icon

Dětské kolo. Kde kupujete?

bublinkakocicka
31. črc 2021

Ahoj prosim chtela bych se zeptat kde kupujete detske kolo nechci ho kupovat pres net jsou tam hezke ale musim ho videt.chtela bych max velikost 20 s prehazovackou pro kluka a vubec nevim kam koukala jsem na sportisimo a decathlon a nic nemeli.

Strana
z2
mia255
1. srp 2021

@bublinkakocicka a jen tak mimo, kvalitní, lehké a odolné BAZAROVE kolo casto pod 6000 neporidis. To jen k tomu jak lidi setri na novych vecech a radeji kupuji levne a bazarove :D

drep
1. srp 2021

Nechlastám, nehulím, dobře vydělávám a máme doma všichni hafo bazarových věcí, dcera především. Miluju odbornice, které se prsí tím, že jsou lepší než ostatní, pač mají všechno nové, ale dítě klidně nechají huntovat se na šmejdu🙈 jinak pokud tě ještě nenapadlo obejít specializované prodejny na kola, tak vřele doporučuju, vysvětlí, kolik stojí kola a proč je dobré se koukat na jeho váhu. Nám, co pamatují kola UkrAjina, to nikdo vysvětlovat nemusí😂

bublinkakocicka
autor
1. srp 2021

@drep jak to myslis ze se nechavaji huntovat na smejdu?diky za tip

bara88
1. srp 2021

@bublinkakocicka jako že koupi kolo které je těžké jako kráva, prostě jim na váze nezáleží

drep
1. srp 2021

@bublinkakocicka já na té ukrajině opravdu jako malá jezdila. To kolo vážilo snad tunu a dojet do vedlejší vesnice byl olympijský výkon. Ta váha je důležitá a pokud chceš levné kolo (což chápu a nesoudím, dětské sportovní vybavení je drahé) a upřednostníš to, že je nové před tím, aby bylo pro dítě vhodné (např. Váhou), tak chudák dítě. U dospěĺáka se kilo/dvě ztratí, ale u dítě je každé kilo znát

felixfelicis
1. srp 2021

Dobre kolo se potom i dobře prodá - jak nové po jednom dítěti, tak předpokládám i kupovane na bazaru potom po dvou dětech. Takže ve výsledku vyjde levněji...Letos jsme naše první kolo posunuli mladšímu sourozenci, bylo jezdene denně a když vidím, v jakém je krasnem stavu, tak myslím, že ho odjezdi všechny tři děti a pořád ještě ho budeme moct za odpovídající cenu poslat dal.

ai30
1. srp 2021

No tobe poradit, to aby se clovek bal, ze dostane pres drzku. 😅
Pokud ses prisla poradit, jake kolo, tak poslouchej to, co ti ostatni radi. Nicmene kvalitni lehka kola stoji i bazarova dvojnasobek ceny, kterou za to kolo chces dat. Nechapu proc, ale chapu, ze je pro tebe dulezite mit doma vsechno nove, nicmene obcas by bylo fajn se zamyslet, jestli neni lepsi koupit neco z druhe ruky, nez usetrit a koupit neco noveho, ale nekvalitniho.
Pokud ses prisla jenom zeptat, kde se da koupit kolo, tak asi nikdo ti neporadi nic lepsiho nez cykloobchod. Muzu se ti podivat u nas v potravinach, jestli tam nejake taky nemaji, ale jeste jsem tam nikdy zadne nevidela.

marketa11112
1. srp 2021

Omlouvam se, ze rusim v diskusi. Ale jak velke kolo mam koupit pro dite se 135 cm a 30 kily, a pro dite 115 cm a 20 kilo. Poprosim o radu i se znackou, radeji lehci kolo. Kdyby jako bonus sly ještě pridelat kolecka, tak super.

blondynka400
1. srp 2021

@marketa11112 nepíšeš, zda je pokročilá a nebo pořádně ještě jezdit neumí. To je dost rozdíl. A taky to není jenom o výšce, ale o délce nožiček. Pro to menší jestli už samo jezdí: https://www.mikebike.cz/Jizdni-kola/Detska-kola..., jestli ne, tak bych volila 16 bez přehazovačky :https://www.mikebike.cz/Jizdni-kola/Detska-kola/Detska-...
Předpokládám, že to větší již umí, takže ideál je 24: https://www.mikebike.cz/Jizdni-kola/Detska-kola...
Co se týče značky tak za mne Core je jeden z nejlepších poměrů cena/výkon. Kola jsou jedny z nejlehčích na trhu a fakt super. Cannondale jsou též hodně dobrá, ale cena je někde jinde. Nebo třeba Merida, ale opět tam už je to cenově zase výš.

blondynka400
1. srp 2021

@marketa11112 jo a kolečka za mne fakt nepoužívat. Je to slepá vývojová větev....

