icon

Štítná žláza po porodu, setkaly jste se s tím?

kaimic
17. únor 2016

Maminky,setkala jste se některá se štítnou žlázou po porodu?

Strana
z2
kaimic
autor
19. kvě 2016

@andreaandrejka Tak to držím palce ať se vám to upravý 😉

weruunkaa
12. říj 2016

Diagnozu mam GB CHOROBA S DIFUZNI STRUMOU A PRIMARNI HYPERTHYROZOU LEHKOU
FORMOU EO ,CAS 0-1 V THYREOSTATICKE MEDIKACI
Ve zprave mam napsane :
S_ALT 0,97 , S_AST 0,36 , S_TH.STIM.H THS <0,008, S_VOLNY T4 30,2 , B_
HEMOGLOBIN HGB 137 , B_ERYTROCYTY RBC 4,99 , B_LEUKOCYTY WBC 5,3 ,; B_
TROMBOCYTY PLT 233 ; B STŘ.OBJ.ERY. MCV 81,0 .
PROSIM MOC O VAS NAZOR"=

brala sem min.tyden jeste dva propycily , ted mam brat 3thyrozol , ale beru jen 2denne ! Dr chce at prestanu kojit . Ja nechci. Dva dny beru thyrozol a je mi po nich divne oci mam unavene , sem celkove unavena a vse me boli a boli me hlava . V lekarne bylo chlapovi receno jak budu mit bolest hlavy , unavu , mel by mi de snizit davku . Ja ale beru 2 misto tri co mi napsal . Nejak o nem pochybuju.

novisek
13. říj 2016

Já měla štítnou žlázu i při porodu..🙂 takže žádná změna...🙂

kaimic
autor
13. říj 2016

Tak to neporadim. Ja brala jeden prasek denne. Ale snizil mibto ted,ze beru jeden prasek ob den. Beru thyrozol a spatne mi po nich není.

magdalenaa91
24. bře 2017

@beruska_zuzanka nevite co je pravdy na tom ze snizena funkce stitne zlazy muze ovlivnit inteligenci miminka? Doktorka me tim vydesila...

beruska_zuzanka
26. bře 2017

@magdalenaa91 no to si myslím, že je hloupost... slyším to prvně

z_kopretinka
26. bře 2017

@magdalenaa91 je to pravda. http://endokrinologie-obezitologie.cz/cs/clanky...
Část ze článku: V těžkých případech může nedostatek hormonů štítné žlázy matky vést ke zhoršení inteligence a špatnému prospívání dítěte. Avšak i méně závažný nedostatek, který je relativně častý, může nepříznivě ovlivnit duševní vývoj dítěte. Může mu ubrat několik bodů IQ či vyvolat poruchy soustředění ve škole.
Chodím na endokrinologii a před plánovaným těhotenstvím mě doktorka upozornila, že jakmile zjistím, že jsem těhotná mám si dojít na krev a upravíme dávku. Mě museli navyšovat léky několikrát během těhotenství. Řekla mi, že to má vliv na vývoj dítěte a nemám čekat než přijdu na kontrolu třeba za půl roku, ale opravdu hned. Není to žádný výmysl. Stačí si najít k tomu informace.

binki
30. led 2018

A mate nektera problem s hypofci a uzliky? Po porodu se mi uzlik zvetsil. Zatim kojim, ale jsem vycerpana. Kdyby dcerka nemela atopicky ekzem a alergii na normalni mleko, tak se nerozmyslim...

z_kopretinka
30. led 2018

@binki já mám hypo pořád, v těhu je to horší to mi museli přidat léky, po porodu zase uberou a udělají kontrolní odběr. Dobré je k tomu ještě brát jodid, vždy mi ho dr napsala a ten brát i po celou dobu kojení. Uzlíky mam taky, udělali se někdy během doby po porodu, ty už asi nezmizí, jen se to sleduje. Co přihodit nějaké vitamíny pro kojící maminky? Já je brala a budu zase. Nebrala jsem úplně pravidelně, ale třeba každý třetí den.

Strana
z2