Chodí všechny maminky na dětská hřiště i dnes?
Napadlo mě, jestli chodí opravdu všechny maminky na dětská hřiště? Vybavuji si, jak mamka říkala, že na to hold nebyla. Hodně jsme si hráli doma nebo měli velmi brzy odpoledne jiný program (od 3-4 jsme se učili na lyžích, potom byla několikrát týdně taková malá přípravka - všestranná pohybová příprava a brzy kolo). Měli jste/máte to někdo podobě nebo je to v dnešní době tak mimo?
Na hřiště jsem chodila sporadicky, radeji do parku nebo do lesa, nesnáším družení s ostatními matkami, jak kdo pěkně kadil, papa a už máme první zoubek...
Do hernicek a na organizované akce s ostatními maminkami jsem nikdy nebyla, aktuálně chodím po obědě když vyzvednu syna ve školce na hřiště, kde však není ani noha 🤷♀️ kde jsou maminky s detmi, nemám zdání...
@veruuu_kubesovic to mi připomnělo, nedávno jsme přišli na hřiště, dcera šla na skluzavku, syn byl v kočárku protivný, tak jsem ho vytáhla, ať se rozkouká. Hned u nás byla nějaká maminka, možná babička, už se neodvažuju tohle odhadovat, a že kolik malý váží, aha aha, a náš tolik a tolik. A kolik má zubů? Už leze? Jéje, ten náš už si stoupá... Vydrželi jsme tam 10 minut 😆 syn to bohužel podporoval tím, že se na ni děsně smál, zato já nevěděla, jestli se mám smát nebo dítě zahodit a zdrhnout.
Naštěstí se nám tohle skoro nestává, většinou si jen větší děti hrají spolu a já můžu v klidu s mladším posedět na lavičce a max hlídat starší. Ono někdy je vyčerpávající už ta cesta (tříletá mi to holt moc neulehčuje) a na oploceném hřišti si chci trošku odpočinout, samozřejmě v rámci možností. A ne se pomalu předhánět, které dítě si dřív prdne 😀🙈.
@fatal_error jak tohle probíhá, když pěje ódu sama na sebe? To mě strašně zajímá 🙈😀
Co začal syn chodit, zařadili jsme hřiště, ale tak 2x - 4x týdně. První rok to malého nebavilo, radši běhal všude kolem. Teď jsem začala chodit do práce, syn do dětské skupiny. Nebýt většinu září doma nemocní, tak se na to hřiště stejně moc nedostaneme, dělám na směny, doma jsem až spíš k večeru. Ale příští rok už bude chodit do místní školky, cesta domů je kolem hřiště, tak počítám, že tam bude se mnou nebo manželem častěji 😁 Mě třeba hřiště a maminky tam nevadí, i když občas vnímám, že ta skupinka, co je tam denně je dost uzavřená do sebe. Já bych se nemohla družit ani kdybych chtěla (a občas jsem chtěla 😄), ale syn vyžaduje na hřišti moji pozornost, zásadně ale v jiné části hřiště, než jsou všichni ostatní 🙈😂😂
Jo, a mám noční můry z představy, že bych s ním měla chodit na nějaké organizované činnosti jako tanečky, cvičení, apod. Já neudržím rytmus, jsem nekoordinovaná, no velký špatný... 🤦♀️😂
@mama_mila furt mluvi o sobe. porad. velmi nahlas. a je to ten typ cloveka, ktery se rad posloucha a rozhlizi se, navazuje ocni kontakt se vzdalenymi lidmi, ktere to ale nezajima. urcite tenhle typ lidi znas. 🙂
nemam vubec nic proti nenapadnym rodicim, kteri s tebou prohodi par vet, treba o tom, co kdo delal o vikendu, kam se chystate na dovolenou, jak probihaji krouzky, kam deti chodi, atd. kdezto dama viz vyse, nebo nekdo, kdo si prisedne a spusti monolog na hodinu, to je hell.
@fatal_error asi jsem šťastný člověk, ale nevybavuju si vyloženě nikoho takového, aspoň ne přímo tak jak to popisuješ 😀
Jsme z paneláku, hřiště hned za barákem. Na rodičáku jsme tak byly v podstatě každý den. Jak tam bylo víc lidí, šla jsem pryč.
Na hřiště chodíme tak 1-2x týdně a rozhodně na něm netrávíme několik hodin 🙂. Máme zahradu, syn má kroužky, často máme nějaké návštěvy, občas jdeme do herničky a o víkendech jezdíme na výlety, takže ten program máme jiný. Ale nejde o to, že bych neměla ráda společnost jiných maminek, klidně si popovídám s každým. Jen prostě často není čas 🙂.
Když jsem byla malá, mamka mě vypustila na dvůr u domu, kde bylo plno jiných dětí a tam jsme lezli po sušácích 🙂.
Na hřiště chodíme 1-2x týdně. Z 90% tam chodím po domluvě s některou z kamarádek co má taky děti, abychom tam nebyli sami. Protože jak u nás, tak ve všech okolních vesnicích jsou hřiště skoro vždy prázdná a děti to pak nebaví moc dlouho.
