Vaše zkušenosti s nutričně kompletním jídlem Mana

konik_testuje23.4.2019

10 maminek, které žijí aktivně a využívají svůj čas efektivně, testovalo nutričně plnohodnotné jídlo Mana ve formě nápoje, které ulehčí den každé ženě a mamince.

Rodina, domácnost, práce… Někdy bychom potřebovaly aspoň o pár hodin víc, abychom stihly všechno, co se od nás očekává. Obzvlášť my, maminky. Častokrát je to na úkor času, který bychom měly věnovat kvalitní stravě. Pro tyto momenty je tu Mana, která je řešením – žádné nákupy, příprava vaření, ani umývání nádobí. Za pár vteřin máte nutričně kompletní jídlo bez námahy.

Když nestíháte, jste v jednom kole a potřebujete doplnit energii, často jídlo úplně vynecháte, anebo sáhnete po nezdravých, nutričně nevyvážených potravinách. Pro tyto situace je tu Mana, nutričně kompletní jídlo ve formě nápoje, které dodá vašemu tělu přesně to, co potřebujete. Na výběr máte z prášků a hotových drinků.

Mana Drink je připravený k okamžité spotřebě, ideální hlavně na cesty a mimo domov. V každé 330 ml lahvičce najdete nutričně kompletní jídlo, které vás dokonale zasytí. Svému tělu rychle dodáte 400 kcal, 27 vitamínů a minerálů, 20 g bílkovin, vlákninu, kvalitní tuky a správný poměr sacharidů. Jednou porcí pokryjete 20 % vašeho denního příjmu. Na výběr přitom máte ze 4 příchutí. Kromě neutrálního nápoje si můžete pochutnat na variantě Sunlight, která připomíná slunečné tropické léto. Drink Love nabízí smyslnou chuť jahody s malinou a na své si přijdou také čokoholici – Dream v sobě skrývá božskou chuť kakaa.

Mana Prášek nabízí možnost si připravit velikost porce podle momentální potřeby. Stačí přidat vodu a plnohodnotná snídaně, oběd nebo večeře je do minuty hotová. Jeden pytlíček Mana prášku obsahuje 2001 kcal a v rámci 5 porcí dodá vašemu tělu všechno, co potřebuje. K dispozici jsou také 4 lahodné příchutě, Origin, Sunlight, Love a Dream. Nemusíte se však nechat omezovat a nápoj si můžete dochutit podle sebe, ať už naslano nebo nasladko. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Nápoje Mana jsou plné vlákniny, proteinů, hodnotných tuků, lipidů a jiných ingrediencí. Výborná zpráva pro všechny, kdo myslí na své zdraví je, že více než 99 % živin je z přírodních rostlinných zdrojů.

Maminky, sportovkyně, manažerka nebo veganka – Mana je vhodná pro každého, komu záleží na kvalitní stravě. Zda už nápoji nahradíte jen některé jídlo a budete je střídat s tuhou stravou, nebo se budete stravovat převážně jen Mana výrobky, je už jen na vás a na vašem režimu.

Božská MANA

Na testování "Máni" jsem se velmi těšila. Bylo sice v menším skluzu - testování se o týden posunulo a testovalo se také po dobu jednoho týdne.

Proč jsem MANU chtěla testovat? 

MANU jsem poprvé viděla někdy v zimě, kdy jsem kvůli zdravotním obtížím zavítala k novému lékaři (imunolog, alergolog) a MANU viděla za jeho zády. Jak jsem přišla domů, začala jsem po MANĚ pátrat, o co se vůbec jedná. Jako každá z nás, co jsme na mateřské/rodičovské, tak se chtě-nechtě odbýváme s jídlem na úkor našich zlatíček, se kterými jsme doma. Ani u nás tomu není jinak.

Momentálně mám doma 2 a 1/4 starého sičáka :D, co je asi živý jen ze vzduchu, ale mamina kvůli jeho aktivitě kokrhá hlady... Přiznám se, že hodně zanedbávám dopo i odpo svačiny, kdy jsme v této době buď na nákupu a hlavně venku, takže jídlo pak doháním ve stylu "co mi doma padne pod ruku". Proto mi MANA přijde fajn, že ji sbalíte buď v předmíchaném stavu v krabičce nebo si ji namícháte sami do šejkru či originální lahvičky z prášku. A vzhledem k tomu, že muž je velmi vytížený - pracovník na vedoucím postu, hodně služebně cestuje, tak by pro něj byla MANA vhodnou aleternativou svačiny také. 

Co vůbec MANA je a  co obsahuje?

Nejdříve bych ráda podotkala, že je MANA je český produkt, ale využívá k výrobě nejlepší světové suroviny. Výrobce uvádí, že se jedná vlastně o nutričně kompletní produkt - vyvážený poměr bílkovin, sacharidů, lipidů, vlákniny, vitamínů a minerálů z pestrých zdrojů... a ryze s rostlinného světa ;) Lipidy jsou získané z mořské řasy Schizochytrium sp., lnu, slunečnice, řepky, kokosu, bílkovina ze sóji + sójový lecitin, di a oligosacharidy z kukuřice a řepy cukrové. Obsahuje i beta-glukany z ovsa. Více na webu výrobce ;)

Předmíchané 330 ml balení obsahuje 400 kcal, 27 vitamínů a minerálů, 20 g bílkovin, vlákninu, kvalitní tuky a dobrý poměr sacharidů. 

V jakých příchutích a konzistencích lze MANU sehnat? 

MANU lze sehnat již v připraveném "třetinkové" obalu, když si jich chcete sbalit jen třeba do kabelky nebo na malou procházku ;) a nebo se vyrábí v prášku (obsah jednoho balení je 430 g) a namícháte si ji sami v šejkru či origo láhvi (kterou lze zakoupit). Pro mě osobně byla asi lepší prášková forma a namíchat si ji sama, jelikož se doma snažím co nejvíce eliminovat obaly a odpad celkově, ale chuťově je MANA i mnohem lepší než z namíchané krabičky. 

