icon

Odstranění žlučníku, žlučníkové kameny, máte zkušenost?

hanula11
13. lis 2014

Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s odstraněním žlučníku.
Už loni mi na ultrazvuju zjistili kameny ve žlučníku. Pořád mám nějaké "břišní" problémy.
Mudra říkala že příčinou bude nejspíš žlučník - kamínky, případně písek 😒 .
Kameny přivývají a rostou 😠 .
Asi půjdu na laparoskopické odstranění žlučníku.
MÁTE TU NĚKDO S TÍMTO ZKUŠENOST?
Co jíst, co nejíst, jak operace probíhá, jestli pomůže.
DÍÍÍKY !!!

Strana
z6
janeczkat
6. bře 2015

@anetka1701 achjo! nestraš...

petaloudi
6. bře 2015

@janeczkat jo a já teda můžu teď jist už úplně vše. Postupně jsem zkoušela. Ze začátku jsem mívala po něčem mastnějším docela průjem (ale bez bolestí). Časem se to upravilo. Ted o víkendu jsem dokonce vyzkoušela smažený sýr s hranolkama, což považuji za maximální možný level prasárnosti 😀 A vůbec nic mi po tom nebylo. Akorát jsem se teda na to fakt těšila a ono mi to smažený po tom víc než roce vůbec nechutnalo 🙂

steffi23
6. bře 2015

Dovolim si vsechny "zlucnikarky" varovat. Mela jsem koliky v tehotenstvi, ale nevedela jsem, co to je, myslela jsem, ze mi proste maly na "necem" lezi a proto mam bolesti a hur se mi dycha. V sestinedeli jsem mela dalsi asi dve koliky (celkem asi 6). S tou posledni se mi drobny kaminek "zasekl" ve slinivce, tezky zanet v brise, boj o zivot. Kdyz mne zachranili, byla jsem pak do odstraneni zlucniku jeste dva mesice na umele sonde do zaludku a cekala na operaci - to vse s detmi 2 roky a 2 mesice. Dekuji vsem svatym, ze jsem prezila, ted jsem rok po operaci zlucniku a porad jeste na diete. To uz je ale macek proti drivejsku 🙂 jen to nepodcenujte, nikomu bych ten strach neprala. Nikdy driv jsem o necem takovem neslysela, tyhle komplikace se zlucnikem mi podle dokt. zpusobily az tehotenstvi a ty problemy se slinivkou se muzou proto stat komukoliv...

kuratkol
6. bře 2015

Taky se mi sekl kamínek, byla jsem na ERCP. Pustili mě domů, sekl se znovu další, vzali mě hned na laparo a říkali, že jsem měla proděravělý a hojený žlučník, zánět pobřišnice, o slinivce teda nic neříkali. Po operaci jsem si myslela, že mám klid. Jsem aktuálně 2 roky od operace a najednou stejné obtíže jako na začátku. A ejhle mám kamínky ve žlučovodu ☹

anetka1701
6. bře 2015

@steffi23 jojo, záněty slinivky jsem si prodělala právě taky :o( Hnus hnus :o( Kapačky a strašnej strach o život... je to hnusná nemoc - díky bohu že snadno léčitelná...

janeczkat
7. bře 2015

Holky, to je hrůza co tu píšete ☹ , ale hlavní je, že to dobře dopadlo 🙂 ....já doufám, že v úterý mi odoperují žlučník a budu mít klid.

kuratkol
7. bře 2015

@janeczkat Nechci tě nijak děsit, ale už v nemocnici mi říkali, že to nemusí být konec problémů, že se žluč. kamínky můžou později udělat i v játrech...

