Pozor na homeopatku Brigitu Gasparovou
Dobrý den
k pani homeopatce jsem byla objednana na dnešek na deset hodin.Bohužel ráno s dcerkou jsem moc nestihala a přítel se chtěl po dlouhe době trochu vyspat.Nicmene si vzal kvuli memu ,,sezeni,,s paní volno v praci,protože nyní děláva i soboty...
Dala jsem si časový odstup hodinu.Pani bydlí v Lipuvce.Dojela jsem na nádraží do Krpole ,ale ,protože jsem si nezjistila přesně nástupiště odjezdu tak mi to ujelo před nosem.Má chyba.Uznávám.Volala jsem pani ale nebrala to , nechala jsem ji tedy vzkaz na záznamníku s tim,že se omlouvam a,že to nestihnu a,že mě to moc mrzí.
Pani mi volala asi za 20 min,že měla nepřijaty hovor.Omlouvala jsem se ji a ona jen suše řekla.,že s tim měla počítat...a zavěsila.
Napsala jsem jí tedy,že takovou reakci jsem nečekala.,a,že se snad může stat,ze Vam ujede autobus.Pani,ale nevahala a vše s čím jsem se ji soukromě svěřila v emailovych rozhovorech použila proti mě a to dost nevybiravym zpusobem.Kvuli tomu,že mi ujel autobus takhle odsoudit člověka mi teda nepřijde fer,na víc, kdyz mě ani pani neviděla osobně. Tak,že za mě tuhle paní nedoporocuji.Duševně vyrovnany clovek by tohle pochopil a domluvil se na jinem terminu a rozhodně by takto nereagoval.
@markulinkarohata Brno bohužel nevím. Ad homeopatie - taky nejsem příznivec, ale všeobecně myslím, že je fajn udělat si názor na danou věc - ať už je to homeo nebo třeba očkování - sám, na základě informací, které si člověk najde, případně se hodí i zkušenosti přátel a známých - spíš než z internetových diskuzí. Chápu, že přístup paní Tě rozladil, takto by se neměl chovat nikdo, kdo poskytuje veřejné služby.
@markulinkarohata Páni, teď jsem ze zvědavosti koukla na stránky té paní a kdysi jsem u ní byla..jo, svět je malý a o náhody tu není nouze 🙂
@ivankapri Ja jsem prosty clovek, ridim se jen svym selskym rozumem a ten mi rika, kdyz je nekde neceho mene, nemuze to pusobit vice.....
Čas jsou peníze a pani homeopatce to nebylo vhod. Homeopatie funguje, ale na jakém principu...je to hlavně bílá magie. ,, Pomůže" tělu jenom, aby naleptala duši. Homeopatie je Zlo.
@urtica a pomohla?
@markulinkarohata Ne 🙂...nebyla nepříjemná, ale nesedla mi
Mě by taky naštvalo, kdybyste nepřijela. Může se stát, že ujede autobus?? No kdybych někde byla takto objednaná, někdo by na mě čekal, tak by se mi to nestalo. Prostě bych to nějak vyřešila. Zavolala bych si rychle taxika, někoho si stopla, dostala se tam nějak jinak nebo bych jela o dost dřív, abych měla čas se motat a hledat nástupiště. Zas čemu se divíte, možná kvůli vám vstala, jela někam do kanceláře nebo kam. Možná zrušila nějaké jiné plány. A pak nepřijedete. Taky bych vás poslala někam a ještě vám naúčtovala to zrušené sezení.
Ano, mohla se zachovat lépe, ale asi ani ona už nechtěla, abyste k ní chodila a ona zas na vás marně čekala.
V životě jsem měla možnost psát dvě odborné práce .Jedná z nich nesla název ,,homeopatie - byznys se zdravím " . Argumentem mých oponentů bylo ,, Vy jste snad na sobě vyzkoušela homeopatika , že je tak striktně odsuzujete?Není Vám to blbý jako zdravotnikovi ? No a tak jsem pak měla možnost psát pod záštitou nejmenované docentky svou druhou práci o tom že homeopatie je prostě podvod nekončících rozměrů .
Pod práci se mi podepsal lékař , docent profík v oboru toxikologie a mikrobiologie .A zklamu všechny příznivce , oponentura nedokázala obhájit to , co zde píše
@sudylichozrout .