Příchutě - MANU lze sehnat v těchto příchutích: 

  1. ORIGIN - neutrální příchuť, která si získá každého ;) - s tím souhlasím
  2. DREAM - božské kakao 
  3. LOVE - smyslná jahoda s malinou
  4. SUNLIGHT - prosluněný tropickým létem 

Kdo se se mnou do testování pustil?

Hlavním protagonistou jsem sice byla já :D ale zapojila jsem do něj i mého vytíženého muže, kdy dostal lahvičku do práce - jelikož to po prvním dni vzdal a MANY  doma hodně, tchýňka natolik ochotná a zvědavá, že se zapojila také. Jelikož i tak pro nás dvě toho bylo na týdenní testování dost, vzala jsem MANU s sebou do svého oblíbeného krámku u nás na maloměstě. Holky, co zde prodávají, se kolikrát také nestíhají najíst a v tomto je MANA nadchla ;) Jedna si MANU zapojila do detox kúry, druhá do diety a zbylé dvě měly MANU vyloženě "na sváču".

                                                               Pro zbylé testerky ;)

Co bylo v testovacím balíčku?

V testovacím balíčku jsem měla dvanáct 330 ml drinků (vždy při ruce) - tři od každé příchuti + v práškové formě 1 balení od každé příchuti.

První dojmy 

Na testování jsem se vrhal s nadšením. Jako první balení jsem otevřela žlutý drink SUNLIGHT a musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Nebyla cítit žádná příchuť tropického ovoce a poměrně mě pálila na jazyku a v krku. Spíše než ovoce jsem cítila jako by šrobnatost rostlinného mléka (sója, oves), lehkou slanost a co mne překvapilo, není vůbec sladká. Co se ale musí nechat, má MANA opravdu božsky krémovou konzistenci a dokáza mne zasytit cca na 1,5 hodiny a v žaludku jsem měla příjemný pocit. 

                                                               Příjemná krémovost

Dále jsem vyzkoušela postupně všechny příchutě - růžová LOVE - stejný pocit jako u žluté, takže ani jedna z nich se mojí "božskou" MANOU nestala. Ale DREAM - kakao a ORIGIN - bez příchuti, to byla jiná. Obě dvě mají opravdu příjemnou krémovou chuť. Pro zpestření si lze třeba do ORIGIN přidat i oblíbené ovoce. 

Co mne ale napadlo, upéct s MANOU buchtu - jelikož se dělá i proteinová buchta, proč to nezkusit i s "MÁŇOU"? :D upekla jsem "expresní perník Máňa":

Co jsem do Máni dala: 

2 hrnky mouky - míchám 1:1 celozrnné a bílé, ale celozrnná zrovna nějak došla :D 

2/3 hrnku cukru - kdo nechce cukr, přidá si svůj druh cukru/sladidla

2 vejce

1 lžíce kakaa

2/3 hrnku kvalitního oleje - mám nejraději řepkový

1 1/4 hrnku mléka nebo 1 MANA v krabičce - kdo potřebuje bezlaktózovou variantu

1 prášek do perníku 

Vše se zamíchá a použila variantu s mlékem a MANU přidala v práškové podobě - 2 odměrky kakaové MANY. Těsto je takové hustší, proto je třeba více mléka (do perníku jinak dávám 1 hrnek). Na plechu je těsto takové "línější", proto mu je třeba do krajů trošku pomoci stěrkou. 

Perník se peče dle trouby -  mám troubu s horkovzduchem, použilajsem program jen s ventilátorem a teplotou 180 stupňů, pekla jsem do zlatova cca 30 - 45 minut ;)

Na závěr lze dle chuti každého potřít perník čokoládovou nebo karobovou polevou a poprášit kokosem. 

 

Všem přeji dobrou chuť!

Co se týká dalších testujících, tak jsme se všechny shodly, že je MANA krásně hutná, krémová. Jen se od chuti čekalo malinko víc - chuť sójového mléka s benefity vitamínů a minerálů, ale všem jako svačina opravdu stačila, nebyly jsme hladové a měly potřebnou energiii.

Pozitiva

+ vhodná i pro vegany

+ na cestách hned po ruce 

+ bez laktózy 

+ sladidlem je sukralosa

Negativa 

vysoká cena

 - větší produkce odpadu

- pro spoustu lidí velmi specifická chuť 

- alergeny: sója, oves

Kde je MANA k dostání?  

Já na ni třeba nejprve narazila v prodejnách a eshopu DM, ale ze známích řetězců ji seženete i v Tesco, Makro, Rossmann, Billa, Globus, Albert, čerpacích stanicích OMV a na internetu třeba na Folly,...apod. 

Cena je pro nás, normální smrtelníky, vysoká - i když chápu, nápad, suroviny apod., ale jako občasný doplňěk stravy, na cestování...

330 ml stojí cca 70,- Kč a prášková forma (7 balení, 1 balení= 5 porcí) stojí ve formě ORIGIN  1390,- Kč. 

Závěrem bych chtěla říci, že to bylo zajímavé testování. MANU beru jako fajn zpestření - na výlety, sváča pro maminy, vytížené lidi, po sportovním výkonu nebo i pro lidi v rekonvalescenci, při nemoci. 

Jelikož mám ráda rostlinná mléka, tak mi specifická chuť MANY nevadila. Nejvíce mi chutnala bez příchuti a kakaová. Zbývající dvě beru jako takový "přešlap" od výrobce, kdy chuť ovoce nebyla prostě žádná. 

Kvůli vysoké pořizovací ceně MANU si MANU pravidelně dopřávat nebudu, ale když mám jednou za čas "holčičí den", tak mi MANA bude dělat společnost ;) 

Doufám, že vás rezenze moc neunavila, díky za přečtení.

A ještě jednou velké díky za možnost testování.

