Revize po císařském řezu: Co očekávat ohledně kojení a pobytu?
Holky byly jste některá po císařském řezu na revizi? Mám konec šestinedeli, v děloze stále hematom který se nezmenšuje ani neodchází. Příští týden mám kontrolu na gyn a nejspíš revize.
Máte zkušenosti? Jak dlouho budu v nemocnici? A prosím co kojení? Myslíte si že může manžel s miminkem zůstat se mnou na pokoji?
To mi nějak nesedí. Kdysi jsem tyto informace opravdu hodně zjišťovala, všechno kolem revize. A je rozdíl mezi revizí po potratu X po porodu.
Obecně má být tento zákrok, co nejdříve. Ale nějaký významný odborník vyloženě psal v nějaké poradně, že měsíc a déle po porodu se nedělá žádná revize, ale hysteroskopie.
Nejdřív se s někým dalším poraď a zeptej se na to. Revize je naprosto zbytečně invazivní zákrok, když se to dá zvládnout operační hysteroskopií. Snad ti tohle info pomůže 😉
@rosalindamelinda Revize po šestinedělí není nic neobvyklého https://www.modrykonik.cz/forum/me-zdravi/revize-po-sestinedeli-co-s-miminkem-s-kojenim/ Často se čeká, zda se to nesrovná během šestinedělí samo.
@petulkadodo Ok, já vzhledem k tomu, že už mám svoje zkušenosti, tak bych do toho nešla. Vždy je to o rozhodnutí pacientky. Děložní patologie lze odstranit v pohodě i při operační hsk, jak jsem psala. Zbytečně si nenechám rozškrabávat celou dělohu, navíc pod pouhým UZ. Při hsk se používá kamera a cílí se na konkrétní problém, takže tak 😉
Ja jsem byla po cisari,po sestinedeli na revizi. O jaky slo zpusob nevim,bylo mi receno revize. Je to uz 8 let. Rano jsem nastoupila,sla na zakrok (cca 10-15 minut) a pak jsem sla cca za 2 hodiny domu. Manzel byl s malym doma,odsrikala jsem mu mleko. Po narkoze jsem prvni "kojeni" odsala a vylila a dalsi uz jsem syna nakojila.
Já měla dva velké hematomy skoro tři měsíce po porodu u jizvy. Po císaři sem měla teda šílený zánět dělohy , ale po antibiotikách se to nějak dalo do pořádku a i hematomy zmizeli ..na revizi bych nešla.
Neměla jsem teda sekci, ale po porodu jsem měla nedočištěnou dělohu a byl to problém. Už je to hodně let a na ten zákrok jsem šla, když mělo miminko dva měsíce. Zkoušely jsme to nejdřív s doktorkou řešit bylinkami a injekcemi, ale bohužel, pořád jsem hodně špinila a bylo potřeba to řešit. Normálně jsem ráno s manželem a miminkem na sedmou přijela do nemocnice, nakojila jsem na pokoji, pak jsem šla hned na sál a po obědě jsem mohla na revers domů s tím, že jsem musela slíbit, že budu poctivě ležet a kdyby cokoliv, tak přijedu. Za takový přístup jsem byla opravdu vděčná a hodně se mi ulevilo, že se to konečně vyřešilo.
Děkuji všem za zkušenosti. My se snažíme s Dr. Tomu vyhnout ale protože tam po třech týdnech není žádný posun, tak mi dal ještě týden a uvidíme,zánět žádný nemám ale necítím se dobře a když zůstanu na děti sama a manžel odejde do práce na odpolední večer už mám zimnice a jsem vyčerpaná a to jsem dneska 6tydny po porodu,říkal doktor že to může být právě hematomem.
@smisek2011 Ahoj, byla jsem. Rano jsem prijela i se synem a s mamkou, ktera se o nej starala, zatimco jsem byla na sale. S sebou jsem mela odstrikane mliko. Pred operaci jsem kojila, po operaci dostal 2x odstrikany a cca ve 14 h jsme jeli domu, pak uz jsem normalne kojila 🙂.
@katule1990 super děkuji za info já stále doufám že se tomu vyhnu

@smisek2011 Ahoj. Záleží teda na porodnici, ale u nás to možné je a kojit taky můžeš. 😊