Po covidu jsem strašně unavená 😴😵‍💫Někdo stejně?

makkyv
12. únor 2023

Ahojky holky, prosím řekněte mi, že je tu nějaká z vás co to zažila a co jí fakt hned pomohlo. 😭

V listopadu jsme rodina chytla covid. Dcera asi 3 dny zvracela, průjem, horečky a pak klid, přítel bez příznaků a já trpěla jako pes - horečky, průjmy, únava, motání hlavy, nemohla jsem ani jíst, nejhorší byl krk, mluvit jsem nemohla.. bylo to jako angína asi tak 60 stupně😀 ani polykat nic.. a takže jsme se z toho dostali, ale.. jsem od té doby až nesnesitelně unavená.
Vstanu v 10 a v 11 už můžu jít spát a celý den bych prospala, jsem úplně k.o., kdy mám docela energie je večer, přes den jsem úplně hotová. Beru vitamíny, piju kávu, snažím se zaměstnat, ale jen vytřu a musim si jít sednou a to mi není ani 30 a už jsem jak stará bába🤦🏽‍♀️ Vůbec nic nefunguje. Poznamenalo to na mně ten spánek a motání hlavy. Zítra zavolam doktorovi, aby se na mě podíval, ale nedávám to, fakt mi to strašně vadí, nikdy jsem tohle nezazila ani v tehu. Kdybyste měly cokoliv co by mi mohlo pomoct, tak sem s tím🙏🏻 P.S. Stále kojím (dcera 2 roky)
Děkuju!❤️

crejzy
12. únor 2023

@makkyv mě tohle udělala stitna žláza. Byla jsem tak vyčerpáná, že jsem nebyla schopna ani sníst oběd na jeden zátah. Proste jsem mezi nabíránim jidla pokládala hlavu na stůl. Pořad jsem všude ležela, seděla, všechno jsem dělala na etapy jako stařena. Kdo nezažil nepochopí. Je možný ze když to umí stitna žláza umí to i covid. Ale raději si ji taky nechte vyšetřit.

makkyv
autor
12. únor 2023

@crejzy Děkuji za info, na vyšetření jsem byla v létě a byla v normě, nevím zda se mění ze dne na den😄 ale řeknu mu o tom. A přesně tak, kdo nezažil - nepochopí 🌺

kamino
12. únor 2023

Mám to stejně - covid jsem chytla poprvé v říjnu na dovolené a od té doby si připadám jak praštěná pytlem.. nejde mi se soustředit jak jsem byla zvyklá, jsem unavená.. no věk už sice mám, ale po tom covidu je to nějak víc znát.. a odběry na štítku ( jsem sledovaná ) jsou taky o.k.

jana_001
12. únor 2023

Připnu se. Já jsem onemocněla začátkem ledna (asi covid) a od té doby mám únavu, ne každý den ale unavenější jsem častěji. Takže pokud někdo umí poradit tak budu ráda

merope
12. únor 2023

"Vítej do klubu". Covid je prostě svinstvo, dřív jsem potřebovala tak 6,5 - 7 hodin spánku, teď potřebuji 8-11 a stejně jsem furt unavená. Sem-tam mě nakopne kafe (jinak ho nepiju) a jinak nevím.

klokanka31
12. únor 2023

@makkyv My měli covid přesně před rokem. Hodně měsíců jsem byla šíleně unavená. Časem se to zlepšovalo, ale dodnes to není jako před covidem...🤷‍♀️

makkyv
autor
12. únor 2023

@klokanka31 To mi ani nerikej 😭
To je voser fakt ten covid😭

denski24
12. únor 2023

@makkyv asi tě neuklidním. Já měla covid v těhotenství prosinec 2021 a doteď nemám zpět čich, chuť jak na co.. Mění se to.. Někdy jím a najednou mám v puse pocit, jako bych jedla mýdlo.. 😤
A unavená jsem šíleně, přikládám to tedy i péči o dvě děti, pořád kojím.. Ale od toho covidu jsem úplně hotová.. Mívám dny kdy ráno vstanu a točí se mi hlava, je mi špatně od žaludku.. Taky si myslím(nemám potvrzený od dr), že se mi rozjela panická ataka. Asi v mírné formě, ale občas mám pocit, že nedokážu vyjít z bytu. Je mi na zvracení, třes rukou, lítám před odchodem na záchod..
A co mě teda hodně omezuje je vnitřní stres, strach. Že se nám s manželem něco stane, co bude a dětma atak.. Asi deformace z těch negativních zpráv, všude kolem..

klokanka31
12. únor 2023

@makkyv A kdyby to byla jen únava, teď když omarodím tak se mi to táhne furt dokolečka. V létě jsem měla zánět průdušek, a měla jsem ho opakovaně, táhlo se mi to s pauzama asi 3 měsíce. Potom hned zase angíny, opakovaly se mi taky nějak necelý tři měsíce. Před 3 týdny jsem měla nejspíš virózu, a ještě to není úplně ok. Fakt zlatě před covidem.

makkyv
autor
12. únor 2023

@denski24 Naprosto Ti rozumím a vidím to dost podobně i u mě, ten covid dostane člověk strašně na dno. 😔

makkyv
autor
12. únor 2023

@klokanka31 Strašný! Přesně, zlatě před nim😭