Dvouletý syn - kupovat sporťák? Ano či ne?

nezvalova
22. črc 2018

Ahoj holky, mám trochu dilema a bodol by mi názor jiných maminek.
Syn ma 2 roky a od 6 měsíců jezdím ve sporťáku Graco Evo.Kocarek jsem dostala od ségry, která na něm odjezdila 2 děti, takže nese již docela známky použití ale je plně funkční. Nechci však vyzerat jako " socka" a proto uvažuji o koupi něčeho novějšího.Uvažuji o Valco snapu s nafukovacími koly.
S plastovými mám ten Graco a hodně hrká.Taky začíná být synovi malý, hlavně když v něm spí.
Syn mi totiž odpoledne usne pouze v kočárku, a taky se rád vozí ( chodit se mu moc nechce), takže sporťák využíváme denně a hodně.
Valco s nafukovacími koly, je však (aspoň podle mně) docela drahý a kupovat ho použitý se trochu bojím, bo jsem četla recenze a přišlo mi, že se docela často kazí.A i když je použitý ale v záruce, tak stojí 5000-6000kc
A tak nevím co dělat.Koupit ho za 6000 kc i když jej budem používat max.rok? Předpokládám,ze az nastoupí do školky, tak ho vozit nebudu?Nebo vozite i 3lety a více?Nebo to doklepat s tím Graco evo? Podotýkám, že máme už i golfky( dostala jsem po segre), no nevyhovuje mi a vadí mi představa, ze v něm syn spí každý den cca 2 h, nohy nemá rovně, bo je kočárek krátký.
Manžel vsak tvrdí, že koupit tak drahý kočárek je zbytečný, když máme golfky, ze je klidně možné, že za půl roku se již vozit nebude chtít a ani spát odpoledne již nemusí chtít a že co pak s ním.Uznava, ze golfky však nejsou vhodné na zimu( ani fusak se mi do nich nevejde) a chce abych to doklepala s tím starým Graco evo. Tak, co mám dělat?
Díky za rady a zkušenosti.

aklin
22. črc 2018

@nezvalova myslim, ze kupovat sportak pro 2 letaka mi prijde zbytecny. Vystacila bych si na takove obcasne popojizdeni s golfkami.

barbarra
22. črc 2018

Jsem na tom podobne.Dcera 29m odpoledne spi jedine v kocaru. Nohy ji z kocaru koukaji. Tak proste, kdyz prijdem domu z vychazky, ji nohy podlozim stolickou, aby je mela rovne.
Pokud mas plne funkcni kocarem, ktery vyhovuje tobe i synovi, tak nevidim duvod kupovat novy. Lidi at si rikaji, co chcou.

1nelinka
22. črc 2018

Ja bych ho osobne nekupovala..aktualne jsem tehotna a miminko se ma narodit presne na 2narozeniny nasi dcerky a mam v planu koupit max skejtik ke kocarku..uplne si nemyslim ze by se 2lete dite muselo vozit..jen at hezky tapka aspon se krasne procvici a unavi

prejeta_zaba
22. črc 2018

Ono je taky možné, že už se nebude vozit ani rok, ale třeba jen měsíc, pak ti začne utíkat z kočáru, období vzdoru je nevyzpytatelné...Jinak Valco snap je super, máme po někom a s nenafukovacími koly a nemůžu si ho vynachválit, ale ve 2 letech už mi to přijde zbytečné, kupovat jiný kočárek. Na druhou stranu, sehnat se dá i za míň než píšeš a pak ho můžeš ještě prodat, případně využít na druhé dítko.

mku
22. črc 2018

@nezvalova urcite bych nic nekupovala... me dcera nastupovala ve 22m do jesli a od ty doby jsme kocar nepouzily... zacala tapkat po svych ... kdyz bylo treba, kousek jsem ji poponesla, ale vetsinou jsem prochazky volila tak aby to usla. A za tyden byla z jesli tak unavena, ze klidne spala doma i o vikendu 🙂 a ve skolce ji pak naucili spinkat po obede pravidelne, az jsme meli problem ji to pred nastupem do skoly odnaucit

beruda
22. črc 2018

Valco Snap není sporťák, ale spíše golfky. Máme ho s obyč koly a miluju ho. Brzy v něm začnu vozit druhou dcerku. Pokud jsi vybavena, přijde mi opravdu zbytečné utrácet za další kočár jen kvůli tvému dobrému pocitu, že nevypadas jako socka 😒. Je už dost starý na to, abyste kočár pomalu omezovali. Moje dcerka v jeho věku ušla v pohodě 4 km. My ho od tří let brali jen na celodenní výlety a od tří a čtvrt už vůbec.

