Revize po šestinedělí. Co s miminkem? S kojením?
Ženy, prosím poraďte jestli máte nějakou zkušenost. Hned po porodu jsem byla na vyčištění dělohy kvůli placentě, která nebyla celá, tak jsem myslela, že bude teda klid, ale dnes na kontrole po šestinedělí mi doktorka oznámila, že velká sraženina v děloze zůstala. Krvácím stále, i když slabě. Dr mi dala žádanku na revizi do nemocnice, je to prý velké a ani nějakou injekcí to ven nedostane. Už jsem na revizi byla xkrát, vím co to obnáší, takže co mám dělat s plně kojeným miminkem? Půl dne budu v nemocnici a pak se ještě po narkóze x hodin nesmí kojit. Nevím co mám dělat. Zítra jdu do nemocnice se domluvit, jen mě zajímá, jestli nevíte někdo jaké jsou možnosti...? Mám sto chutí to odmítnout, nemůžu být tolik hodin bez miminka, ani tolik mléka neodsaju a nechci ho hlavně učit na flašku. Opravdu nevím co dělat. být tolik hodin bez miminka, být tak dlouho od miminka
@janedv me je dobre,teda pokud zrovna nenarazim na nekoho jako jsi ty protoze srazka s blbcem boli.
Muzes mi vysvetlit co z toho,ze se muze zdrzet je rypani?Nejsi trosku paranoidni?
Nečetla jsem celou diskuzi, ale zahlédla jsem, že máš problém odsát mléko. K tomu bych jednu radu měla. Já nedokázala z prsa dostat nikdy nic moc, zkoušela jsem všechno možné nahřívání, ruční odsávačku, elektrickou odsávačku i další rady. Stejně max 20 ml. A pak jsem přišla na to, že jediné, kdy dokážu z prsa dostat vetsi davku je přímo během kojení. Na jednom prsu dítě, na druhém odsávačka. V tu chvíli hormony pracovaly dobře a odsávat šlo 😉
Holky děkuju všem za rady a podporu, nakonec je to všechno jinak. Nebude to malý zákrok, ale větší a musím tam být přes noc. Nález byl nějaký podle nich nestandardní a bude to kyretáž plus hysteroskopie a hrozí větší krvácení,tak mě domů ten den prý určitě nepustí. Miminko bude hospitalizované na neonatologii, budu ho moct před zákrokem nakojit a po narkóze chodit kojit na oddělení. Budu na jiném patře, takže budeme od sebe. Mezi tím co nebudu moct kojit budou podávat moje odstříkané mléko. Takže musím makat a odsávat, ve čtvrtek nastupuju.
drzim palce at vse dopadne dobre, jen rada jak odstrikat co nejvic : pri kojeni z jednoho odsavej z toho druheho, u me to byl jediny zpusob, ale slo to dobre🙂 pripravis dost mlicka predem, klidne zamraz
Měla jsem jít na zákrok, nakonec nebylo potřeba, ale několik doktorů mě ujistilo, že když dítě dostane mléko po anestézii (já nikdy nic neodsála, prostě to nešlo,i když jsem jinak kojila plně), že se miminku nic nestane, že mu to neublíží, že maximálně bude lépe spát. Nevím, co je na tom pravdy, ale opravdu mi to řeklo několik odborníků, tak jen předavředávám tuto informaci.
@codal Můžu se zeptat, jak se povedlo, že zákrok nakonec nebyl potřeba? Pořád malinko doufám, že se tomu taky vyhnu, ale šance asi už není, když už dlouho nekrvácím ani nešpiním..
@katule1990 měla jsem jít na jiný zákrok, ale pod narkózou.
@lida9 děkuju, ono se to nakonec docela rozjelo, už mám dva sáčky v mrazáku a pracuji na dalším 😁. Tak snad toho bude dost.
@codal mě v nemocnici řekli, že kojit po narkóze určitě ne, hned po probuzení mi řeknou jak dlouho, záleží prý kolik mi toho budou muset dát a jak bude zákrok dlouhý. Každý asi taky tvrdí něco jiného.
To je na tom to nejhorší, že každý říká něco jinýho a pak si vyberte 🤦 Ať jste co nejdříve fit.

@janedv Poslala jsem ti zprávu 🙂. Podobný zahřívací polštářky mám, ale my bychom to asi museli mít v teple moc dlouho, tak jestli by to vydrželo. Ještě to promyslím, jak to logisticky uděláme 🙂.