Padání vlasů po porodu. Co pomohlo a může se při kojení?

losice32
4. zář 2021

Ahoj. Holky, jsem skoro 4 měsíce po porodu a už mi vypadala asi půlka vlasů. Vím, že je to normální a že to, co má vypadnout, tak vypadne, ale stejně mě to depta. Chtěla jsem se Vas zeptat, jestli jste těm vlasům nepomahaly nějakým šamponem nebo vitaminama? Já dceru plně kojím, tak aby se to mohlo i při kojení. Moc děkuji za případné rady.

aselluska
4. zář 2021

@losice32 kamarádka požívala od TianDe šampon a měl úspěch

losice32
autor
4. zář 2021

@aselluska moc děkuji, vyzkouším ho taky 😉

zelenaesmolda
4. zář 2021

@losice32
TianDe fakt ne,chemicke sracky.Zadny sampon ti na padani vlasu zpusobene hormonalni zmenou nepomuze.Musi se to srovnat samo.Muzes tomu maximalne pomoct doplnky stravy,vitamin B a treba biotin.Ale chce to cas.

ina10
4. zář 2021

@losice32 sampon nevim,ale jestli plne kojis,urcite ber vitaminove doplnky,co v tehotenstvi(femibion,gravital apod),i zubarka mi to doporucovala,ze kojenim odchazi spousta mineralu a vitaminu(pak se to projevi prave na tech zubech urcite, nebo i vlasech?)...jeste srovnani-behem 1.tehu jsem vitaminy po porodu nebrala,vlasy padaly jako blazen a zacala me bolet i zapesti a slachy rukou(noseni,manipulace s mimcem),po 2.porodu jsem vitaminy porad brala a ruce nebolely (mozna si zvykly?)a vlasy teda moc nepadaly(v porovnani s tim 1.mimi)

lenerka1
4. zář 2021

U padání vlasů hodně pomáhá podpořit ledviny, které jak v těhotenství, tak při kojení dostávají zabrat - mě pomohly denně vývary, nahřívat bedra, zvýšený pitný režim, ubrat cukru, více spát (ne není to vtip ani provokace 🙂 ).

jjasmina
5. zář 2021

@losice32 Tiande fakt ne, nepomohlo nic, zlepšilo se to u mě až jsem méně kojila třeba

mamikry
5. zář 2021

@losice32 Zadny sampon padani vlasu po porodu nezabrani. Kdyz uz, tak koupit nejaky na podporu rustu, ale idealne prirodni. Z vitaminu Panthenol nebo Biosil, ale nejsem si jista, zda se muzou pri kojeni. Vlasu ulevi i mene fenovani a barveni. A hlavne cim vic se budes stresovat, tim horsi to bude. Mne ted padaj po porodu taky valinou, mam je hned mastne, ale ono to zase prejde.

lachtanice86
5. zář 2021

Mne pomohl methionin a tiande bych si na hlavu nedala ani zadarmo

skarma007
5. zář 2021

Dynovy olej, lzici denně, je supr, tak do týdne padání ustalo. Vždy mi pomohl, když jsem mela problémy s hormony, vysazeni Ha, atd...

lobella
6. zář 2021

@ina10 trosku budu oponovat, po prvnim porodu jsem nebrala nic anu v tehu (jen listovku) a padaly po pramenech, ted behem celeho tehu i po porodu beru vitaminy padaji uplne stejne jako po prvnim🤦

miskatus
6. zář 2021

Holky třeba jste to některá měla- mám 3 týdny do termínu a začaly padat už teď… málo vitamínu?

skarma007
6. zář 2021

@miskatus ano ja a vzdy mi zabere femibion 3,jakmile si ho nevemu 2 dny, rozjede se to

miskatus
6. zář 2021

@skarma007 no prosím te… to má až takovou souvislost? A netusis jaký konkrétní vitamin chybí? A trojka se muže před porodem? Není až po porodu?

skarma007
6. zář 2021

@miskatus hele netuším, ale radši to beru, aby mi nezačaly zase padat :-/ ja beru tu dvojku (promiň, přepsala jsem se), a ta se právě bere ve 3. trimestru, trojka až po porodu. Ono si mimi ve 3. trimestru bere asi hodně z tebe...dobrý jsou i chia semínky, dýňový olej atd...

jitkaem
7. říj 2021

@losice32 me zabralo jedine (a muze se i u kojeni) a to cas a trpelivost 😊

aselluska
7. říj 2021

Tak to byla asi náhoda, že všem, přestaly padat a začaly růst nové. A že je to chemický je jim asi taky jedno. Ne každý žije eko bio free.