Nedoočkované dítě a dětská skupina. Lze najít dětskou skupinu, kde by dceru přijali?

8. bře 2023

Ahoj maminky.
Pro úvod říkám rovnou, že nehodlám rozpoutávat diskuse o očkováni. Jdu s konkrétním dotazem.
Mám dceru, kterou bych rada na podzim dala někam do dětské skupinky, nejdřív jednou týdně aby se postupně adaptovala. Budou ji v te době něco přes 2 roky.
Ale máme očkovanou pouze Hexu (ještě nám chybí poslední dávka, ale to předpokládám v klidu stihneme).
To je ale za mě jediné očkováni které dceři nechám dat.
Lze i v tomto případě najít dětskou skupinu, kde by ji prijmuli? (Okolí Mělníka a Kralup). Klidně soukromou, ale podmínky jsou vesměs stejné.
Mate některá zkušenost?
Děkuji

cilkat
8. bře 2023

Moje zkušenost je stará 4 roky a z Prahy, ale obecně platilo, že pokud je skupina akreditovaná MŠMT, pak děti musí mít povinná očkování. Neočkované děti přijímaly obvykle buď skupiny typu lesních školek, nebo dětské skupiny kolem komunitních a rodičovských center. I tam jste se to ale obvykle dozvěděla až při jednání z očí do očí.
Jednou z nevýhod je, že skupiny často bývají složené z mladších dětí... takže ve dvou letech dítě zapadne hezky, ve čtyřech se může stát, že už bude dělat "maminku" prckům.
Držím palce, ať najdete skupinu, která vám bude vyhovovat.

mia_von_prag
8. bře 2023

Súkromné škôlky vyžadujú tiež potvrdiť od lekára povinné očkovania. Moje deti chodia do súkromnej v Prahe a riaditeľka mi vysvetlila, že to potrebujú kvôli kontrole z hygieny.

mia_von_prag
8. bře 2023

Aha tak čítam, ze od roku 2020 je povinnosť každej škôlky, aj lesnej vyžadovat očkovanie. Môžete požiadať jedine žiadosť o uznanie výnimky z dovodu viery alebo vyhrady svedomia. Reálne, neviem aka je úspešnosť

merope
8. bře 2023

Jediné, co mě napadá, je dát tam dceru rovnou teď, kdy vlastně ještě ta očkování má (záleží, co napíše pediatr do papírů) a pak už nikdo nebude řešit, že se nedoočkoval zbytek. A doporučuji udělat si ověřenou kopii, kdyby ji byli ochotní pak akceptovat i později.

squezy
9. bře 2023

Do soukromé školky se přece žádné papíry ohledně očkování dávat nemusí. Kompletně to cele hradis, na očkování se nikdo neptá. To je pak zapotřebí až do státní školky a hexa v pohodě stačí.

ferda90
9. bře 2023

Ahoj, my teď přihlašovali syna do soukromé dětské skupiny a dostali jsme i papír pro dětskou doktorku, kde vypsala i očkování. Syn měl v únoru dva roky a ještě za sebou nemá očkování MMR. Byl to celkem problém ve skupince. Musíme jej tedy naockovat, máme to v plánu v 6 měsíci a muselo to být uvedeno i na tom papíře pro dětskou skupinu.

ferda90
9. bře 2023

@squezy My museli mít papír od dětské doktorky i do soukromé dětské skupiny. Papír kde bylo vypsáno jaké očkování syn má a jaké ne 🤷‍♀️

petulkadodo
9. bře 2023

@squezy To není pravda. Mám syna v dětské skupině a s přihláškou jsme museli dát potvrzení od lékaře o očkování. A taky si ji platíme.

autor
9. bře 2023

@squezy Bohužel už musí i tam. Do akreditovaných školek i lesních se musí už nosit potvrzení. 😖

merope
9. bře 2023

On bude možná rozdíl, zda se jedná o akreditovanou školku, dětskou skupinu nebo vyloženě soukromou aktivitu.

squezy
9. bře 2023

Zajímavé, kluci chodili do soukromé dětské skupinky pred 1,5rokem a nic po nas nechtěli

pampelina18
25. kvě 2023

Hele asi jak kde. Mě štve, že k nám do MŠ přijali neockovane dětská z Ukrajiny a teď nám tam rádi všelijaké nemoci.....
Myslím si, že když můžou přijímat neockovane Ukrajince, tak přijmou i Vás a kdyby nechtěli tak se hajim tím, že jakto, že je přijmou a mě ne. No, ale myslím si, že povinné očkování bych udělala, hlavně povinné očkování u nás ze zákona mít musíš, přece jen to očkování není pro srandu králíků no a jestli pak nechceš očkovat proti menigokoku, černými kašli apod. Tak neočkuj, proto se jim říká nepovinná.

veru181
25. kvě 2023

V Neratovicích je lesní školka Dubínek a mají 1x týdně 1,5 hodiny kroužek pro děti od 1 do 3 let, Dubínčata. Jen je to s účastí rodičů - nevím, jestli jde o osamostatnění nebo socializaci 🙂

malanoha
25. kvě 2023

Nechceš očkovat, tak neočkuj. Ale musíš taky nést následky svého rozhodnutí. Že bude problém se školkou, jsi jistě musela vědět dávno...

autor
25. kvě 2023

@malanoha No tak vidíte, nevěděla. Protože před par lety zpátky to bylo v soukromých a lesních školkách jinak.
Kompletní povinné očkováni musela být pouze ve státních. A pokud umíte číst, píšu ze dcera hexu komplet mít bude a taky, ze toto nemá být diskuse na tema očkuj, neockuj…
Mám své důvody.

merope
26. kvě 2023

Tak pokud bude mít už komplet hexu a nestíháte jen MMR, tak záleží i dost na tom, co tam napíše pediatr do papírů. Tady - https://www.rizeniskoly.cz/aktuality/povinne-oc... - to dost rozebírají, jak to bylo a kde byl problém a že i krátkodobá kontraindikace, která způsobí posun, je v pořádku. Takže pokud bude mít dcera 2 roky a hexu komplet, bude to asi o dohadování a pediatrovi, aby to dobře napsal, ale mohlo by to být v pohodě (předpokládám, že když očkujete hexu a přitom takto pozdě, že problémem není, že jste "antivax", ale spíše tam byly nějaké důvodu, proč se to tak šíleně posouvalo - syn taky dostal první dávku hexy ve 14 měsících, ale my měli kliku, že pak šlo vše bez jakýchkoli problémů, takže do 2 let jsme stihli i meningokoky a tak když jsme vypisovali papíry do školky, tak i tu MMR měl naočkovanou, ale myslím, že i kdyby neměl, tak by to nebyl problém - prostě by se napsalo, že z důvodu krátkodobé kontraindikace se to ještě nestihlo, ale očkovat se bude a bylo by.