor: za své ještě ne.. ještě hodně věcí mi v tom nesedí 🙂 a proto hodně čtu články a zahraniční média.. nejen česká....
koronavirus nespochybňuji.. je tady.. (at měsíc nebo rok-je to fuk), zabijí - také nezpochybňuji... spíše stále moje otázka: proč taková opatření, proč zákazy, proč zavřené školy... když čísla jsou malá... proč nebyla pandemie chřipky? proč nemluvíme o tom, že léky špatně předepsané zabíjí stovky lidí denně... proč se masově nezakazují věci, které vyvolávají rakovinu... nevím.. mám moc myšlenek :D hezký den všem 🙂

marketka_m
14. dub 2020

jo a ten film je super... ale je super jenom jako scifi... nechtěla bych se dožít byt 20 % skutečnosti z toho filmu.

odula
14. dub 2020

no hele - film jsem neviděla, podle popisu je to asi docela drsný, to jo. ale první co mě napadlo bylo, že je strašná blbost aby ten limit byl 25 :D pardon no. :D ale prostě - lidi ve 25 jsou na začátku produktivního věku, do 25 let společnosti nic nepřinášej, studujou většinou... takže ten limit by měl logiku tak okolo 50. ale koukat na lidi před důchodem jak bojujou o pár let navíc není moc "hollywood style sexy"... :D no tak to mě napadlo (facepalm)

autor
14. dub 2020

@marketka_m jasně, tyhle pochody myšlenek chápu 😉 taky nechápu, proč nedělají opatření, aby nebyla rakovina, na kterou umírá hrozně moc lidí 😔
@marketka_m jako sci-fi fajn, jako realita doufám, že nikdy nebude 😉
@odula jasně, dobrá úvaha. Já si už moc ten film nepamatuji, takže ani nevím, proč to bylo. Ale asi to spíš bylo bráno jako aby se lidé nemnozili jako králíci a makali, kde se dalo a jak se dalo. Čas se dal předávat, když sis chtěla něco koupit platila jsi svým časem. Čas Tvého života bylo plativo, za práci jsi dostala zaplaceno a dostala jsi tedy víc času. Pak tam byly sektory pro chudé, bohatší a nejbohatší. Ale už je to dávno, co jsem to viděla, takže možná tady píšu blbosti 😂

marketka_m
14. dub 2020

@bbn ouuuu

bbn
14. dub 2020

@marketka_m prosím nemáš odkaz na ten článek o tom čipování? Já Jo zběžně přečetla, teď jsem si ho ještě chtěla projít a nemůžu ho najít. Díky

marketka_m
14. dub 2020

@bbn co jsem mela je tu v diskuzi...a to co jsem zminivala vcera myslis?zkusim najit..na poprve mi to google nenasel...ja uz nevim zda to bylo video nebo clanek😀zkusim

autor
14. dub 2020

@bbn to je přesně to, čeho se bojím, že vakcína bude větší zlo nez samotná nemoc

autor
14. dub 2020

Ministerstvo zdravotnictví změnila přehledy
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Zemřeli již jsou rozčlenění na podrobnější věkové kategorie. Nejmladší zemřely je v kategorii 25 až 34. Jakto, že o tom nebyla zmínka? Kategorie 35 až 44 je 7 😔

knuffel
14. dub 2020

To, co tady píšete, je fakt zajímavé, nebudu se pouštět do debat, na to toho vím málo, ale díky, že jste napsaly spoustu tipů, jak o tom přemýšlet...

Mě teda trápí to, že se v dnešní době kašle na ostatní lidi s jinými diagnózami, všechno se zruší, odsune, protože covid. A já se ptám, to je ta slavná první linie těch hrdinů? Máš covid, rozkrájíme se, jsme gerojové. Máš rakovinu, fuckoff. Nerozumím tomu, vysvětlete mi to někdo, prosím. Vždyť těch lidí, na které se z vysoka vyprdnou, a tudíž umřou, bude ve výsledku daleko víc než těch covidů.

