icon

Rakovina plic: Co nás s manželem čeká?

alpakovo
18. říj 2022

Ahoj, je tu někdo kdo si tím prošel buď přímo nebo s příbuzným? Sbírám informace, ať vím co mě s manželem čeká 😞😓

sanyy22
18. říj 2022

@alpakovo můj otec měl rakovinu plic

alpakovo
autor
18. říj 2022

@sanyy22 a zjištěna včas? Manžel už ma po operaci, jedna histologie uvádí zhoubný nádor, na druhou se čeká. Tak by mě zajímalo co nás čeká i při druhém zhoubném výsledku

dasipe
18. říj 2022

Též máme bohužel zkušenost... Dva moji strejdové měli rakovinu plic.

drep
18. říj 2022

Ony ty případné zkušenost nejsou moc relevantní, protože rakovina plic je spousta různých nemocí. Záleží, jestli resekce byla radikální (včetně uzlin), jaký přesně je to histologický typ (malobuněčný, nemalobuněčný), jestli jsou nějaké metastázy. Velmi obecně lze říct, že je to spíš jedna z těch horších možností, že manžela nejspíš čeká chemoterapie, možná i ozařování a že to pro vás as nebude teď úplně jednoduché., bohužel

iva_kucerova
18. říj 2022

@alpakovo Táta bohužel měl. Zjištěnou ve třetím stádiu.

fouskovi
18. říj 2022

@alpakovo moje mamka si tím prochází

alpakovo
autor
18. říj 2022

@drep to neni už teď. Manžel už byl na neschopence, když nádor našli. Zánět slinivky

alpakovo
autor
18. říj 2022

@fouskovi můžu se zeptat jak dlouho?

martiniquest
18. říj 2022

Muj otec na ni umrel ve 39 letech. Bylo mi 6, takze podrobnosti nevim. Zil s tim asi 3 roky, mel metastaze vsude mozne. V listopadu nastupuju na ustav zabyvajici se zlepsenim diagnostiky a lecby rakoviny, vcetne karcinomu plic.

fouskovi
18. říj 2022

@alpakovo vloni jí to zjistili díky silnému krvácení jí plíci vzali podstoupila chemoterapie které nechali následky už rok žije s jednou plíci nikde teď nález není tak budeme věřit že to tak zůstane

alpakovo
autor
18. říj 2022

@fouskovi tak přeji jen zdraví a samé dobré výsledky

alpakovo
autor
18. říj 2022

@martiniquest manželovi na to zemřela maminka,bylo ji 46

nazka
18. říj 2022

@alpakovo teď tím prochází máma kamarádky, ale ta má už metastaze a je jen v paliativní léčbě

alpakovo
autor
18. říj 2022

@nazka to je mi líto, u nás se na to přišlo včas

jola777
18. říj 2022

Sestra babičky měla rakovinu plic asi před 15 lety. Vím jen že ji vzali jednu plíci a naštěstí to dobře dopadlo. Stále žije, už jí bude skoro 80.

ab3185
19. říj 2022

Moje maminka zemřela na rakovinu plic. Přišlo se na to pozdě, nechtěla k doktorovi. Odvezla ji rychlá až když nemohla dýchat. Třetí den v nemocnici nám řekli, ať se připravíme na nejhorší a za 14 dní zemřela.

fouskovi
19. říj 2022

@alpakovo i Vám přeji ať vše dopadne dobře

cinam
20. říj 2022

Můj táta jí měl. Dva roky zpět před Vánoci mu to zjistili. Naštěstí se na to přišlo docela brzy, myslím, že to bylo druhé stádium. Vzali mu kus jedné plíce a pak měl pár udrzovacich chemoterapií a uz to bylo dobré. Zrovna příští týden jde na další kontrolní CT, tak snad to bude i nadále v pořádku. Přeji vám mnoho síly a hlavně ať vše dobře dopadne

mrstte
20. říj 2022

Babička s dědou měli rakovinu plic. Přišli na to u Babičky pozdě, snažila se jí vyhladovět a do roka umřela. U Dědy na to přišli včas, žil s tím pár let, ale i přes ozařování a všechny chemoterapie se to rozšířilo do celého těla a zemřel taky. Držím pěsti ať vám to dopadne dobře. Hlavně se tomu nesmí podřídit že ji má a myslet pozitivně.

aguu
20. říj 2022

@mrstte prosimtě, kde přišla babička k tomu, že lze vyhladovět rakovinu? Nemyslím to zle, ale pracuji na onkologii a už jsme tu pár takových pacientů, kteří to zkoušeli, měli. Samozřejmě to nedopadlo dobře. Tak mě to zajímá...

biedronka10
20. říj 2022

@ab3185 to mě mrzí. Posílám hodně sil.

smajlinka
21. říj 2022

@aguu kdysi o tom byla nějaká knížka, držela se speciální dieta, boom byl hned po revoluci, to se sem ta knížka dostala

mata2hari
21. říj 2022

@alpakovo babička měla,přišlo se na to už pozdě a jakákoliv léčba by jen o pár měsíců prodlužovala život..takže babička léčit nechtěla a 8 měsíců po sdělení diagnózy nás bohužel opustila 😢 bylo jí jen 69 let..

dzogobela
21. říj 2022

Deda mel, ale byla jsem mala, takze podrobnosti nevim. Vim, ze byl na operaci, pak byl asi 6 let dobry, prestal kourit (jinak byl opravdu sulny kurak). Pak se rakovina vratila a slo to celkem rychle.
Ale podle me, cist si v diskuzich neni uplne stastna volba... tech smutnych pribehu bude plno, to ale neznamena, ze ten vas nemuze dopadnout dobre. Medicina dela obri pokroky, tady je hodne pripadu z drivejska, klidne 20 let zpet (i ten muj). Pokud se na to prislo vcas, tak je podle me sance na vyleceni velika. Drzim moc palce 🙏🏻 A dulezita je opravdu mysl! Psychika dela divy 🙂

dixi86
21. říj 2022

Tchán měl, napoprvé dobré, dostal se z toho, pak se za pár let vrátila a to už nezvrátil. Ale měl k tomu ještě x vážných nemocí a psychicky na tom byl velmi špatně. Vy tohle nečtěte a snažte se být v klidu a věřit. Psychika je stavební kámen u těchto nemocí. Držim pěsti!

kokika
21. říj 2022

@aguu Breussova dieta

ninive211
21. říj 2022

@dixi86 Ano, psychika a víra v to, že se uzdravím, že té potvoře nakopu prdel, dělá hrozně moc. Pokud to člověk předem vzdává...tak nad tím nevyhraje...
V totmto konkrétním případě je myslím aspoń dobrá zpráva, že to bylo operovatelné, takže to asi bylo nalezelo v počtečním stádiu. A jestli na to následně doktoři nasadí nebo nenasadí chemo, to je asi na nich, podle diagnózy, oni jsou ti odborníci.

mrstte
23. říj 2022

@aguu někde nějaký článek četla že když bude pít ovocné a zeleninové koktejly tak to rakovinu zastaví....

nazka
23. říj 2022

@aguu jo moje známá taky věří, že velerova šťáva je všemocná 🤷‍♀️