Sterilizace po dvou přirozených porodech. Šel do toho někdo a lituje/nelituje, a proč?

cikitkapb
12. dub 2022

Ahoj holky, porodila jsem dvě krásné, zdravé děti a další už nechceme… Já ho nechci ani nosit, ani rodit. Vlastně se dalšího těhotenství bojím, jak čerstvá patnáctka, co má prvního kluka. Zcela otevřeně přemýšlím nad sterilizací na vlastní žádost.
S chlapem o tom doma čas od času mluvíme… On na vasektomii nepůjde - EGO, ale že bych se já nechala sterilizovat, mu nevadí.
Je tu mezi námi některá, která do toho šla a lituje/nelituje toho a proč? 🤔
Díky za Vaše odpovědi.

barbecue
12. dub 2022

@cikitkapb já do toho šla před cca 6 lety a dodneška jsem ani jednou nezalitovala. Měla jsem to podobně jako ty, prostě jsem vnitřně věděla, že já už znovu těhotná být nechci. Za mě to má jen výhody.

camelinka
12. dub 2022

@cikitkapb Ahoj, taky nad tim posledni dobou premyslim, cimdal vic...muj strop "kdyby nahodou", byl v 35 a fakt uz si neumim predstavit byt tehotna a resit mimino a vse s tim spojeny🤯🥴.
Tak se tu s dovolenim pripichnu☺️

elesse
12. dub 2022

Taky o tom do budoucna uvazuju, ale zatim jsem podruhe tehotna, tak uvidime nejakou dobu po porodu

swan42
12. dub 2022

@cikitkapb ja nastesti manzela nemam idiota a na vasektomii pujde. Ja bych dobrovolne (bez potizi) na operaci nesla. Tim myslim jakoukoli. Navic to stoji dost penez 🤷

sirinfirst
12. dub 2022

Jsme ve stejné situaci, děti mám tři, další už nechci i kvůli věku, ale bojím se, abych jednou nelitovala. Manžel též na vasektomii nechce, prý si o tom četl a jsou tam rizika (no, já myslím, že je to alibismus, je to menší zákrok než u ženy).
No, malá je maličká, půjdu nejdřív za rok, tak mám ještě čas na přemýšlení

anetka1701
12. dub 2022

Jsem v trochu jiné situaci - měla jsem třetího císaře a sterilizaci jsem si nechala udělat při něm. Nelituju 🙂 skvělé rozhodnutí, fakticky... Kdyby mi jo hrklo v hlavě, tak je řešení IVF, ale ono nehrkne :D Mám odrozeno, stačí!!

mrstte
12. dub 2022

Přemýšlím nad tím kdyby byl druhý porod taky císař tel bych si to nechala udělat při něm. Už takhle mi je 32 ale ještě jedno chceme. Další dítě kdy mi bude 35+ nechci.

darinka84
12. dub 2022

@cikitkapb tak to záleží jak to máš nastavené. Ja mam ráda svou cykličnost, ovulaci, menstruaci.. Děti máme, další neplánujeme... Manžel nemá s vasektomii problém... Je dost rozdíl přerušit chamovod a sterilizace ženy.. Hlavně z hormonálních důvodů... No ale ČR patří mezi první v užívání antikoncepce, takže se není čemu divit, že vasektomie vyvolává u českých chlapů, že jako už nebude chlap... Ja v tom mém naopak vidím chlapa ještě víc. Nešla bych do sterilizace.

sirinfirst
12. dub 2022

@darinka84 máš velmi špatné infirmace. Sterilizace ženy se provádí přerušením nebo zasvorkováním vejcovodů a na cyklus nemá vůbec vliv. Žádné hormonální změny nenastanou.

veroniquecz
12. dub 2022

@cikitkapb já jen čekám, až bude mimino větší a vydrží přes noc beze mě a jdu do toho taky. Mám to stejně jako ty.

veroniquecz
12. dub 2022

@swan42 proč hned idiota? 🙄🤦🏻‍♀️ Je to snad o domluvě ne?

veroniquecz
12. dub 2022

@darinka84 cyklus funguje dál úplně stejně.