                                                                                                              Šárka

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana www.mojemana.cz

MANA 🌸

Začnu asi tím , proč jsem se vůbec do testování přihlásila..

Jsem maminka dvou dětí 👫 chlapeček 5 let a holčička 4 roky .. no a do toho práce , takže takový rychlo oběd po noční , který mě okamžitě nakopl se prostě hodí!😀🤣

Image title

Moje ségra je letuška a MANU pije už nějaký ten pátek na každým z letů... Jednou jsem to ochutnala a moc mi to zachutnalo, ale co si budeme povídat ... ty hříšný prachy jsem za to dát nechtěla (teď už mi dochází, že to vlastně nahradí celý můj oběd, takže to vlastně koneckonců vyjde cenově v pohodě).

Image title

Byla jsem vybrána a obdržela svůj balíček ☺️ Měla jsem fakt radost, hlavně kolik toho bylo 😲 Říkala jsem si, ze tohle mám tak na 3 měsíce... 🙏

Jenže už měsíc máme v nemocnici prababičku ... no 95 let není to nádhera ? 💖 Akorát nám trochu začala stávkovat s jídlem i pitím 🤔 doktoři už jí nedávali ani den, a v tom mě napadlo, co zkusit krmit ji MANOU, vždyť má vlastně vše potřebné!!! ☺️ Dnes už je to 5 dní a babicka je stále mezi námi .. dokonce už má i sílu si s námi povídat ☺️

Image title

Takže to tím vším chci říct, že vlastně ANO... MANA JE pro lepší život ☺️ A možná je to hloupost, ale nám prozatím jeden zachraňuje ☺️❤️ Ona to teď fakt potřebuje a raduje se s námi z každého nového dne 🌞 Takže moc děkuji 😍😍😍😍

Image title

Spokojenost :

-chuť

-konzistence

-zasycení

MĚ PROSTĚ CHUTNAJÍ VŠECHNY 😍 nejvíc asi KAKAO😀 babičce neutrál 👌

Nevýhody :

-už dochází 😀

Image title

Ne fakt jsem neshledala žádné nevýhody 🙄 možná bych udělala ještě více příchutí 😀❤️

Děkuji za přečtení a pokud jste MANU ještě nezkusili , tak rozhodně doporučuji 👌💖☺️

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana

Test Mana

V první řadě bych chtěla MK poděkovat za možnost testování, nikdy předtím jsem o Maně neslyšela a ani se o žádné podobné produkty nezajímala, protože se snažím instantním jídlům vyhýbat. Takže velice děkuji za tuto zkušenost 🙂 

Přemýšlím, jak celou závěrečnou recenzi uchopit, aby to nevypadalo, že musím chválit, protože jsem něco dostala zadarmo. Tak to totiž vůbec není, i když moje prvotní KZ vůbec pozitivní nebyly. 

Když přišel balíček, byla jsem velmi překvapena jeho tíhou a vším, co obsahoval. Okamžitě jsem se nedočkavě pustila do prvního nápoje, byla jsem fakt strašně zvědavá, jak bude chutnat. A přišlo první zklamání, vůbec, ale vůbec mi nechutnal. Konzistence na mě byla šíleně hustá i půl hodiny po pár locích (ano, ani jsem ho nedopila celý) jsem cítila pachuť. 

Po této zkušenosti jsem začala googlit, sakra samé pozitivní recenze, všem chutná 😱 To jsem opravdu tak divná ? 😱 Do dalšího testování jsem se moc nehrnula, měla jsem obavu co to zase bude 🙈  Další dva pokusy dopadly podobně. Do pití jsem se vyloženě musela nutit. Připomínal mi ATB sirup 🙈. 

Ale pak to přišlo, honila mě mlsná a vzhledem k tomu, že se snažím lehce zhubnout, místo čokolády jsem sáhla po Maně v prášku, kterou jsem si namíchala dle sebe. Špatně se teda rozmíchává, takže doporučuji sáhnout po mixeru, smoothiemakeru atp. No zkrátím to, vypila jsem ji s takovou chutí, že jsem až byla v šoku. Toto se opakovalo i další dny. 

Nevím jestli to přirovnat hladu, psychice, ale já jsem si nakonec Manu opravdu zamilovala. 😍 Až mě mrzí, že tak rychle mizí 😂

Zachvíli nastupuji do práce, která bude velmi časově náročná, přemýšlela jsem, jak to budu dělat s jídlem, za tři roky doma jsem se totiž celkem rozmlsala. Teď už ale vím, občas sáhnu po Maně 😍

Dohledala jsem, že se dá koupit i v kamenných prodejnách např. DM, Rossmann atd. 

Takže v případě nouze, se pro ni určitě zastavím a raději jí nahradím suchý rohlík, kterým jsem se odbývala doteď. Jediné, co mě trochu odrazuje, je poměrně vysoká cena. 

Ale i toto je relevantní, za plnohodnotné jídlo bych určitě 100 Kč dala. 

Závěrem ještě jednou děkuji za možnost testování, bez Vás bych opravdu nikdy na Manu nepřišla. A doufám, že má recenze bude pro některé uživatelky užitečná 😁

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana

Mana mnoha chutí, aneb, jak se testovalo u nás...

K přihlášení do testování produktů Mana, mě vlastně ‘‘uvrtal‘‘ můj muž. Stále se snaží žít zdravěji, hodně cvičí a hledá alternativy k svačinám a taky hladinu toho, jak svoje stravování vyvážit. A tak mu Mana test, přišel jako zajímavá myšlenka. Já jsem si v duchu říkala, že když už do toho půjdu, tak se ale rozdělíme, že sama potřebuji nastavit a nastartovat rozumný, stravovací režim.

Letos mi bylo 40, každý den vozím naše tři děti 30 kilometrů do školy, pak se vracím domů šít do dílny, starám se o dům, větší množství zvířat a drůbeže. Když si dám ruku na srdce, musím přiznat, že péči o sebe zanedbávám ve všech směrech. Nejsem na to pyšná, ale stále je potřeba dělat ‘‘něco důležitějšího‘‘ a navíc neumím úplně dobře hospodařit s časem. A tak mě myšlenka občasného nahrazení jídla ‘‘krabičkou‘‘ nadchla!

