Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda no, fakt se to neda. ja jsem furt lezela, neslysela jsem, skoro nevidela, hlava me bolela... kdo pouzije souslovi "jenom chripecka" (nehlede k tomu ze je to chybny tvrzeni) tak pravdepodobne nikdy nemel chripku.
@babanci jo, ty vary jsou vtipny. Kdyz je ted v kurzu tvrdit, ze jsem uz mela koronu, tak ja se pridam. Jsme byly v unoru ve Varech, Cinanu vsude jak v Krumlove. Sla jsem na zachod s malou do cinsky restaurace. Prisaham ze z venku vypadala prazdna! vlezu tam a primo proti vchodu takovy ty obr kulaty stoly a okolo nasackovanych asi 40 Cinanu :D no ale kazdopadne - ja od toho unora ve Varech mela asi mesic tlak na plicich, zhorseny dychani, knedl v krku, suchej kasel, bolesti hlavy... toz... 👽 😀 PS - jaka byla restaurace u Svejka? my jak jsme usedlici tak do techhle podniku nechodime, pac jsou vetsinou ukrutne drahy.
@odula Tak to jsme se tam mohly teoreticky potkat.🙂 No, U Švejka strašně draho. Ono vůbec ty Vary drahé. Houska s trochou nadrceného kuřecího 300 kaček. Byli jsme lanovkou na Dianě a taky ranec. Ale říkali jsme si ...jsme na výletě,tak nad tím nebude přemýšlet. Parkování 500 korun za dvě noci,bydleli jsme u Kolonády v hotelu Jesenius.
@babanci jezkova.... Jestli se budete jeste nekdy chystat, tak mi napis, dam ti tipy na dobry ubytovani i restaurace kousek od centra, kde jsou ceny polovicni!! to centrum je opravdu strašný. Stal se z něho skanzen pro cizince, češi nejenom že už tam nebydlí, ale už tam ani nechodí. Fakt velká škoda. takový to bylo krasný město když jsem tam vyrůstala. Dobře no, to už je nějakej pátek. 😉
dámy... tohle je scary. Já jak jsem ten konspirátor, tak v tom vidím ruku čínského Velkého bratra... 😨 https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-usa-...
Někdo si myslí,že se virus doma vysedí. Já ne,tak jdu nastavit tvář slunci a nadýchat se vzduchu,co voní po bezu. Dneska jsem sundala hadr z pusy a málem mě to roztrhlo plíce. Nikdy mě nenapadlo, že bude nádech a výdech tak opojný.
@babanci mě by zajímalo, co si představuješ pod pojmem chřipka... Zvýšená teplota dva tři dny, k tomu kašel a celková schvácenost? Já jsem zažila jednou supercuper chřipku a od té doby si nedovolím říci "jen chřipka"...je chřipka a jsou virózy u kterých lidé rádi říkají chřipka... A i lékaři plošně na virózy používají označení chřipka a napíšou i kód chřipky. Kdo nezažil pravou chřipku, nepochopí a označuje chřipkou vše 😉 ale zase z druhé strany je chřipka typu A a ta je brutální a pak prý slabší typy B. Jinak se říká, že zdravý člověk je jen špatně vyšetřeny 😅
Já právě nevím. Nikdy jsem v dospělosti nemocná nebyla. Klepu to. Jen pozoruji,že jsou lidé celkově hodně nemocní. U nás pracuje hodně mladých lidí,u kterých se požaduje dobrý zdravotní stav,vzhledem ke charakteru práce a pak vidím tu častou nemocnost. Člověk 55+,který nebere žádné léky, dokonce nemá ani brýle,ani umělý zub🙂, dost překvapuje. Dnes jedu do práce na in-linech,to budou mít zase řeči.🙂
Poláci začínají upozorňovat na ,,hlad,, který bude následovat...v souvislosti se zvyšováním cen ...což potvrzuji...ceny v obchodech už teď vzrostly...
@marketka_m Nehorázně...většina prostě proto, že vázne dovoz, zejména ovoce, zelenina je převážně z Itálie, Španělska, v Holandsku taky není situace úplně růžová, všude chybí sezonní pracovníci z "levných" zemí, kteří se vrátili domů a není, kdo by sklízel, likvidují prý úrodu, protože jim hnije ve sklenících...a místní to prostě za pár "šupů" dělat nechtějí... Posledně třeba 500 g brokolice v "akci" za 50,-, protáčely se mi panenky. Papriky, rajčata, jablka...všechno předražený. Šunky, co ještě "nedávno" stály 22 Kč, tak jsou za 30 i víc...
@babanci no jo... Já bych řekla, že to není věkem, ale imunitou a vitalitou člověka 😉 buď ráda, že máš skvělou imunitu a že jsi zdravá 😊👍
@marketka_m ono se to nezdá, ale Polsko je poměrně chudé v určitých částech a hlad tam je... Moc se o tom ale nemluví. Když nastane krize, bude tam hůř.
Čtu zajímavý rozhovor s Mudr. Skovajdovou o "škodlivých hadřících",tak doufám,že se začnou ozývat i jiní lékaři a odborníci a ten čuchometr manifestačně spálím na zahradě.
@babanci ze co? vubec nechapu o cem.je rec..hod odkaz
@marketka_m Článek se jmenuje Odložme roušky,vdechujeme kvůli nim mikroby.
@babanci manžel mi to taky poslal 😉
Řekla bych, že to není nic nového pod sluncem... To jsme tady řešily než se roušky zavedly...
On ale nikdo netvrdil, že nošení roušek je příjemné a nositelovu zdraví prospěšné. Roušky se zavedly, aby se omezilo šíření viru, které bylo akutnějším problémem než to vdechování vlastních mikrobů. A účinnější prostředek nebyl. Po výrazném zlepšení epidemiologické situace se od nošení roušek postupně upustí, má skončit v půlce června. Co je na tom pozoruhodné? Jinak roušku bych nepálila, ještě se pravděpodobně bude hodit.
Právě, že tohle je víc než jasné. Tak,jak to,že to superstar neví?🙂 Ještě měsíc? Jak jsem dneska poslouchala lidi a četla reakce, na to může zapomenout.
@babanci Však ano, venku už to teď význam nemá, vlastně asi ani nikdy nemělo, snad až na případy tvoření hloučků. Ale pokud si dobře vzpomínám, tak plošné spoje svědění roušek všude bylo zdůvodňováno právě tím, že by se pak muselo přesně definovat každý jednotlivý případ, kdy ano a kdy ne. Kdyby byli lidi schopni řídit se zdravým rozumem a brát ohledy na ostatní sami od sebe, nebylo by třeba nařízení. Ale upřímně, věříš, že je toho většina schopná? Spousta lidí hledí v první řadě na svůj komfort a až dlouho potom přemýšlí dal. A v té akutní fázi epidemie byla opravdu potřeba většina/všichni.

@pratensis No,tak to bude pravda. Obecně jsou ale lidé hodně nemocní, to mě překvapilo. Je to mládež a hodně chabrusová. Nebo je dneska zdravý člověk jen špatně vyšetŕený?🙂