@me_druhe_ja přesně, ony tady všechny skoro píšou jak nemají rádi slepici kvokaní, ale tady se chovají jako slepice sami.
@fatal_error ja nevim, ja na hristi s batolatama moc neposedela. To bylo mami tady , jdeme tam, a neustale hlidani a jisteni kdyz furt nekam lezly. A za 10 minut se slo na dalsi jine hriste vedle. Jsme z panelaku a hrist bylo kolem plno. Kdyby tu zadne nebylo, tak chodime vic do lesa, ktery je taky hned vedle. Denne jit ven z bytu byla nutnost
@konidana my jsme taky z panelaku a nasi 2 starsi kluci (cerstve 6 a necele 4) se behem dne ve skolce dohodnou s kamosema, ze se po skolce sejdou na hristi a na tom trvaj. i kdyz se videli celej den ve skolce, tak odpoledne se chtej videt jeste na hristi. uz pri vyzvedavani ti tam x chlspecku a i jedna holcicka hlasej, ze se sejdou na hristi. 🙂 oni teda uz spis jezdej okolo na kolech/kolobezkach, nebo delaj nevim co v krovi, ale na to konkretni hriste proste chtej a to i po krouzcich. nejstarsi ma napr. krouzky 3. je to celkem velke a pekne hriste.
ja tam sedim s kocarem, kde mam malyho miminaka a vetsinou se nechci s nikym bavit. chci treba shazovat orechy, chovat mimino, sjizdet net a ne klabosit. nejsem ten tip. rada prohodim par vet, ale ne vest s nekym dvouhodinovy dialog, resp. spis poslouchat monolog u nekterych konkretnich maminek. 🤷♀️ uz toho mam dost, treba zrovna dneska pojedem jinam. busem. co nejdal. 🙂
jinak jako jo, mame v dochazkovy vzdalenosti 2 prirodni rezervace, tam chodim na prochazku s miminem, kluky tam po skolce moc nedostanu, chtej bejt s kamosema.
Chodím a dělám to moc ráda! My tu máme velký výběr různých hřišť pro různě staré děti s různorodými prvky, třeba lanové prolézačky a lezecké stěny jsou podle mě skvělé i pro fyzický rozvoj. A taky se ráda bavím s ostatními dospělými tam, ty UL o matkách, co se baví jen o prdících a srovnávají, jsou jen UL a spíš vyjadřují neschopnost těch, co je tvrdí, nabídnout jiným rodičům nosnejsi témata, zkrátka jak se do lesa volá... 😁
U nás se vůbec matky nedruží. Max. Dobrý den a nashledanou. Co jsem vypozorovala, tak většina pronásleduje svoje dítě všude. A to jsou tu skluzavky, kam si to dítě vyleze úplně samo.
Ja teda nevím, ja obcas s dcerou na hřiště zajdu,chodila jsem i se synem a nikdy jsem nezazila,ze by se se mnou nejaka maminka bavila o hovnech a prdech deti. Me to spíš připada,ze je to tady nejaka zazita představa, ze se to deje a ono se to vůbec nedeje. Byva tam nekdy více mamin,nekdy mene a nemame se nejak potrebu,tendenci druzit...
@kotatko_va Hřiště je skvělé místo k socializaci dětí. Moc nechápu hejtování chození na hřiště/do herniček. Přijde mi to jako Já sebe budu vymezovat, protože jsem něco lepšího a chci se bavit o jaderné fyzice. Já jsem se ráda bavila na hřištích, když byla starší mrňous, sleduju, že teď se maminky v mém okolí druží méně, každá se spíš stará sama o sebe, nebo jsou s kámoškou. Obecně nerada navazuju hovor, často si beru knížku, nebo si čtu na mobilu, ale občas bych chvilku plkání o ničem a o všem ocenila 🤷 Ale ještě jsem nezažila, že by někdo někoho do hovoru nutil, takže nějakou averzi nechápu.
Já tedy na hřištích neměla ráda ty konflikty s jinými dětmi. Teď mluvím o spíše batolatách. To bylo vždycky o nervy vysvětlovat klukovi, že musí bábovku vrátit a že není jeho. Takže jsme navštěvovali převážně hřiště, která nebyla přecpaná. Jeli jsme občas třeba i s kamarádkou vláčkem do jiné vesnice na hřiště a to bylo fajn. My se v necelém roce přestěhovali do RD, každopádně tam ho brzy stejně jeho skluzavky omrzeli. Kdy preferuji přecpaná hřiště je až teď, v jeho 8 letech. Kluka už moc nebaví jezdit jen s mámou a tátou na výlety a má raději zábavu s vrstevníky. Takže když chci zabavit kluka, je program jasný a o zábavu postaráno. Do 15 minut najde nového kámoše a já mám zabavené dítě. Pro nás dva takové hřiště splnilo nejlepší službu, až když byl už větší.
