Hračky pro děti: Jaké doporučujete pro smysluplný rozvoj?
Nechci moje děti úplně rozmazlovat a spíš bych jim chtěl dopřát nějaké hračky, které by měli smysl a pomáhali jim v rozvoji. Co mi doporučíte od raného věku?
@jakub92 Pro děti od ccca 12-18m mám oblíbenou značku Djeco. 🙂 Dražší, ale mají super logicky pexesa, dřevěný a tak. 🙂 V Lidlu mívají taky fajn dřevěný hračky.
Dneska je toho hodně no, navíc každý dítě je jiný a každý baví něco jinýho. Takže se těžko obecně rádi. Jedno rádo autíčka, druhý puzzle, třetí panenky, další plyšáky....
Tak taky ,aby je to bavilo.Moje děti to třeba nebavilo vůbec.Holčicka se hrála s pannenkama - koupala je a převálcovala a syn se hrál jedině s autama.Žadnou jinou hračku ani neměl.Ješte lego Duplo.
naše děti jako nejmenší milovali dřevěné kostičky a zvířecí figurky
Každé dítě je jiné, doporučuju nekde v detském koutku či herničce vyzkoušet 😀 Moje nejstarší hračky ignorovala, prostřední měl rád stavebnice a u nejmladší vedou zvukové hračky.
Za me v rozvoji ditete pomuze i plysak ci tuctove Duplo. A deti tim urcite nerozmazluji. Montessori (dreveny) trend mi prijde akorat jako tahani penez od rodicu, co chteji byt snadno in. Vetsinu toho, co "spravne" hracky nabizi za aktivitu jsem deti naucila v beznem zivote a vzajemnou komunikaci a pak si klidne mohly jit volne rozvijet svoji fantazii s robotem ci plysovou kockou. Nepotrebovaly drevenou krajeci zeleninu, protoze jsem jim dala pravou mrkev a nuz, nepotrebovaly activity board, protoze jsem jim ukazala realny svet.
Plus jak uz tu ostatni pisou, ono ne kazde dite to bude bavit. A u nas i vetsina hracek roztrid, sloz, sestav, vymysli... byly na jedno pouziti... kdy to moje deti udelaly a pak jen nechapave pohledy, proc by to mely delat znova a znova, vzdyt uz to jednou hrave zvladly. A imitace skutecnych veci byla rovnou odsouzena k nezajmu...
Moji dceru hračky baví chvíli, chvilku si maluje, chvilku skládá něco s legem, do 10 minut to zahodí a jde "vařit", vytáhne si z linky hrnce, vařečku atd, nasype si těstoviny a vaří... Za dalších 10 minut zas něco jiného. Úplně nejradši skáče na posteli, na sedačce, miluje hřiště a hernu, kde má skluzavky, prolézačky, houpačky, má ráda bazén s balonkama. Takhle je to cca od 18m, možná kolem 2 let, teď jsou jí tři. Pokud vydrží u něčeho chvíli sedět, tak u televize u některých pohádek, bavil ji i pejsek nebo tablet od Fisher Price. Případně nějaká vkladacka, nebo balanční hra, ale taky tak max 10-15 minut. Občas si hraje s plysakama nebo s panenkou miminkem, vozí v kočárku atd. Mně osobně vadí jen hračky, které jediné, co umí, tak blikají a hrají a nic z toho. Jinak má asi od všeho něco.
A co rovnou vzdělávací hračky https://www.modadeti.cz/vzdelavaci-hracky/ ?
@nikolasnagi to vypadá dobře, zrovna budu schánět, taky chci spíš hračky co budou vzdělávací ideálně bez původu china
Lego duplo, to je za mě top, vyhrajou si s tím od mimina po školáka, trénování motoriky, učili se na tom barvy, pomoci panáčku a zvířátek i nějakou sociální hru (třeba místo panenek). Plus je to nezničitelné, neztrácí hodnotu a existuje tolik sad, ze si vybere asi každý. Jinak záleží na dítěti no, naše jako malinke baví všechny možné zvukové hračky, ale pro rodiče je to utrpeni :D starší pak mají radi třeba Albi tužku, puzzle, hot wheels, deskové hry. Dcer ještě rada tlačí kocarek s panenkou.
@krisstina93 Mám dvě děti a obě Duplo/jakoukoliv stavebnici totálně ignorují. 😀 a já lego miluju, tesila jsem se, jak budem stavět spolu a 💩😆.
Starší je brutální knihomil. Máme doma milion knížek, furt si je prohlíží a chce číst. Ale Albi tužka? Nudaaaaaa. Občas si pustí nějakou písničku ze Zpívánek a konec. Ale mladsi nebaví.takze opět vyhozený peníze. 🤦
Proto už prostě nikomu nic neradim, neexistuje žádná univerzální hračka, která by bavila všechny děti. 😀 možná mobil a ovladač na TV😀

Mě se hodně líbí hračky odtud : https://www.agatinsvet.cz/montessori-pomucky/