Objevení bulky v prsu: Je nutno navštívit gynekologa?
Dobrý den, měl někdo bulku v prsu a nebyl to nádor?… dnes jsem si nahmatala náhodou, nevím, jak dlouho tam je, ma asi tak 1,5cm a nebolí. A s tím asi na gynekologii?
Ano, šla jsem na gynekologii, bulku potvrdili, poslali mě na onkologii. Už jen to slyšet mi zastavilo srdce, vzali mě rychle, poslali na ultrazvuk a ihned vyloučili, je to cysta. Takže všechno dobře dopadlo.
Buď na gynekologii, nebo rovnou zavolat na UZV, kde dělají vyšetření prsou.
Taky jsem měla malinkou. Na ultrazvuku hned dr poznal, že je to tukové.
@lv a bolelo vás to holky? Ta bulka..
Ne
Měla jsem fibroadenom. Ale byla jsem sotva dospělá a bála jsem se s tím někam jít, že určitě umřu (protože co jiného by to bylo žejo). Takže nebát se a jít se vyšetřit.
@aedoss no já mám šílený nervy..
Objednej se rovnou do mammacentra, to je nejlepší. Ja měla bulku taky cca 1,5 cm a byl to adenom.
To chápu, ale opravdu to nemusí být to nejhorší. 🍀 Já teda držela ústa, nikomu nic neřekla i přes anamnézu v rodině (babička zemřela na rakovinu prsu poměrně mladá) asi půl roku. Počkala jsem s tím až po Vánocích (protože, co kdyby byly poslední) a pak jsem to teprve řekla mamce. 🤦 Zpětně bych se bila. A nebolelo to, necítila jsem se nijak jinak. Jen ta hmatná bulka, byla taky poměrně velká. Časem mi ji vyndali, ale bylo to opravdu ok. Držím palce. 🍀
Často se kontroluju a chodím pravidelně k Dr., co kdyby náhodou, a také jsem si něco nahmatala, naštěstí jen cysty s tím, že na omak nepříjemné, když jsem se toho dotýkala..🙏
Ja si nahmatala dole pod prsem, kde ti vede podprsenka/kostice..
Nebolelo to, nijak se to neměnilo..
Tak jsme si s tím skočila na ultrazvuk a tam mi paní doktorka řekla, že to je žebro 😁🤦takže dobrá zpráva a ja se cítila fakt divně, protože toto by mě nenapadlo.
Ano. V obou prsou mám cysty a v jednom fibroadenom, tj. z hlediska onko vše ok. Objednej se na ultrazvuk.
@miryp a ty cysty jsou měkké? Já to mám na pohmat tvrdé, ale jezdí tam kůže nad tím hezky. Je to hladké.
Ano měla jsem bulku 5x5cm byl to nezhoubný fibroadenom.Proběhlo sono, mamograf, biopsie i genetika a nakonec operace.
@pavca1982 operace i když to bylo nezhoubné?
Taky mam cystu, na dotek obcas boli pred menstruaci a v dobe ovulace….je naprosto neskodna takze, chodim kazdy rok preventivne na sono prsou jako samoplatce protoze mi je 33let. Doporucuji najit nejblizsi mamo centrum hned rano zavolat a rict, ze mate bulku, pokusi se Vam najit nejblizsi termin. Drzim palce!
Bylo mi to doporučeno lékařem. 5cm boule v prsu která byla vidět okem to jsem nechtěla. Když jsem si lehla tak to bylo nejhorší. Odmítala jsem i manžela. Navíc mě to tlačilo vždycky před MS.
Já jsem měla zánět prsu a po něm mi zůstala bulka, kterou si nechávám každý rok kontrolovat, ale je to jen zvětšená žláza a nic patologického. Být tebou, gyndu bych vynechala a rovnou šla na ultrazvuk, do telefonu řekni, že sis našla bulku a oni tě pravděpodobně objednají na začátek dalšího cyklu. Je možné, že bulka s menstruací sama zmizí.
@evik19 ale já právě neměla zanet
@73nica73 chápu, a je mekka? Mám ji tvrdší ale je hladká, neboli
Jako vylozene mekka asi neni, je to takova fazole, kdyz si saham tak jakoby klouze s kuzi….Ted jsem byla zrovna zacatek prosince na sonu, protoze se zmensila a ja se bala jestli se neco nedeje…Tri roky mela 2cm a najednou na pohmat jina…ale sono ok pry muzou vekem i zmizet, mojese jen zmensila na 1cm☺️Jeste jestli muzu poradit az budes mit po sonu, tak si ty prsa doma poradne prohmatej at vis jak je mas na pohmat, a kontroluj kazdy mesic po menstruci…Budes vedet, ze po sonu byli ok a budes znat svoje prsa☺️Pokud nevis jak se spravne sama vysetrit tak popros doktorku, me to taky kdysi ukazali primo v mamo centru☺️
Hlavně jdi hned. Kolegyně si našla bulku v prsu, rok nikam nešla a bylo to zhoubné. Teď už jí našly nádory i na játrech a plicích, má ty metastáze všude a zbývá jí 3-10měsíců.
Nahmatala jsem si před rokem bulku v prsu, spis dole u kostice. Šla jsem na gyndu, vyspaly zadanku a šla na mamologii. Rtg a mamograf, bulka se nepotvrdila, byla to zdurela uzlina. Ne vždycky to musí byt nádor, ale muze.
Chapu, ze se obáváte. Ale neztrácejte čas zjišťováním informací tohoto typu, negooglujte. Každý může mít ze svého nálezu jiné, subjektivní pocity. “Nález” (zboubny i nezhoubný) na prsu se může u různých žen projevovat odlišně, ještě i v závislosti na cyklu.
Zavolejte do mammacentra, vysvětlete situaci a objednejte se. Pokud by se Vám termin zdál dlouhý, oslovte svého gynekologa, aby Vám vyjednal lepší termín.
Držím palce!

Ano zavolala bych k lékaři dá vám zadanku na vyšetření prsu ..držím palečky 🍀🍀