@mourovatakocka Jo, taky mi to trochu prijde, ze si tady dost matek mysli, ze o ne bude velka rvacka a vsichni, ale opravdu vsichni rodice je budou nutit do hovoru, protoze je strasne zajima, do davaj za prikrmy. 😀 Taky mam s nahodnyma konberzacema u hriste jen dobre zkusenosti. 🤷♀️
Chodíme, ale jen proto, že děti chtějí. Pokud nemusím nejdu, nebaví mě to a když tak se věnují dětem nebo pozoruji. Moc mě nebaví debaty čistě jen o dětech.
hřiště je super - dítě se zabaví, protáhne, je na čerstvém vzduchu, kdo chce, má možnost se socializovat. Malá si vždycky našla nějakého kamaráda hned po příchodu. Co se mě týče, vůbec si nevybavuju, že bych se někdy na hřišti bavila s někým, koho jsem neznala. Možná to bude Prahou, možná mnou, ale o kvokání na hřišti nevím nic.
@kotatko_va Ne ,nechodim s dětmi na hřiště a nikdy jsem nechodila...Nemám ráda jak je psáno výše družení s jinými matkami a poviadní o přebalování kojení a podobně,máme zahradu,děti tam mají vyžití dost,mají různé kroužky a s dětmi se setkávají tam....
@95newmommy2020 my máme zahradu, trampolínu a bazén a na hřiště chodíme moc rádi ☺️
Ano chodíme,jinak bych se z nich zbláznila,bydlíme v bytě 2+kk,ale já jsem introvert, takže pokud si nemám co říct s maminkami,tak jsem potichu,já si nikdy nezačínám s jinými maminky povídat, výjimkou je když potkám svoji sestru,tak to si s ní popovídáme ráda a taky jsem chodila na kurz plavání od 6 ti měsíců s dětmi,ta starší má teď kroužek Juda,od listopadu bude mít plavání a stejně ve volnu budeme chodit i na hřiště,já i na tom kroužku plavání jsem se s nikým nebavila,občas jsem s jinou maminkou prohodila pár slov jinak jsem v té herničce po plavání seděla sama
Dceři jsou 2 roky a na hřiště chodíme občas, teď jsem tedy před porodem tak je to náročnější abych ji uhlidala, chodí spis babička, ale jinak jsem rada když jsme tam sami bez jiných děti a maminek, nesnáším situace kdy naše chce něco co je jiných děti s spustí hysterak a proste ji to člověk nevysvetli. Taky má období kdy se nechce dělit se svými věcmi, takže jsem rada, ze když jsme sami je to na pohodu a nemusim nic resit. Taky asi nejsem úplně typ co to vyhledava, ale zas ji o to nechci “ochudit”
Já moc nechodím. Nikdy jsem nebyla ani na kočárkování. Když mi dítě spalo doma, tak jsem neměla potřebu vozit spící dítě venku. Otevřela jsem okno v bytě. Když byli kluci malí hodně jsme doma vyráběli, četli atd. Ani sami nechtěli moc ven. Když jdeme ven, tak jdeme na procházku, na koloběžku, na kolo atd. Přeplněná hřiště nemusíme. Kluci už teď chodí sami a jdou spíš na koloběžku, nebo kopat do míče.
@kotatko_va ja si rada kecnu na lavicku a vypustím deti na hriste, takze ano, chodim. Navic syn miluje spolecnost a na hernicky nemam prachy. Taky me stvou obcas nejaky deti tam nebo rodice, ale tak to uz v mym veku opravdu ignoruji na to, abych si z toho nosila zkaženou naladu domu a moje deti to odnesly .
Nechodím, nebaví mě sedět na lavičce a tlachat a Píč..ovinach s jinými matky.... několikrát jsem to zkoušela, ale u nás to je sama bio, eko matka co ti cpe zdravou výživu a pak si zapálí cígo, následně se ptají zda vazite hovínka apod 😂😂 teď jsme šli s partnerem na hřiště a odešli jsme během 10 minut . Dvě matky 6 letych děti nám začali vysvětlovat jak je nevhodné dát holce zmrzlinu předtím než jde na hřiště, pak následně že pije jupika.... no než abych je poslala do prdele atak jsme odešli. To raději dětem zaplatím bazén, horolezeckou stěnu, či jinou aktivitu jo a na kroužky chodí jen v rámci školy/školky

@me_druhe_ja kdo nechce, nemusi... jakoze kdyz si nekdo prisedne a da se do reci, tak reknu "hele, nezlob se, ale ted nemam naladu se s tebou bavit, muzes si odsednout?"? uz to vidim. 🙂 a jeste prosim recept, jak prezit ty, ktere se rady poslouchaji a vyrvavaji, aby je nikdo nahodou nepreslechl. ted tam zacala chodit jedna,ktera tinhle zpusobem peje odu sama na sebe, tak tu teda zrovna hodne nedavam, furt mele pantem a nahlas. sluchatka nepomuzou, neuslysim sve deti. 🙂