icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
19. dub 2020

@pratensis o prymulovi to zas takovíá dezinformace není: https://www.databazeknih.cz/autori/roman-prymul...

pratensis
19. dub 2020

@marketka_m měla jsem na mysli ten web...

pratensis
19. dub 2020

@marketka_m Ještě jsem si teď ze zájmu našla Prymulův životopis na stránkách mzr. Tam najdeš tyto senzační informace podrobněji a oficiálně. 😉

mourovatakocka
19. dub 2020

Já mám taky jednu konspirační teorii. Korona je průser. Takže je třeba zvolit jasný postup.
Zlehčovat, srovnávat s jinými respiračními onemocněními.
Mlžit pokud jde o čísla mrtvých, nakažených.
Selže-li vše, protože občas někde unikne zpráva o poškození organismu u zdravého mladého jedince po prodělání nemoci, pak nařídit vypuštění dalších zlehčujících informací. A protože už tolik lidí nespolkne srovnání s jinými nemocemi, pak je třeba tvrdit, že všechna čísla jsou vlastně špatně, ve skutečnosti se umírá na jiná onemocnění. A co je gól, je třeba napsat, že tito lidé by stejně umřeli i tak. Mám návrh zrušit zdravotní péči, protože stejně všichni umřem.
V Číně byli umlčováni lékaři, kteří na koronu upozorňovali. Já mám dojem, že zase vidím snahy zdiskreditovat ty, kteří řeknou, že promořování je nespolehlivé a korona může být průšvih.

autor
19. dub 2020

@marketka_m @marcicek84 nečetla jsem článek celý, ale tvrzení, že by ti lidé zemřeli tak či tak bez Covidu je krapet mimo mísu. Ano zemřeli, ale třeba za 10 nebo 20 let. Kdežto Covid je oslabil natolik, že díky němu tyto chronické choroby jim byly osudné.

marcicek84
19. dub 2020

Anonymni - mne se libila na druha pulka clanku o prymulovi...prvni cast jsem precedila,to nevim jak je

pratensis
19. dub 2020

@marcicek84 Viz odkaz na stránky Ministerstva zdravotnictví, kt. jsem vkládala výše. Tam se o Primulovi dočteš totéž a podrobněji, má tam životopis.

autor
19. dub 2020

@marcicek84 něco podobného už kolovalo a bylo info i ohledně konference zájmu, když byl ředitelem nemocnice. Když to vezmeš kolem a kolem, na každého lze najít hafo špíny. Já jen doufám, že nebude povinné očko, které bude navíc šité horkou jehlou

marcicek84
19. dub 2020

anonymní - nikoho nejde nutit, takže...povinné to nebude, spoléhají na hysterii lidí...

marketka_m
19. dub 2020

@marcicek84 a já bych nespoléhala na slova: povinné nebude... však už se zde psalo že stačí zavést podmínku.. třeba bez řidičáku, nebo bez toho a toho... a to si rychle rozmyslíme 🙂

marcicek84
19. dub 2020

@marketka_m to by tady ale byla totalita, ne demokracie...

pajula123
19. dub 2020

Zajímavý pohled na statistiky - zde již několikrát zmiňovaný MUDr. Štefánek, sleduju ho na facebooku:
https://www.stefajir.cz/stal-se-koronavirus-hla...

pajula123
19. dub 2020

Plus údaje o navýšení zemřelých v Itálii - tentýž autor. Nemá to ale na webu, jen na FB, tak kopíruju text a vkládám obrázek:
Statistika v Itálii vydala nové srovnání mortality obyvatel v období 1-28. března 2019 s 1-28. březnem 2020. Opět jsem vybral začátek části týkající se oblasti Bergamo a okolí, která byla postižena COVID-19 velmi těžce, a udělal printscreen. Oproti minulému srovnání (1-21. březen) jsou rozdíly mortality dle očekávání ještě větší. Orientace v obrázku není těžká, u jednotlivých obcí máte počty zemřelých lidí (M – muži, F – ženy, M+F – cekové počty) za 1-28. březen 2019 a následně za 1-28. březen 2020. Poslední sloupce jsou procentuální rozdíly (opět M, F, M+F), jistě si povšimnete nárůstu ve většině obcí ve stovkách, případně tisícovkách procent. Kompletní dokument najdete úplně dole mezi soubory na webové adrese https://www.stefajir.cz/dokumenty-covid-19

Srovnání mortality nám ušetří oblíbeného rozjímání nad tím, jestli lidi umírají na COVID, nebo s COVID. Prostě v oblasti COVID-19 výrazně postižené zemřelo v březnu 2020 z nějakého důvodu mnohonásobně více lidí než ve stejném období v roce minulém. Proč ti lidé zemřeli, to již ponechám na vašem zvážení.

marketka_m
19. dub 2020

@marcicek84 totalitu zavedou tak ze nam to dojde az zpetne co se stalo..bude to velmi velmi dobrovolne..teda to si budeme myslet my..ale pritom budeme donuceni..