Štěstí se na mě usmálo a do testování jsem byla vybrána. Věřím, že nic se neděje náhodou a že jsem se měla dozvědět víc, nejen o produktu Mana, ale i o sobě 😉

Ve slíbený den, dorazil velký balík, který obsahoval všechny produkty řady Mana, které jsou v současné době na trhu. 

  • 4 kusy prášku mana s váhou 430 g. Každý sáček by měl nutričně pokrýt jídlo na jeden den, ideálně rozdělené na pět dílů. Cca 400 kalorií na porci.
  • 12 kusů krabičkového pití, balené po 330 ml, 1 krabička se rovná jednomu ‘‘plnohodnotnému‘‘ jídlu.
  • 1 kus nerezové odměrky na práškový produkt.

Každá ze čtyř vyráběných příchutí (klasik MARK4, Dream, Love a Sunlight) v balíku byla zastoupena jedním sáčkem a čtyřmi ‘‘pitíčky‘‘. Stejně, jako ostatní testující mě trochu mrzelo, že v balení nebyl šejkr. Nejdřív čistě proto, že se mi tahle láhev líbí, později z daleko pragmatičtějšího důvodu, bez mixéru, je prášek téměř nerozpustitelný. Navíc si myslím, že v ženském testovacím kolektivu, by designová láhev, přinesla produktu plusové body 😉 😀 

 

Musím zdůraznit, že balení produktů je krásné a vkusné! V tomhle případě opravdu ‘‘Obal prodává‘‘. Za mě bohužel musím napsat, že design Many, je na ní to nejlepší.

S testem jsme doma začali hned následující den, Honza zvolil práškový typ s příchutí Dream – kakao, já jsem si na cestu zabalila klasiku bez příchuti, protože jsem si říkala, že přirozená chuť bude na start nejlepší. 

Muž strávil asi deset minut rozpouštěním prášku pomocí vidličky, což Maně ubralo status ‘‘rychlého jídla‘‘, ale bez problému celou porci vypil, byť o chuti se nadšeně nevyjadřoval. Já jsem ochutnala a jen jsem se modlila, aby to moje obyčejné bylo lepší. Příchuť Dream je kakaová, nesladká, naopak jsem cítila slaný ocásek. Dle Honzy ho nápoj zasytil až cca do jedenácti dopoledne, stejně, jako třeba jogurt s ovocem a müsli. 

Můj test přišel na řadu kolem poledne. Bohužel jsem byla zklamaná. Lehce slaná, moučná chuť mléka nad mým odhodláním zvítězila. Konzistence Many v krabičkách je asi taková, že kdyby byla o kousek hustější, je to kaše a kdyby byla o dva kousky řidší, bude to nápoj. V kombinaci s chutí produktu jsem věděla, že nemá cenu se pokoušet polknout další loky. Nápoj jsem si přivezla domů a hodně ho naředila, pak se vypít dal, ale celé to pro mě pozbylo funkci produktu ‘‘To go‘‘. 

Můj muž problém s hustotou nápojů nemá a tak začal krabičky nosit s sebou do práce. Říkal, že ho zasytí v průměru o hodinu méně, na kratší čas, než běžná snídaně, nebo svačina. Nicméně nutno dodat, že Honza provozuje rizikové práce ve výškách a proto bude mít daleko větší energetickou spotřebu, než třeba úředník, či prodavač. Já jsem si začala nápoje chystat doma většinou z práškových variant a vždy jsem je ředila skoro do dvojnásobného množství vody a přidávala do mixéru také ovoce, led a třeba zmrzlinu 😉 .


Mana mě vždy zasytila, nehonila mě mlsná opravdu v řádu několika hodin. Žádná ze zbylých příchutí (Sunlight – vanilka, tropické ovoce, ani Love – jahody maliny) už pro mě nebyla tak nepřekonatelná, jako chuť základní. ‘‘Žlutou‘‘ příchuť hodnotím dokonce jako dobrou, nejméně práškovou a chemickou. 

Cenu produktů Mana hodnotit nebudu. Jedna porce vychází na 75 – 100 Kč a ty mají pro každého jinou hodnotu. Já jsem ochotná je dát i větší peníze, za kvalitní a chutnou porci jídla. Zda Mana zapadá do této definice, nechám na posouzení každého. 

 

Z našeho domácího testu jasně plyne, že co člověk, to názor. Naši desetiletí synové mi vyprávěli, že se o Božské Maně učili v severské mytologii. Prý měla pro každého takovou chuť, jakou si představoval. Z toho usuzuji, že má fantazie byla příliš bujná a krásné obaly ve mě vzbudily podezření, že obsahují lahodné nápoje. Tak tomu bohužel, dle mých chuťových buněk, není. Mana není lahodná, je praktická. Pokud nemáte problém s konzistencí vyšší hustoty a nejste nároční na chutě, tak splní Vaše očekávání. Zasytí Vás a pravděpodobně dodá cca doporučené množství živin, vitamínů a minerálů.  Možná časem bude obsahovat i jiný sacharid, než je maltodextrin, jako pojivo. Tato látka je v očích mnohých sporná. Nejsem natolik fundovaná, abych její škodlivost posoudila, ale zcela v pořádku zřejmě nebude, nicméně zakázaná není. 

 

Takže co napsat závěrem. Děkuji Modrému koníku za možnost testovat tento produkt. Zjistila jsem, že moje chuťové buňky a respekt ke mně samé, jsou na vyšší úrovni, než jsem si myslela. Budu méně líná a začnu si připravovat alespoň občas, malá, chutná a vyvážená jídla a třeba časem zase zkusím nějakou ‘‘náhražku‘‘. Nějaké tipy, jsem díky příspěvkům, v průběhu testu zde na MK dostala  😉 

Pár produktů Mana v příchuti Sunlight a Dream v našem špajzu zůstane pro případ, že by Honzu čekal delší pracovní den, nebo noc, nebo přišel výpadek proudu a nemohli jsme odjet z naší horské vsi, jako to bylo letos v zimě. Běžné jídlo a přísun vitamínů, na našem stole, ale určitě nenahradí. 