Logicky , máš - li bazén vody a hodíš do něj molekulu ( molekulu!) léčivé látky , čeho myslíš že docilis?Vypijes celej bazén + molekulu .Gratuluju máte to za 1850kč a pokud Vás v tom krku dál štípe , tak místo na ORL si zajděte na psychosomatika ( mimochodem opět brutální byznys ) a tam Vám lékař za 1850kč doporučí , aby jste nedržela vztek uvnitř sebe a říkala lidem , co si myslíte , protože jen tak Vás v krku bolet přestane .No a když ne , tak holt to blbý ORL , kde Vám za 48 hodin vykultivujem z krku streptokoka B hemolytickyho a místo okamžitě léčby ATB , která měla přijít před 14 dny ji dostane až teď a budete ještě o zhruba 3700korun lehčí .Má úcta , na známým lékaři mi můžete dát 5 hvězdiček , páč jako homeopat a psychosomatik Vám poňuhňám ego , pěkně se mi vykecate a já Vám nepomůžu ...namísto toho mi jako a testovanému lékaři z ORL dejte hvězdičku 1 , protože mě fakt nebude zajímat , že jste užívala 2CH čehosibrutalnehomeopatickeho a bude mi skutečně ciste u zadele , že jsem nepříjemná páč mám plnou čekárnu ...
@lery92 Diky moc za tenhle prispevek! 🙂
No, já vidím přínos těchto podobných alternativních směrů v tom, že mají vcelku dobře zmáknutou komunikaci a manipulaci s lidmi. Vyslechnou vás, pokývou na vaše trápení, najdou důvod (někdy i úplně nelogický) a pak doporučí "léčbu". Úspěch bych viděla spíše v tom, že se máte komu svěřit a on vás vyslechne, takový předražený psycholog. A vy si říkáte, že to prostě musí fungovat, páč vám nějaká tetička/známá/kamarádka říkala, že je to dobrý. A za ty prachy si to vlastně vsugerujete taky.
@lery92 Tak to mám velké štěstí, protože moje ORL lékařka je vždy příjemná,a to i přestože má pokaždé plnou čekárnu..a homeopatii nedělá 🙂.
Asi tak...osobně homeopatii taky nevěřím, na druhou stranu si nemyslím, že každý, kdo ji dělá je podvodník v pravém slova smyslu - spousta těch lidí, kteří to praktikují, tomu dle mě věří rovněž. O psychosomatice si ale už vůbec nemyslím, že je to blbost - sama se celoživotně potýkám s určitými psychickými obtížemi - pokud se mi zhorší tyto problémy, ruku v ruce s tím jde obvykle i (dost rapidní) zhoršení fyzického stavu. Naopak klasická medicína mi málem zničila zdraví, kdy jsme přiotrávena léky běhala z jednoho oddělení na druhé, přehazovali si mě jak horký brambor a přestože jsem všude zdůrazňovala, co beru, nikoho nenapadla souvislost. Nakonec jsem léky vysadila sama na vlastní pěst a světe div se - do týdne přišlo rapidní zlepšení výsledků i mého stavu...nebýt tohoto mého pokusu, skončila jsem s cirhózou..
@urtica Taky věřím na, říkám tomu, šedou zónu. U některých lidí v mém okolí, to pozoruju. Psychosomatika není úplně mimo, jen tomu člověk nesmí podlehnout.
Chápu, že je těžké najít balanc mezi klasickou a alternativní medicínou, koneckonců, když je člověku dobře, tak proč nevěřit alternativně. Jen nemám ráda ta častá ultimátní tvrzení, že váš zdravotní problém vyřeší jen a pouze náš preparát.
A příklad z vlastního života. Navštěvovala jsem paní, která praktikovala metodu dr. Jonáše. Problém byly bolesti hlavy. Tvrdila, že mám v hlavě “zapouzdřeného” streptokoka a tyto čtvery kapky za 1600 Kč pomůžou. Při další návštěvě mi řekla, že streptokok je pryč, ale že játra mají problém a řešením jsou opět čtvery kapky za 1600 Kč. Při třetí návštěvě našla opět jiný problém, opět čtvery kapky. Pak jsem tam přestala chodit. Po letech bolestí hlavy (a postupně dalších problémů) mi diagnostikovali sníženou funkci ledvin. Po nasazení léčby mě hlava nebolela ani jednou. A myslíte, že ta paní někdy zmínila ledviny?
