Operace štítné žlázy. Byl teď někdo?

7. pro 2020

Dobrý den prosím nebyl ted někdo na operaci štítné zlazy?ceka mě to v únoru a děsně se bojím.vim že může přijít ta komplikace s chrapotem a prichazeni o mluvení.mam hrozný Strach.

levandule_k
7. pro 2020

Nebyla jsem na operaci štítné žlázy. Známá byla, vše ok, ani si nestěžovala, že se ta bolest nedá přežít, říkala, že to snesitelné. Mluvila bez problémů pár dní po operaci. Jiná známá byla před lety a lékař asi něco neudělal úplně dobře. Při mluvení sípe a působí permanentně nemocná, ale to jsi asi slyšet nechtěla...

tulikiss
7. pro 2020

poskozeni hlasivek je jen u 3% operaci. kamaradka teda mela zrovna to "stesti", ale po rehabilitaci je vporadku, zvladla to priblizne do mesice zase rozhybat.

svija
7. pro 2020

Ja jsem byla, je to už 20 let a bez komplikací. Nejhorší bylo, že jsem pak nemohla zpočátku polykat bez bolesti a pri zvedání z lehu do sedu jsem hlavě musela pomoci rukama 😀. Ale sedlo si to. Kamarádka též bez komplikací.

autor
7. pro 2020

@levandule_k to jsem slyset nechtěla a nechci se nechat strašit.ale děkuji já ještě počkám kdo byl .

lenoulinkaa
7. pro 2020

Byla jsem. Nejhorší je den, dva po operaci. Pak už je to lepší. Jinak vše bez problémů a jizva není vidět.

klea81
7. pro 2020

Mám to za sebou a mluvím 😉 Ta pravděpodobnost je malá.

klea81
7. pro 2020

@svija polykat jsem mohla, cítila jsem se velmi dobře 😉

klea81
7. pro 2020

@lenoulinkaa jak kdo, já se probudila po operaci na jipu a hned jsem prohlásila, že jsem strašně přelezena a potřebuju se projít. Tak mě odpojili od přístrojů, donesly pyžamo a mohla jsem odejít se projít na chodbu 😉

svija
8. pro 2020

@klea81 - tak nevím, možná to bylo tím, že mi jí brali celou a fakt pečlivě, aby tam nic nezbylo, bylo to kvůli nádoru. Nebo jsem prostě citlivka 🙂.

klea81
8. pro 2020

@svija taktéž mám pryč celou 😉a taky jsem tam byla jediná, kdo po narkoze nezvracel. Tak někdy se holt zadari líp, jindy hůř. Důležité je přežít 😉

mahev
8. pro 2020

Já byla před 10 lety a mám pryč polovinu šz.Po operaci žádné problémy,pokud nepočítám trnutí spodnich zubū.To prý způsobil záklon hlavy při operaci.Jinak žádná nevolnost po narkóze,žádný problém s hlasem ani s polykáním. Šla jsem na operaci naprosto v pohodė a bez stresu.Hrozilo mi,že je to rakovina,ale po punkci se nepotvrdila.Šla jsem domū po 40 hodinách a vrátila se pouze na vyndání stehů .Chtěla jsem,aby byla co nejdřív pryč. JIzva skoro neviditelná.Pozitivni myšlení dėlám určitė hodnė.🙂).Doufám, že ti můj příspėvek pomůže překonat strach.🙂.

verous311
Autor odpověď smazal
Zobraz