soleilll
22. črc 2018

@nezvalova Jestli nechceš vypadat jako socka, kup nový kvalitnější golfáč. Když půjde sklopit do lehu a bude mít dost dlouhou sedací část, syn se tam i docela pohodlně vyspí. Jen musíš počítat s tím, že můžeš jezdit jen po zpevněných cestách. Jestli ho nevyužiješ na další dítě, na jaře ho prodáš.

radecka1
22. črc 2018

Přijde mi zbytečné kupovat ve 2 letech další kočár. Mám taky starý od známých a nevadí mi, co si lidi myslí. Raději utratím peníze za něco, co považuji za užitečné a přínosné (u nás třeba výlety, cestování, apod.) Záleží jestli je pro tebe kočár důležitý. Asi bych o tom uvažovala jen v případě, že bych plánovala, že ho podědí mladší dítě.

78marcela
22. črc 2018

Koupila bych jen v případě, že bych ho využila pro druhé dítě. Pokud bych další dítě neplánovala, nekoupila bych. Dcera od dvou let chodila po svých.

bambullkaa
22. črc 2018

První syn se vozil do 3,5 let ve sporťáku a bylo mi fuk co si kdo myslí. Druhý syn se stále vozí ve sporťáku a jsou mu 2r a 4m. Nevím kde je problém? Chceš kočárek? Kup lehký sporťák třeba Peg-pérego Booklet 50s nebo velký prostorný golfky Baby Jogger City Mini Zip. Nekoukám se na to co si ostatní myslí. Potřebuješ ho, tak ber ;)

eloise02
22. črc 2018

Syn měl 3 roky už v únoru a dodneška sporťák využíváme, hlavně teď v létě, když cestujeme a chodíme na delší túry. A jak je rád, že si má kde odpočinout, když ho bolí nohy 🙂. My máme britax, mohu jen doporučit.

popelka1984
22. črc 2018

Taky bych v tomto věku kočár nekupovala, za chvíli synek půjde do školky, budou tam chodit na procházky tak aby si zvykl s předstihem bez kočárku, ale to je na vás, k čemu se přikláníte. Svého syna jsem před jeho druhým rokem vozila jen na delší trasy po druhém roce vůbec, procházky jsem přizpůsobila jemu, v tomto věku stejně venku všechno zkoumal tak jsme toho moc neušli 🙂

caroline42
23. črc 2018

@nezvalova před časem jsem řešila stejný problém. V době, kdy jsem sháněla pro dcerku sporťák jí bylo 21 měs. Také jí z původního kočárku (golfek) koukaly nožky ven, když odpočívala. Jsem moc ráda, že jsem objevila valco snap 4. Máme verzi s pěnovými kolečky a polohováním nožiček, je super. Kočárek je opravdu prostorný (délka i šířka), má opravdu hodně velkou stříšku. Moc dobře se s ním jezdí a manipuluje. Je výborný i na cestování. Myslím, že v tomto případě nafukovací kolečka být nemusí. Dá se sehnat z druhé ruky za přijatelnou cenu. Využíváme každý den - procházky, nákupy, malá v něm i ráda odpočívá. Doporučuji a přeji šťastnou ruku při výběru 🙂

nezvalova
autor
23. črc 2018

@caroline42 A ty pěnové kolečka, jsou v pohodě? Jde o to, ze mám trochu obavy jít do pěnových, bo ty mám taky na tom Gracu a je fakt, ze to drnca docela hodně a ani to nepruží ( asi jak je uz starší) Stačí malá nerovnost na ceste a mám problém pokračovat v jízdě.

lida9
23. črc 2018

ja jsem mozna divna, ale na lidi, co maji stary kocarek fakt nekoukam jako na socky... ale na lidi, kteri vozi uz velke dite koukam fakt zvlastne! nejlepsi je, kdyz takovy 2,5 lety chlapecek v kocaru rve, ze chce dudu😀 nerikam, ze obcas kocar nekam nevzit, ale deti maji uz sve nozicky, syn v 1,5 roce proste chodi, kocar je na pude🙂 ale k dotazu zakladatelky: ja bych nekupovala, ale pokud po nem touzis a vyuzijes treba pro sve dalsi dite, tak si ho kup...

