icon

Concord Wanderer NEBO Britax Smile 2

jocelyn86
18. dub 2019

Ahojte,
mám možnost koupit za slušnou cenu v bazaru a neumím se rozhodnout mezi Concord Wanderer (novější, už po změně konstrukce, tedy by neměla křupnout) a Britax Smile 2.
Sháněla jsem dobře ovladatelný a lehký sporťák s otočnou korbou, který snese nerovný chodník, asfaltku, udusanou hlínu apod. Žádný tank do lesa, ale ani ne stroj, co snese pouze rovnou dlažbu v Lidlu 🙂
Pomůžete mi to rozlousknout? Vzhled ani cena nejsou problém, zamlouvají se mi oba. Zkušenost nemám ani s jedním, jsem spíše šátková 🙂
Na starší dítě jsem měla kdysi Prampol Gazelle (tank dobrej, ale do kopce se tlačil ztěžka) a rozhrkané golfky (Moon ?).
Děkuji.

pavlina212
•
19. dub 2019

Concord wanderer považuju za tank, ale beru to jako přednost. Já jsem ocenila hodně místa pro dítě (tříleťák se tam vyspal úplně v pohodě), odolnost (vozila jsem něm 14ti-denní nákupy od auta do baráku, nebo tři cestovní tašky - kolečka se jen prohybala, ale klouby madla vydržely, nebo když se dítě po cestě nudilo a v kočárku stálo a hopsalo - když je sklopená zádová opěrka, vznikne celkem velká kapsa), variabilita (otočení sedačky po/proti směru, i když v něm dítě sedí - stačí míst dost síly) a spolehlivost (nemám ráda drncadla a kočárky, kde má člověk pocit, že každou chvíli něco upadne, pěnová kola super). Asi bych tenhle kočár neoznačila jako lehký sporťák, ovladatelný se mi zdál dobře, i když je celkem robustní, má dobře vyvážené těžiště a ovládá se dobře. Jsem spíše praktická osoba - za sebe tenhle kočár doporučuju.
Britax Smile 2 neznám, takže srovnání neposkytnu.

jocelyn86
autor
•
20. dub 2019

@pavlina212 děkuju. Máte pravdu, je to takovej tank, aspoň na mě působí obřím dojmem. To nemusí bejt nutně špatně, pokud se dobře ovládá. Do MHD s ním chodit nebudu, skládat do auta občas podvozek budu muset.

zuzzik82
•
20. dub 2019

Mam Wanderer a jsem spokojena. Dobre se ovlada, kolecka vydrzi vse. Odpruzeni do mesta ok, na polnacce a v lese horsi. Sportak zvladne i vetsi dite, stale dost mista. Dobre se sklada a otaceni pro/proti smeru jizdy je jednoduche. Jedinou vetsi vyhradu na sportaku mam vuci madlu pres dite, to se tezko vydelava. Jinak dobry, spolehlivy kocar. Mam rok vyroby 2016.