Šílená bolest spodní části zad. Máte zkušenost?

magdaveselkova
23. únor 2023

Nemáte někdo prosím zkušenosti co s bolestí zad ve spodní části?? Jsem 2,5r po císaři, jak jsem pak malou hodně tahala a i teď jí nosím tak mě strašně bolely záda. Začala jsem chodit na masáže do rehabilitačního centra. Vždycky mi dala masážní vanu a pak udělala masáž. Kolikrát to bolelo tak že jsem nemohla slézt z lehátka. No a teď k věci... Je to čím dál horší a přijde mi, že mi to kleslo až pomalu k zadku, pánvi. Bolí mě to tak , že nemohu pomalu chodit, ležet a ani se v posteli otočit aniž bych netrpěla jak pes. Každé ráno si sednu a nemůžu se ani předhnout abych si dala ponožky. Je mi 32 a přijdu si jak 60a víc. Neskutečně to bolí. Když se protáhnu a zacvičim si tak to povolí a přes den pak funguju celkem zase normálně ale já si lehnu tak znova. Úplně jak zlámaná větev. Nevím co s tím 😓. Když to řeknu Dr tak furt jen rehabilitace... Když dojdu na rehabku na masáž a řeknu jí to tak řekne akorát, to rozmasírujeme 😓. Jenže pořád dokola. Kolikrát to bolí tak, že mám pocit že jsem vejpůl... Na to kolik mi je😓. Vím že si za to můžu trochu sama, jak jsem malou tahala z postýlky a pokládala jí tam... Ale co teď. 😓 Nemáte zkušenosti? Případně kam s tím zajít či co cvičit? Cviky mám od rehabilitace ale přijde mi to úplně marný. Někdy mám pocit, že mě to brní až ke kostrči...

merope
23. únor 2023

Máš rentgen, jak to tam vypadá? Protože jak to popisuješ, to vypadá spíše na skříplou / skřípající plotýnku, utlačuje to tam nějaký nerv a to fakt není sranda (nechci strašit, ale vím, že to může způsobit například odumření nervů v prstech na noze). Najdi jiného doktora, nějakého specialistu, co to bude řešit.

muhehehe
23. únor 2023

Nechci tady vyvozovat nějaké závěry, ale takovéhle bolesti nejsou jen tak z nějakého zvedání dítěte, tam prostě JE nějaký konkrétní, větší a neřešený problém. Pokud to neodhalil současný doktor, tak prostě jít jinam. A rentgeny, všechno, nespokojit se s brufenem a nějakou masáží. Normální to vážně není.

konidana
23. únor 2023

Najdi fyzioterapeuta co dělá mobilizace. Možná to máš nějak bloklý. Také se mi to dřív stávalo, a teď po delší době taky zase. Je plno různých fyzio pohotovostí, většinou placené, ale objednají tě do pár dní.

jjasmina
23. únor 2023

@magdaveselkova hele nedávno mě postihlo to samé, nemohla jsem se ohnout, navlict ponozky, otočit bez bolesti. Mě pomohlo šetření se, nic netahat, nahrat polštářek a mazala jsem to Olfen gelem, jako během 14 dní to bylo ok. Ta bolest byla taky nad zadkem, ale teda mazec.

konidana
23. únor 2023

@magdaveselkova a jestli to máš už delší dobu, tak to bude chtít více než jednu návštěvu, ale myslím že tě dají zas dokupy 🙂 . Mě bolely záda od prosince, dokopala jsem se k fyzio před 14 dny, a je to o 90% lepší. Během pár dní půjdu podruhé a doufám, že budu už zas jak rybička na 100% :D

te_reza
23. únor 2023

Musela jsem cvičit tři roky, aby to se mnou něco udělalo. Neřekli ti, že máš lordózu? Prohlou páteř? To je základ, kačeří postoj, chůze a sezení udělá hodně.

mt7
23. únor 2023

@magdaveselkova Něco podobného jsem měla, když malému byl rok a půl. Skončila jsem na pohotovosti na infuzi, protože už jsem nemohla.ani vstát z postele. Udělali mi i CT a objednali na magnetickou. Malému rostly zuby a tak jsem tahal a tahala... Naštěstí bez nálezu. Léky na bolesti byly hrozné driaky, hned jsem odpadla a Bolek mě po nich žaludek. Pomohla mi až slečna na fyzio, kdy mi spodek zad zatejpovala a ukázala, které konkrétní cviky cvičit. Teď relativně v pohodě, ale jakmile tahám něco těžkého, nebo pravidelně necvičím, záda se ozvou.
Proto zkus fyzio či další vyšetření. Bylo mi řečeno, že v tomto případě rentgen moc neukáže.
Držím pěsti, ať je líp.

kakba
23. únor 2023

Reflexni masaze, najit si opravdu dobre fyzio, cvicit a cvicit. Dobry postoj tela, zpevnit telo a nic netahat a pak to bude dobry.