teetee
1. srp 2021

@marketa11112 Mrkni na neobycejne.cz. Dokáží poradit. https://www.neobycejne.cz/Detska-kola-porovnani...
Z těch levnějších a lehčích mám ráda amulet. Syn už má druhé kolo této značky. Dcerka má woom, ale už je dražší.

marketa11112
1. srp 2021

@blondynka400
@teetee dekuji. Mrknu na vse. Starsi dite ma DMO, takze samo jeste nejezdi, ale snad to casem zvladne. Na velkem odrazedle trajda paradne. Kolo ma ale obyc, starsi, tezsi a to zatim nezvlada. Problem je nerovnomerne slapani, jedna noha zabira o dost víc ,nez druha ( cca 65% ku 35%). Nezvlada pak drzet rovnovahu. Navic nesmi spadnout a uhodit se. Priznavam, ze drzet dve deti a behat za nima, uz nedavam.

teetee
1. srp 2021

@drep @bublinkakocicka Bohužel ani ve specializované kamenné prodejně občas neumí poradit nebo nechtějí a preferují jednu značku, to co zrovna prodávají. :(
Je dobré si i něco načíst a i když jsem načetla, stejně mě přesvědčili, že váha kola se přeceňuje.
No nic. Syn to na 16" o 9kg odjezdil, byla o malinko nižší než ostatní šestnáctky a chtěl moc jezdit. Dcerka jí podědila a ta už není takový blázen do ježdění na kole, do kopečků se trápila, neuměla brzdit torpédem. Úplně zázrakem jsem sehnala woom 3. Teď jízdu na kole miluje. Další kola si raději připlatím nebo koupím bazarové ale hlavně lehké!!!

blondynka400
1. srp 2021

@marketa11112 i v tomto případě si myslím, že mu kolečkama nepomůžeš. Jestli zvládá na odrážedle, dá i kolo. Jen koupit menší, ať pořádně došáhne a cítí jistotu. Ale učit dvě děti na kole najednou není značka ideál 😀

blondynka400
1. srp 2021

@teetee za mne to není o tom, zda je dítě blázen do kola a nebo není. Ale spíš o tom, kolik má síly. Souhlas, že váha je důležitá a i "kilo" dělá hrozně moc. Hlavně u hubenějších děti a těch, které nemají takovou sílu (dost často holky) a v té velikosti 16 včetně, kdy ještě není přehazovačka. Pak to dítě umí slušně odradit a přitom úplně zbytečně. Další je taky tvar rámu a další a další věci.... Jenom nízká hmotnost nedělá dobré kolo.

teetee
1. srp 2021

@blondynka400 Jasně, to máš pravdu, kolo se musí i odzkoušet. Právě takhle jsme koupili to 9kg, že lépe sedělo, syn nechtěl čekat další půl rok než poporoste na jinou značku, kde bylo malinko výš sedlo. Dnes už bych počkala. Musel fakt dřít, ale on kolo prostě miluje. Sám ale přiznal, že to co má teď (7,5kg, už 20") je lepší, i se mu lépe zvedá ze země.... Jinak syn v daném věku byl dokonce drobnější než dcerka v tom stejném. Ona je sice drobná a štíhlá ale silná, syn je fakt vyžle. Momentálně (114cm, 17,5kg).

teetee
1. srp 2021

@marketa11112 Souhlas s @blondynka400, naučit jezdit na menším, kde bude jistota, že dosáhne na zem. Nedávno jsem učila vzdáleného synovce (nemá DMO, ale jiné zdravotní potíže). Je mu sedm, velký kluk (víc, jak o hlavu větší než syn) a když viděl moje děti, jak jezdí, chtěl se to naučit. Půjčil si synovo 20" a prostě to nešlo, i když to bylo na něj menší kolo. Tak jsme mu dali dcerky 16", na něj fakt malé kolo, ale on se na něm cítil bezpečně a během deseti minut už jezdil sám. A když pochopil zvládl záhy i to 20". Myslím, že nakonec pro něj koupili 24". 🙂 Ať se zadaří.

hojda
1. srp 2021

Tak záleží jestli chceš koupit kolo na jezdění nebo na výstavku. Pokud na výstavku, tak váhu není třeba řešit a za 6 tisíc určitě nějaké pěkné nové seženeš.

lennus
2. srp 2021

@blondynka400 Vůbec nevím, jak je to s tou sílou, ale syn je hubený, jezdí od 3,5 a jezdíme dost, letos v sedmi letech ujel už s mužem padesát km, ale třeba do lyžování musel dozrát, v tom mi slabý přišel, zkoušeli jsme ho postavit od tří let a až loni v zimě v šesti začal a hned mu to šlo. Tak nevím, zda síla či hlava dozrála.

Strana
z2