cikitkapb
autor
12. dub 2022

@darinka84 A jak má podle tebe sterilizace vliv na cyklus? 🤔

sirinfirst
12. dub 2022

@cikitkapb můj manžel si nejdřív myslel, že budu muset brát hormony,abych po sterilizaci nebyla v přechodu (tak to byl proti), ale je to muž, tak ho to omlouvá 🙂

cikitkapb
autor
12. dub 2022

@swan42 A já mám manžela idiota? Proč? Bavili jsme se o možnostech antikoncepce, a se sterilizací jsem přišla já. Prostě jsem se zeptala, co říká na vasektomii a řekl mi, že by do toho nešel a já to respektuju. 🤷🏻‍♀️

berynka
12. dub 2022

Stále o tom uvažuji, ale to už možná budu v přechodu 😀. Našla jsem i možnost rovnou odstranění vejcovodů (laparoskopicky, jeden vpich je navíc)... nějaké info třeba zde - https://nemorako.cz/oddeleni/gynekologicko-poro...

Kdo nemá žádný zdravotní důvod ke sterilizaci, tak si musí připravit cca 15-20tis :-/.

veroniquecz
12. dub 2022

@berynka tak třeba telisko je na 3 roky za 5-6 tisíc, prášky nebudou o moc levnější. Je to velká částka naráz, ale když se to rozpocita, tak je to plus minus stejně.

darinka84
12. dub 2022

@cikitkapb no pokud se přeruší vejcovody tak vajíčko nemá kama putovat.. Tak to beru jako narušení celého procesu.. Takhle to cítím ja... Proto píšu ze jde o to jak to celé cítíš.. Ja to mám takto a proto bych do toho nešla..

berynka
12. dub 2022

@darinka84 zlato, to není o pocitech, to je biologie 😉

veroniquecz
12. dub 2022

@darinka84 vajíčko se vstřebá. Proste to hormonálně není narušeno. Zkus si o tom prvně něco zjistit.

cikitkapb
autor
12. dub 2022

@berynka Jojo, s penězma počítám. Jen teda můj doktor mluvil o 10K.

darinka84
12. dub 2022

@berynka ta vasektomie na klinice v Olomouci a myslím v Praze stojí taky 15 tisíc..nemocnice to sice dělají levněji, ale domluvit si tam tento zákrok se nám třeba nepodařilo. Nejsou na to prostě zvyklí

darinka84
12. dub 2022

@berynka to zlato si nech pro manžela 😀 pro me to pocity jsou.. To snad vím já jak to cítím ne..

darinka84
12. dub 2022

@veroniquecz to chápu.. Ale pro mě je to celé narušení procesu.. I to přerušení vejcovodu.. Nechci jej mít přerušeny.. Ja to tak vnímám, tím snad nikoho nepobuřuji ne? 😀 Ja s manželem to vnímáme jako menší zlo vasektomii...

leniczka23
12. dub 2022

@darinka84 opravdu to zadne narušení žádného procesu není.

lachtanice86
12. dub 2022

Mam dvě děti, další uz nikdy. To vim na 100% , ale ja beru ha ze zdravotních důvodů a nemam s tim problém

darinka84
12. dub 2022

@leniczka23 ja jsem bojovnice vcelku proti antikoncepci. A to jakékoliv. Takže i sterilizace ženy je pro me vcelku nepřijatelná.. Prostě to tak mám. Pro mnohé ženy jsem v tomhle extrém. Kondom nám nevyhovuje, proto vasektomie.. Ale muž to navrhl vlastně sám.

cikitkapb
autor
12. dub 2022

@darinka84 Takže ve tvým případě je to o ženským egu. Moje máma taky nechtěla jít na sterilizaci, protože by si už nepřipadala jako žena. Já s tím problém nemám.

veroniquecz
12. dub 2022

@darinka84 ale ty píšeš o hormonalnim narušení a to proste není. Je to mechanická překážka, ne hormonální.

darinka84
12. dub 2022

@cikitkapb pro mě je to o zenskosti.. Ne ego.. A znovu opakuji, tak to mám hozené já.. Ale v tom případě nechápu smysl diskuze.. Když s tím problém nemáš a vidíš to jako ideální řešení.. ... Tedy ať si samozřejmě každý používá ochranu jaka vyhovuje ne.