icon

Kdy dát místo korby sporťák? Kdy začít prvním příkrmem?

kana11
1. dub 2021

Malá má 25.4, 4 měsíce. Budu ráda za nějaké rady ☺️

lv
1. dub 2021

Az se nevejde do hluboké, coz na jare a v létě máš výhodu, že nemusí do fusaku. A az projevuje zajem o jidlo, kdyz vy jíte, obvykle se zacina 4.-6.m, i pozdeji, pokud ji mleko stačí

mamikry
1. dub 2021

@kana11 Deti jsem davala "na lezato" do sportaku kolem pul roku, kdyz uz se mi do korbicky nevesly (mala korba, velke deti). Prikrmy u jednoho tesne pred pul rokem, u druheho chvili po 5. mesici, kdyz uz si mohly oci vykoukat a zacaly si pomlaskavat. 🙂

veru181
1. dub 2021

Do sporťáku v lehu jsem dávala v 7 měsících, kdy se nevešel do korby. Příkrmy se doporučují u plně kojených dětí na konci 6. měsíce, u nekojených na konci 4. měsíce (začala jsem u kojeného v půlce 6. měsíce).

ekou
1. dub 2021

Sporťák (ale na ležato) byl už v 5.měsíci, malá korba. A příkrm po ukončeném 4.měsíci (nekojené dítě) :D

atekram42
1. dub 2021

My měli velký kočárek, takže do sporťáku šla malá až v roce. Jinak příkrmy u kojeného dítěte v 6 měsících, lze i později, u nekojeného ve 4 měsících.

malinkaelinka
1. dub 2021

Do sportaku až v roce, nesedela, spíš jsem nosila, prikrmy formou BLW po ukoncenem sestem měsíci velmi zvolna, spíš až ke konci sedmého.

tynka9
1. dub 2021

do sporťáku jsem staršího dala až když opravdu stabilně seděl - cca v 9 měsících. Do té doby se vozil na 4 nebo péroval na kolínkách v hluboké, občas šel do sedu s oporou právě o korbu. S mladší někdy kolem půl-třičtvrtě roku, kdy mi začala vylézat z hluboké. S příkrmy jsme začinali někdy kolem 4. měsíce u staršího, u mladší se mi strašně nechtělo, takže tam tak mezi 5.-6. měsícem. Jinak byly děti kojené

nikoulinka
1. dub 2021

Já třeba milovala hluboký kočárek. Sporťák už nebyl takový "miminkovský" 😂 A tím, že jsem hluboký měla polohovatelný, tak obě děti byly do doby, dokud se vlezly 🙂 takže cca do 10-11 měsíců 🙂

alilali
1. dub 2021

Sporťák jsem dávala od 5 měsíce, to malej už začínal sám sedět, jen jsem ho dala více do lehu. Příkrmy záleží jestli kojíš.

rebe
1. dub 2021

Já pořídila kšíry a nechala děti klečet a později poskakovat v korbě něco přes rok, být připoutaní ve sporťáku se jim moc nelíbilo. S příkrmy jsem chtěla začít od ukončeného šestého měsíce, ale neměli moc chuť a začínali o dost později.

eviicka
1. dub 2021

Sporťák až když sami seděli - v devíti měsících. Jídlo v šesti měsících, ale pak ještě dlouho z toho nic nebylo 🙂.

malenka3
2. dub 2021

Do sporťáku ne dřív, než sedí. Pokud budeš potřebovat dřív, protože se do korby nevejde, což se ti snad teď v létě nestane, tak musí být sporťák do lehu. Pak se může stát, že budeš muset korbu uklidit proto, že dítě bude řvát, že se mu tam nelíbí. První pokus je ho dát na bříško, ať kouká, druhá možnost jsou kšíry, ale ani ty u naší divošky nepomohly, takže šla do sporťáku v 7 měsících. Ale už seděla. A ta mladší zhruba taky tak.

Co se týče příkrmů, u plně kojených dětí klidně až kolem 6. měsíce, můžeš začít zvolna jen dávat ochutnávat. U dětí na UM už ve 4. měsíci. Já u plně kojených dětí začla kolem 5. měsíce kaší, kolem 6. pak zeleninou. Prvorozená od první lžičky žrout, druhorozená v podstatě začala přijímat víc než jednu lžičku příkrmů až někdy skoro kolem roku 🤦‍♀️ a teď v 17 měsících jí pořád spíš jak 10měsíční dítě 🙈

fouskovi
2. dub 2021

Do sporťáku starší šel okolo půl roku a mladší v cca 5 menších a důvod byl ten že se otočilo na bříško a šli na kolínka a vyseli z kočárku tak z důvodu bezpečnosti a příkrmy okolo 5 měsíce

fouskovi
2. dub 2021

@eviicka když jde do lehu můžou jít klidně dřív

eviicka
2. dub 2021

@fouskovi otázka zněla kdy jsme tam dítě dávali, mám sporťák do lehu, přesto mi na nesedící dítě vždy vyhovovala korba.