floresta
8. bře 2015

Ja bych na to sla az pote, co bych vyzkousela zmenu stravy a vse mozne i nemozne, co se dozvim od lekaru i alternativnich lekaru. Stejnak po operaci tu dietu budes muset drzet, tak to ji muzes zacit drzet hned! a vyzkouset vse mozne, jak kameny rozpustit. Mam v blizkem okruhu jak operovaneho, tak "rozpusteneho" cloveka. Operovany sel na operaci az po te, kdy se zlucnik opravdu hoodne ozyval a operace bylo v tu chvili uz to "mensi zlo". Bohuzel s tim "rozpustenym" uz nejsem v kontaktu, tak nemuzu poslat konkretni typy. Kazdopadne bych to s nekym konzultovala a nezkousela to nejak "divoce" jen podle sebe, idealne by se mely rozpoustet postupne, aby to nebyla tako va zatez pro telo. Drzim palce, at se rozhodnes jakkoliv.

janeczkat
8. bře 2015

@floresta Na operaci určitě jdu, zkoušela jsem více věcí a nic nezabralo. Dietu mám už déle a stejně mám koliky. Po konzultacích s lékaři je to jediná možnost.

kuratkol
8. bře 2015

@floresta Já taky rozpouštěla 2 roky, chvilku klid a pak se to objevilo znovu. Navíc jeden známý lékař mi řekl, že ty léky na rozpouštěný jsou pěkný sajrajt, ať jdu radši na operaci, že to stejně nepomůže.

hanula11
autor
29. čer 2015

@anetka1701 mně taky asi pořád nedělají dobře vajíčka a mléko (šest měsíců po laparoskopické operaci)
Ale lepší to snad je. Kamínky se užbnemůžou tvořit ve žlučníku, zato se prý ale můžou dělat jinde, i písek.
Snad se netvoří.

glimmer
29. čer 2015

ahoj, jsem měsíc po laparce žlučníku (mela jsem 2 kameny - a neustálé problémy) ... operovali mě v úterý a v pátek jsem šla domů, po 10 dnech mi vyndavali stehy. Jediné co bylo trochu nepřijemne byl ten dren co ti nechaji 1-2 dny po operaci, ale jakmile mi ho vyndali byla to pohoda. Operovali me rano, a kdyz jsem se probrala s narkozy tak mi pomohli na wc a do sprchy. opravdu se toho neboj. teď už zkouším jíst po troškách všechno a opravdu bez problémů.

z_kopretinka
11. črc 2015

Ahoj, přidávám se :( tak 3 roky jsem měla problémy, ale nenapadlo mě, že to je od žlučníku, až v poslední době to bylo naprosto zřejmé - bolest až do zad na pravé straně, šílené bolesti... konečně jsem se dokopala minulý týden k doktorce, ta mě rovnou poslala na sono a krev. A potvrdil se kámen. Dr. ke kterému mě poslala má až do 20. dovolenou. Ač jsem se snažila omezit nepovolené potraviny (neměla jsem problémy často ani nějak pravidelně) skončila jsem v pondělí na pohotovosti na kapačce na pohotovosti s parádním záchvatem na který nepomohl Algifen. Snad nebudu muset čekat na operaci dlouho :( ovšem jídelníček je fakt boj.

hanula11
autor
22. srp 2015

@janeczkat jak to dopadlo? Co operace, je to lepší? 😉 😵 😵

janeczkat
25. srp 2015

@hanula11 Dopadlo to dobře, je to o hodně lepší, jím téměř všechno, ale snažím se jíst zdravě. Sem tam mě trochu zabolí jakoby žlučník, ale podle záchvatů to nic není.

terkaz
25. srp 2015

Holky, ja jdu na odstraneni zitra. Tak snad vse pujde dobre.

janeczkat
25. srp 2015

@terkaz určitě! Přeji, až vše dopadne dobře.

