Ztuhlý krk. Poradíte?
Ahoj,poradit jak na ztuhlý krk.Od vcera s tim bojuji.Teple zabaly,voltarem a zatim nic.A nebo vyrazit na pohotovost na injekci?Vůbec jsem se nevyspala.
@zutinka Mně nepomohlo nic, jen to rozhýbat. Pomohly mi k tomu obchody v Praze, jsem se otáčela k výlohám, a během dne se to spravilo 😄
Mám problémy s krční páteři+ silné migrény.Stuhlý krk+rameno mám dosť často a skoro vždy po ránu,po probuzení.Vždy mi zabere Atalargin.Naraz 2 tabletky,jedna mi vůbec nepomůže.Ešte že existuje,pre mňa je to taký malý zázrak.Vďaka nemu mi to pekne povolí a nerozjede sa mi od toho krku migréna.
Mám hřejivý polštář do elektriky a nasadim magne. Do druhého dne je to o 70 % lepší 👍
@zutinka vyvěš si hlavu dolů, po chvíli jí pohoupej, ale opravdu jen mírně, do stran i dopředu dozadu. Uvolni cíleně všechno svalstvo v oblasti, chvíli na to mysli. Pak si lehni, nahrivej, uvolňuj a pak zkus volně otáčet hlavu ze strany na stranu, jen válej, netáhni. Nahrivej, nech se jemně pomasírovat. A důležité- uvolni čelisti, klidně ve všech fázích. Dělej si místo mezi stolickami, povol bradu, zívni, uvolňuj čelistní kloub. Pokud zvládneš, procvič a uvolni i ramena a kyčle. Na noc nahřát a pak třeba namazat něčím výše zmiňovaným.

@zutinka Mě to povolilo během pár dní po chladivém gelu Ibuprofen. Jinak já zásadně spím na rovném bez polštáře