Existuje sporťák, ve kterém můžu vozit novorozence?

sabina90
19. zář 2015

Zdravím ženy. Prosím existuje sportovni kocarek, ve kterem muzu vozit uz novorozence? Prtz vybrat a koupit kocarek je tezsi nez vybrat a koupit auto ☹ predem dekuju.

xdany
19. zář 2015

Stokke Xplory s novorozeneckou vložkou...případně asi jakýkoli sporták, který jde dát do lehu...

jitavrtule
19. zář 2015

No, ono těch sporťáků, co jsou fakt do úplného lehu moc není. většina běžných sporťáků je cca do 170 stupňů.
Teutonia, Hartan, Gesslein jdou do rovného lehu, dají se používat s vložnou taškou už od narození Vložnou tašku můžeš mít měkkou (fakt taška) nebo pevnou (látková pevná vanička).
Úplně jen ve sporťáku bych nevozila - tam to chce mít mimčo zakšírovaný, aby ti z kočárku " neodešlo" a třeba dvouměsíční prtě je na ty sporťákový kšíry ještě fakt malý, ale už se vydatně mrská.
My máme Hartan Topline s pevnou taškou, jsem spokojená. Taška je větší než korbička, leží vlastně připnutá na sporťáku položeném do lehu. Tzn. že stříšku má normálně od sporťáku, s odvětráním a okýnkem, část se dá i odepnout, aby malá líp viděla ven - přijde mi to o dost praktičtější než neodvětrané pevné stříšky korbiček. Dá se snadno odepnout a vyndat, na návštěvách jsem v ní malou zezačátku brala jako v postýlce (má dvě dlouhá ucha, dá se v ní mimčo nést), když spí můžu si jí i s taškou odnést až do obýváku.

sabina90
autor
19. zář 2015

@jitavrtule Moc dekuji za info. Prave ze jsem hledala a tech sportaku ktere se daji dat do uplneho lehu opravdu moc neni. Znacky Hartan a Gesslein jsem dneska projizdela a oboji se mi moc libi takze budu vybirat mezi temahle znackama. Jeste jednou dekuju 🙂

jitavrtule
19. zář 2015

@sabina90 není vůbec zač. já k téhle variantě došla taky pečlivým studiem toho, co trh nabízí a že je to věda, s těma kočárkama 🙂
jinak foto jak to vypadá v reálu s tou pevnou taškou najdeš případně u mě v albu.
https://www.modrykonik.cz/blog/jitavrtule/album...
Hartan a Gesslein je víceméně totéž, mají hodně podobné modely obojí němci, kvalitní, s milionem vychytávek (výměnná terénní náprava s velkými koly, přehazovací rukojeťi, ruční brzda, nožní brzda taky ovládáná rukou, výtečné celoodpružení atd),precizně udělané z dobrých materiálů.
Teutonia taky není špatná, je jich i hodně v inzerci z druhé ruky. To těch Hartanů a Gessleinu ne. Náš Hartan ale je zrovna odsud z bazárku, po jednom dítěti a byl fakt jak nový, jsou to dost držáci.
Jediný co bych řekla jako nevýhodu - tím, že člověk vozí sporťák, je kočárek o kus větší (delší), než když je na konstrukci nacvaknutá pevná korbička. No a to hádám taky spoustě lidí asi nepřijde úplně tak hezký jako klasická korbička...nevím, mně to nevadí, je to prostě kočár tank, žádný designový tintítko a la kancelářská židle.
Další drobná nevýhoda - záleží na modelu - ale třeba ten Topline je fakt velký a docela těžký a rozhodně ne ideální na častý nakládání třeba do auta pro ženskou. Složený je to velký obdélník a blbě se zvedá, jak je těžký.
No nic, kdyby tě něco zajímalo, napiš, ráda se podělím o zkušenosti.

atinkaa
19. zář 2015

ak este zvazujes iny vyber tak urcite nas air Buggy za mna uplne super kociar, neokukany, skladny, plne vybaveny v zaklade
s ohladom na to, ze druhy sme kupovali pre dve male deti Phil and teds explorer, tak mozem povedat ze i ten ak planujete potom dalsie bejby plne vyhovuje i ako jednokocar pre jedno ditko - jediny rozdiel air Buggy mi prisla latka pevnejsia, lepsia, u phila je to tensie ale zas lahsie a teda asi urcite nesporna vyhoda ked sedia v kociariku deculka dve

ale ak by si mala otazky tak sa kludne pytaj, vdacne zodpoviem co viem 🙂