Jakou máte cyklosedačku?

josefka
7. čer 2013

Na co se pri vyberu zamerit? Co je dobre, aby mela a ceho se naopak vyvarovat? Jake jsou zkusenosti s vasi cyklosedackou? Jak je to s bezpecnosti? Je lepsi sedacka dozadu nebo dopredu? Mate nejake tipy na stranky, kde bych nasla vic informaci?

blahova_andrea
7. čer 2013

my se teprve chystáme pořizovat a co se pohodlí i bezpečnosti týká, tak rozhodně sedačku dozadu. připevněnou na rám kola. jinak to prý chce nastavitelné nožičky. jsou i polohovací, ale tu mi nechceme. všem okolo se nejvíce osvědčila ta úplně nejobyčejnější.

hojda
7. čer 2013

Hezký článek k cyklosedačkám byl v nějakém z posledních čísel Máma a já, dozvěděla jsem se třeba, že sedačka je vhodná až pro děti od 1,5 roku, kdy už mají záda hodně zpěvněná a otřesy jim tolik nevadí, na sedačce by dítě nemělo spát, protože to se právě páteř celá uvolní a otřásá se. Jinak byl taky v Dtestu test cyklosedaček. Myslím, že dobře vycházel nějak model Orion značku nevím a hamax sleepy? Ale ta je právě polohovatelná i na to spaní. Pozor zedačky dopředu potřebují místo na upevnění na řídítkách a to nová kola už teď nemají.

patty1
7. čer 2013

Ted jsem kupovala, hamax siestu, je dost polohovaci - 20 st., je pripevnena dozadu, myslim, ze dopredu se uz ted ani nevyrabi, kvuli bezpecnosti a podle referenci se mi zdala idealni. Brala jsem reference z diskuzi.

berenika39
7. čer 2013

tady je to dobře popsaný
http://www.dtest.cz/clanek-926/jak-vybirat-cykl...

určitě dozadu, máme tuhle
http://www.okolokola.cz/okolokola/eshop/4-1-Det...
je do 22 kg, petr na kole ještě nejezdí - tedy jo, ale ne tak, abychom mohli na výlet🙂, váží 19kg a jezdíme tak už třetím rokem. já už si netroufám, ale manžel úplně v pohodě. takže jsem pro kvalitnější, lepší, vydrží....a možná, když to jde, zkusit přímo v prodejně na kolo, protože ne každá jde na každé kolo. sice by měla, ale záleží na výšce člověka, kde má sedlo, kde je rám a tak. celkem jsme se s instalací vyvztekali🙂))))))

pejtho
7. čer 2013

My jsme cyklosedačku kupovali holce teď a budou jí dva roky. Chtěli jsme kupovat už v roce, ale měli jsme na cestě další mimi a já už na kole stejně jezdit nemohla, takže jsme nákup odložili.
Koupili jsme polohovací Hamax Siestu a jsme max. spokojeni. Malá je tam spokojená, jízdu si užívá a co jsem přečetla, tak Hamax je jeden z nejlepších výrobců cyklosedaček.
Zcela určitě bych koupila sedačku za záda. Dopředu se asi ještě vyrábí, ale nejsou doporučované a jsou to možná už jen doprodeje...nevím. Prodávat jsem je viděla, ale rozhodně nekupovat.
Hlavně koupit ještě kvalitní helmu.
Cyklosedačku Hamax jsme kupovali na Mall.cz

terkajesterka
8. čer 2013

máme Hamax, ale tu nepolohovatelnou. Viděla jsem Hamax sleepy při jízdě s 3-letým dítětem, které spalo a dost mě to vyděsilo, velmi se na kole kývala (dopředu a dozadu), takže já mám daleko lepší pocit, když je tam sedačka spíše "napevno". Jsme s ní velmi spokojení, i když to máme spíše jen na popojíždění a kratší vzdálenosti, které ujede starší dítě vedle nás na kole a nemám srovnání s jinými modely.
A pokud bych měla volit mezi sedačkou dopředu nebo dozadu, určitě volím tu dozadu. Neumím si představit naše velké a těžké děti, jak je vozím před sebou, to bych přes ně asi neviděla..... navíc by bylo těžiště hodně vpředu. Za mě určitě sedačku dozadu.