hanula11
autor
25. srp 2015

@terkaz jistě vše bude bez problémů ☹ , držím ti moooc pěsti 😵 , uvidíš že pak bude líp 😒

cattus
25. srp 2015

Dneska jsem byla na utz bricha a zjistili mi kameny o vel 10-20mm. Je jich pry nekolik. Nedaly se spocitat. Zatim muzu rict ze se zlucnikem jsem mela obcas problemy. Mamka je uz bez nej par let. Ale za posledni pulrok me chytil jen dvakrat. Jednou kdyz me pritel prekvapil veceri - testoviny s omackou z nivy. Jak jsem byla hladova strasne jsem se nacpala a pak v noci trpela. A to bylo nekdy v unoru. A pak asi pred 2 mesici kdy mi dalochutnat krevetky na cesneku. Ale to me jen rozbolel zlucnik na chvili.
V utery jdu k doktorce na konzultaci. Pochybuju ze s tim ted pujde neco udelat. Jen doufam.ze me zadny zachvat neprepadne protoze si ani ten blbej brufen vzit nemuzu.

terkaz
26. srp 2015

@janeczkat
@hanula11
Holky, diky 😉

z_kopretinka
26. srp 2015

@cattus ja si driv ne htela nejak pripustit ze je to zlucnik. Posledni dobou jsem mela zachvaty casteji a cim dal horsi. Takze reseni bych moc neodkladala. Ted to sice nepujde, tak je potreba davat pozor a jidelnicek a vyresit to hned jak to pujde. Ale zajimave je ze ja mela behem tehotenstvi klid. A to jsem jedla naprosto bezne jako jindy. Ale po porodu se to zacalo zhorsovat. Pry to tak je kvuli hormonum.

hanula11
autor
26. srp 2015

Děvčata nejen strava (radši si ji "hlídat"), ale i stres na tento problém má vliv. 😉 🙂
Tak jezme střídmě, potažmo co nejzdravěji, at kamínky ani vše ostatní kolkolem moc nezlobí a hlavně KLÍDEK 😉 🙂 😵

hanula11
autor
26. srp 2015

@kuratkol, co žlučovod? Budou s tím něco dělat- zlobí to ještě hodně? 😀 🙂

irena1111
26. srp 2015

Ahoj holky, jsem tři týdny po laparoskopii žlučníku a zatím jsem v pohodě. Pomalu zkouším co můžu jíst a co ne. Mám strašnou chuť na hranolky ale nemám odvahu. Co vy a jídelníček po operaci?

z_kopretinka
26. srp 2015

@irena1111 já mám skoro měsíc po a teprve tento týden jsem začala jíst tak nějak normálně. Občas mi i s dietou něco nesedlo a musela jsem letět. Tento týden to zatím vypadá naprosto OK, ale na hranolky a podobné si ještě netroufnu.

hanula11
autor
27. srp 2015

@irena1111 Já měla operaci v lednu. Moc mastné ani nejím, hranolky už ani nepamatuju kdy, dáááávno.
Jinak zrovna včera jsem na večeři smažila mozeček a dobrý. Řízek už jsem nedělala dlouho,
ale když by z něj přímo nekapal olej (sádlo), dala bych si říct a klidně ho zkusila.
Chvíli to chce po operaci dodržovat jakž takž nemastné atd., sama časem poznáš co jo a co ne.
Většinou operace fakt pomůže.

z_kopretinka
27. srp 2015

@irena1111 já zkusím hranolky příští týden, ale udělám si ty co jsou do trouby. Nebývají pak tolik mastné.

qz
27. srp 2015

Operace pomohla a vyresila vsechny me zlucnikove zachvaty, predtim to bylo peklo 🙂

misicka455
29. srp 2015

Jsem rok po operaci a ním na co mám chuť🙂

elinka89
14. čer 2016

Zdravím 🙂 po druhém porodu mě čím dál víc bolel žlučník. Za půlroku jsem byla na pohotovosti 3x (naposledy včera). Zřejmě mi koliky způsobuje stres a rozčilení, protože si nejsem vědoma žádné dietní chyby.
22. července jdu na operaci. A nemůžu se dočkat!!! Břišní operace mám za sebou tři (slepák a 2x císař), tak zhruba vím, co od toho čekat.
Jenom se zeptám: Manžel si bude brát očr. Jak dlouho vám s dětmi a domácností pomáhal partner?

Strana
z6