Hledám alternativuk Kočárku k Baby Design Lupo. Máte tip?
Ahoj maminky, prosím o radu ohledně kočárku. Před 7 lety jsem měla dvojkombinaci baby design lupo a byla jsem s ní maximálně spokojená, takže teď hledám po bazarech a naštěstí se dají pořád sehnat pěkné kousky (Lupo comfort, husky, dotty). Potíž je v tom, že ne vždy jsou v dostupné vzdálenosti, tak jsem se chtěla informovat, jestli nevíte o nějakém stejně velkém a stejně šikovném od jiné značky? Jde mi hlavně o to, že mám malé auto a vím, že Lupo se mi tam vešlo, takže kdybyste některá měla zkušenosti s "odpovídající" alternativou, byla bych moc vděčná, rozšířilo by mi to možnosti hledání. 🙂
@nellinka123 Já jsem z Prostějova, plus jezdívám směr Ostrava... A ono jako jsou inzeráty v okolí, jen se většinou neshoduje moje představa o poměru stav/cena 😅 tak jsem si chtěla rozšířit obzory a už mě začíná kapku tlačit čas 🙄 člověk si řekne 6 týdnů je času dost ale už to není nic moc 😅 plus starší šla o 3 týdny dřív takže už se fakt musím rozhoupat...
@makmak28 to chápu, my to takto měli u staršího syna, kočár jsme vybírali tak dlouho, až jsme přebrali 😏 objednávala jsem ho asi měsíc před termínem. Kočár jsem během 2 měsíců 4x reklamovala 🤦🏻♀️ takže jsem chtěla vrátit peníze a dovést původní kočár na prodejnu. Naštěstí ten náš Lupo byl v jiné prodejně, hned jsem s ním odjela ❤️
No, já asi budu ráda, když ho prodám za 1500,-. Jako jo, je v hezkém stavu a navíc jsem vrazila 2000,- do těch kol. Jenže dneska jezdí většina dětí snad jen v Thule, Cybex apod., tohle se asi spatně prodá 😕
@makmak28 upřímně na mě tahle značka nepůsobí natolik důvěryhodné, že by bylo jí vhodné kupovat z druhé ruky, plus jak tu paní píše 4*reklamovala...
Pokud trvate na nafukovacích plenu, tak koukněte na abc design salsa 4 air a pokud ne, tak skladných kočárku je spousta, záleží jaké máte jiné požadavky
My jsme měli baby design Husky se zimní výbavou a maximální spokojenost. Odjezdil dvě děti a to jak korba, tak sporťák a úplně v pořádku. U druhého už začali odcházet pneu, ale koupila se nová a v poradku. Ještě jsem ho prodala dal a paní úplně nadšená. Já moc tu manii střídání x kočárku super drahých moc nechápu. Stačí mi jeden poctivý držák, prostorný a hotovo. Bohužel neporadím, jen jsem chtěla napsat, že za mě je to dobrý kočárek a hlavně spolehlivý. Samozřejmě se může najít vadný kus, ale to u všech.
@novacek21 i ten předchozí jsme měli z druhé ruky po dvou dětech, odvozil mou dceru, mého synovce a pak jsem ho darovala švagrové, která v něm také odvozila dva syny a krom toho, že švagr ulomil zarážku proti samovolnému rozložení (chlap bez řidičáku netušil, že tam ta pojistka je a prostě zabral silou 😁), tak nikdy problém žádný 🤷♀️ takže z mé zkušenosti taková reklamace, jak píše @nellinka123, na mě působí spíš jako vadný kus...
Díky za tip na ten abc, bohužel je to s inzeráty ještě horší než ty Baby designy... 😒
@nellinka123 já jsem nedávno zjistila, že nemůžu mít kočár o třech kolech - a ty jsou teď všude 🙄 mají je dvě kamarádky a já s tím nejsem schopná jezdit, natož třeba nastoupit do autobusu... jako jo, asi je to rukama 😅 ale ty mám jenom jedny a když to nejde, tak to holt nejde 🤷♀️
@biciklissie no přesně, za mě to byl nej kočárek, kdykoli jsem chvilku vozila kamarádkám děti v jejich (jiných) kočárcích, pokaždé jsem narazila na něco, co bylo proti Baby designu naprd... neměla jsem co vytknout.
