Jak dlouho po laparoskopii jste vylévaly mateřské mléko?

hertha
15. čer 2017

Ahoj, prosím někoho kdo má nebo měl zkušenost s laparoskopii a kojením. Příští týden mám ve čtvrtek zákrok budou mi odebírat vaječník a vejcovod z důvodu silného zánětu. Jak dlouho jste po zákroku vylévali MM do odpadu?Jde se starat o miminko hned po operaci? Jsou bolesti při zvedání dítěte? Za jak dlouho vás propustili? Vyšla vám nemocnice vstříc s ubytováním miminka nebo dojížděli s miminkem za vámi? Prosím jakoukoliv zkušenost i podobnou. U nás v nemocnici nelze rezervovat nadstandard, takže to bude loterie jestli bude volný. Takže nejspíše budu na třílužkovém pokoji s dalšíma pacientkami a manžel mi bude malou vozit na kojení. Jsem z toho špatná, že jí musím opustit :(

zdenkaell
15. čer 2017

A nevzali by vas na odd.sestinedeli? Kde by dite mohlo byt s vami? Po celkove anestezii se doporucuje odstrikat a vylit 24 hodin. Ideal je, pokud se vam podari neco odstrikat a dat do lednicky predem.

hertha
autor
15. čer 2017

@zdenkaell Bohužel v nemocnici to neumožňují, ale chápu to mohli bychom dovléci nějakou infekci mezi novorozence.

zdenkaell
15. čer 2017

@hertha skoda, nekde to umoznuji.

kacenecka_24
15. čer 2017

@hertha A zkusit jinou nemocnici s možností nadstandartu v dojezdné vzdálenosti by nešlo? Koukám, že jste z Frýdku-Místku. Třinec, Ostrava?

panickatlamicka
15. čer 2017

@hertha podle prav ditete nelze dite od matky svevolne oddelovat, ci jinak branit ve styku. Kojene dvoumesicni dite ma byt s mamou. Neco podobneho k tematu: http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/reseni... . Urcite bych zavolala do jine nemocnice.

kacenecka_24
15. čer 2017

@panickatlamicka Tady jde ale o hospitalizaci dítěte, ne matky.

panickatlamicka
15. čer 2017

@kacenecka_24 to mi doslo, ale s ohledem na Listinu prav ditete to vyjde nastejno. Doporucuji se obratit na pravnickou pomoc z vyse uvedene stranky (poradenstvi je bezplatne).

hertha
autor
15. čer 2017

Děkuji za reakce. Ve FM mi právě vyšli už vstříc v tom, že všechny predoperacni vyšetření mi dělají ambulantně a hospitalizuji mě až v den zákroku. Kdybych ještě ty vyšetření neabsolvovala, zvazila bych i jinou nemocnici, takhle už mi to je hloupé. Když jsem tam seděla přišlo mi to všechno logické, ale doma to na mě dolehlo, že nevím jestli to zvládneme. A nevíte někdo jak hodně po zákroku budu bolavá? Až mě třeba třetí den pustí domu, jestli se zvládnu už starat o mimco a domacnost?

zdenkaell
15. čer 2017

100%. Jsou to tri male ranky, co se zhoji za chvilicku

naste
15. čer 2017

@panickatlamicka Jenže ne na každém oddělení je možnost pobytu dítěte ( myslím, že na žádném ) . A navíc, až bude paní po narkóze, tak se o dítě bude starat kdo? Pokud je to možné, tak nemocnice přijímá rodiče k hospitalizovanému dítěti.

misa357
15. čer 2017

@hertha Pokud by bylo vše OK, nechala bych se u takovéto operace hned po zákroku propustit.

panickatlamicka
16. čer 2017

@naste tak jasny, to by bylo s tatinlem treba. Nicmene plati viz vyse. Preje-li si byt matka s ditetem (at je hospitalizovany kdokoli), nema nemocnice pravo ji to odeprit, pokud je toho matka zdravotne schopna. Lze samozrejme vyuzit i „donaskovou sluzbu", kdy nekdo nosi dite na kojeni...ale popravde- kdyz kojis co hodinu a dite nic jineho nevezme, muze i toto byt problem, no. A tak snad to maminka z diskuze a jeji mimco nejak zvladnou. 😉

naste
16. čer 2017

@panickatlamicka Ale neplatí to v případě hospitalizované matky.Neumím si představit, jak by to vůbec fungovalo, to by museky být na oddělení ještě sestry, které by se staraly o děti, jako je to na porodnici. Pokud to její zdravotní stav dovolí, může se domluvit, že jí ho bude manžel nosit na kojení . Může doma ostříkat nějaké mléko do zásoby nebo dítě bude přechodně na UM. Jinak to asi vyřešit nejde. Pracuju v jedné velké nemocnici a opravdu jsem se nesetkala s tím, že by na chirurgii, interně, ortopedii.. byly zároveň děti. Ještě lze dítě přijmout na kojence a matka tam může chodit kojit, nebo nosit mléko.

hertha
autor
26. čer 2017

Ahoj, chtěla jsem dopsat, třeba pro další maminku co toto bude řešit, jak to dopadlo. Ve čtvrtek jsem v 6,30 dorazila do nemocnice i s malou a manželem. Byli skvělí, nedostala jsem nadstandard, ale dali mi pokoj pro mě přímo na poporodním. Dokonce mi nabídli, že malou přijmou na dětské, ale může celou dobu být u mě, ale odmítla jsem z důvodu, že jsem věděla, že se stejně o ní nedokážu postarat. V devět byla přesně naplánována operace, takže jsem nakojila a jela a muž s malou jeli domů. Po dvanácté hodině jsem byla zpět, nejsem teda žádná cíťa, ale bolelo to hrozně. Celé odpoledne mě hlídali, nesměla jsem ani vstát (ani jsem teda nechtěla). Pak přijel muž s malou, vlastně úplně zbytečně, jen jsem se na ní dívala a pospávala, takže tam stejně byli zbytečně. Poprvé jsem si odsála mléko odsávačkou až kolem 16 hodiny, dříve jsem nebyla schopná se ani pohnout. Večer mě přišly sestřičky rozhýbat, hrozně se mi motala hlava, chtělo se strašně zvracet, vůbec jsem se nemohla hýbat, ale zvládla jsem se umýt. Pak došla doktorka, že pokud bude vše dobré mohli by mě ráno pustit, trochu jsem byla s tímto nejistá, ale nechtěla jsem to hned odmítnout. Noc byla pekelná i když neberu vůbec prášky na bolest, tak jsem si nechala dát kapačku.Poctivě jsem i v noci odsávala MM. Ráno trochu lepší a tak jsem chtěla jít domů. Propustili mě po snídani, utz a kontrole. Doma se o mě starala tchýně, moje mamka, muž a já opravdu jen ležela a kojila, jedla a spala. Dneska jsem 4 den po operaci a postarám se o sebe, ale malou mi pořád někdo nosí, stále to dost bolí. Každý den se to zlepšuje, ale jde to pomalu. Pro shrnutí, nedokážu si představit co bych s tou naší malou ten den po operaci tam dělala, jen snad na ní koukala. Vím, že laparoskopie je šetrná operace, ale pořád to je operace určitě nepočítejte, že budete po ní běhat jako laňka. Od zítra zkouším sama fungovat s malou bude to pátý den od operace. Kojení nám to nepokazilo. A přístup v nemocnici opravdu na jedničku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru