icon

Zaražené větry nebo zauzlení střev: Jak rozpoznat příznaky?

britney
14. srp 2024

Ahojte, od včera po večeři mě začalo trápit hrozné silné nadýmání, tedy aspoň to nadýmání připomíná, v poslední době na to trpím, je mi 50 takze asi perimenopausa.
Normálně mi ihned uleví různé protažení a cviky,tedy ze se ,,odvětřím,,
Bohužel tentokrat mi nic nezabírá, bolest se prohání všude po břiše, dokonce i v zádech a tlak v zadku, jakoze se mi curá blbě, jako kdyby to tam bylo vše zabloklé a nafouklé.
K tomu mi ještě občas projede břichem jakoby křeč takže se uplne zhroutím, jakoby bolestivé větry ale bez větru..
V noci bolest, ze jsem nemohla ani ležet, chodila jsme dole po obýváku ve 2 hodiny ranní, adoufala v doslovně v uprdnuti a nic.
Rano to same, pila jsem jen peprmintový čaj a i když se zdálo ze to snad již zabíralo a zvládla i jít na WC trosku znovu jsem se ještě více nafoukla.
Boji ze to je snad i zauzleni střev? Nic mi nepomáhá, pijí bublinky, čaj, horka sprcha a ještě horsi.
Jsem v zahraničí takže jen tak k DR vejít nejde, člověk musí být objednány tydny.
Nemá někdo zkušenost se zauzlenim střev, fakt se bojím ze to je ono.
Horečku nemam, blbě mi není od žaludku, jen se cítím nadmuta všude.

xxx3d
14. srp 2024

černý uhlí jsi zkusila?
jinak teda, co i jedla, některá jídla mají jakousi proporci k těmto stavům.

honatko092
14. srp 2024

Mamce bylo asi 3. den zle od žaludku, měla nesnesitelné křeče. Večer jsem ji naložila do auta a odvezla na pohotovost, cestou zvracela. Přivezla jsem ji za 5 minut 12, jela rovnou na sál, měla zauzlované střevo a kus jí museli odebrat. Nechci tě strašit, ale oři dlouhotrvající intenzivní bolesti bych už jela na pohotovost.

martt
14. srp 2024

@britney Ja trpím hodně na zaražené větry. První co ti to může zhoršovat jsou bublinky . Ja nemůžu pít nic co je nasycené. Mne hodně pomáhá synethicon (snad se to tak pise) nebo espumisan. Ale nevím jestli se to u vás sežene.

britney
autor
14. srp 2024

@honatko092 diky, ano to jsem cetla priznaky. Me to teddy cele zacalo a nevím zda to je spojené den predtim v pondělí večer jsem měla silné jakoby menses křeče ale bez krvácení, tedy v podbrisku ale po brufenu uplne přešly.
A další den večer začalo tohle jakoze nadýmání a bolesti. A žaludek mamku bolel od začátku?
Me tedy žaludek nebolí, ale nemám tedy nic moc chuť k jidlu.

@martt Ten Espumisan mi má zítra přijet, u nás ho nemají v lékárně. Už jsem dokonce premysllela ze půjdu na pohotovost ale zase tam čekat 15 hodin, to u nás tak je a kdyby to byly fakt jen ty větry…

pilzzee
15. srp 2024

@britney A proboha kde bydlis, ze to tam mate tak problematicky?

smajlinka
15. srp 2024

Tak to může být klidně i gynekologická záležitost, nějaký myom nebo cysta. To by opravdu chtělo lékaře. Jinak teda když to čtu - díky za české zdravotnictví!

petramana
15. srp 2024

@smajlinka ja byla pri cyste jak balon nafoukla

britney
autor
15. srp 2024

Jsem v Anglii. Mluvila jsem po telefonu s obvodakem v utery a pry to cysta nemuze byt; ze to byla ostra bolest jen na jedine strane. Jinak ty zauzlena střeva to asi nebudou, byla jsem na WC dnes ale stále to děla a k tomu mám hrozné menses bolesti ale bez krve.

ada22
15. srp 2024

Hele tohle bez doktora asi nerozsekneš. Nemůže jít o mimoděložní těhotenství. Nevyplatilo by se ti dojet do Čech?

smajlinka
15. srp 2024

@britney Může to být klidně mimoděložní opravdu, myslím, že bys měla jít na pohotovost

crejzy
15. srp 2024

A co ovulace? Ta umí taky dělat bolesti a křeče podobně jako ms včetně pocit nafoukleho břicha. Jinak můžete si udělat odvar z Fenyklu, kmínu a anýzu ( na větry), na ovulaci jedině léky na bolest.

britney
autor
15. srp 2024

Tehotna urco nejsem, testovala jsem asi 5 x v poslednich tydnech ( nepravidelna menses, mozna jiz menopausa za rohem, je mi 50 as SX je jen sporadicky tak jednou mesicne)

britney
autor
15. srp 2024

Jj, jedu do ceska za tyden tak pujdu na gyndu a ultrazvuk, to jsem stejne planovala jiz mesice,