icon

Srovnání menstruačního cyklu po porodu: Jaké jsou možnosti?

kvetuska145
8. srp 2022

Ahoj holky, ma tu nekdo zkusenost? Jsem po porodu 9 mesicu a chtela bych, zacit neco brat na srovnani cyklu. Vim ze je to na dlouhou trat, proto bych chtela zkusit treba macu, drmek nebo gynex? Vcem je prosim rozdil dekuji❤️ Jo a i pred tehotenstvim jsem mela ms treba po 60-70 dnech, pri snazeni jsem mela duphaston.

gbp
8. srp 2022

@kvetuska145 rozdil je v tom, ze ne kazdemu to zabere. u me maca nic, gynex vubec nic, drmek jsem nemela, fungoval mi kontryhel na stridacku s malinikem.
pak asi taky zalezi, co je duvod - nerovnovaha? nejaky hormon prevazuje? vynechana ovulace? stridaji se vajecniky nebo funguje jen jeden? atd...
jeste muzu doporucit hormonalni jogu 👍

lenatko91
8. srp 2022

Tak záleží jestli už se ti cyklus rozběhl nebo ne.. po porodu je to často úplně jinak než před ním (i můj případ). Na začátek bych zkusila macu, drmek, gynex nebo kontryhel.. ale jen jedno z toho… ale co ti o tvém cyklu řekne nejvíc, je symptotermální metoda. Uvidíš jestli/kde je problém a bude se snáz řešit.

kvetuska145
autor
8. srp 2022

@gbp no vajecniky a vse funguje, spis tu nepravidelnou ms mam od jakziva. Takze jsem to nehrotila do doby nez jsme se zacli snazit, a vim ze treba za tri roky budeme chtit druhe, tak bych tomu chtela uz ted pomalu jit naproti. Mne docela pomahal nosifol na zkraceni cyklu, ale chci spis zkusit bylinky. Asi vyzkousim ten gynex, ten se pri kojeni muze a ostatni az prestanu🙂 ale na jogu jsem chodila a dost byla dobra😊

kvetuska145
autor
8. srp 2022

@lenatko91 akorat drnek se nemuze pri kojeni, nevim co maca. No ja nemela ani pred porodem cyklus. Mam to od puberty takhle. Proste jednou za 2-3 mesice ms. 😏 kdyz jsem byla mlada tak jsem to neresila a byla rada ale ted mne to stve😒

lenatko91
9. srp 2022

@kvetuska145 chápu, taky jsem to měla před porodem párkrát do roka. Po porodu pak po cca 45 dnech, ale to už jsem pátrala po příčinách.. Když kojíš, může ti v tom dělat bordel ještě prolaktin.. Když chcete druhé až za pár let, tak bych to teď neřešila a počkala až po odstavu. Kojení taky hraje roli. Je klidně možné, že bude pak ms pravidelná a budeš potřebovat třeba jen zkrátit folikulární fázi cyklu..

kvetuska145
autor
9. srp 2022

@lenatko91 ano mam to tak v planu 🙂 ale pomalu zjistuju info🙂 a dekuju🥰