Nicméně, pokud hledáte alternativy a máte k zkoušce Many jakýkoli důvod, neváhejte a kupte si ji. Pamatujte na slova mých kluků: ‘‘Každému chutná tak, jak si přeje‘‘...

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana

S Manou jde vše lépe

Bylo to poprvé, co jsem se do nějakého testování přihlásila a hned úspěch. Měla jsem obrovskou radost, protože jsem o Maně věděla od samého začátku a přišlo mi to jako skvělá věc...

Když mi přišel balíček, byla jsem překvapena jeho velikostí. Měla jsem možnost vyzkoušet všechny 4 příchutě a to jak "udělej si sama",  tak i rovnou hotové, ideální na cesty. 

Zkusila jsem na Maně vydržet celý den a stoprocentně jsem se cítila mnohem lépe než po jídle. Měla jsem pravidelnou stravu a cítila zlepšení ve svém zažívání. Podarovala jsem i mamku a ta měla stejné pocity. Byly jsme moc mile překvapené.

Nejlepší ze všech byla příchuť Dream a také ta klasika ... Jinak červená a žlutá za mě opravdu nic moc, ráno jsem to nedokázala vypít, bylo to až moc umělé a práškové. Tyto příchutě se dle mého nepovedly a až si budu Manu kupovat určitě po nich nesáhnu. 

Cena Many v drogerii je cca 80,-Kč, což je vlastně cena levnějšího obědu.  Akorát podle mého je kvalita nesrovnatelná. Jediné, co si neumím úplně představit, je být kompletně na Maně, myslím si, že to pro tělo není ideální, ale jako forma rychlého jídla, když není tolik času, myslím, super. Manu všude chválím a určitě si ji i sama koupím . 

Jsem ráda, že jsem měla možnost tento zázrak vyzkoušet a že splnil moje očekávání. 

#test_mana #recenze  #zkusenosti_mana

Je Mana opravdu "božská mana" ?

Do testování Many jsem se přihlásila asi ze tří hlavních důvodů. První byla zvědavost 😊 Druhá to, že zkrátka nestíhám. Mám dvě děti, 3 a 5 let, začala jsem znovu chodit do práce, k tomu domácnost, zahrada, v podstatě nulové hlídání…  Někdy se mi stane, že prostě nestíhám připravit si něco k jídlu. A třetí důvod byl ten, že se snažím trochu zhubnout a co si budem povídat, nejhorší nepřítel hubnutí jsou právě ty chvíle, kdy nestíháte, máte hlad, ale ne už čas ani příležitost řešit to něčím vhodným. V takových chvílích buď sáhnu po něčem, co si pak vyčítám (ať už je to bageta, hamburger nebo třeba nějaká sladká tyčinka), a nebo ten hlad tak nějak překonám, vydržím a potom mě samozřejmě dožene vlčí hlad, kdy se nacpu čímkoliv v jakémkoliv množství. Proto mě testování Many zaujalo a rozhodla jsem se taky zkusit štěstí. A jak moje testování probíhalo?

Dorazil ke mně balík, který obsahoval čtyři příchutě nápoje, vždycky po 3 lahvičkách, 4 velké sáčky s práškovou variantou ve stejných příchutích a odměrku pro přípravu prášku.

Jako první jsem zkusila neochucenou variantu ve formě nápoje a musím přiznat, že přišlo celkem velké rozčarování. Nikdy jsem nějaké takové instantní věci, proteinové nápoje ani nic podobného nezkoušela, takže jsem nevěděla, co mám čekat. Představit jsme si při vší fantazii dokázala maximálně tak něco jako jogurtový nápoj 😅 Mana má ale o dost hustší konzistenci, tím, že se pije při pokojové teplotě, to ještě víc vynikne.

Chuť je prostě specifická 😎 Trochu mi připomíná palačinkové těsto, trochu pudinkový prášek, hodně něco, co neumím nazvat 🙂  Každopádně první lahvičku jsem vypila s velkým sebezapřením a děsila se, jak tímhle stylem otestuju všechno ostatní 😅 Druhý den jsem dala Maně šanci výběrem příchuti Dream, do které jsem vkládala svoje poslední naděje. Miluji totiž všechno s příchutí kakaa a čokolády, jak je něco v „hnědé variantě“, tak mi to chutná, ať je to cokoliv 😊 A to se mi potvrdilo, protože i kakaová Mana mě nadchla. Chutná jako kakao, ve kterém není moc cukru, zato je tam opravdu poctivá dávka kakaa – kombinace přesně pro mě.

Další v pořadí byly příchutě Love a Sunlight. První růžová s příchutí jahod a malin je pro mě nakonec asi nejslabší, chutná tak nějak nejvíc chemicky. Žlutou Sunlight – tropické ovoce, jsem si nechala na konec, nemám tyhle typy příchutí v lásce. Nakonec mě ale docela potěšila, možná proto, že tropické ovoce mi opravdu nepřipomíná 😎 přijde mi spíš vanilková.

Během testování jsem samozřejmě i hledala a zkoumala na internetu, co se o Maně dočtu a jaké mají dojmy ostatní, kdo ji ochutnali. Všude jsem narazila na recenze, jak je výborná, není chemická, má příjemnou chuť … Asi to tak bude v porovnání s ostatními podobnými produkty, proteinovými drinky z prášku a podobně. Pro mě jako „normálního člověka“, který je zvyklý na běžné obyčejné jídlo a s něčím takovým se potkal poprvé, bylo opravdu první seznámení s Manou překvapivé a tak trochu šokující.

