Je nutný sourozenecký kočár pro dítě 1,5 r. a novorozeně?

ellenb
2. led 2015

Ahoj maminky,
v květnu čekáme druhého potomka. První dceři bude přesně rok a půl. Pomalu se připravujeme a tak zvažuji, zda bude třeba, aby se starší stále vozila v kočárku. Respektive,zda začít řešit nějaký ten sourozenecký kočárek (popř. jaký?).
Vím, že je to individuální. Jen mě spíše zajímá, jak to bylo u vás, co jste v podobné situaci. Už teď (v roce) si podupká vedle kočáru, ale žádné velké vzdálenosti ve srovnání s tím,co běžně na procházce zvládáme po městě.
Děkuji za příspěvky.

mandala
2. led 2015

Mě bylo líto pořizovat další, když jsme měli nový kočár, prostě, když bylo potřeba, šoupla jsem starší dcerku k nohám té mladší do kočáru. A přežili jsme taky.

atinkaa
2. led 2015

pozri v skupine deti po sebe https://www.modrykonik.cz/group/4167/
je to tam podrobne prebrane, niekto ma a spokojny, niekto nie a tiez..iny ma skejt, dalsi kociarik a nositko...moznosti je Vela
za mna bol by to velakrat velky stres pre mna i pre starsiu bambulku, tak boli obe vpohode v kociariku a aj si krasne pospinkali takze za mna je to super pomocnik😉

tarra27
2. led 2015

@ellenb za mě určitě ano. Máme dcery po 14mes od sebe. Kočárek jsme pořídili na radu jedne paní až sporták....a menší dcera byla v kvalitní tašce na miminka a sklopená sedačka u sportáku...kočárek máme easywallker duo a nemůžu si ho vynachválit, do města i do terenu báječný, skládá se perfektne...a holky v nem jezdí dodnes, kdy jsou menší dva roky a dva měsíce...

určitě bych ho pořídila, my ho vyžili, navíc když potřebuješ zrychlit, deti dáš do kočárku obe a hotovo, plus tady se vejde v pohode nákup, je skladný, projede dveřma....do auta se skládá báječně....krásně jede, otočí se i na místě kolem dokola....a co já mám jako nejdůležitější, hlavně starší dítě nemá dojem, že něco musí, že je odstrkované atd....sestřenky byly o rok a 5 mes a teta starší nechala chodit a bylo to strašné...navíc i an sebe žárlily atd...proto pak u nás i když starší chtela stejnou lahvičku/hrneček, tak přestože zvládaly obe pít normálne nebo starší určitě, tak dostala stejnou lahvičku....a když videla, že ji nezakazujeme, šla a napila se i z hrnečku....
za mě nedelat moc rozdíly, vysvetlovat vysvetlovat.....a kdlidne nechat i starší, at nekdy ze sebe jakoby udelá mladší,....ono jim to vydrží stejne jen chvilku...ale necítí se odstrčené.....

my to takhle praktikujeme....a holky se milují...nekdy se hašteří, ale pomáhají si, hrají si, myslí na sebe, jak neco dostane jedna, hned chce ještě pro druhou....nekdy mají zámerne rozdílné veci, aby se dhodly...ale jinak....třeba i starší chodila do plenek a přestože jsme ji vysvetlovali pořád dokola i zkoušeli, brečela, že ne, že mladší má taky...tak jsme ji plenky nechali a nabízeli nočník i wc...a víte co?? jednoho dne sama přišla, že plenku ne. a nemela ji....

tak hdně štěstí, at vše v pohode zvládnete....a těšte se, na záčátku to je nekdy náročné, ale ne nemožné a já bych šla hned do toho znova....mají k sobe strašně blízko..... 😉 a pokud je my rodiče neotrávíme zejmena ty starší potomky tím, že musí musí musí.....tak mají nádherný vztah.

