Je lepší kočárek s třemi nebo čtyřmi koly ve městě?
Zdravím a manželem čekáme první dítě a nevíme jaký vybrat kočárek.. jsme z města ale za barákem máme pole.. jaké máte zkušenosti je lepší kočár s 3 nebo 4 koly?
Pokud plánujete do terénu, tak já jsem moc spokojená s TFK. Mám starší model adventure a projel zatím vše, co jsme potřebovali.
Nevím, jestli to mají i čtyřkolky, ale několikrát jsem ocenila brzdu na madle.
Mě připadají tříkolky nestabilní, máme velká 4 kola a projedu vše, tříkolkou jsem málem vysypala neteř při každé nerovnosti. Možná je to o cviku (její maminka si tříkolku chválí), asi bych se domluvila s kamarádkama, co mají děti, na procházce a vyzkoušela, jak se ten daný typ v terénu řídí zrovna mě.
Máme Mountain Buggy. Tři kola. Zvládne les, ohromný šutry, prostě nezklamal ani jednou. Jediný co - širokej. Ale jezdí krásně (a to je můj syn třetí dítě co v něm jezdí).. nevim jak jiný tříkolky. Ale kdybych mohla, vozím v něm všechny svoje budoucí děti.:D a teda kdyz jdeme třeba do tramvaje, musím nejdřív zacouvat a tím si srovnat přední kolo. Ale nikdy se nepreklopil, nic. Čtyři kola jsme měli taky, to byl ale jinej kočár (už nevim ani značku) a taky to šlo, oproti tomu co máme tedka mi ale řízení přišlo takový těžký, ale spis to bude tipem kočáru.
Jé, úplně jsi mi připomněla, jak jsem kdysi dávno hrozně chtěla tříkolečkový kočárek. Naštěstí jsem si ho vyzkoušela na nějakém veletrhu a zakoupila tady na MK čtyřkolovou trojkombinaci po dvou dětech 😜 Obecně nedám dopustit na bazarovky - pokud by měl nějaké mouchy, tak už byly objeveny 🤭
Záleží na tom, jakej kočárek. Thule nebo TFK jsou TOP. Nechápu, že tohle někdo může považovat za nestabilní. 😀
Jediný problém, co jsem měla s třemi kolečky, byly jezdící schody směrem nahoru v metru. Sestra tyto problémy ale neměla. Skvěle manipulovatelný kočár, dokonalé. Že bych někdy vysypala? Jak? To už by se podobně dalo vysypat i s čtyřkolečka. Určitě to chce (bez ohledu na 4k nebo 3k mít brzdu na madle, bez toho je jakýkoli terén na houby).
Je to o zvyku 🙂 s trikolovym se mi jezdi lip, ale kdyz jedu na sikme plose (mysleno ze mam treba prave kolecko vys nez leve - jako jizda napric pres svah, nebo treba nakloneny chodnik - najezd do silnice) tak mi prisel stabilnejsi 4kolovy 🙂 Treba na tom chodniku je to celkem otrava, protoze jsem kvuli jednomu vetsimu najezdu nechtela aretovat kolecko, kocar mi tam sjizdel (to logicky bude i ctyrkolka) a jeste mirne prepadal (mysleno kdyz jsem mela jen jednu ruku a druhou jsem vedla starsiho sourozence). Kdybych mela finance, tak jdu do Thule 4 😍 ale neprojde mi to :D
Máme TFK mono 2 a je fakt skvelej, zvládnu s tím krasne město se všemi super chodníky a taky úplně skvele zvládá les, hory, atd...já ho kupovala hlavně kvůli velkému sportaku, kam se vejde roční dítě v zimní kombineze s zimním fusakem a není v tom kočárku jako sardinka....
Viděly ho u nás 2 moje kamarádky a obě si později TFK koupily taky 😂 nedivím se, šla bych do něj znova
Do terénu jedině tříkolový s odpružením a ještě s nafukovacími koly, nic to nenahradí. Takže tfk, klidně i starší modely, baby Jogger summit x3 nebo Thule, ale to má oproti těm dvou menší sezení. Brzda na rukojeti nutností. Pokud kamkoliv jinam, tak je to jedno jestli 4 nebo 3 kola a nafukovací taky nutné být nemusí.
S trikololovym se bude kazdopadne hur tlacit narocnym terenem jako je louka/vyssi trava nebo bahno nebo hlubsi snih, protoze musi projet 3 stopy pro kola , zatimco 4 kolovy s velkymi koly za sebou musi projet jen 2 stopy. Ja jsem pro ctyrkolku. Chodila jsem hodne lesem, a jet 5km v bahne nebo po zasnezene louce bych se trikolkou fakt nechtela.

Nenapadá mě jediná výhoda tří koleček.