marketka_m
14. dub 2020

@knuffel přesně.. souhlas... a proto tvrdím, že sejedná o víc než nějaký smrtelný virus.. protože tenhle virus přímonezabíjí ale to kolem něj bude zabíjet.. at už doopravdy nebo ekonomicky... psala jsem o sousedovi.. ten ve výsledku bude "pouze"invalida... ale kdyby ho vzali tak má po operaci a může dál pracovat... tak teď neví co bude dál.. a to je jenom ruka... nechci myslet, kdyby se něco dělo v mé rodině a nemocnice odmítla pomoci...
jo mimochodem... jedna informace z nemocnice... přijali člověka, který byl na tom bídně.. hold neměl coronu.. sanitka ho zavelzla domů... prej že dobré... rodina viděla že je na tom špatně.. volali 112.. tam jim skoro vynadali, nakonec poslali znova sanitku.. člověk v tu noc zemřel.. proč o tom nemluví ve zprávách? nemluví.. proč? neměl covid... měl něco jiného... ale na to špitál není teď určený.. kur*a (pardon, jsem strašně nas*aná... rozčílila mě ta zpráva)

knuffel
14. dub 2020

@marketka_m Jo, zprávy už nesleduju, je mi špatně z té masírky, psychicky to nedávám. Myslím, že každý má v okolí někoho, komu byl zrušen termín operace nebo posunut termín kontroly na neurčito - u onkologických pacientů dost dobrý, že? A i kdyby se jim "pomoci" dostalo, bude to znamenat, že tam člověka prostě nechají chcípnout o samotě, protože ani návštěvy nemůžou být, páč covid. Vážně mě to krká a tomu Kenovi, co blekotá cosi o připravenosti českého zdravotnictví, bych s chutí jednu vlepila.

knuffel
14. dub 2020

@marketka_m A už se teda blíží doba, kdy přijedeš k bráně špitàlu a tam bude cedule jak kráva "PRO NEMOC ZAVŘENO".

marketka_m
14. dub 2020

@knuffel a a proto stále tvrdím že je za tím víc než jenom COVID... protože tohle normální není..

knuffel
14. dub 2020

@marketka_m Je fakt, že já to nedokážu pořádně strávit a pochopit. Mám pořád víc otázek a větší chaos v hlavě, nerozumím tomu. Vůbec. Co to má znamenat? Komu to prospěje? Co bude dál? Samé proč...?
Ale ať nevypadám jako schízařka, většinu dne na to stejně nemám čas, řeším daleko přízemnější věci 😁.

marketka_m
14. dub 2020

@knuffel nevypadáš jako schízařka.. já s tím nemám problém, že se někdo ptá.. já se taky ptám a hodně čtu články a knihy, sleduji videa.. různá.. a z toho si skládám obraz...
sleduji polsko, německo, anglii, USA, itálii, švýcarsko... a skládám... ale jak dělám co dělám... pořád výsledky mám stejné... stále více mi to potvrzuje že je to hra... a my ji musíme hrát...a teď doufám uřpímně že se pletu..

knuffel
14. dub 2020

@marketka_m Tak k tomu se už blížím též, ale přiznávám, že čas, sílu a chuť na sledování různých zdrojů nemám. Asi zůstanu tou ovcí, béééé. Mizím do pelechu, díky!

30bar
14. dub 2020

@marketka_m jak to myslíš ze je to hra? Rozvedes to prosim? Co rikas na to,ze v Koreji pry vyléčení jsou znovu nakazeni? A ze se ukazuje,ze tato nemoc muze poškodit organy? Diky za odpoved..

marketka_m
14. dub 2020

@30bar hele..muzes si precist celou diskusi..a pochopis o cem premyslim..
velmi zkracene..dve uvahy..
1.virus z laboratore-je potreba zastavit ekonomiku.nabehnout vakcinu..vydelat..at uz nekdo zemre je to obet..nebo cina ma cil skoupit a ovladnout vse
2. je potreba nabehnout znova ekonomiku...je potreba pandemii..vyhlasime covid..ten maji vsechny staty..protoze uz existuje davno..jenom ho pojmenujeme..vyhlasime pandemii a budeme si hrat s lidmi s cilem ziskat je tam kde je chceme-vakcina,poslusnost..nevim co tam muze byt..mediim dame zelenou..a budeme jim hazet co maji lidem ukazovat..a tim docilime to co chceme(kazdy stat za sebe jinak..podle potreb)

korea-budto virus je laboratorni zlo a zacina se vymykat kontrole..nebo korea proste potrebuje trochu lidi vice vyplasit..a tak posila do sveta info ze se to vraci..(a treba pravda je jinde) - a to by mi celkem sedelo k tomu ze vakcina bude k nicemu..ale cipovani by jiz mohlo pomoct..u nas chytra karantena jako prehistorie cipovani

hey..nevim zda chapes me pochody..nehci sem zase psat clanek na tisic radku...prolistuj diskusi a odkazy..

Strana