ellenb
autor
2. led 2015

Moc dekuji za rady a zkusenosti 🙂

jija
2. led 2015

@ellenb ja mam deti od sebe 15 mesicu a sourozenecky kocar jsme vyuzivali hodne, nez mel starsi 20 mesicu tak skoro jenom ten a to od 9 mesicu velky chodil a jeste ted kdyz ma vic jak 2 roky tak ho obcas vytahnu, ale asi zalezi jak moc potrebujes nekam chodit pesky s obemi detmi, ja treba chodim vyhradne pesky do obchodu, k doktorovi a tak, jestli jezdis spis autem tak ho asi tolik nevyuzijes.
Ale ja mela rozhdovani dost ulehcene, hluboky kocar jsme meli na prvniho pujceny a koupeny jsme meli akorat sportak, takze bysme museli stejne hluboky kupovat a uz bylo jednodussi koupit kocar pro dva nez obyc

renros
2. led 2015

Ahoj, podle mě hodně zalezi na tom, jak cestujete - auto nebo MHD? Podle toho bych se ridila já. pokud MHD, je to podle mě nutnost - ulehci ti to zivot, Pokud autem, je to podle mě zbytecne.
Ja mám děti 19 m od sebe, sourozenecký koćar jsme nemeli. Pokud jsem cestovala, tak v podstate jedině autem. Zbytek jsem resila podle delky a narocnosti terenu golfkama/hlubokým kocarem/satkem/stupatkem.

lrg
2. led 2015

Já budu mít děti od sebe dva roky a pořídili jsme z druhé ruky. Jednak dcera začala chodit až teď na podzim, takže toho moc neujde, ale hlavně vždycky chce jít zásadně tam, kam já ne, každý klacík musí zvednout ze země, na každého psa musí koukat 5 minut, takže když fakt potřebuju někam dojít, musím jí lupnout do kočárku. A je mi jasné, že ze skatu by mi vystupovala a třeba v krámu si neumím představit hlídat kočár, starší a ještě nakupovat. Holt nemám tak vycepované dítě aby se drželo u nohy 🙂 Ale do nového bych určitě neinvestovala, koupili jsme ojetinu za 4 tis. a co vydrží to vydrží.

janinek
2. led 2015

Take zalezi, zda budete cely den venku a budes chtit, aby starsi spalo. Hodne mamin yo resi nosenim v satku jednoho a vozenim v kocarku druheho.

ellenb
autor
2. led 2015

Tak autem jezdíme v případě návštěv babiček,atd., ale stejně i tam se rádi procházíme, někdy i na delší trasy. Ve městě, do obchodu a k doktorovi pěšky, mhd nemáme. Zatím jsem spíše nakloněna ke koupi kočáru. O šátku jsem chvíli přemýšlela,ale vzhledem k tomu, že jsme s malou šátek ani nosítka neměli, si to neumím představit. Každopádně asi počkám do jara a podle situace se rozhodnu.
Je super slyšet názory druhých,děkuji za to 🙂

laska.nezna.hranic
2. led 2015

máme odstup větší, nicméně naši oba chodili od roka a půl všude pěšo (šlo by to i dřív, ale nechtěla jsem, aby se brodili ve sněhu). takže já bych do toho nešla. a různé delší výlety bych řešila sporťákem a manducou, pokud bych si je jo nemohla odpustit. ale naši byli nespavci, pokud by mi usínali po obědě, tak bych to taky musela zohlednit nebo si cesty (bydlíme mimo město a spoje nic moc) naplánovat v jinou dobu...

tarra27
2. led 2015

@ellenb ono je to super i v tom, že když jdeme neka na výlet a holky nemužou, do kočárku je nacpeš vždy...to samé ve meste nebo když spěcháš....a i ty jsi pohyblivá..miminko poroste a co pak s ročním??

uvidíš, promyslete to...nám prokázal službu obrovskou....

lrg
2. led 2015

@ellenb Taky mám Manducu a původně jsem myslela, že budu používat ji a pro starší kočár, ale třeba dceru jsem do ní dávala od narození a nikdy v ní nevydržela déle jak půl hodiny, takže na to nemůžu spoléhat.

ange_de_la_morte
2. led 2015

Já bych určitě nekupovala, syn třeba není kočárkový vůbec, od léta v něm neseděl ( tedy od cca 1,5 roku) chodí si po svých i dlouhé štreky a když jdeme na výlet tak jde do šátku, takže za mně stačí jeden kočát a šátek nebo ergo

santron
2. led 2015

mám děti 20 měsíců od sebe a sourozenecký kočár jsem využívala půl roku, bez něj bych si to nedovedla představit. syn byl hodně kočárkový a bez kočárku bysme se nikam nedostali...ted už ujde více (2roky,2měsíce),takže už nepoužívám- jedu se sportákem a když už syn nemůže, dám mladší dceru do manduky a syna do sportáku.
ale na manducu bych asi nespoléhala,syn ji třeba nesnesl , dcera ji miluje.