@pajula123 riky za statistiku..

marcicek84
20. dub 2020

@marketka_m - tak pokud se lidé nechají a budou stádo, vždyť někteří se drží už teď roušek jako čert kříže...nikdo už ani nikam nechce cestovat...

marketa11112
20. dub 2020

@marcicek84 myslim, ze rousky jsou nejmensi zlo. Cinane je nosi bezne uz roky a nemaji problem. Ale cesi opet brblaji. Kdyby mel svet fungovat normalne jen s tim, ze budeme nosit rousky, neni to preci problem. Naopak pres zimu by se tim vyresilo i sireni viroz. A konecne i zakaz davat unudlane deti do skolky, by byl super.

marulu
20. dub 2020

@marcicek84 no my tedy zahraniční dovolené ještě nezrusili (teda květnový výlet nám už zrušila sama letecká spolecnost), Španělsko a Itálie asi neklapne, ale v dovolenou v Rakousku stále věřím.

marcicek84
20. dub 2020

@marketa11112 - v číně se nosí kvůli ochraně zdraví a znečištění smogem, špatný příklad, nejsme čína, jsme evropa, nikde nejsou takové restrikce jako v ČR a SR, nikde nepadají za porušení pokuty...ano, unudlané děti do školky, to by měl být plošný zákaz s tím souhlasím

marcicek84
20. dub 2020

@marulu tak hlavně ten nový zákon co schválili tak nutí lidi doplácet všechny peníze za zájezdy a pak umožnuje CK vydávat pouze vouchery, já zrušila před ním a mám v tom jen zálohu, tak no stres...Rakousko by vyjít mohlo, i když, kdo ví...já mám vše vyřešení, budu se rozhodovat dle stavu na poslední chvíli...za každou cenu za ty hranice jet nepotřebuju...

eviicka
20. dub 2020

@marketa11112 jenže tady se jde s rouškami do extrémů, viz. původní požadavky i pro miminka, teď aby je měly děti ve školce (+rozestup) či ženy během porodu...

marketka_m
21. dub 2020

@eviicka jelikoz neni potvrzeno ze rousky opravdu chrani..tak se stale priklanim k.tomu ze zkousi kolik vydrzime..a zjistilo ze jsme celkem schopni.nedodali rousky ale my si je usili.misto zadat vladu o doruceni vsem zdarma

mourovatakocka
21. dub 2020

@marketka_m Užitečnost roušky závisí na zdroji. Kdo chce, najde, že jsou k ničemu, kdo chce, najde, že jsou k něčemu. A pak už je to jen na kverulantství jednotlivce.

marketa11112
21. dub 2020

@marcicek84 i zde nosis rousku kvuli ochrane zdravi. 😉.

marketa11112
21. dub 2020

@eviicka jenze tady je to poprve. Novinky je treba vychytat.
Nechci se zastavat vlady, ale chapu nedostatek rousek. U nas se vyuzivaji nininalne a ted jsou najednou treba. Chybu udelali v tom,ze vyhlaseni noseni rousek melo nastat , az po jejich zajisteni. S tim souhlasim.
Jo a deti to s rouskama zvladnou. Chape to v pohode i ma 2,5 leta dcerka, stejne tak petiletak ( se kterym byva problem temer vse). Chce to byt dobrym prikladem a vysvetlovat. Deti nove prijimaji v pohode. Horsi to je s dospelyma. Vzdyt ta rouska je malickost proti vsemu ostatnimu. Ale cesi proste budou remcat proti vsemu.

marcicek84
21. dub 2020

@marketa11112 az na to,ze kdyz ji nosi lidi nespravne,tak si spise ublizuji,kazdy na ni saha,nikdo ji po navlhnuti nemeni,delnik v horkem provozu by za sen musel spotrebovat kolem 100 ks rousek,tak jako je treba vzit uz rozum do hrsti,mne se zacne v rousce tocit hlava s pak me po hodine zacne bolet,mam malo kysliku,tak nevim,jestli mam brat nekolikrat denne brufem,abych neco v praci v rousce udelala a ten poskozeny zaludek mne urcite nepotesi,takze pokud mi noseni rousky bude riunovat me vlastni zdravi,opravdu na to nejsem zvedava ani nejsem ochotna takto cinit...

autor
21. dub 2020

@marketka_m tak ono zdravého to neochrání, naopak, ale když to má nemocný, tak neprská kolem sebe kapénky (i mluvením). V podstatě nikdo neví, zda to v sobě nemá a díky plošné ochraně jsou chráněni aspoň částečně i zdraví. To že je to opruz, je druhá věc 😅

autor
21. dub 2020

@marcicek84 můžu se zeptat, co děláš za práci?

eviicka
21. dub 2020

@marketa11112 tak na původní nedostatek jsem nenapsala ani slovo, to opravdu nemohl nikdo předpokládat. Navíc věci na více použití jsou mi mnohem sympatičtější. Ale že u nařízení chybí zdravý rozum na tom trvám, to že to pochopí tvé děti, neznamená že to pochopí každé dvouleté (a dříve roční).
A co ten porod, do toho bys v roušce šla?

marketa11112
21. dub 2020

@marcicek84 na rousku si zvyknes, pokud ji budes nosit. Tohle jsou fakt jen vymluvy. Kde kdo v ni chodi behat, jezdi na kole, bruslich a pod. U horke pece treba ve sklarne to muze byt problem, ale v sede v kanclu? Mozna to chce vic pit nebo se obcas najist 🙂. Tohle uz ma byt vtip.

Strana