Musím ale říct, že po tom, co jsem první lahvičku málem nedokázala dopít a vyzkoušela postupně všechny příchutě, mě čekal hektický víkend, kdy jsem byla pořád v poklusu, a sáhla jsem znovu po Maně. Na druhé kolo už jsem věděla, co mě čeká a najednou mě samotnou překvapilo, že jsem si vlastně pochutnala. I lahvičku s neochucenou variantou, která mi způsobila ten první šok, jsem vypila s chutí. Asi je to o zvyku. O tom, vědět, co vás čeká, ale nyní už nemám s chutí Many nejmenší problém a vlastně se na ni těším 😊

A abych nehodnotila jen chuť, za mě je Mana drink fajn. Když nestíhám, jsem celý den v poklusu a nemám čas se skoro ani najíst, natož si něco uvařit, je fajn sáhnout po něčem podobném. Vím, že má všechny živiny, vitamíny a to mi prostě tatranka nebo jiná podobná rychlá „svačinka“, kterou bych popravdě kolikrát takovou chvilku řešila, nedá.

To samé na výletech, dnech, kdy jsem někde venku nebo na akcích, kde je k jídlu k dispozici jen rychlé občerstvení typu langoš, bageta, hranolky… Cenově to vyjde podobně a v tu chvíli je pro mě Mana lepší volbou i proto, že se snažím trochu pohnout s váhou a vyhýbat se pečivu, cukru, rychlému občerstvení a podobným věcem. V tu chvíli Mana zasytí a pomůže mi vydržet a jakoby odsune hlad, než bude čas a příležitost se najíst.

Oceňuji i to, že se dá uchovávat a pít při pokojové teplotě (můžete ji mít ve skříňce v práci, nosit v kabelce). Navíc lahvička je opravdu malá, skladná, nezabere téměř žádné místo a výhodu vidím i v tom, že jde znovu zavřít, takže můžete nápoj i jen postupně upíjet a mezitím uklidit třeba právě do té kabelky. Navíc můžete Manu koupit i v běžných obchodech, má je například Billa, DM, Kaufland. Nejste tedy nuceni koupit jen velký balík přes eshop, ale pořídíte i jedno balení, na kterém si můžete otestovat sami, jak na vás Mana zapůsobí.

Balíček na testování neobsahoval ale jen nápoje. Přibalené byly také sáčky s práškovou variantou, opět ve 4 příchutích. Čáru přes rozpočet mi trochu udělalo, že po několika dnech bylo testování zkráceno z původních 14 dnů na týden. Měla jsem totiž v plánu první týden zkoušet nápoje a druhý týden se zaměřit na práškovou Manu. Její testování už jsem tedy musela zrychlit a, mám pocit, že i malinko ošidit. Přišlo mi zvláštní doma si připravovat jídlo z prášku, tak jsem chtěla malinko zaexperimentovat a zkusit si do Many něco přidat nebo ji nějak oživit (a to i kvůli tomu, že chuť práškové Many mi přijde o dost víc chemická a prášková než u nápojů).

Zkusila jsem Manu smíchanou s banánem zamrazit jako nanuk, namixovat si Mana koktejl s banánem a skořicí a namíchala jsem si i můj nový oblíbený letní drink – ledovou kávu s Manou (stačí malou kávou dolít jednou odměrkou Many rozmíchanou ve vodě a přihodit pár kostek ledu, viz má úvodní fotka u článku).

 A jak mi tedy testování práškové Many celkově šlo? Trochu mě mrzelo, že v balíčku na testování nebyla originální láhev Mana. Jednak proto, že se mi moc líbí její design 😊 ale i proto, že doma nemám žádný shaker ani nic podobného a navíc zafungoval zákon schválnosti a zrovna v době testování se mi rozbil tyčový mixér, takže míchání prášku ve vodě byla pro mě tak trochu vyšší dívčí  😅 

Nevím, jak by se dařilo s originálním shakerem, ale i když jsem míchala vždycky delší dobu, než uváděl návod, měla jsem pocit, že se mi prášek nerozpustil úplně, chuť byla kvůli tomu taková víc prášková a chemická než u drinků, jak už jsem psala. Navíc mě celkem zklamalo, že prášková varianta a drink ve stejné příchuti chutnají rozdílně.

Musím říct, že pro práškovou Manu asi nebudu ten pravý cílový zákazník. Tím, že se musí připravovat a míchat, pro mě ztrácí tu největší přidanou hodnotu a to je, že ji prostě popadnu, hodím do tašky a jdu a kdekoliv, kdykoliv si ji načnu a vypiju. Jako výhodu vidím jen menší cenu a to, že si můžete namíchat menší dávku.

A můj závěr z testování? Určitě bych nedokázala nahrazovat Manou kompletně jídlo a stravovat se výhradně s ní (ano, i takovou možnost výrobce uvádí). To mi přijde už trochu jako ze sci-fi filmu 😊  Jídlo mám ráda, ráda vařím, jím, jídlo podle mě musí být pestré a tak nějak co nejvíc „přirozené a přírodní“. Na druhou stranu mít ve spíži (nebo třeba v práci ve stole) Mana drink jako takovou KPZku pro dny, kdy nestíhám nebo jsem celý den v poklusu, je pro mě ideální řešení a proto jsem ráda, že mi @konik_testuje umožnil rozšířit si obzory a poznat zas něco nového. 

#test_mana #recenze  #zkusenosti_mana

Je Mana opravdu "božská mana" ?