jasekd
2. led 2015

@ellenb za me rozhodne ano. Mam deti od sebe 1 rok, navic obe byly v motorickem vyvoji pozadu. Kocar mi obrovsky ulehcil zivot, nejlepsi vec, co jsem pro dite poridila. Bazarovy Jane powertwin, stal nas asi 3 tisice. Dve sportovni sedacky za sebou, ta zadni sla sklopit temer do lehu a dala jsem do ni vloznou tasku. Nestal me moc penez a prokazal velkou sluzbu, pak jsmeho prodali za skoro stejnou cenu dal. Mame radi dlouhe prochazky, vylety, vsude jsem chodila pesky, i dlouhe vzdalenosti, kdyz jsem spechala, neumim si predstavit, ze by ten mladsi mel jit pesky. Mela jsem i Manducu a golfky, ale mne popravde tohle reseni nevyhovovalo, dite na brise mi prekazelo, byla jsem akorat spocena a utahana, a moje deti nebyly nejak nosici. Takze tohle byla jen nouzovka.

barlin
2. led 2015

Já mám děti 18 měs íců od sebe a na sourozenecký respektive dvojčatový kočár nedám dopustit. Ze začátku jsem se bála jestli jsem se neunáhlila, ale po týdnu doma z porodnice jsem byla přesvědčená, že to bylo skvělé rozhodnutí. Bylo skvělé, že jsem nebyla na nikom závislá. Starší syn sice chodil od 10 měsíců, ale znáte to 10 kroků vpřed a 10 metrů vzad 🙂 Když jsem byla unavená, tak jsem je naložila do kočáru, tam se oba vyspali a já se jen procházela a relaxovala s kafem v ruce, to mi bylo příjemný, prostě jen jít a nemluvit 🙂 Zvládali jsme celodenní výlety do zoo, pěkně vlakem osobákem, v kočáru se oba vyspali, nikdo nebyl protivnej. Za mě určitě ano. Kupovali jsme tenkrát Easy Walker plus jednu hlubokou korbu,dost jsem si ho opečovávala a za polovicku jsem ho pak prodala.

mysonek
2. led 2015

@ellenb budu mít děti 21 měsíců od sebe a sourozenecký kočár kupovat nebudeme. Ale asi hodně záleží, kde bydlíš. Kdybych bydlela ve větším městě, tak bych o něm uvažovala. Tady dojdeme, nebo dojedeme na skatu a na delší výlety máme vozík chariot pro 2 děti.

calabasa
3. led 2015

Mám děti 23 měsíců od sebe. Na začátku jsem mela skejt u hlubokýho, ale dcerka je vztekava a občas nespolupracovala. Pak jsem taky hodně malou nosila v šátku, uspala cestou na hriste a položila do sportaku te velke. A asi v 9 měsících te mladší a 2,9 te starší koupila sportak dvojkocar. Easywalker Duo. A na dávala jsem si, ze jsem tak dlouho čekala... Je to super, nalozim je, dojedeme, kam potřebujeme, holky si tam "povídají".... Po o si schrupla i větší, když jsme třeba na delší vychazce, např. do zoo. Takže za mne ano, pokud nejezdis vsude autem.

outeq
3. led 2015

Mame deti 18m od sebe a poridili jsme sourozenecky kocarek. Starsi sice chodi, ale max 1km, a to po chvili zmeni smer nebo se zacne vztekat. Navic jsem s detma hodne venku, jsem zvykla na celodenni vylety nebo obcas courat po obchodech, takze neni co resit. Koupili jsme Bugaboo Donkey, aby z neho sel udelat i jednokocarek, ale zatim mame i ten puvodni, kdyz jde napr. starsi sam ven s manzelem.

kocour1
3. led 2015

Já budu mít děti od sebe 24 měsíců a sourozenecký kočárek jsem si pořídila. Vím, že je to na pár měsíců - hlavně teď na zimu a s jarem už asi nebude potřeba, ale koupila jsem ho z druhé ruky a vím, že ho pak zase obratem prodám🙂...a pokud nebudu chtít vše vyřizovat autem, tak myslím, že ho užiji stoprocentně. Malá sice ujde docela kus, ale jdeme tempem hlemýždím, jezdí na kole, ale to ji po chvíli přestane bavit a chce se nést a takhle bude mít prostě svoje sedátko, kam ji posadím a jedeme a stíháme🙂