caroline42
23. črc 2018

@nezvalova za mě v pohodě. Dcerka i malý už nejsou mimi, tak pro naše použití opravdu v poho. Pro mimi bych samozřejmě volila klasiku, ta musí být přece houpací 🙂. Teď odjíždíme na dovolenou, takže budeme testovat i náročný terén. Zkusila jsem už hodně sporťáčků, golfek a s Valco snap 4 jsem opravdu moc spokojená. Splňuje vše, co jsem od takového kočárku očekávala- pohodlí a dostatek prostoru pro dítě, velká stříška, která chrání dítě, prostorný nákupní košík (ještě jsem dokoupila velkou tašku na rukojeť). Zadní kola jsou o dost větší, takže se jezdí moc dobře, první jízdu jsem měla pocit, že kočárek " jede sám" 🙂. Opěrka zad se může navolit, jak je potřeba, má neomezený počet poloh. Jsme spokojené obě a o to šlo 🙂

ada22
23. črc 2018

Ohledně využití kočárků. Dceři jsou tři a když někam potřebuji dojít , tak kočárek beru. Nedokáži si představit jak vleču od vlaku nebo busu (cca 10 min rychle chůze) unavené dítě. Dcera má 16kg. Starší na takové větší přesuny jezdila v kočárku do 4 let. Nový kočárek bych asi již nekupovala. Koukla bych na bazarové, ale zrovna valco na to není úplně dobrý. Většinou se prodávají nad cenu a nebo v hrozném stavu. Možná bych zkusila bazarový baby jogger. Britax se prý špatně ovládá. Já mám gesslein f4 . Jestli chceš velkou ložnou plochu , tak jané nomad , který má nafukovací zadní kolečka. Jdou pořídit i z kočárku jane slalom. Klidně pisni soukromou zpravu. Ve slušném stavu jdou sehnat kolem dvou - tří tisíc. Někdy mají i zadní nafukovací kolečka. Ještě pak concor fusion. To je velmi podobný kočárek.

bylinka36
23. črc 2018

Ja jsem si skoro ve 2 letech male koupila britax b motion plus, protoze je dlouhy a krasne se v mem vyspi i klidne ve 4 letech. Bydlim na vesnici a nez dojedu do mesta a nakoupim, je uz poledne a mala chce spinkat, tak sup do kocarku. Navic si nedokazu predstavit tahat vsechno v rukach, nakup strcim do voziku, do tasky na kocar nahradni veci a svacinu a nenicim si zada. Pak take jezdime casto na celodenni vylety, vetsinou tape po svych, ale ma si kde odpocinout a vyspat se a to je dulezite. Nedokazu si predstavit byt omezena jen na nasi vesnicim tak ho hodlam pouzivat dokud to bude nutne...

bambullkaa
23. črc 2018

@lida9 Tak mě teda děti v 1,5 nechodily. Promiň, ale já radši svoje děti budu vozit dokud je potřeba než je vláčet s sebou s těžkým nákupem a vypadat jako vyflusaná vopice protože si dítě umane že se už nebude odrážet, tak odrážedlo pod ruku a druhý se vztekne že nechce dál... Když vám tohle vyhovuje tak prosím. Já volím menší zlo. To bez zbytečných scén a stresu. Navíc děti i 3h v kočárku spí. Mě třeba po obědě lepší spí v kočárku než v postýlce. Pracuji s kočárky léta a navíc se i doporučuje vozit děti co nejdýl v kočárku. Ale jak říkám, je mi úplně u p*dele co si kdo myslí. Dítě do tří let u nás sedí na kočárku!

aklin
23. črc 2018

@bambullkaa dcera je asi jedna z mala, ktera je od 1,5 roku bez kocaru. Jednoduse jsme kocar zaparkovali a musela chodit. Kdyz byla unavena, vzali jsme ji na ramena a slo se. Nakup davame do batohu. Kdyz se chce jde to. Opravdu vypada divne kdyz 3 lete si vozi zadek. Ve skolce stejne bude muset chodit po svych.