@dura175 Jj...znám podobný případ, který by byl úsměvný, kdyby měl člověk hodně černý smysl pro humor...známá s leukémií (nakonec se z toho dostala) kdysi vyhledala podobnou šamanku - a ta po půl hodině blbnutí s vyrgulí konstatovala "Vás asi bolí záda, že?". Mimochodem jí tenkrát nepomohla ani klasická medicína - tělo si nějak pomohlo samo, ani dr. to nedokázali vysvětlit...
Myslela jsem, že se dočtu, jak ti nějaká homeopatka zničila zdraví. Místo toho se dočtu, že nejsi ráno schopná vstát tak, aby ti neujel vlak, a to i když si kvůli tomu přítel vzal volno???
A co mě taky překvapuje, že se objednáš k homeopatovi, a když první odpověď je, že homeopatie je podvod, tak jsi vlastně ráda, že jsi tam nešla. To jsi nevěděla, ke komu se objednáváš? Snad si dopředu něco o metodě zjistím, ať vím, co mám očekávat.
To jsi asi kápla na nesprávnou. Já mám naopak úžasnou Mudr. Koželuhovou a ta mě pomocí homeopatik vytáhla z lecjakého marastu. Ať to byl nějaký zdravotní neduh, tak psychika. Po smrti dcery jsem byla totálně na dně a nebýt jí, možná už někde visím.
@sudylichozrout Ja na homeopatii nevidim nic celostniho, cukr si umim predepsat taky a zatim me nepomohl ani na alergii, ani na kasel, dal uz jsem nezkousela.-) Jinak celostni medicina je supr, bylinky jsou normalni ucine latky, ale homeo je opravdu jen predrazeny cukr a zlaty dul.... Samozrejme jen muj nazor...
@ivankapri Jeste je tu orpavdu moznost, ze vetsina organismu se proste uzdravi sama a lepe, kdyz se do nich nic necpe. Viz posledni vyzkum ohledne zanetu mocovych cest bez atb - stejny prubeh jako u atb. Ja to praktikuji, stejne tak u viroz. A jake nemoci lecis homepaticky u zvirat? Pro zajimavost...
@kaja2016 zanet mocaku bych bez atb zakoncila sebevrazdou. Silena vec, nedokazu si predstavit, ze bych tuhle nemoc nechala bez lecby. Nitrofurantoin zabira nastesti rychle. Diky bohu za nej.
@sudylichozrout Je to hrozná bolest. Já to dávám pomocí Zlatobýlky. Je to bylinná směs od známé léčitelky pí. Kamenické. Antibiotika jsem na to nikdy neměla.
Naše dětská lékařka je také homeopatka. Dcera měla aftozní stomatitidu a já ještě naivní jsem u ní na to zakoupila nějaká homeopatika, po kterých to měla být za 3 dny dobré. Stálo mě to 650 Kč. Rozjelo se jí to šíleným způsobem, nakonec se jí do toho ještě dostala infekce a brala antibiotika. Homeopatika mi už nikdy nesmí přes práh domu. Kdybych jí na to dala genciálku, myslím, že by dopadla daleko lépe.
Celkem hezký článek, který se zamýšlí nad fungováním homeopatik: https://www.idnes.cz/technet/veda/oscillo-oscil...
@sudylichozrout A za jak dlouho ti zabere? Co ja vim, tak zadna atb nezaberou driv jak za tri dny. Jinak na bolest pomaha vetsinou nospa.
@pink_unicorn Haha, no tak to je masakr. To jsem netusila. Zajimavy je, ze homeopatika casto uzivaji a doporucuji ruzni alternativci vegetariani a vegani, nontoxic lidi. Diky za supr clanek! Jdu si precist diskuzi pod tim...
@urtica No tak to ja vlastne taky, pokud se to bere, podle toho, jak clovek zije. Ale je pravda, ze mam dojem, ze vetsina alternativcu prestavaji nejak selsky premyslet a spis mi prijde, ze nazory prejimaji. Cimz si vysvetluju i to homeo. Jako nic proti tomu, kazdy je nejaky, ale je to skoda. Asi je to i o veku, nevim...
@pink_unicorn tenhle článek jsem nedavno doporučovala na titulku a světě div se - neprošlo to :D

@sudylichozrout ne...