Závislost na sprejích do nosu. Měl někdo a zbavil se jí?

berushe14
16. lis 2021

Ahoj, je tady někdo, kdo měl dlouhodobou závislost na olynthu a podobně a zbavil se ji?

ele_nka
16. lis 2021

@berushe14 měla ji kamarádka, teď už používá max mořskou vodu

berushe14
autor
16. lis 2021

@ele_nka jak se ji zbavila?

ele_nka
16. lis 2021

@berushe14 hecla se a týden to vydržela a pak už dobrý, štříkala si Vincentku nebo mořskou vodu na zklidnění sliznice.

teate
16. lis 2021

Já to měla taky. Taky na Olynth. Jednoho dne, když jsem zase vystříkala lahvičku, tak mi partner řekl, že mi ty kapky vylil a že tam byla celou dobu voda. 😃 Od té doby jsem si říkala, že to je placebo. A prostě to přešlo. Ale teď už pokaždý, když mám rýmu a užívám kapky (nejvíc Muconasal, radši jsem to změnila), tak mám hrůzu, aby se to nevrátilo. Používám striktně max 7 dnů, nikdy ne dýl.

vladenkamaminka
16. lis 2021

Měla jsem závislost 3/4 roku, myslela jsem, že mám alergie... Stačilo mi vydržet 8 hodin a samo se to uvolnilo pak ten nos.... Od té doby mam problémy už ale pokaždé... Každou rýmu, když začnu šplíchat (musím, jinak fakt nedýchám) tak mám pak několika hodinovou odvykacku na konci... Ale vše v pohodě, dnes je to 13 let od té první... 😁😁😁

jijulka
16. lis 2021

velmi rychle se mi to stae řpi rýmě, pak to řeším sterimarem, nejdřív tím na ucpaný nos, několikkrát denně, pak to střídám s klasikou mořskou vodou. Chce to vydržet no

amelia000
16. lis 2021

@berushe14 lekari vacsinou doporucuju postupne odvykanie.. najprv 1 nosna dierka a potom druha. Aby si qspon ciastocne vedela dychat. Pouzivam placebo nahradu aspecton.

te_reza
16. lis 2021

Já smažím muconasal. Spíš přes zimu, na léto prostě vydržím a nestříkám😂

marketa2016
16. lis 2021

@berushe14 už je to hodně dávno, ale taky jsem stříkála olynth HA několik měsíců, prostě začarovaný kruh, absolutně oteklá sliznice a po stříknutí aspoň chvíli klid, no než mi to došlo, bylo dost balení pryč, ale pak jsem prostě další nekoupila, musela pár dní vydržet s absolutně ucpaným nosem, myslím, že jsem si tenkrát vzala nějaký lék na alergii, co splaskává sliznici (taky jsem přemýšlela, zda jde o alergii, ale byly to ty kapky). Teď už kupuji mořskou vodu a když je úplně nejhůř, kapku jednou, nebo sáhnu pro kapkách pro děti, aby té látky tam nebylo tolik.

properjoey
16. lis 2021

Měla jsem několik let, byl to průšvih...vysazovala jsem s doktorem, stříkala jsem 8* denně, jinak jsem nemohla dýchat.dostala jsem od něj predpisove kapky na alergii a každý týden jsem musela jedno stříknutí nahradit téma novýma kapkama.bylo to strašný, nejhorší byla ta poslední dávka na noc, ta šla nakonec. A kdykoliv mezi tím jsem mohla stříkat mořskou vodu. Už je to asi 10 let zpět, od té doby jsem dlouho nepoužívala a poslední asi 3 roky používám při rýmě nasivin, pouze na noc a max 5 dní...rýmu mívám 14, takže hodně zvazuju, kdy už použít...tuším, že ty kapky na předpis byly Nasonex

natysnovec
16. lis 2021

@berushe14 ja jsem mela a silnou 🤷🏼‍♀️😓treba i 3 spreje tydne.

malanoha
16. lis 2021

Taky jsem do toho jednou spadla, zrovna nedavno🤦‍♀️ Asi mesic jsem se točila v bludnem kruhu. Nejmensi zlo ze vseho je strikat pouze do jedne dirky. A az se ta druha, ucpana, z x hodin/dni sama uvolni, kapicky zahodit okamzite do popelnice. Taky pomuze trochu prášek na alergii.

rejalin
16. lis 2021

Také jsem měla, začala jsem v 17 a pár let to trvalo. Jediný způsob, jak se toho zbavit, je hecnout se a vydržet týden dva s ucpaným nosem, než se sliznice dá zase do pořádku. Zkoušela jsem to nahradit mořskou vodou, ale moc to nepomáhalo.
Držím palce 🙂

berushe14
autor
16. lis 2021

@teate muconasal max 5 dni❤️

berushe14
autor
16. lis 2021

@natysnovec 3 týdne? Já měla 2 denne…

natysnovec
16. lis 2021

@berushe14 huste. To vystrikas 2 lahvicky denne??

natysnovec
16. lis 2021

@berushe14 1 sprej mam na ted tak na dva tydny s dcerama ...
Me pomohla az operace.

lida9
17. lis 2021

prosim a jak se ona ,, zavislost,, na sprejich projevuje?

malanoha
17. lis 2021

@lida9 Casto se stava, kdyz si clovek stříká do nosu vic jak tyden, a ma bez toho porad pocit ucpaneho nosu, tak uz to neni obvykle kvuli ryme, ale paradoxně z toho spreje.. Ta ucina latka v tom je pekny srac a narusuje po par dnech nosní sliznici. Kdyz se sprej vysadi, sliznice se uzdravi a prestane otekat.

marketa2016
17. lis 2021

@lida9 neustálá potřeba stříkat do nosu, protože jinak člověk tím nosem nemůže dýchat, ta závislost není ani psychická, ale fyzická (sliznice bez spreje neumí být normální, až po čase se zregeneruje a člověk prostě se nechce dobrovolně "dusit" nosem, tak stříká dál a dál, částo je prodleva mezi tím, než si uvědomí, že to není příznak nemoci/alergie, ale těch kapek, pak už s tím většina začne něco dělat)

stockib
18. lis 2021

Já mám chronickou rýmu, pokud nejsem nachlazená, tak to jde, ale jednu dobu jsem snad víc jak rok užívala Muconasal, vždycky na noc jsem si musela stříknout, abych mohla dýchat. 😀 Pak jsme se začali snažit o miminko a já se dočetla, že v těhotenství se tyto spreje nemají užívat, tak jsem se hecla, pár dní to vydržela s ucpaným nosem a pak to přešlo, akorát od té doby používám mořskou vodu, sice oproti Muconasalu moc nepomáhá, ale lepší než ta závislost. 😀 Akorát teď jsem v 1. trimestru a jsem nachlazená, ale už se to zlepšuje a zvládla jsem to i bez těch sprejů, i když jednu noc jsem nespala skoro vůbec, jak jsem nemohla dýchat, sice by mi třeba jednorázové použití nic neudělalo, ale nechtěla jsem riskovat. 😁