elis16
23. črc 2018

v dceřiných 21 měsících jsem od kamarádky koupila valco snap, jako druhý kočár. Do té doby jsem ji vozila ve sportáku z dvojkombinace a právě proto, že chtěla už hodně chodit jsem potřebovala něco lehkého a snadno ovladatelného. Ale využívám ho tak 2x do týdne kdy jedem třeba na půl dne do města (bydlíme na vesnici, takže se jinak dost vyběhá na zahradě). A využiju ho i pro druhé. Takže je asi třeba zvážit, jestli ten co máte opravdu nevyhovuje a jestli by jste druhý opravdu využili.

bylinka36
23. črc 2018

@aklin ale jet na pul dne do mesta na nakup nebo nekam na vylet hodinu vlakem na cely den na vylet je neco jineho nez pul hodinova prochazka po vsi pomalým snecim tempem, srovnavate nesrovnatelne, ja treba nebydlim kousek od tesca, mam ho hodinu cesty a stejne tak ostatni, na blizku mam jen penny, pul hodiny autobusem a tam vse nekoupim...

bylinka36
23. črc 2018

@aklin a nevim kam bych ji dala spat? Dcerka po obede vyzaduje svoje dve hodiny i ted ve skoro 3 letech. Jako ze bych ji drzela v naruci? Mam problem ji zvednout bez toho a jeste ji drzet 2 hodiny. Ma uz skoro 13 kg a to uz je hodne...

ckei
23. črc 2018

@aklin tak pokud se pohybujete v mezích obce max.nejaka procházka, tak to už zvládá kde jaké dítě v roce a pul. Ale my třeba několikrát týdně podnikáme výlety trvající i více jak 5hodin a to je prostě o něčem jiném. Jít do krámu na nákup nebo procházku a poponest třeba 20minut na ramenou je v pohodě, ale nést tak dítě třeba 3hodiny,to bych chtěla vidět 😂

cuuza
23. črc 2018

Zrovna Valco sport bych fakt v klidu koupila, dobře se prodává na bazarech, takže ho prodáš bez problému za měsíc i za rok.

martiniquest
23. črc 2018

Ja v tomto veku povazuji koupi dalsiho kocaru za zbytecnost. Pokud jsi ho doted vozila ve starem sportaku, tak uz to doklep. Ale nejsem ve tve situaci, jezdim s rok a pul starym britaxem. Asi by me taky stvalo, ze jezdim se starym kocarem, ovsem to uz bych resila mnohem driv. Neslo by treba ten stary sportak trochu zeservisovat, poradne vycistit a treba do nej koupit nejakou peknou podlozku, abys ho ozivila? Jinak, pokud chcete dalsi dite, tak kupte novy klidne hned, protoze ho poradne vyuzijete.

markokolin
23. črc 2018

@aklin Fakt nemám ráda takové paušalizování, že 3 leté v kočárku apod. je divné. Každé dítě je jiné a má jiné potřeby a vývoj. A koukat na rodiče nebo dítko divně mi přijde mimo mísu.

nezvalova
autor
23. črc 2018

Dík za názory, další dítě již není v plánu a proto jsem to doteď ani neřešila a hodlala to doklepat s tímto.Syn mi však opět začal spávat odpoledne pouze v kočárku a na spaní je mu tak tip top a taky ho docela hodně využíváme a jak jsem psala je už více opotřebený a tak mně napadlo koupit něco nového.Docela mně však prekvapili ceny, obzvláště když člověk chce něco s nafukovacími koly a aby to nebylo těžké jak kráva a bylo to v záruce.
Myslím že, to přestanu aktivně řešit.Budu pouzivat ten starý a kdyby se mi poštěstilo najít to co si představuji a nebyl by drahý, tak bych ho koupila a pak prostě prodala.
Hezký den všem!

nezvalova
autor
23. črc 2018

Jo a možná ho skusim zrevitalizovat, na jednom bazaru jsem objevila paní, která prodává na míru ušitý set boudicky a vložky do kočárku za 600kc, tak ho možná koupím a nebo skusim boudičku nabarvit, četla jsem že to jde taky.Jen škoda že nejdou koupit nové kola.

radecka1
23. črc 2018

@nezvalova K té záruce, nevím, jak u ostatních kočárků, ale třeba u mé značky (EW), mají v podmínkách prodeje, že záruka se vztahuje jen na prvního majitele, tak na to pozor. Protože nový kočárek často stojí přes 10 TCZK, tak má prodávající určitě nějaký doklad se jménem původního majitele, takže si nejsem jistá, jak by se záruka řešila.