Do testování Many jsem se přihlásila asi ze tří hlavních důvodů. První byla zvědavost 😊 Druhá to, že zkrátka nestíhám. Mám dvě děti, 3 a 5 let, začala jsem znovu chodit do práce, k tomu domácnost, zahrada, v podstatě nulové hlídání…  Někdy se mi stane, že prostě nestíhám připravit si něco k jídlu. A třetí důvod byl ten, že se snažím trochu zhubnout a co si budem povídat, nejhorší nepřítel hubnutí jsou právě ty chvíle, kdy nestíháte, máte hlad, ale ne už čas ani příležitost řešit to něčím vhodným. V takových chvílích buď sáhnu po něčem, co si pak vyčítám (ať už je to bageta, hamburger nebo třeba nějaká sladká tyčinka), a nebo ten hlad tak nějak překonám, vydržím a potom mě samozřejmě dožene vlčí hlad, kdy se nacpu čímkoliv v jakémkoliv množství. Proto mě testování Many zaujalo a rozhodla jsem se taky zkusit štěstí. A jak moje testování probíhalo?

Dorazil ke mně balík, který obsahoval čtyři příchutě nápoje, vždycky po 3 lahvičkách, 4 velké sáčky s práškovou variantou ve stejných příchutích a odměrku pro přípravu prášku.

Jako první jsem zkusila neochucenou variantu ve formě nápoje a musím přiznat, že přišlo celkem velké rozčarování. Nikdy jsem nějaké takové instantní věci, proteinové nápoje ani nic podobného nezkoušela, takže jsem nevěděla, co mám čekat. Představit jsme si při vší fantazii dokázala maximálně tak něco jako jogurtový nápoj 😅 Mana má ale o dost hustší konzistenci, tím, že se pije při pokojové teplotě, to ještě víc vynikne.

Chuť je prostě specifická 😎 Trochu mi připomíná palačinkové těsto, trochu pudinkový prášek, hodně něco, co neumím nazvat 🙂  Každopádně první lahvičku jsem vypila s velkým sebezapřením a děsila se, jak tímhle stylem otestuju všechno ostatní 😅 Druhý den jsem dala Maně šanci výběrem příchuti Dream, do které jsem vkládala svoje poslední naděje. Miluji totiž všechno s příchutí kakaa a čokolády, jak je něco v „hnědé variantě“, tak mi to chutná, ať je to cokoliv 😊 A to se mi potvrdilo, protože i kakaová Mana mě nadchla. Chutná jako kakao, ve kterém není moc cukru, zato je tam opravdu poctivá dávka kakaa – kombinace přesně pro mě.

Další v pořadí byly příchutě Love a Sunlight. První růžová s příchutí jahod a malin je pro mě nakonec asi nejslabší, chutná tak nějak nejvíc chemicky. Žlutou Sunlight – tropické ovoce, jsem si nechala na konec, nemám tyhle typy příchutí v lásce. Nakonec mě ale docela potěšila, možná proto, že tropické ovoce mi opravdu nepřipomíná 😎 přijde mi spíš vanilková.

Během testování jsem samozřejmě i hledala a zkoumala na internetu, co se o Maně dočtu a jaké mají dojmy ostatní, kdo ji ochutnali. Všude jsem narazila na recenze, jak je výborná, není chemická, má příjemnou chuť … Asi to tak bude v porovnání s ostatními podobnými produkty, proteinovými drinky z prášku a podobně. Pro mě jako „normálního člověka“, který je zvyklý na běžné obyčejné jídlo a s něčím takovým se potkal poprvé, bylo opravdu první seznámení s Manou překvapivé a tak trochu šokující.

Musím ale říct, že po tom, co jsem první lahvičku málem nedokázala dopít a vyzkoušela postupně všechny příchutě, mě čekal hektický víkend, kdy jsem byla pořád v poklusu, a sáhla jsem znovu po Maně. Na druhé kolo už jsem věděla, co mě čeká a najednou mě samotnou překvapilo, že jsem si vlastně pochutnala. I lahvičku s neochucenou variantou, která mi způsobila ten první šok, jsem vypila s chutí. Asi je to o zvyku. O tom, vědět, co vás čeká, ale nyní už nemám s chutí Many nejmenší problém a vlastně se na ni těším 😊

A abych nehodnotila jen chuť, za mě je Mana drink fajn. Když nestíhám, jsem celý den v poklusu a nemám čas se skoro ani najíst, natož si něco uvařit, je fajn sáhnout po něčem podobném. Vím, že má všechny živiny, vitamíny a to mi prostě tatranka nebo jiná podobná rychlá „svačinka“, kterou bych popravdě kolikrát takovou chvilku řešila, nedá.

To samé na výletech, dnech, kdy jsem někde venku nebo na akcích, kde je k jídlu k dispozici jen rychlé občerstvení typu langoš, bageta, hranolky… Cenově to vyjde podobně a v tu chvíli je pro mě Mana lepší volbou i proto, že se snažím trochu pohnout s váhou a vyhýbat se pečivu, cukru, rychlému občerstvení a podobným věcem. V tu chvíli Mana zasytí a pomůže mi vydržet a jakoby odsune hlad, než bude čas a příležitost se najíst.

Oceňuji i to, že se dá uchovávat a pít při pokojové teplotě (můžete ji mít ve skříňce v práci, nosit v kabelce). Navíc lahvička je opravdu malá, skladná, nezabere téměř žádné místo a výhodu vidím i v tom, že jde znovu zavřít, takže můžete nápoj i jen postupně upíjet a mezitím uklidit třeba právě do té kabelky. Navíc můžete Manu koupit i v běžných obchodech, má je například Billa, DM, Kaufland. Nejste tedy nuceni koupit jen velký balík přes eshop, ale pořídíte i jedno balení, na kterém si můžete otestovat sami, jak na vás Mana zapůsobí.

Balíček na testování neobsahoval ale jen nápoje. Přibalené byly také sáčky s práškovou variantou, opět ve 4 příchutích. Čáru přes rozpočet mi trochu udělalo, že po několika dnech bylo testování zkráceno z původních 14 dnů na týden. Měla jsem totiž v plánu první týden zkoušet nápoje a druhý týden se zaměřit na práškovou Manu. Její testování už jsem tedy musela zrychlit a, mám pocit, že i malinko ošidit. Přišlo mi zvláštní doma si připravovat jídlo z prášku, tak jsem chtěla malinko zaexperimentovat a zkusit si do Many něco přidat nebo ji nějak oživit (a to i kvůli tomu, že chuť práškové Many mi přijde o dost víc chemická a prášková než u nápojů).