@makmak28 no, známé dceři se tahle značka rozložila při přejíždění na přechodu, což je pro mě jedno velké nee. Jste měla štěstí a určitě je lepší z druhé ruky od známých než od cizích!
Každopádně na trhu je přebytek kočárku z druhé ruky a za 2t můžete nakoupit i kočár, který nový stal 20t+
@makmak28 my loni koupili z druhé ruky sporťák (trojkolku) Baby jogger, chtěla jsem takový víc sportovnější, ale od jeho koupi s ním jezdím stále, a to i po městě, ale já se do něj spíš natolik zamilovala, že se mi nechce ho vzdát 😃 tak prodáme spíš ten Baby design, který má zase více rád manžel. My se s ním najezdili hodně, hned od začátku (koupili jsme ho, když synovi byli 3 měsíce a původní kočár se podařilo vrátit), jen ty původní originál pneu už byly dost jeté, takže na druhého syna jsem koupila nové pneu a jezdilo se dál. Jen syn je dost těžký, mně se kvůli tomu jezdí lépe s tou trojkolkou, která je o něco lehčí.
@nellinka123 taky jsem přišla k summitu a už jezdím jen s ním po městě, aspoň se s ním dá jezdit rychle a nemusí se zvedat každý hrbol a tak. Ale na cestování mám ještě lehký skladný, když teda nejedeme do terenu
@nellinka123
@novacek21
mně připadá, že ta trojkolka strašně rychle zatáčí, jakože hned při každém výkyvu reaguje a jede do stran - což není jakože vyloženě mínus, ale mám dva psy a i s když jsem vedla jen jednoho, tak ta trojkolka lítala od kraje ke kraji, jak jsem korigovala vodítko a zároveň ten kamarádčin kočár 😅 mně to nepasuje prostě 🤷♀️
A je to celkem paradox, že zrovna u vás se sešly ty negativní zkušenosti a u nás zase absolutní spokojenost, jakoby se na někoho nalepila smůla a nemohl sehnat správný kus 🤔 já jsem Lupo brala na doporučení sestřenky, taky si ho nemohla vynachválit.
Bohužel nemám známé, kteří by se kočárku teď zbavovali, všichni ještě vozí 😁 taky by mi to bylo milejší než od cizích ale nedá se svítit...
@novacek21 jo jo, máme to stejně, na cestování máme ještě skladnější kočár, jde do letadla, tak je fakt mini. Ale když jedeme na dovolenou s plným kufrem, tak se hodí 😃
@makmak28 ono je to asi o zvyku, manžel si na něj musel také nejdříve zvyknout, moje mamka ho do teď nemusí, ale ta jezdí minimálně. Ale v případě těch psů chápu 😉
My s tím Lupem byli také spokojený a hrozně jsem litovala, že jsem na něj nenatrefila při prvním vybírání, jenže v prodejně měli samé kulaté kočáry z Polska (tenkrát frčela taková ta korba ve tvaru vejce, nebo jak to popsat), měli snad 30 stejných typů kočárů 🤦🏻♀️ a potom TFK, Bugabo atd., které zase stály strašné peníze. Být tam Lupo, nebo Husky, tak ho beru hned. Jo, u mladšího syna jsem trochu litovala, že jsme nevzali hned TFK, který bych koupila teď, abych nesháněla tu trojkolku 😃 ale kdo to mohl tenkrát tušit.