Zkusila jsem Manu smíchanou s banánem zamrazit jako nanuk, namixovat si Mana koktejl s banánem a skořicí a namíchala jsem si i můj nový oblíbený letní drink – ledovou kávu s Manou (stačí malou kávou dolít jednou odměrkou Many rozmíchanou ve vodě a přihodit pár kostek ledu, viz má úvodní fotka u článku).

 A jak mi tedy testování práškové Many celkově šlo? Trochu mě mrzelo, že v balíčku na testování nebyla originální láhev Mana. Jednak proto, že se mi moc líbí její design 😊 ale i proto, že doma nemám žádný shaker ani nic podobného a navíc zafungoval zákon schválnosti a zrovna v době testování se mi rozbil tyčový mixér, takže míchání prášku ve vodě byla pro mě tak trochu vyšší dívčí  😅 

Nevím, jak by se dařilo s originálním shakerem, ale i když jsem míchala vždycky delší dobu, než uváděl návod, měla jsem pocit, že se mi prášek nerozpustil úplně, chuť byla kvůli tomu taková víc prášková a chemická než u drinků, jak už jsem psala. Navíc mě celkem zklamalo, že prášková varianta a drink ve stejné příchuti chutnají rozdílně.

Musím říct, že pro práškovou Manu asi nebudu ten pravý cílový zákazník. Tím, že se musí připravovat a míchat, pro mě ztrácí tu největší přidanou hodnotu a to je, že ji prostě popadnu, hodím do tašky a jdu a kdekoliv, kdykoliv si ji načnu a vypiju. Jako výhodu vidím jen menší cenu a to, že si můžete namíchat menší dávku.

A můj závěr z testování? Určitě bych nedokázala nahrazovat Manou kompletně jídlo a stravovat se výhradně s ní (ano, i takovou možnost výrobce uvádí). To mi přijde už trochu jako ze sci-fi filmu 😊  Jídlo mám ráda, ráda vařím, jím, jídlo podle mě musí být pestré a tak nějak co nejvíc „přirozené a přírodní“. Na druhou stranu mít ve spíži (nebo třeba v práci ve stole) Mana drink jako takovou KPZku pro dny, kdy nestíhám nebo jsem celý den v poklusu, je pro mě ideální řešení a proto jsem ráda, že mi @konik_testuje umožnil rozšířit si obzory a poznat zas něco nového. 

#test_mana #recenze  #zkusenosti_mana

Mana jako nový začátek!

Když jsem zjistila, že budu testovat výrobky Mana byla jsem velmi potěšena. Do testování jsem se přihlásila, proto, že můj den je jako každé maminky hlavně "za pohybu".  Já sama se snažím jíst lehčí dietní jídla, 3x do týdne chodím běhat a cvičím.Velmi ráda vařím pro svou rodinu, hlavně českou kuchyni. Bohužel, ale tu už moc nemusím já. Mezi mé koníčky patří i focení dětí a  ne vždy si stihnu speciálně i pro sebe uvařit. Takže, zjištění o testování mi udělalo velkou radost! Protože podle výrobců je Mana  vyvážené  jídlo v podobě nápoje. Tělu by měl tento drink dodat vše, co potřebuje. A mělo by Vás dokonale zasytit. Tak hurá jdeme testovat!

Když mi balíček kurýr přivezl, neodolala jsem a jako první nápoj jsem ochutnala kakaový nápoj. Jsem zvyklá dávat si k snídani ovesné kaše, rýžové kaše, jogurty, tvarohy s ovesnými vločkami. Musím říct, že tohle byla příjemná změna. Nápoj mi připomínal opravdu kakao. Jako odpolední svačinu jsem zvolila žlutý nápoj Sunlight, byl provoněný ovocem. Chuť mi vyhovovala a opravdu jsem byla ráda, že nemám nutkání sáhnout po nějaké sladké muslli tyčince. Připadala jsem si najezená a ani ne tolik těžká.

Další den jsem si k snídani připravila ovesnou kaši s ovocem, skořicí odměrkou Mana Sunlight. Misku jsem snědla celou a měla dobrý pocit sytosti. Báječný start do nového dne.

Pokračovala jsem v podobě svačin, obědů a večeře. Je pravda, že mezi nápoji jsem si dala nějaké to ovoce, ale rozhodně jsem neměla pocit nějakého velkého hladu. Následující den mě čekalo focení a tak jsem neváhala a nápoj Mana Love vzala s sebou. Vůní připomínal jahody. Ten mi chutnal také. A odpoledne jsem zvládla bez pocitu hladu odfotit.

Musím říct, že sama jsem problém s konzumací nápojů neměla, ale asi je to spíše tím, že jsem zvyklá na kaše, proteinové nápoje. Pro někoho, kdo by chtěl Manu vyzkoušet, bych doporučila smíchat právě třeba s jahodami, nebo jogurtem. Velmi oceňuji to, že jsem po nápoji nebyla těžká, nafouknutá a že jsem neměla nutkání sáhnout po něčem sladkém.

Takže za mě ano, pokud bych neměla možnost sednout si k teplému vyváženému jídlu, které si v klidu rozkoušu a sním. Rozhodně raději, než bagetu, čokoládu jednoznačně po nápojích Mana sáhnu. Také se mi líbí i vyšší obsah bílkovin, který jsem ocenila hlavně po cvičení. Tím bych ho doporučila, třeba začátečníků, kteří začínají cvičit, nebo mění svůj životní styl, jako takový příjemný "Mana start".

Ještě jednou děkuji @konik_testuje za možnost testování a pokud se nápoji Mana setkáte, minimálně alespoň vyzkoušejte. Já sama si je do zásoby určitě koupím!

 #zkusenosti_mana #test_mana #recenze