@nellinka123 jo, ty vajcokorby si vybavuju, taky jsem nad tím kroutila hlavou 😁 a pamatuju že kamarádka lamentovala, když malej tu korbu přerostl ale nebyl ještě dost starý na sporťák 🙄 a taky jsem si všimla že dneska má spousta těch kočárků dole ty koše otevřené a já (opět kvůli psům) chci na zip... Připadám si jak trubka, že se mi na každém kočáru pořád něco nelíbí, ale když já si nemůžu pomoct a prostě mám dojem, že začali vymýšlet blbosti místo toho aby pokračovali v něčem, co fungovalo a bylo praktické. Třeba i ty madla, Lupo a obecně většina starších kočárků má polohování madla v úhlech, no ty dnešní se jen vysouvají po směru té podvozkové tyče 🙄🤦♀️ to se nám taky "nehodí" protože malá bude chtít vozit a ty dnešní madla na nejnižší možnou výšku má v úrovni čela 😅 No je to takové všelijaké a když už jsem vyčíhla nějaký kočárek podobný těm Baby designům tak jsou většinou novější takže dražší... 🫤
@nellinka123 no ja lupo comfort (dvojkombinaci, plny vybavení) prodavala vic jak rok za 1000,- a nikdo to nechtel. Tak sem darovala do skladu pro samozivitelky 🤷♀️
@makmak28 no škoda, že to do Prostějova máme přes celou ČR, ráda bych naše Lupo dala tam, kde ho využijí plně 😉 ten zapínací koš mám také ráda a hlavně se do těn vejde plno věcí, vždycky jsem tam naházela bundy/mikiny pro nás 3, syn tam dal k tomu létající talíř a pořád bylo místo 😃
@swan42 hm, myslím, že u nás to dopadne podobně 😐
@nellinka123 jojo, když kočár přestal být potřeba tak jsem to "obrečela" skrz pohodlné nákupy 😅😆
@nellinka123 a co máte? My Aer+, asi by mi nevadilo i nic s většími koly, ale malý spí přes den v kočárku, tak jsme potřebovali něco, kam se vlezou i delší děti
Měla jsem Dotty, milovala jsem hlubokou korbu, ale sporťák už moc ne, vyměnila jsem na Valco Trend což byl úplně boží kočárek a hlavně lehoučkým s velkou nosností.. Teď už bych to udělala tak, že bych si koupila k jeho sportovní verzi hlubokou nástavbu.
@novacek21 tak to ho musela mit snad blbe slozeny. Ja v nem vozim druhe dite a podle me je to uzasny kocarek, zatim bych fakt nic nevytkla a vim ve.svem okoli o 5 maminkach co ho maji take, nektere v tom odvozili 2 deti a jeste ho prodali
Při prvním dítěti jsem měla Baby Design Lupo Comfort a byla jsem maximálně spokojená. Když jsem před 2 lety sháněla stejný kočár, zjistila jsem, že se přejmenovali na Espiro. Pořídila jsem proto Espiro Husky XL 2022 v tyrkysové barvě se zimní výbavou. Kočárek nezklamal. Budu prodávat a jsem z Brna.
Vesmír zapracoval a objevil se inzerát na Husky přímo za rohem a ještě se ukázalo, že přítel se zná s manželem paní prodávající ze střední školy. 😁 Tak už máme kočárek doma. 👍😊
@novacek21 máme easywalker, teď myslím že je to verze Jackey XL 2. Ale je to také prcek s malými koly. Abych pravdu řekla, úplně se obávám, až ho zase na nějaké dovolené použijeme, naposledy jsme ho měli otevřený na podzim 😃 ale jo, na cestování to je dobré.
@makmak28 juchů, tak paráda 😊 tohle je vždycky úplně nejlepší, přes někoho známého.
Podobný jako Baby Design mi přišel ABC Design. Podobně bytelný, velký a ovladatelný. Měla jsem taky Baby Design, spokojenost, zvládl i nemožné a ovladatelnost byla asi nejlepší, co jsem kdy měla v ruce. Zvládl dvě děti a je pořád v pořádku.

@makmak28 a odkud jsi? Třeba by někdo tady prodával 😉
My máme Lupo comfort, budu ho prodávat. Byl fajn 🙂 máme měněné pneu i s duší a jsem tedy zvědavá, jestli ho někdo vůbec koupí.